Hirdetés
-
LOGOUT.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BonFire
veterán
válasz Inv1sus #13167 üzenetére
Nem érted! Az említett oldalon az az egy free template volt, az összes többi fizetős. Kénytelen volt azt az egyet választani. Arról meg gondolom nem is hallott, hogy van free csstemplate annyi, mint a nyű! Tényleg csak át kell színezni, esetleg egy magyar ékezetes fonttal felszerelni a Gúgli Webfontok közül, lecserélgetni a fényképeket benne, feltölteni a HTML-t tartalommal, azt' hadd menjen.
Egy Notepad++ elég hozzá.
A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.
-
BonFire
veterán
Miért „természetesen cm”? Nem vagyunk szabók, nem használunk centit. Ps munkák során pixelekben számolunk. Esetleg felbontást megadunk (de azt úgyis tudjuk fejből)
Az egyes linked még mindig ugyanazt a hülyeséget nyomja! Mit kell rajta nézni?
A kettes linkeden lévő képet meg nehéz lesz belepasszírozni egy állított téglalapba, de te tudod.Ezt átméretezve 220×50 cm-re 300 dpi-ben, az 26066×5906 pixel. Ugye van jó sok ramod?
[ Szerkesztve ]
A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.
-
BonFire
veterán
válasz Speeedfire #13185 üzenetére
Nekem ~154 Megapixel jön ki, de kicsire nem adunk! Ha kinyomtattattya, körbeburkolhattya vele a lakótelepet!
-
BonFire
veterán
A „kollégák” azért szívóznak, mert:
• jó néha kicsit gonoszkodni (főleg, ha van alapja. Nem írtál semmit, még mértékegységet sem, rossz képeket linkeltél stb)
• Álló kép méreteit adtad meg, míg végül egy fekvő kép lett belőle. Itt már felmerül a kérdés, hogy nem csak unalmadban viccelsz-e velünk.
• Kérésre ugyanazt a rossz képet linkelted be másodjára is! Felmerül, hogy tényleg csak unalmadban irkálsz nekünk? Vagy tán nem csak a Ps-ban vagy kezdő, de a fórumozásban is? Senior tagként már megtanulhattál volna tisztességesen linkelni – no offense egyébként. Csak akkor nem kell meglepődni a válaszokon.
• Ha meg nem értesz hozzá, akkor most nem fogom elmagyarázni, miért kell átskálázni a felbontást 300 dpi-re, úgysem fogod megérteni.
• Bónusz: nincs olyan, hogy „vitelezni”, csak „kivitelezni”. Ez nem igekötős szerkezet. Tehát helyesen: „…akkor minden nyomda tudja kivitelezni…”Ui.: Nem elegáns magadat „kollégánknak” nevezni, ha már kiderült, hogy közöd nincs a Ps-hez, még a legalapvetőbb dolgokkal sem vagy tisztában (pl hogy egy méret megadásánál az első mindig a szélesség, második a magasság)!
ON: Az összes kérésed könnyedén orvosolható. A pixelhibákat Clone Stamp eszközzel tudod javítani. Tanácsos új rétegen dolgozni, és az eszköz eszköztárán a Current and Below opciót kipipálva az alatta lévőből mintát venni. Így ha elrontod, az nem az eredeti rétegen történik.
Az égbolt színezésére színmintát veszel a bal oldalból az Eyedropper eszközzel. Majd nyitsz egy üres réteget és feltöltöd ezzel a színnel. A blending módját Multiply-ra állítod, és hozzákapcsolsz egy rétegmaszkot. A maszkon ecsettel feketére fested a hegyek és épületek körvonalait, így azokra nem lesz hatással a színréteg, csak az égboltra.
Körülbelül ennyi, és mehet a nyomdába. Azért ne felejtsd el átállítani a kép színmódját _munka előtt_ CMYK-ra.
[ Szerkesztve ]
-
BonFire
veterán
De ha kipróbálja a Photoshopban egy új fájl létrehozását, és 220×50-et ad meg, akkor egyből láthatja, hogy az bizony álló. Így ez szimplán lustaság vagy trehányság. Vagy vicc. Nem érv, hogy nem tudja, ha egy perc alatt meg tud győződni róla.
-
BonFire
veterán
válasz pocokxx #13207 üzenetére
Annyit teszel rá, amennyit tudsz. 14-es betűmérettel is kifér rá néhány. Bár az ilyet direkt fekvő formátumúra szokták.
Most kipróbáltam: 14 pt-os Arial Blackkel szedve is 28 db szépen kifér egymás mellé. Bekapcsolod a rácsot, a felbontását beállítod 30 mm-re, az alosztások számát meg 4-re. Így felosztja 28 felé. Megcsinálsz egy telefonszámot, a rácshoz igazítod. Aztán Alt+Shifttel vonszolva másolod és szintén a rácshoz igazítod. Utána már kettőt másolhatsz egyszerre, utána meg négyet. Megy az hamar.
-
BonFire
veterán
válasz pocokxx #13216 üzenetére
Edit--> Preferences--> Guides and Grid. A grid a rács, a guide meg a segédvonal. A rács értékénél beírsz egy 30-ast, a mértékegységet meg beállítod mm-re. Mivel cca 21 centi széles a papír, szép egyenletesen beteríti a rács.
Egyébként ViZion módszere is jó. Lemásolgatod, nagyjából egymás mellé pakolod, majd kijelölöd őket, és egyenletesen eligazíttatod az Align menüponttal.
-
BonFire
veterán
válasz ViZion #13219 üzenetére
Igazából én is azon filóztam, mennyivel kényelmesebb lenne ezt megcsinálni Illustratorban. Egyszer Shift+Alttal lemásolom, utána meg nyomkodom a Ctrl+D-t 26-szor oszt kész. De hát Photoshop topic, gondoltam, így kell megoldani.
-
BonFire
veterán
válasz bandras0226 #13223 üzenetére
Olyan nézetet választasz ki, amelyben kétfelé van osztva a képernyő. Ott van az eszköztáron, de a menüben is bátran keresgélhetsz. Még ikon is van rajzolva a menüpontokhoz, azért, hogy akik nem tudnak olvasni, azok is boldoguljanak!
-
BonFire
veterán
-
BonFire
veterán
Tán mikor kicsi voltam, akkor volt a moszkvai játékoknak egy kabalamacija. A mai napig emlékszem rá. Teljes merchandise volt Mo-n. Misa macis póló, bögre, Misa maci gumiból…
Na, most ebből miféle terméket tudnak csinálni?
-
BonFire
veterán
válasz Dluinet #13248 üzenetére
Dluinet: „Nekem ilyen munkához szoktak 20 kbyte-os agyontömörített jpg fájlt adni, hogy csináljak belőle plakátot.”Én is pont ezt akartam mondani. Nálam vastagabb bőrű „grafikusok” viszont minden szívfájdalom nélkül csinálnak ház homlokzat méretű bannert-zászlót belőle jó pénzért. A megrendelő meg mutogatja, hogy „Lám, a Jóska bezzeg meg tudta csinálni…”. Közben pedig hihetetlenül okádék minőség, még 100 méterről is, de közelről…!
Ha volna a pofámon bőr, mint Jóskának, akkor én kapnám érte a pénzt. (Csak van egy minőség, ami alatt én nem adok ki munkát a kezemből.) Tudom, hogy más úgyis megcsinálja, és tudom, hogy gagyi lesz, akkor se.
-
-
BonFire
veterán
Na, akkor akinek kell, használja egészséggel!
SteelWolf HUN FontA Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.
-
BonFire
veterán
válasz szultanpepa #13275 üzenetére
-
BonFire
veterán
válasz szultanpepa #13277 üzenetére
Legalább mutass már egy képernyőfotót, mert annak ott kell lennie. De így csak találgatni lehet. Nyommeg a PrintScreen-t illeszd be egy új dokumentumba, és töltsd fel ide hogy lássuk.
-
BonFire
veterán
válasz szultanpepa #13279 üzenetére
Hát fasza! Ebből tényleg sokat látni! Kisebbe nem mered beposztolni?!
-
BonFire
veterán
válasz BonFire #13280 üzenetére
Mellesleg: amint látható, nem vagy egyedül a problémáddal!
Ami nekem lejött. A Photoshop CS4 haragban van a Wacom táblával, a táblához adott gyári drájverek nem megfelelők. Sokszor frissíteni kell a drájvert, és megoldódik a probléma.
• A 10 éves Windows XP sem feltétlenül működik együtt az újabb hardverekkel. Meg kéne fontolni már egy frissebb OS-t. A Windowsból most jön ki már a harmadik generáció XP óta (Vista, Win7, Win8).
• Ki kéne próbálni, hogy a CS5 vagy CS6-ba működik-e, és ha igen, akkor azt használni.
• Ideiglenes megoldásként letakarítani a Photoshopot, és újratelepíteni.[ Szerkesztve ]
-
BonFire
veterán
Gyerekek! Erről a blogról kérnék szakmai szemmel néhány kritikát, mert megpendítettem valakinek, hogy talán nem túl jól sikerült, és most le van ordítva érte a hajam. Csak megmondtam, ami elsőre eszembe jutott róla. Szeretnék néhány szakmai véleményt neki beidézni, hadd rágja meg.
-
BonFire
veterán
válasz Inv1sus #13309 üzenetére
A mottó hátterét én teljesen átlátszatlanná tenném a nagyobb kontraszt és a jobb olvashatóság érdekében, egyébként tejesen rendben van.
Ui.: és fordítsd meg a záró idézőjelet: ne 66-os legyen, hanem 99-es! „” (Alt+0132; Alt+0148)
Az idézet lehet telesen jobbra zárt. Azaz a név vége essen egybe a fölötte lévő sor végével.
[ Szerkesztve ]
-
BonFire
veterán
Ezzel nem értek egyet. Ma már a www is elavult és fölösleges, lévén az összes böngésző automatikusan kiegészíti a címet, vagy átirányítja. A www pont ugyanolyan hülyeség, mint a telefonszám elé írni, hogy 06, ami a távhívás kódja, vagyis ma már inkább a +36, de azt az egységsugarú user (továbbiakban ESU) nem tudja begépelni a telójába (nincs rajta + gomb!), ezért marad a 06, de azt is minek! Ha kötelezően kiteendő, akkor kiírni is fölösleges. Csak így (30) 987 65 432.
A hátétépéperperkettőspont meg végképp kínai az ESU-nek. Főleg, hogy most már kezd nyomulni a "https". Ez aztán megkavarja őket rendesen. Webcímnek én mindig csak a tényleges tartalmi címet írom le: gatyagumi.hu A többi fölösleges.
-
BonFire
veterán
válasz Des1gnR #13317 üzenetére
Nekem meg soha nem volt „rendes” weboldalam, csak blogom, ahhoz meg nem járt a www előtag. Ha le kellett írni a saját címemet, először zavart, hogy nincs www. Ezért korábbi munkáimon látható, hogy „http://”-et használok. Ma már azt sem. Most már az a fura (nekem), ha valahol látom kitéve a www-t, hiszen csak fölöslegesen megnyújtja az amúgy is törhetetlen karaktersorozatot, így csak helyet foglal.
-
BonFire
veterán
válasz Sk8erPeter #13321 üzenetére
Márpedig ránézésre vagy Century Gothic, vagy Futura, vagy ezek valamelyikének a másolata. Nagyon népszerű font, sok másolat készült belőle. Itt egy lista.
A h betű hosszú szára szimplán lehet grafikai plusz is. A fontokat amúgy is legörbézzük logók esetében, és így bele tudunk nyúlni és szabadon szerkeszthetjük a pontjait. Ez esetben a h felnyúló szárának felső két rögzítőpontját kell kijelölni a közvetlen kijelölő eszközzel (fehér nyíl), majd felfelé elmozdítani.
Ha pedig nem sikerül pixelpontosra lekövetni az eredeti betűt, ami amúgy is csak akkor látszana, ha a kettőt egymásra tennék, akkor lehet mondani, hogy ideje volt újradizájnolni a logót. Laikus pedig nem fogja megmondani a kettő közti különbséget, hacsak nincs rátrenírozva a szeme, mint az enyém. De én sem ismerek fel minden fontot, csak azokat, amelyekkel sokat dolgozom.
A kettes számú logó nálam a nókomment kategória. (Értem én, hogy gyerekrajzot akar utánozni, csak hiányzik belőle a gyerekrajzok zseniális spontaneitása.) Bármilyen kalligrafikus szkript típusú betű megteszi. A jelenlegi sem nem olvasható, sem nem szép; legfőbb ideje lecserélni.
Ui.: a glossy effekt meg jó, csak már nem trendi. Lehet anélkül is. Persze, ha ez a kimondott igény, akkor ezt kell csinálni. Nem nehéz.
[ Szerkesztve ]
-
BonFire
veterán
válasz Sk8erPeter #13327 üzenetére
Ha még egy tanácsot elfogadsz…
A betűt széltében-hosszában ne torzítsd! Az meg van frankón tervezve, milyen vastagságú kell legyen, ha torzítod, elromlanak az arányok, és ronda lesz. Javaslom inkább, hogy a betűközzel játszadozz el, míg le nem fedi a másikat. Ha pedig a vastagság-vékonyság nagyon szembetűnő, akkor betűváltozatokat kell használni. Pl Regular, Demi, Bold, Extra Bold, Heavy, Black, vagy másik irányba Condensed, Light, Thin, Ultra Thin, és ezek keverékei.
A gyerekrajzos logó betűjére azért nem találunk rá (csak egy gondolat), mivel egyedi kézírásról lehet szó. Valaki anno egy digitális rajztáblára ráfirkantotta, és úgy maradt. Esetleg egy filctollas vagy netalán golyóstollas beszkennelt firkálmányból lett az, amit most itt láthatunk. Nem tűnik tervezett betűnek. Vannak egyébként gyerekírást utánzó betűk is, ezekre „kid font” névvel lehet keresni, és véleményem szerint mind ronda. Ha folyóírást kell utánozni, akkor a „script”, vagy a „freehand” lehet a befutó.
[ Szerkesztve ]
-
BonFire
veterán
válasz Sk8erPeter #13329 üzenetére
Az, hogy egy-egy betűbe belenyúlunk, mondjuk az O közepéről eltüntetjük a lyukat, hogy a tömör kört más célra használjuk fel, vagy mondjuk az egyik betű szárát meghosszabbítjuk-rövidítjük-srégen lecsapjuk, az alapvetően nem változtatja meg az egész szöveg vagy betűcsoport képét. Nyugodtan ki lehet húzni a „t” vízszintes gerendáját, egy „ti” kapcsolatban afféle „házi ligatúrát” létrehozva, vagy egymásba fonni a betűk hurkait, szárait az egyéniség végett.
Ha viszont egy betűt hosszában-széltében kihúzunk vagy összenyomunk, változni fog a vízszintes és függőleges vonalak vastagságának aránya! Ha pl belegondolsz, egy nagy „T” mindkét vonala egyforma vastagságú (ha groteszk betűről, nem pedig valami Bodoniról beszélünk az egyszerűbb példa kedvéért…). Ez nagyon hülyén néz ki, ha eltorzul. De attól a szárait hosszabbítani-rövidíteni lehet, attól még nem másznak el az arányok.
Tehát ne a party plakátok összevissza torzított, zsúfolt, ezerféle betűből összerakott stílusa legyen a mérvadó logókészítésnél. A buliplakát tipográfiai szempontból akkor is elfogadhatatlan, ha egyébként már annyira megszoktuk, hogy fel sem tűnik a munka silánysága. (Mert nap mint nap szembe találjuk magunkat vele. De azért ne az legyen a kiindulási alapunk, ha egy mód van rá.) A szabályokat (írottat és íratlant) természetesen meg lehet szegni, csak ahhoz előbb ismernünk kell őket. Aztán minél jobban megismeri az ember, annál inkább rájön arra, hogy bizony nem véletlenül állították fel a szabályokat, és jobb, ha mégsem térünk el tőlük. Csak kivételes esetekben.
-
BonFire
veterán
válasz Kloden #13334 üzenetére
Tegnap kapcsolgatom a tévét, és éppen valami síkfutás ment az egyiken. Komolyan mondom, amikor rápillantottam a rajtszámokra, csak düllesztettem a szemem. Nem gondoltam volna, hogy még a komplett betűtípust is áttervezik valami olyan ékírásfélére, amit senki nem tud dekódolni.
-
BonFire
veterán
válasz Inv1sus #13336 üzenetére
Nekem is CRT tévém van, és nem is lesz "lapos", amíg ez végképp be nem döglik, bár utána sem hiszem, mert nem lesz sosem egyben 80–100 000 Ft-om egy tévére, amit amúgy is csak videózásra használok. Hitelképes meg nem leszek már ezután se.
-
BonFire
veterán
válasz r3dsnake #13338 üzenetére
Az alapok elsajátításához nem lehet elavult. Ahogy az olvasást sem csak modern kiadványból, hanem 200 éves ABC könyből is meg lehet tanulni. Azért alap. A Photoshop munkák nagy részét már a 6.0-val is elég jól el lehet végezni. Azóta „csak” okosabbak lettek (ugyanazok) az eszközök, változott az UI, kényelmesebb (és talán hatékonyabb) lett a használat, de nem sok dolog van, ami a régiből hiányozna. Abban is volt már adjustment, meg volt maszk, amivel lehetett non-destruktívan dolgozni, ha valaki úgy akart.
Más kérdés, hogy a könyv tényleg megéri-e az árát, amikor telis-tele van az internet Ps oktatóvideóval, ami azért mégiscsak szemléletesebb, mint egy könyv bármennyi magyarázattal is. Az biztos, hogy én könyvet nem vennék tanulásra.
De attól még a maga módján lehet jó a könyv.
-
BonFire
veterán
Elrettentő videó Hogyan kell egy átlagos képből teljesen szart csinálni!
Nem tudom, sírjak-e vagy nevessek.
-
BonFire
veterán
válasz Sk8erPeter #13347 üzenetére
A videó nem Photoshopban, hanem Illustratorban készült, mert ott jóval egyszerűbb a művelet, de Ps-ben sem túl nehéz. Ps-ben a Type menü Conver to Shape parancsával tudsz betűt alakzattá alakítani. Természetesen ez többé szövegként nem szerkeszthető, csak grafikailag. Utána előveszed a közvetlen kijelölő eszközt, a felnyúló szár két sarokpontját kijelölöd, majd a vonalat megfogod és vonszolod, vagy akár kurzormozgató billentyűkkel is mozgathatod.
-
BonFire
veterán
válasz albert8 #13351 üzenetére
Mi nem tudjuk, hogy lehet ez GIMP-be megcsinálni, ez a Photoshop topic. Egyébként a kollégák a kivágást valószínűleg varázspálca kijelöléssel oldották meg, ilyen van a GIMP-ben is.
-
BonFire
veterán
válasz Speeedfire #13356 üzenetére
Akkó azé' lett olyan ronda!
-
BonFire
veterán
-
BonFire
veterán
válasz Iomega #13368 üzenetére
„…még, ha magyar nyelvű is.”
Rossz a megközelítésed. Azért van vele a szívás, mert magyar nyelvű! ViZion kolléga útmutatása kielégítő lett volna, amennyiben angol nyelvűt használnál. Mi csak annyit tudunk neked mondani, hogy kijelölöd a részletet, majd ecsetnek definiálod az Edit->Define Brush menüponttal. De neked olyan nincs magyarban, így nem érted, miről van szó. Pedig tényleg csak ennyi. Kijelölés, majd két kattintás a menüben. (Ahogy már gondolom, magad is rájöttél.)
-
BonFire
veterán
Legújabb webdizájnom. LINK
-
BonFire
veterán
válasz Inv1sus #13382 üzenetére
Nálam is így van, pont ilyen árakkal. Nálam az animációt az drágítja, ha nem Ps-sel, hanem AE-vel kell meganimálnom. Az több lehetőséget ad, viszont több vele a macera. Plusz nem lehet annyira szétoptimalizálni. Ezt a bannert pl AE-ben csináltam, van is rajta ezerféle áttűnés, meg minden. Mondjuk ez speciel grátisz munka volt havernak, tehát semmit nem kértem érte, viszont másnak egy ilyen már 15 000 körül van. Inkább több.
-
BonFire
veterán
válasz Speeedfire #13387 üzenetére
Nem is kell lopni, ott a free css templates. Onnan lehet ihletet meríteni. Persze ritkán van az, hogy egy sablon egy az egyben megfelelne egy adott weboldalhoz, ezért inkább tájékoztatónak jó az ilyen, hogy tudjuk, ma mégis mi a trendi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Smart Security Premium
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - LEGOLCSÓBB!
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs