- Fűzzük össze a szavakat :)
- Mindent a StreamSharkról!
- Szólánc.
- Bambanő háza tája
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Ep128Emu felhasználói képeskönyv
-
LOGOUT.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BonFire
veterán
válasz
PowerBuldog #15073 üzenetére
Eddig működött, csak most nem? Ezeket olvastad már? Nem fogsz vele boldogulni. Trust cucc=szemét (no offense, nem csak digit táblát gyárt szemetet, hanem mindent: fejhallgató, mikrofon, egér stb).
-
BonFire
veterán
válasz
ViZion #15068 üzenetére
Ja, hát 3rd party eszközökkel szopcsi van. Vagy lejátssza azt, ami bele van írva a specifikációjába, vagy addig kell próbálkozni a konvertálással, amíg jó nem lesz. Erre nincs recept. Én pl egy csomót szoptam konvertáláskor, mert ugyanazzal a paraméterrel konvertált egyik videót lejátszotta a DVD-játékosom, míg a másikat nem. Aztán rájöttem, hogy ha a videó bármelyik mérete is meghaladja a 720 pixelt, akkor a DVD lejátszó nem játssza le, mivel natívan max 720×576-ot tud, tehát a kis HD-t sem viszi már, az 1280×720-at, és nem is feladata, mivel DVD lejátszó. Amit a mostani modern eszközöknek vinnie kell, kép: h.263-h.264, XviD, ~6000 kbps; hang: AAC, mp3 48 kHz, 16 bit.
Ezen kívül van kétmillió kodek, ami mind AVI-ba tömörít. Na most eltalálni, hogy a fh gépén ugyanaz a kodek legyen, mint az enyémen, arra kábé akkora az esély, mint az epsomi derbyn egy hármas befutóra. Nekem pl fent van a Camtasia Studio, így ha AVI-t tömörítek, akkor a TechSmith kodekjét használom, de fh-nak azzal kell dolgoznia, ami a gépen van.
A FF egyébként csak kommersz dolgokra való. Ha pl csinálsz egy háttérképet radial gradienttel, és tömörítetlen AVI-ba mented, szép marad. De FF-val kisebbe tömörítve nincs olyan beállítás, ahol ne hullna szét zebracsíkosra a gradient. Az MP4 meg nem bírja a gyors mozgást, az jól tömörít, viszont inkább statikus videókhoz való, mint a képernyővideó, vagy konferansz. Mozgalmas eksönmúvinál elvérzik, laggol meg ezer baja van.
Ami tuti, az az MPEG kódolás, a tévék a mai napig ezt használják. MPEG-1, vagy MPEG-2-vel nagyon nem lőhet mellé.
-
BonFire
veterán
válasz
total90 #15065 üzenetére
Ebből a leírásból egy csomó minden van, ami nekem megvan. InDesignt még nem láttam, de nem hiszem, hogy egyhamar nem tudnék beletanulni, ha arról lenne szó. A 3D az a gyengém, abból semmit sem tudok, annál többet viszont a hangról. Vagy 12-15 éve biztos csinálok már zenei felvételeket (most éppen a sajátunkat), tehát hangban kicsit túlképzett is vagyok. Az operatőrit is le tudnám tenni minden további nélkül, mert azt meg apámtól tanultam el, aki viszont végzett operatőr volt. Állóképben is jó voltam analóg gépekkel mindig, amíg hozzájuthattam. Pixeles és vektoros képeket szerkesztek, hangot laborálok professzionális szinten, videót szerkesztek, kicsit már az After Effectsbe is beleütöttem az orrom, animálgatok stb.
Ebben a suliban gondolom mindenbe kicsit beleütik az orrukat, de semmit sem fejlesztenek tökélyre. Lehet, hogy mutatnék egy-két trükköt a hanggal ezeknek a médiaszakiknak, amit még nem is ismernek!
Persze a zenei felvételért ugyanúgy nem akarnak fizetni, mint a képek készítéséért. Azt hiszik, azt úgy össze lehet rakni a semmiből, meg kell hozzá néhány jó program, azt majd megcsinálja magától. Néhány önjelölt énekest zavartam már haza stúdióból: „mennyé' haza gyakorolni, találkozunk két év múlva…”
-
BonFire
veterán
válasz
pufancska #15058 üzenetére
A szurikáta is meg lett oldva, bár tény, hogy Timon lett belőle, legalább teljesen vektoros formátumban elkészült. Idénre le is tudtam a jócselekedeteimet vele.
ViZion: kösz a linket, még vacillálok rajta. Ok nélkül tényleg nem akarok nyitni, de jó tudni, hogy a lehetőség adott.
-
BonFire
veterán
válasz
ViZion #15056 üzenetére
Hát, csak úgy eszembe jutott, mert azért én úgy látom, elég sok az ilyen-olyan szívességkérés. Vannak sokkal döglöttebb topicok is (pl az Illustratoré még csak most lépte át a bűvös ezres számot), mégsem zárják be. De mondjuk nem is hiszem, hogy nekem itt lenne topicnyitási jogom, így másra hagyom a „piszkos munkát”.
-
BonFire
veterán
válasz
pufancska #15052 üzenetére
Lehetne külön egy „Photoshop szívességkérés” topic, abba mehetnének azok a kérések, akik tulajdonképpen semmit nem akarnak kezdeni a programmal, csak egy-két dolgot szeretnének megcsináltatni. Mondjuk ehhez Ps sem nagyon kell, inkább „Képszerkeszési szívességkérés” vagy valami hasonló neve lehetne. Ide meg azok jönnének, akik tényleg maguk szeretnék megcsinálni, és ehhez kérnek segítséget.
[ Szerkesztve ]
-
BonFire
veterán
Az első kérdésre a rétegmaszk a megoldás. Maszkot raksz a rétegre, majd a lábuknál besatírozod, mintha a fű eltakarná. Ez nem nehéz, csak élethűen megcsinálni nehéz. Akárcsak a második kérdésedet. A baj az, hogy látatlanban nem lehet tanácsot adni. Ha pl. három kép háromféle felbontással rendelkezik, akkor az lesz a mérvadó, amelyiknek legkisebb a felbontása. Azt felnagyítani ugyanis nem lehet a többihez. Ugyanígy nem biztos, hogy megoldható a kompozíció, az egyik vakuval van fényképezve, nagy látószöggel, közelről, sötét helyszínen, a másik természetes fénynél világosban. Az egyikre jobbról vetül az árnyék, a másikra balról. Ezeken a dolgokon bukik el az ilyen vállalkozás legtöbb esetben. Ha valamelyiken is árnyék van, a többire meg kell azt rajzolni, és ez már nem olyan könnyű feladat.
A csoportképet én inkább úgy oldanám meg, hogy a négy személyt három külön keretbe, mondjuk egy szépen halványuló fehér vignettába raknám, és úgy rá egy kompozícióra. Akkor együtt vannak, mégsem gagyi az összkép. Ha pedig a négy személy a lényeg a képen, akkor a háttér ne legyen túl figyelemfelkeltő.
[ Szerkesztve ]
-
BonFire
veterán
-
BonFire
veterán
válasz
ViZion #15009 üzenetére
Na, ez a méreg, nem a cián. Emlékszem, mennyi jó dolgot irkáltunk össze a CS6 wishlistbe, aztán mi lett belőle? Semmi. Timeline videoszerkesztő (persze csak extendedben), gyorsított Liquify motor, Content-Aware Move tool, meg Puppet Warp meg ilyen szarságok, amit azóta sem használ senki. Na jó. Tettek bele úgy blur cuccokat, de azok meg annyira erőforrás-zabálóak, hogy egy átlagos gépen használhatatlanok.
Az Ellipszis kijelöléshez ennyi kéne: Select All -->Modify Selection -->Shape (pár alakzat választási lehetőség) -->Oval. És akkor tökmindegy lenne, álló-e vagy fekvő a kép.
-
BonFire
veterán
válasz
ViZion #15005 üzenetére
Azt nem tudod véletlenül, mit csináljon az ember, ha eksönt ír, és mondjuk vignettázni vagy átméretezni akar? Az a baj, hogy egyik kép álló, a másik fekvő, így mindkét feladat hibásan lesz végrehajtva. Vignettát úgy szoktam csinálni, hogy
új réteg -->feketével kitölt -->ellipszis eszközzel kijelöl majdnem az egészet -->Ctrl+I -->Multiply -->Gauss Blur -->Opacity.
Az átméretezést megadom 1280×960, de ha álló képre alkalmazom ezeket, akkor egyrészt a kijelölés fix méretű és elhelyezkedésű az orientációtól függetlenül, az álló kép esetén meg 1280 széles lesz, holott ott a magasságának kellene lennie a nagyobb értéknek.
Szóval ezt hogy oldjátok meg? Az nem jó megoldás, ha az álló és a fekvő képekre külön szkriptet eresztek, és az sem, ha különválogatom őket. Sok ezer kép esetén ezek nem járható opciók.
-
BonFire
veterán
Így van. A Photoshopban ún. adjustment, vagyis korrekciós rétegek állnak a rendelkezésre, amely az alatta lévő tartalomra fejti ki a hatását. A korrekciós réteg nem feltételül az egész képre hat, mert mindegyikhez tartozik egy rétegmaszk, és ezzel lehet szabályozni, hogy csak bizonyos helyekre hasson. Ezek mellett a rétegek összatásmódjával is különféle hatásokat lehet elérni. A korrekciós rétegek között van Levels (kontraszt és a szintek beállítására), Curves (szintén ugyanarra színcsatornánkénti görbével), Black and White (különféle fekete-fehér hatások), Hue/Saturation, Vibrance, Color Balance, Channel Mixer meg még jó néhány egyéb.
Ezekkel szinte mindent meg lehet csinálni, amit a lightroommal, sőt, még picivel többet is.
-
BonFire
veterán
válasz
Inv1sus #14989 üzenetére
Csak azért kérdeztem, mert ilyen cartoon figurák vektorozásában elég jó vagyok, és ilyet akár össze is tudnék neki hozni. Akkor lenne neki egy szabadon méretezhető vektoros Timon figurája. De a gradientes fotórealisztikus illustratorozáshoz már fel kell kötni a gatyát. Nem mintha nem tudnám megcsinálni, de rengeteg ideig tartana, és ugye más dolga is van az embernek.
Szóval egy Timont még bevállalok pihenésképpen is – amennyiben az megfelel –, másra most nincs kapacitásom.
-
BonFire
veterán
Ez nem Photoshop, hanem Illustrator téma, és szerintem ilyet szívességből senki nem áll neki megcsinálni, annál azért nagyságrendekkel nagyobb feladatról van szó, minthogy egy-két effektet vagy kivágást kéne rádobni. Gyakorlatilag kell egy ember, aki egyrészt profi illusztrátor, másrészt profi Illustratorban, ráadásul van egy rakás ráérő ideje.
Egyszerűbb keresni kész képet, ami elég nagy felbontású, és azt rátenni egy pólóra.
-
BonFire
veterán
Jaj, nekem
aki ilyet csinál, az ne dicsekedjen már el vele, hogy BonFire-től tanulta a Photoshopot, mert egyrészt tökön szúrom magam, másrészt rólam állít ki hamis képet, én ugyanis soha nem tanítottam ilyesfajta ízléstelenséget, és egyetlen tutorialomban sem biztattam senkit arra, hogy a program létező összes effektjét jelenítse meg egyetlen képen.
Én azért nem vettem rögtön az elejétől fogva poénra, mert el sem olvastam a szöveget. Egyszerűen ránéztem, és sokkolt! A betűk jelentése nem is jutott el a tudatomig. Aztán, hogy a többiek nekiálltak viccelni, tényleg azt hittem, hogy valami félreértett tréfa akar lenni, de most látom csak, hogy ez tényleg vérkomoly, mert másodjára is be van posztolva.
-
BonFire
veterán
válasz
qamu74 #14969 üzenetére
Kicsit részletesebben. Mit akar kifejezni ez a firka? Mert egy logó ott kezdődik, hogy valamit képvisel. Nem a gombhoz vesszük a kabátot, hanem fordítva. Ha van egy cég, az kínál valamit a piacon, valamit képvisel, és ezeket a dolgokat meg lehet jeleníteni az arculatban. Olyan nincs, hogy logó, csak úgy lárpúrlár önmagáért. Az ilyet a legjobb jóakarattal is legfeljebb kézjegynek vagy szignónak lehet nevezni, de logónak semmiképp.
Keressél magyar nyelvű olvasmányokat (angolt többet találsz), hogy mik a jó logó ismérvei. Nézegess ütős logókat, lásd meg, mitől jók azok a logók. Mi nem fogjuk ezeket ide leírni, mert nem fórumtéma, gyakorlatilag egy hétig lehetne róla dumálni. De nem kell, mert le van írva. Kezdetnek itt van ez: Hogyan ne csináljunk logót?
-
BonFire
veterán
válasz
Dluinet #14956 üzenetére
Én még annyival egészíteném ki, hogy a korrekciós rétegek esetében ha lehet, használjuk mindig ki a maszk adta lehetőségeket. Lehet, hogy a kép nem egyformán van bevilágítva, egyik csücske sötét, másik világos. A sötét sarkot Levels fényerő növelésével lehet világosítani, majd hogy ne hasson az egész képre, egy gradientet húzni a maszkra. Ugyanezt el lehet játszani a túl világos sarokkal, ezt sötétíteni, majd gradienttel csak oda hatni, ahová szükséges. Én sokszor használom ezt a technikát.
Az alsó képen egy világosítás van, de a bal szélére nem engedtem hatni, mert túl világos lett volna. Plusz még egy Levels van az alsó képen az ujjakon, ez viszont sötétítve kiemel néhány részletet. Ez szintén maszkolt.
-
BonFire
veterán
válasz
madgie #14940 üzenetére
Én egy 40×60 cm-es kartonlapból, egy tekercs háztartási alufóliából, és némi ragasztószalagból egész tűrhető derítőlapot fabrikáltam magamnak. De egy fehér lepedődarab is megteszi, amit ráfeszítünk egy keretre, ha nagy a csóróság.
Itt azzal van alapvetően a baj, hogy nem is tudják, hogy mi hiányzik a jó fotóhoz. Agyilag nem jutnak el oda, hogy a fényképhez elsősorban fény kell. Ha az nincs, lehet erősíteni a zajt 1600-as ISO-val, de szín nem lesz több. Csak a fehér ember is olyan lesz rajta, mint egy néger.
-
BonFire
veterán
válasz
Inv1sus #14936 üzenetére
Hát gratula hozzá, hogy ebből a szarból ezt a kevésbé szart ki tudtad hozni. Bár az alapvető bajokon nem segít. Nincs fény ugye, így nincsenek rendes színek, csak valami okádék. Nem véletlen szoktak fotóst hívni termékfotóhoz.
A múltkor láttam, hogy a McDonald's hamburgereit úr Photoshopolják össze, pedig ott profi körülmények között van minden lefotózva, de ha összerakják a szendvicset, akkor nem látszik közte a cucc. Ezért külön rétegre teszik a hagymát, a sajtot, a salátát, megrajzolják a kicsorduló mustárt, Liquify-jal igazítják a sajt csücskét, végül rárakják a zsemle tetejét, és ha kevés rajta a szezámmag, még klónoznak rá abból is pár szemet.
Ezek meg szembevillantják a fényes kartont direktbe, mert derítés ugye luxus, ahhoz apparátus kell. Az ilyen fotó szvsz még Facebookra sem nagyon való, nemhogy szórólapra.
Mivel én sem engedhetem meg magamnak, hogy bármilyen megkeresést visszautasítsak (arról meg már végképp leszoktam, hogy meggyőzzem az ügyfelet, csináltasson rendes fotót fotóssal…), egyszerűen meg szoktam mondani már meló előtt, hogy készüljön fel rá lelkileg, hogy a végeredmény szar lesz. Írásba adom neki. Erre mikor kész van, nagyon szoktak örülni, hogy dejólett.
-
BonFire
veterán
válasz
tknof1871 #14929 üzenetére
Ne add fel, hanem állj neki egy alapos kártevővadászatnak, mert úgy látom, az az XP ezer sebből vérzik. Te takartad ki a tálca bizonyos részeit, vagy ilyen a megjelenítő? Ha igen, lehet, hogy a VGA haldoklik, de attól még nem kéne egy programnak hülyeségeket firkálnia. Ez a viselkedés inkább vírusra vall.
Egy NOD-ot telepíts fel (a mostani antivírusod már biztos fertőzött) 30 napig használható legálisan. Futtass vele boot idejű keresést; a rendszer-visszaállítás minden meghajtón legyen kikapcsolva.
Ha végzett, ezek közül is futtathatsz párat. Mind találni fog még néhány dolgot. Utána visszarakhatod a kedvenc antivírusodat (persze csak legálisat).
Vagy választhatod a rapid megoldást, és újrarakod az XP-t, meg az egész kócerájt, ami van.
-
BonFire
veterán
válasz
tknof1871 #14925 üzenetére
Hát, ha nem arabul próbálnál írni, hanem mondjuk magyarul, akkor rögtön jó helyre kerülnének az írásjelek. Talán válassz egy nem arab betűtípust, kezdetnek mondjuk legyen az Arial (és nem variál!) – és Ariallal a számok is sokkal ismerősebbek lesznek.
A továbbiakban kérünk egy képernyőfotót a jelenségről, mert láthatóan te nem tudod elmagyarázni, mit is látsz valójában.
-
BonFire
veterán
válasz
tknof1871 #14923 üzenetére
Mi a furcsa azon a képen, amit belinkeltél? Semmit sem kell átállítani, alapbeállításon minden úgy van, ahogy kell. Az angolok is balról jobbra írnak, akárcsak mi, fölösleges a billentyűzetet meg egyéb marhaságokat piszkálni, főleg, hogy nem is tudod, mit állítgatsz.
Ha láttál már szövegszerkesztőt, akkor tudhatod, hogy van balra, középre és jobbra igazított szöveg. Na, ezt a Photoshop is tudja. A szöveg eszköztáron láthatod a három megfelelő ikont, és azok közül kell kiválasztani éppen az aktuális feladatnak megfelelőt, egyébként nyugodtan maradhat a balos elrendezésben (alapértelmezetten).
Szerk: Ráadásul az UI language opcióban nem fogsz találni csak egy lehetőséget, az angolt vagy a franciát vagy a magyart, attól függően, melyik programot telepítetted. Ugyanis nem lehet nyelvet váltani Photoshopban.
[ Szerkesztve ]
-
BonFire
veterán
válasz
tknof1871 #14920 üzenetére
Az a pont a szövegelrendezést mutatja! A balra rendezett szöveg bal oldalán van a pont – ami nem is pont igazából, hanem inkább kis négyzet –, míg a jobbra rendezettnek a jobb oldalán van. Továbbá a betűmérettől és a -színtől függetlenül mindig egyforma nagyságú, formájú (négyzet) és színű (fekete). Azért van, hogy ránézésre tudd, a szöveg balra- jobbra- vagy középre rendezett.
-
BonFire
veterán
• Ha a tetoválás fehér alapon fekete ábra, akkor nem kell kivagdosni, csupán a réteg összhatásmódját Multiply-ra állítani. Így a fehér részek egyszerűen eltűnnek.
• Az ábra fekete színét kissé kékessé lehet tenni a Hue/Saturation panelen a Colorize négyzet kipipálásával, Lightness csúszka feljebb csavarásával, és egy sötétkék szín beállításával. Csak úgy szemre.
• Ha nagyon sötét és kontrasztos az ábra, akkor az áttetszőségi értékét lejjebb veszed a rétegnek a réteg palettán.
• Ha a testrész olyan perspektívában van, hogy muszáj torzítani, a Free Transform opcióval (Ctrl+T), valamint az ezen belül található opciókkal, (perspektíva, döntés, forgatás, tükrözés, hajlítás) teljesen jól rá tudod illeszteni a megfelelő helyre a tetkót.A YouTube-on is rengeteg Photoshop tattoo tutorialt találsz, érdemes egyet-kettőt megnézni, de a módszer a fent leírt.
-
BonFire
veterán
-
BonFire
veterán
válasz
ViZion #14899 üzenetére
Tudod, én nyírbátori vagyok, errefelé nem nagyon tudok ilyet, de megyeszékhelyen biztos meg tudják valahol csinálni.
Ők ketten dolgoznak egymás keze alá: GPD guitars, és Sublime Pickups. Gitárkészítő barátom szeretné meglepni pickupkészítő kollégáját egy ilyen poszterrel, amit ki is tehet egy-két helyre, műhelybe meg ilyesmi. Tehát semmi komoly, nem reklám lenne, csak egy ajándék. Én is ingyen csinálom meg neki, mert ő is segít nekem. Csak még ilyet sosem csináltam, és nem tudom, hol és hogyan lenne gazdaságos kinyomtatni ezt a posztert.
-
BonFire
veterán
Egy ismerősöm egy afféle posztert szeretne szerkesztetni, amin rajta van az ő terméke, és a kollégája terméke is. Semmi extra, csak pár nagy felbontású fotó minimális szöveggel. Inkább poszter jellegű. A1-esben szeretné megcsináltatni, méghozzá igen kis példányszámban, 5-6 db kell neki legfeljebb. Hol lehetne ezt gazdaságosan kinyomtatni? Ugye hagyományos nyomdák szóba sem jöhetnek, én digitális nyomdára gondoltam. Jól gondoltam?
Ha igen, tudnátok adni jól dolgozó digit nyomda tippeket? Mire kell figyelni szerkesztés során, milyen formátumba kérik (CMYK, színhűség, van-e proof lehetőség) stb.
-
BonFire
veterán
válasz
maxika2004 #14896 üzenetére
Belém meg a milliméter a szakmunkásképzőben, mert olyan a tanult szakmám. Voltam nyomdász is, ott is mindig milliméterben volt minden megadva. Például az ívméret. Egyszerűbb, mint „…egész x-tized”-eket hajtogatni.
Persze vannak helyek, ahol a cm az elfogadott. Pl nem fogom azt mondani, hogy a magasságom 1830 mm, a tömegem meg tömegem meg 65000 g, mert az hülyeség. Digitális fotókidolgozásnál szoktak centiztegni, meg esetleg kis példányszámban dolgozó digitnyomdákban, máshol még nem hallottam.
-
BonFire
veterán
válasz
qamu74 #14894 üzenetére
Bekapcsolod a Smart Guide-ok mutatását a nézet menüben, aztán Ctrl+R-rel előhozod a vonalzót, majd a mozgató eszközzel a vonalzóról segédvonalat kezdesz húzni a kép közepe felé. Ha jól csinálod, a segédvonal oda fog tapadni mágnesesen a középvonalhoz, főleg, ha a Snap funkció is be van kapcsolva a nézet menüben.
Aztán függőlegesen is húzol egy segédvonalat.
De az is lehet (most nem indítom el a Ps-t ezért), hogy ha be van kapcsolva a Smart Guide és bármilyen eszközzel megközelíted a középpontot, akkor fel fogja neked villantani egy × alakban magenta színnel.
-
BonFire
veterán
válasz
maxika2004 #14870 üzenetére
„Gondolom egy hozzáértő is mint te megcsinált volna dolgokat pár perc alatt,
én azzal több órát szenvedtem....”A profit az amatőrtől elsősorban az különbözteti meg, hogy ritkán vetődik árnyékra. Vagyis tudja, milyen módszerrel álljon neki, nem pedig sorban kipróbálgatja az eszközöket, hogy valamelyik majd csak jó lesz. Ezzel lehet tetemes időt megtakarítani.
Aztán egy profi kijelölés egy profinak is sok időbe telik, ha szépen akarja megcsinálni és a fotók nem ideális körülmények között készültek. Nagyfrekvenciás háttér, alacsony felbontás, ronda jpeg tömörítés, mind-mind megszopat, és olyankor az automata kijelölőeszközöknek sem veszed hasznát. Én egyszer maszkoltam egy macskát, hát konkréten minden szőrszálát kábé meg kellett rajzolni. Ezt egérrel nem is tudtam volna megcsinálni, csak Wacom táblával.
Arra meg ne számíts, hogy nyárig gyakorolhatsz, mert úgysem ezek a fotók kerülnek majd fel a tablóra, mert nyárig még kitalálják a gyerekek, hogy most tuti fotót csináltatnak, egységeset, újat, aztán kiadják a munkát, amit lehetőleg tegnapelőttre kéne megcsinálni. Ilyenkor, ha nem vagy gyakorlott, akkor nem fogod tudni összehozni.
„Nagyon köszi a részletes segitséget, 80 % - át kb értettem is ! :-)”
Na látod! A baj azzal a 20%-kal van, amit nem értettél. Csak csináld, majd meglátod!
„10x7 es méretben..... álltalában csak 10x13 tól kezdődnek.....”
Erre szokták mondani, hogy „Nem tudsz te semmit!” Az a 10 mm×7 mm-es kép neked elég nagy lenne? ViZion kolléga már leírta, hogy milyen mértékegységekben beszélünk, ha szelektíven olvasol, hogy akarsz tanulni? Centit a szabók használnak, meg a kőművesek. Az ő munkájuk pontosságához az is elég. Ehhez a munkához tized- sőt századmilliméter pontosság kell. Először legyél az alapokkal tisztában.
Szerk:
Ja, sorry, tetszik vagy nem tetszik az angol nyelv alapfokú ismerete és angol nyelvű Photoshop használata alap, főleg kezdőknél. A haladó már elboldogul magyar nyelvű programmal is, de amíg a fórumban dolgozók túlnyomó többséggel angol nyelvű kezelőfelületen magyaráznak, addig a magyarított programmal semmit nem fogsz tudni kezdeni.
Keresd a Szoftver.hu Photoshop videóit Perhiniák Márton előadásában, abból sokat tanulhatsz. Két DVD-t is kiadtak, a Photoshop Gyortalpalót, és a Photoshop Mesterképzőt.
[ Szerkesztve ]
-
BonFire
veterán
válasz
maxika2004 #14854 üzenetére
Az iStock-ról szoktunk venni jó minőségű fotókat. De ha nem kell valamilyen különleges helyszín, akkor érdemesebb elkészíttetni egy helyi fotóssal, az lehet, hogy olcsóbb.
Kivágásra ott van egymillió tutorial az első posztban, onnan indulj el. A lényeg: egyszerű kivágás nincs. Vannak eszközök, amivel nagyjából meg lehet ejteni a kijelölést, azonban a végeredményt mindig finomítani kell. Ha 25 gyerekről kell tablót készíteni, akkor jobb, ha zöld vagy kék háttér előtt fényképezi le őket a fotós, azt könnyű kikulcsolni. Mert egyébként az a kijelölés, ami a képernyőn még elmegy, az nagyban, kinyomtatva baromi ronda lesz. Tehát aprólékos és finom munkára van szükség.
-
BonFire
veterán
Így kell megcsinálni: Képek csoportos átméretezése action használatával (Katt a képekre a nagyobb változathoz!)
-
BonFire
veterán
válasz
Hirrus #14814 üzenetére
Én nem az álmomat írtam le, hanem azt, hogy mit fogok venni két héten belül! Nagy különbség.
Van egy pár probléma, amivel csak akkor fogsz szembesülni, ha elhatározod, hogy mondjuk vásárolsz egy kicsivel több RAM-ot a gépbe. Akkor derül ki, hogy mondjuk nem tudsz 4 Gigánál többet belerakni, mert az alaplap nem kezel többet. Annak ellenére, hogy te hajlandó lennél kiadni DDR2-es 800 MHz-es ramért 18 000+ Ft-ot/6GB, míg a DDR3 1600 MHz 8 GB "csak" 10 000 Ft, és teljesítményben a duplája a réginek. Persze DDR2-es slotba nem fogsz tudni DDR3-as ramot rakni, ha olcsóbb, akkor sem. Tehát az jön, hogy muszáj vagy cserélni az alaplapot.
Miután kiválasztottad az alaplapot, akkor szembesülsz vele, hogy a te processzorodat nem fogod tudni beletuszkolni, mert a gyártó cirka 3 évente megváltoztatja a foglalatot, így bármennyire is jó még a processzorod, megy a kukába, vagy a veszélyes hulladékok közé. Így máris ott tartunk, hogy kénytelen vagy egyszerre cserélni alaplap+proci+memót. Ez a minimum, én is most pont erre készülök, és két hónapja kuporgatok rá, meg olvasgatom a teszteket. És egy hete derült ki, hogy a régi patás vinyómat (ami egyébként hibátlan) nem fogom tudni az új alaplapra kötni, mert nincs ilyen csatoló hozzá, így egy HDD-t is kell vennem, ez pedig már nem kalkulált kiadás.
Még szerencse, hogy VGA-m és tápom van, ami minőségi darab, de ha veszel egy nagyobb teljesítményű processzort, ramot és lapot, akkor egy ócska, ratyi táppal egykettőre az örök vadászmezőre küldesz cca 60 000 Ft-nyi alkatrészt, ha ezzel akarsz spórolni.
Ezért írtuk, amit írtunk. Más megoldás nincs. Használtan bármilyen cserealkatrész számottevő teljesítménynövekedést nem fog hozni. Ha nincs rá pénzed, gyűjtögess, vegyél fel áruhitelt, kérjél Jézuskától karira hardvert.
Ui.: Én azért fejlesztem a gépem, mert már nem piacképes. Jönnének a megrendelések, és le kell passzolnom, mert a hardveres konfigurációm gyenge hozzá. Tehát a beruházás muszáj, hogy majd aztán pénzt keressek vele. Ha Photoshoppal és CAD-dal dolgozol, ennek a befektetésnek egyébként is megtérül az ára pár hónap alatt. Befektetés nélkül nem lehet folytatni az üzletet. Néha muszáj.
[ Szerkesztve ]
-
BonFire
veterán
válasz
ViZion #14812 üzenetére
Az ASRock lapokat hardveres topicokban csak ASS Rocknak szokták emlegetni, lehet, hogy nem ok nélkül. Azt is hallottam, hogy a Gigabyte 9000-es szériája pl gyári hibás az egész, mind elhalálozik. Persze azóta már van modernebb. Szóval van néhány dolog, amitől tartózkodni érdemes.
-
BonFire
veterán
válasz
Hirrus #14809 üzenetére
Én mondjuk az ASRock alaplapoktól óva intenélek, sok köztük a gyári hibás darab. Inkább 2000 Ft-tal több egy jobb darabra.
VGA gyártók között két nagy név van: ATI vagy Nvidia. Nézegesd a benchmarkokat, olvasgasd a teszteket, és számolgasd a pénzedet, hogy melyikre futja.
Én most tervezek procit venni, de mivel az Intelt nem tudom megfizetni, inkább egy erősebb AMD-t veszek. Phenom II X4 965 (négy magos). Ez olyan alsó középkategória, persze van processzor nyolcszázezerért is…
RAM: 8 GB alá ne add, ha már így is úgy is új gépet kell vegyél, a Ps-nek a világ összes ramja nem elég, gondolom a CAD is jobb, ha ramból dolgozik, nem a vinyóra irkál fölöslegesen. 8 G Corsair vagy Kingston memória 10-11 körül van. Egy normálisabb lap 20, processzor 22-25. VGA 15-20 körül már használható. És a legfontosabb, a minőségi tápegység! Ezen nem szabad filléreskedni, ha már elköltöttél a többi cuccra
80 000-et, akkor adjál ki egy FSP tápért még 9-10-et.Az oprendszer alap, hogy 64 bites legyen, 4 GB memória fölött kötelező.
Ha látványos gyorsulást szeretnél látni, akkor szerezz be egy SSD-t is, erre települjön az OS+programok. Persze ez újabb kiadás, de sokak szerint megéri.
A VGA ramnak köze nincs a PC ramhoz. Egymástól függetlenül fejlesztik, és a PC ramok most a DDR3-nál tartanak, addig a VGA ramok már DDR5-nél. Nekem DDR3-as 1 Gigás VGA-m van, de még ezt sem tudom kihasználni, mert nem kívánják a programok.
Úgy készülj, hogy ezt százezer alatt nem fogod megúszni, és akkor még az oprendszer ára nincs is beleszámolva a kiadásba.
Amúgy az egész téma itt off, úgyhogy offba is rakom.
-
BonFire
veterán
-
BonFire
veterán
Igazából nem komoly dolgok, csak amit „kislánykoromban” tutorial és angol tudás híján kinyomorgattam ezekből a programokból, afféle nosztalgia, semmi művészet. Meg pár poénos kép. A CDR-t még csak-csak át tudom konvertálni TIFF-é, de a CPT-vel nem boldogulok. Ráadásul többségére már nem is emlékszem, lehet, hogy valami kompromittáló dolog lenne a képeken!
De hogy ne legyünk mindig komorak, itt egy villámtutorial panorámakép készítéséről.
-
BonFire
veterán
Nem tud valaki egy használható online konvertert, ami CDR (CorelDRaw) fájlt konvertál valami használhatóbb (pl PSD) formátumba?
Találtam egyet, de jól sejtettem, hogy csak e-mail begyűjtő oldal, mert a konvertált fájl linkje nem érkezett meg. Természetesen nincsmail címet adtam neki, mert éltem a gyanúperrel.
Van pár CDR fájlom, meg néhány CPT (Corel Photo Paint v11) fájl, amit többször is szerettem volna átalakítani, de valahogy sosem sikerült. Volt, hogy lewarezoltam miatta egy Corelt, aztán tönkre is vágott mindent a vírus. Plusz a PhotoPaintet nem is fejleszti a Corel vagy 100 éve már, és ezt a kibeb*szott CPT fájlt semmilyen képszerkesztő nem tudja kezelni. Pedig rendes, réteges fájl, rétegstílusokkal, meg minden.
-
BonFire
veterán
válasz
forceberg #14785 üzenetére
A legsutább Intel is kenterbe veri a legjobb Celeront. Az i5-ös nem rossz darab. Az integrált VGA is annak a javára dönti a mérleget.
DEVISZONT!
Photoshophoz elsősorban sok-sok ram kell. A proci se kutya, ha pl egy számításigényes feladatot kell megcsinálni, mondjuk egy Zoom Blur-t Best beállítással 10 Mpixeles képen. Itt már kijön a processzor sebességéből adódó különbség, vagy nagy kép Liquify esetén (bár utóbbinan teljesen újraírták a motorját, és 32 biten szakít, 64 biten viszont a grafikus gyorsítás teljesen összebarmolja a képet, ha meg kikapcsoljuk, akkor ugyanott vagyunk, mint a régi motorral...)
A sok ram azért kell, hogy ne a merevlemezre irkálja magát a progi, mert az iszonyat frusztráló bír lenni, amikor a vinyóról kezdi el összekaparni magát, aztán képelemenként áll fel a GUI is másfél-két perc alatt.
-
BonFire
veterán
válasz
pufancska #14775 üzenetére
Erről beszélünk. Mivelhogy vak tyúk is talál szemet, előfordulhat, hogy a 12 éves Vér Istvánka teljes véletlenségből egy olyan ütős logót készít, amely nagyon megtetszik, node! Vér Istvánka nem a mi munkatársunk, ezért kizárt, hogy ő nyerje a pályázatot. Mivel az elbírálásnál semmilyen objektív szempont nincs (mint pl közbeszerzésnél a munka ár/érték aránya), azt hozok ki győztesnek, akit akarok. Átutalom neki a lóvét, aztán úgyis a „családban” marad, mert mondjuk nem hivatalos munkatárs.
Vér Istvánka logótervét meg jó pénzért eladom valakinek, akinek logó kell, és mindenki jól jár. Az ügyfél azért, mert jó logót kapott tőlem, én azért, mert ingyen szert tettem egy jó logóra, plusz még a pénzem is visszakerestem, Istvánka meg azért, mert megtisztelve érezheti magát, hogy egy ilyen volumenű projektben ő is részt vehetett, és még nevezési díjat sem kértem, mert rendes vagyok.
És Istvánka amúgy sem reklamálhat, mert 18 évesnek hazudta magát 12 éves létére, és különben is, jobb, ha kussol, különben kiküldöm az apukájához a BSA-t, hogy nézzenek már körbe náluk szoftverügyileg…
Ki van ez találva!
-
BonFire
veterán
Igazság szerint a komplett arculattervezés általában team-ben szokott történni, már csak azért is, mert több szem többet lát, több és jobb ötletből lehet válogatni. És meg is kritizálják egymás munkáját. Ekkora munkát inkább grafikai stúdióknak szoktak kiadni. Nem mintha egy ember képtelen lenne ezt megcsinálni, csak sok munka, és nem biztos, hogy megtérül az ára. Teszem azt, valaki belefektet 80-100 munkaórát az egészbe, és sosem látja viszont még az óradíját sem. És pont az a baj az ilyen pályázatokkal (amit már sokszor leírtunk, azért is nem akartam újra leírni…) hogy neveznek pár százan-ezren, dolgoznak vele nem is keveset, és nincs még fájdalomdíj sem, semmi. A győztes mindent visz, és még nem is biztos, hogy szakmai szemmel nézve a legjobb munka nyeri el a fődíjat, hanem a pályáztató cég szubjetkív döntést hozó, szakmailag kívülálló vezetése.
Azt pedig már millió helyen megtapasztaltam, hogy nincs az embereknek ízlése, ha arculatról van szó. Általában a legszivárványosabb, legcifrább fonttal díszített szarok kerülnek ki győztesen. Főleg az ilyen ad-hoc vállalkozásoknál, mint pl ez a textilipari izémizé.
-
BonFire
veterán
válasz
Stanchore #14765 üzenetére
Tényleg nem tudok az ellen tenni, ha valaki készakarva meg akar sértődni, és mindenáron a mártírt kívánja játszani. Ez legyen mindenkinek a saját dolga, de engem nem fogsz tudni belevonni a játszmádba, mert inkább kikerülöm.
Tudod mit? Akár meg is haragudhatsz is rám, az nem nekem fáj, hanem neked. Attól én még nyugodtan alszom. Részemről ennyi.
-
BonFire
veterán
válasz
ViZion #14761 üzenetére
Volt, hogy 26 variációt csináltam egy logóhoz (betűtípus, betűstílus, elhelyezkedés néhány variációt kiad), A-tól Z-ig betűkkel jelöltem a variációkat (ugye 26 betű van pont az angol ABC-ben), és aszongya az ügyfél:
– Király! Csinálnál egyet a weboldal fejlécébe is?
– Melyikből? Mert ezek variációk.
– Igen? És mi a különbség?Itt kezdtem agyfaszt kapni, mert nem nyilvánvaló számára a különbség a „LogoNév”, a „LogoNév”, a „LOGONÉV” és a „LOGONÉV” között. Egy pár száz szavas emailben elmagyarázom neki, erre ő:
– A második oldalon az első oszlopban felülről a negyedik jó lesz (csak tudnám, minek fárasztom magam a betűzéssel vagy számozással...), csak szedd már le előle azt az „N” betűt, az hogy került oda?
-
BonFire
veterán
válasz
Stanchore #14752 üzenetére
Milyen oltás, te miről beszélsz???
Azzal kezdtem, hogy ebben a kommentben belinkeltem neked azt a cikket, ami kimerítően leírja a kijelölőeszközök használatát, valamint megemlítettem a gyorsmaszkot is, szintén kikeresve és eléd téve, amit most kiskornel és ViZion is megerősített, mire te, hogy annyi infó van benne, hogy azt te nem bírod felfogni, majd utána elkezdesz olyanokat kérdezni, amit nem kérdeznél, ha akár egyszer is átfutottad volna a leírást! Erre leírom neked a gyorsbillentyűt, amellyel az eszközök között tudsz váltani, hogy ne kelljen már fáradnod a cikk elolvasásával, és akkor jön a besértődés?
A kijelölés és a kijelölés létrehozása között az a különbség, hogy az egyik folyamatos igeidő, a másik meg befejezett. Magyarán, amíg fel nem engeded az egér gombját, addig még folyamatban van a kijelölésed, mint munkafázis, ha meg már felengedted, akkor már létrehoztál egy kijelölést, amit ezek után tetszőleges eszközzel korrigálhatsz. Addig kellett volna eljutni a próbálkozásban, hogy csinálsz egy kijelölést egyik lasszóval, majd a fölösleget kijavítod a tutorial szerint (ja, majd' elfelejtettem, hogy nem olvastad, bocs!).
De tudom, már megint én vagyok, aki olt, meg flémel, mert nem megyek oda hozzád, ültetlek a térdemre, és fogom a kis kezedet az egérrel, míg dolgozol, mert elolvasni egy tutorialt fárasztó, de önérzet az van egy szekérderékkel!
Bravó!
-
BonFire
veterán
válasz
Stanchore #14749 üzenetére
Mit jelent az nálad, hogy kijelölés közben? Kijelölés létrehozása közben, nem? Egy pontnak szerinted hány dimenziója van? Bármilyen kijelölőeszközzel minimum 2 pontot kell meghatározni egy kijelöléshez. Mit csinálsz te? Elolvastad te, amit linkeltem? Benne van, hogy hogy működnek az eszközök, hogy hogy kell használni őket. Minden le van írva. Vedd már a fáradságot, légy szíves, és rágd át magad rajta, ha már én vettem a fáradságot és leírtam!
Az is, hogyan tudod kombinálni ezeket az eszközöket. De ahhoz minimum két eszköz működését ismerned kéne, te pedig eggyel sem boldogulsz. Előbb tanuld meg az egyiket, aztán a másikat, aztán majd fogod tudni kombinálni.
-
BonFire
veterán
válasz
Stanchore #14742 üzenetére
Illetve gyorsmaszk
-
BonFire
veterán
válasz
Inv1sus #14737 üzenetére
A „terhelhetőség” mellől kimaradt a másik varázsszó, a „rugalmas munkaidő”, ami azt jelenti, hogy ha kell, éjfélig is bent bütykölhetsz, míg a munka kész nincs. Meg a főnök rendelkezik az egész napoddal. Ha úgy tartja kedve, füttyent este 9-kor, hogy reggel 6-ra meg kéne csinálni egy munkát. Volt hozzá szerencsém. Volt versenyképes jövedelmem is. Minden túlórám ki volt fizetve, csak annyi szabadidőm nem volt, hogy elkölthessem a pénzem. Volt, amikor ott is aludtam, hogy a ki- bejárással se menjen az idő. Az átlagos nap 16 óra volt, de nem ritkán 24-26 órán át egyfolytában „terheltek”.
Nincs az a pénz, amiért én ilyet még egyszer elvállalnék.
-
-
BonFire
veterán
Kis segítségeteket kérném. Ezeket a képeket a Kelet Magyarországból fotóztam. Ami érdekelne, az a betűtípus, amivel a címek szedve vannak. A thin vagy ultra thin is ugyanaz a betűváltozat, nagyon elegáns és tetszetős.
Deviszont!…
Egyik font analizáló oldal sem tudja feldolgozni a képeimet, mind ismeretlen hibaüzeneteket dob. A WhatTheFont szerteszéjjel is fagyasztotta a böngészőt a hiba előtt. Lehet, hogy túl nagyok a képek? Nem tudom.
Szóval érdekelne a betűtípus neve, ha valaki ismeri.
[ Szerkesztve ]
-
BonFire
veterán
Az ilyen kézikönyveket, amikből nem tépheted ki a lapot, és nem törheted szét a gerincét, nem lehet jól szkennelni. Nem fekszik fel, átlátszó lesz. A Google az ilyen könyvekhez olyan automata szkennert használ, ami a természetes tartását utánozza a könyvnek. Szétnyitja, és egy-egy fogóval szépen kilapítja az oldalakat. Aztán fent elhelyezett kamerával lekapja. Egy otthoni 10 Mpixeles automata kompakttal sokkal jobb minőségű fényképet csinálhatsz, mint amit egy szkenner csinál.
Meg kell próbálni ilyen úton bedigitalizálni.
-
BonFire
veterán
Levelsszel próbálsz állítani a kontraszton, addig, amíg a szürkés áttetsző tartalom el nem tűnik. Sokat nem tehetsz, hasznos részek is fognak eltűnni. Ráadásul ott, ahol nem feküdt fel a szélén a papírlap normálisan a szkennerre, ott esélyed sincs eltüntetni.
Szvsz jobban jársz, ha legépeled ezt a pár sort újra. Van valami online xarság, ami fonetikusan leírt szöveget átír katakanára, vagy hiraganára, vagy melyik ez (előbbi?). Vagy karaktertáblából kiválogatod. Könnyebb, mint ebből kiszűrni az átlátszó hátteret.
[ Szerkesztve ]
-
BonFire
veterán
válasz
Kloden #14713 üzenetére
Filter nem kerül a Window menübe, nem ott a helye. Ha plugin, akkor pedig a Start Menüben sincs keresnivalója: ezek nem standalone alkalmazások, a Photoshopon belül kell futtatni őket, a Ps a host, amiben futnak. Ha működőképesen települnek, akkor a Filter -► Other legalsó mappába kerülnek. Ha ott nincsenek, akkor kompatibilitási hibák miatt a program nem tudja kezelni őket. Egy esetleges újratelepítéssel erről meg lehet győződni.
-
BonFire
veterán
válasz
Mythunderboy #14710 üzenetére
A Free Transform -► Warppal próbáld meg.
pufancska: a Filter -► Other mappában nézted? Oda szoktak kerülni a külső pluginek.
-
BonFire
veterán
válasz
Speeedfire #14699 üzenetére
Speeedfire: Ez nagyon hasonlít egy átalakított WordPress sablonra, amit már láttam valahol. De persze attól még szép. Csak ez a tartalom ne vóna – istenem!
ViZion: Márpedig valahogy nevezni kell azt a tevékenységet, amit folytatsz. Képszerkesztő? Nem jó, a képszerkesztő az, aki egy magazinba vagy könyvbe összeválogatja, milyen illusztrációk kerüljenek bele. A tartalmat nem ő hozza létre. Képmanipulátor? Elég béna. Pixelgyáros? Vagy mi? Még a designer vagy a grafikus fedi le legjobban ezt a területet, hiszen egyrészt egy kompozíciót tervezel meglévő elemekből másrészt kivitelezed a kompozíciót, akkor is, ha az egész végül csak egy montázs, amit néhány effekt gyúr egységesre. Amint meg már képi elemeket is létrehozol, kört, négyzetet, primitív elemeket, akkor az bizony rajz, akkor is, ha digitális, és külön van rá eszköz. Nem ezekkel a szavakkal van baj, hanem azzal, hogy lejáratták őket, mert minden hülyegyerek magára aggatja, és közben borzasztó dolgokat ad ki a kezéből.
pufancska: Ha a filtereket hiányolod, azok CS6-ban átkerültek a Filter Gallery gyűjtőbe. Ott megtalálod az összes régi filtert.
[ Szerkesztve ]
-
BonFire
veterán
válasz
Speeedfire #14694 üzenetére
Hogyne lennél: webdesigner & sitebuilder – csináltál már egy-két weblapot, nem? Ma már az is ráírja a névjegyére, hogy dizájner, aki egy ingyenes template-en át tudja írni a szín kódját.
-
BonFire
veterán
válasz
Speeedfire #14691 üzenetére
Micsoda dizájner vagy te, hogy nincs Helveticád?
-
BonFire
veterán
válasz
Kloden #14685 üzenetére
Ja, hát amit lehetett, már mind végigzongoráztam. Marad az a lehetőség, hogy amikor nagy ritkán Liquify-ozni akarok, akkor kikapcsolom, a többi esetben meg bekapcsolva marad. Házi módszer, kissé babrás, de majd rendelek egy gyorsbillentyűt hozzá.
Speeedfire: Az lehet, hogy a CSS hivatkozik egy webfontra (a Helvetica benne van a webfontokban?), vagy a font egy olyan tárhelyen van, ahol te nem látod. Tehát nem közvetlenül a weboldal tárhelyén, bár ott is lehet. Így a szövegben nincs benne, csak a CSS hivatkozik rá, így formáz. Így a weben megjelenik, de ha megnyitod, akkor már nem.
Ilyesmi szokott lenni a HTML fájlban:
<link href='http://fonts.googleapis.com/css?family=Sanchez&subset=latin,latin-ext' rel='stylesheet' type='text/css'>
A CSS-ben meg a ilyesmi:
font-family:'Sanchez'
A font pedig ott csücsül valahol egy tárhelyen.
[ Szerkesztve ]
-
BonFire
veterán
válasz
Kloden #14682 üzenetére
Ha kikapcsolom a GPU-t, akkor pont ott vagyok, ahol a part szakad, mert akkor meg olyan csiga módon működik a Liquify, hogy egyáltalán nem is lehet vele dolgozni. De nem csinál lyukakat. A legfrissebb driver van fenn, a háló meg nem mozdul el egyáltalán. Csak kilyukad a kép.
Meg egy csomó mindenhez kell még a grafikus gyorsítás, egy effekt kedvéért nem mondok le róla.
-
BonFire
veterán
válasz
delta9 #14680 üzenetére
Ja, hát az angolom nem folyékony, nem tudnék rajta előadást tartani. Megértem, amit kell, de passzív, illetve egyirányú a nyelv.
Más. Tegnap vettem észre (mivel eddig nem használtam), hogy a Liquify toolom szarakodik. Gyarolatilag a Pucker és a Bloat Tool, mindkettő csak lyukakat csinál a képre. Ráadásul olyan lyukakat, amelyeket a Reconstruct Tool sem tud helyreállítani.
Na most, amikor új volt a CS6, akkor kipróbáltam, hogy milyen gyors a liquify motor, és akkor jól működött. Azóta nem használtam. Tegnap elővettem, és már így volt. Közben volt egy OS csere, és ami működött, az még 32 bites volt, ami meg már most nem működik, az a 64 bites Photoshopban 64 bites Window 7-esen.
Tud valaki erre megoldást?
[ Szerkesztve ]
-
BonFire
veterán
válasz
Dluinet #14675 üzenetére
Legalább 9 tételt sorol fel, ami 16 órára elosztva 1 óra és 42 perc. Ebben olyanok vannak, mint a HTML és CSS. Mellette megtanítja a Photoshopot is ugye! (Fejlécek, gombok elkészítése.) Ha ez afféle Google-dizájn, azt tényleg meg lehet tanítani két nap alatt, csak ahhoz nem feltétlenül kell Photoshop, elég egy Paint is.
És szemrebbenés nélkül elkérik érte a 40 ezer pénzt. Én meg irulok-pirulok, ha egy nagyobb összeget kell kérjek valamiért. Én szívesen tanítok bárkit Photoshopra 40 rongyért, akár dupla ennyi óraszámban is. (Meg ingyen is.) Mi kell ehhez? Diploma, vagy engedély, vagy mi? Vagy csak elég, ha kiváltom a vállalkozóit, aztán azt csinálok, amit akarok, míg rendesen adózom, a kutya nem köt belém? Vagy hogy megy ez?
-
BonFire
veterán
Szerintetek ez komoly, vagy valami vicc? Szoftversuli
„Kezdés:
2012. november 17. (szombat) 09:00Befejezés:
2012. november 18. (vasárnap) 17:00Tanfolyam ára: 32.000 Ft + áfa (40.640 Ft)
Szint: Kezdő
Óraszám: 2x8”Kétnapos villámtanfolyam? Mennyire lehet hatékony az itt szerzett tudás negyvenezerért?
-
BonFire
veterán
válasz
Peter M #14670 üzenetére
Elvileg arra jó, hogy ha natúr feketével van kitöltve valami, illetve Rich Black-kel, a különbség szembetűnő legyen. A natúr fekete az a K:100%, Rich Black esetén pedig még hozzáadódik néhány százaléknyi Cián, Magenta és Sárga is, mondjuk így: C:20%; M20%; Y:20%; és a K:100%.
A nyomdák pedig nem szeretik a Rich Black-et, technikailag is sokkal több a hibalehetőség, az ívet négyszer kell megnyomni, tovább szárad stb.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autóhifi
- Milyen okostelefont vegyek?
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Milyen légkondit a lakásba?
- eBay
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hegesztés topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...