- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
lanszelot
addikt
válasz
lanszelot #28999 üzenetére
Sikerült
Csak meg kellett jeleníteni a "Transform" fület .Másik kérdésem lenne:
[kép] ezek az izék mindig bele másznak a szerkesztésembe.
Nem lehetne valami fix helyre tenni? Iszonyat zavaró, hogy bele mászik abba amit épp csinalok.
Mindig más (pl generate, vagy ami a kepen is van) de mindig útban van. -
lanszelot
addikt
válasz
soundsonic #28990 üzenetére
Hello,
Nem tudom hogy toljam el a teljes képet (sok layer ből áll) 2mm -el.
A4 fekvő, igy függőlegesen kell eltolni 2mm-t.
Milliméterben van minden, csak ha kijelölöm az összes layert nem találom hol írjam át 2mm -el a függőlegest.
Ha húzom akkor meg vízszintesen is elmozdul, mert CTRL -t nyomnom kell ha olyan picit akarom mozdítani.Elég béndzsán írtam: tehát ha mindent kijelölök akkor nem tudom hol írom at az Y tengelyt 2mm -el.
Ha meg egyesével huzigálom 2mm -t akkor elcsúszkál.
Text-nél nincs Y tengely amit át írjak ezért nem tudom egyesével átírni. Ezért a huzigálás. -
Met
nagyúr
válasz
huliganboy #28997 üzenetére
-
Met
nagyúr
válasz
huliganboy #28993 üzenetére
Már megoldva.
-
lanszelot
addikt
válasz
huliganboy #28993 üzenetére
Hello,
Itt [link] meg tudod kereni melyik font ez, és csak beírod.
Az "ST" és a "LO" azt külön keresd. Több különböző fontból tudod össze rakni az írást.
Ha nagyon nem találod font készítőben hamar meg lehet csinálni.
De én találtam nagyon hasonlókat, nem kelle sztem készíteni. -
soundsonic
aktív tag
Szerintetek itt ellenőrzik a diák jogviszonyt vagy igy ha itt vásárolnék megkerülhető? (Van diákom, de nem fogadja el az adobe)
Vagyis, hogy az all apps-ra értem a kérdést nem a fotós csomagra.
-
BonFire
veterán
válasz
shipfolt #28986 üzenetére
Oké, csak most értem rá elolvasni.
Csak két fő okot mondok.
1. a CMYK támogatás teljes hiánya száz éve. – Nyilván, ha csak képernyőre dolgozol, akkor nem lehet baj, de amint valamit nyomtatásban akarsz viszontlátni, ott már igencsak hiányozni fog ez a támogatás hiánya. Sokak számára ezért a GIMP nem valódi alternatíva.
2. az Adjustment rétegek teljes hiánya száz éve. – Ez engem személyesen is érint. Az Adobe ezt már 2005-ben, a CS2-ben implementálta a programba, annak meg már 19 éve! Ez a munkafolyamat már annyira vérévé vált a felhasználóknak, hogy enélkül ténylegesen nem lehet élni. Én pedig 2007-ben kezdtem el foglalkozni a Photoshoppal, amikor is már rég része volt az egésznek az Adjustment réteg. Én ebbe „születtem”, ezen szocializálódtam, enélkül el nem tudom képzelni a képszerkesztést. (Ha most vissza kéne költöznöm egy barlangba, és magam pattintotta kőeszközökkel kéne élelemre vadásznom, hamar véget érne az életem.) Enélkül dolgozni tényleg olyan érzés, mint sajtreszelővel rejszolni (hogy klasszikust idézzek). El nem tudom gondolni, milyen lehetett az azelőtti világ. Amíg a GIMP ezt a majd' húszéves fejlesztést nem lépi meg, számomra nem alternatíva. Ps-ben van úgy, hogy egy réteg fölött 20 Adjustment réteg van külön-külön maszkolva, más-más keverési módokkal, aztán az egészet meg lehet azzal fejelni, hogy összecsoportosítod mindet, és a csoportra még ráeresztesz pár Adjustment réteget, szintén különböző keverési módokkal és maszkolási lehetőségekkel. A nem-destruktív szerkesztésnek ezáltal akkora előnye van a destruktívval szemben, hogy ha zongorázni tudnám a különbséget, én lennék a Pavarotti.
Az általam sokszor emlegetett online Photopea viszont tudja ezt. Ahogy fentebb leírtam, a Photopea-nak is van pár hátránya. Újra leírom ezeket is, hátha valaki nem olvasta, vagy nem akar visszakeresni.
1. Az online képszerkesztés egyik hátránya, hogy fel kell töltsed a nyers képedet egy szerverre, ahonnan kezdve ugye nincs biztonságban a privát szférád (mondjuk belelóg a képbe az anyós fél csöcse, amit szeretnél eltávolítani a képről
). Amit online megosztasz, attól kezdve ahhoz bárki hozzáférhet. Ebből a szempontból nem biztonságos bármit feltölteni.
2. A második „leggyengébb láncszem” az adatátvitelből fakadó sebesség-csökkenés. Amint elkezdi az ember az Adjustment réteget hangolgatni, rögtön elhasal, mert a parancsnak, oda-vissza meg kell tenni az utat a felhasználó gépétől a böngészőn át a szerverig, azt végrehajtani, majd visszaküldeni a változtatást, és a saját gépen megjeleníteni. Magyarán: lehet ugyan vele dolgozni, de nagyon döcögősen. Még magyarabbul: lassú, mint a nehézség! Én személy szerint úgy vagyok vele, hogy ez annak az ára, hogy a Photopea ingyenes. Ma már nem kell sietnem, ha valamit meg kell csinálnom, viszont fontosak az Adjustmentek, és én inkább áldozom a Photopea-re az időmet, mint bármely ingyenes desktop appra, amely cserében nem tudja ezt.
Aztán mindenkinek magának kell mérlegelni, hogy melyik utat választja.
Amint lesz a GIMP-ben olyan Remove Tool és Adjustment rétegek, amilyenek a Photoshopban vannak, én nyergelek át rá elsőnek (mert azért pénzzel én sem vagyok kitömve). Addig nem. (A félreértések elkerülése végett: a Remove Tool nem AI, és offline is működik.) És nem érdekel a többi alternatíva sem, mert nem érdekel az ötventrillió LUT preset. Majd én beállítom a színeket, a tónusokat, a kontrasztot és az összhatást a kép különböző részein úgy, ahogyan én szeretném, és nem úgy ahogy Jóskapista megálmodta.
Kábé ennyit tudnék hirtelen összefoglalni az „öntökönlövés” témakörében. Remélem, kielégít a válaszom.
-
soundsonic
aktív tag
válasz
lanszelot #28987 üzenetére
Hát ahogy az előttem írok is mondták : kísérletezni kell. Nem mind1 hogy nyomdában vagy otthoni nyomtatón lenne e kinyomtatva. Nyomdába nyilván kell kifutó meg minden, otthon ahány nyomtató annyi felé print lesz mert ugye ő nem tud 100 %ban nyomtatni a papírra. És ha duplex kétoldalú a nyomtatás még fél centikre is elcsúszhat a két oldal egymástól. Mindenképp csinálj próbanyomatot!
-
lanszelot
addikt
válasz
lomposfarkas #28988 üzenetére
Karácsonyi képeslap.
Azaz a belső oldali írásnak közepén kell lenni, míg a külső oldali képnek is középen kell lenni.
Bármelyik csúszik el, akkor nagyon látszik.
Gondoltam, hogy a belső írást ferdén rakom, de úgy bénán néz ki.
Arra gondoltam, hogy különböző fontot és nagyságot használok a szavakhoz, de nem tetszik, pedig úgy nem látszik
Akkor marad a kísérlet.
Azt hittem van valami trükk.
Nagyon szépen köszönöm a segítséget -
lomposfarkas
tag
válasz
lanszelot #28987 üzenetére
A kísérletezés marad: az egyik oldal képét kis lépésekkel eltolod és nyomtatsz egyet. Aztán újra. Így készítettem a céges igazolványokat, de olyan teli mintázat volt elöl/hátul, amit nme zavart a levágás.
Mennyi az a pici eltolódás, 1-3 mm? Mi ez a minta, hogy a két oldalon tökéletesen fedésben kell lenni? -
lanszelot
addikt
Hello,
Karácsonyi üdvözlő lapot szeretnék készíteni.
2 oldalas, 1 oldalas nyomtatóm van. Tehát forgatnom kell.
A kérdésem, hogyan tudom megcsinálni, hogy a 2 oldal ugyanoda essen?
Ha kívánom ne legyen eltolódva. Mert középre helyezve picit eltolódik.
12cm X 12cm -es borító.
Azaz kiterítve 12cm X 24cm es. Azt hajtom ketté.
A4 es lapon (21cm X 30cm ) re nyomtatnám.Nem értek PS hez, nagyon kezdő vagyok
Kérlek lépésenként írjátok le.
Vagy ha valaki egy 12cm X 24cm -es vékony fekete keretet csinálna, ami mindkét oldalon ugyanoda esik, azaz rövid oldalon fordítom, hogy ne tolja el az alsó felső margó különbség. -
Taci
addikt
Sziasztok!
Csináltam egy fotózást, ahol fix fehéregyensúllyal, fix vakuértékkel, fix mindennel dolgoztam, viszont mégis azt veszem észre, hogy néhány kép talán "sötétebb" kicsit a többinél. "Szemre" nyilván felhúzom (Exposure +), viszont az jutott eszembe, milyen jó lenne, ha egy adott pontra/területre jellemzően fixen megcsinálhatnám a megfelelő fényerőt. Tehát pl. fognám az a háttér egy adott pontját/részét, az egyik fotón beállítanám, hogy az a helyes fényerő, ahogy ott meg van világítva, és a többi képen ha az a terület világosabb, akkor exposure
-
, ha sötétebb, akkor exposure+
. Ezt egyelőre csak "szemre" tudom megcsinálni, és elég sok képről van szó (1000+), így tök jó lenne egy automatika valahogy rá.
Hogyan tudnám ezt automatikusan elvégeztetni Lightroommal?Ugyanazokat a beállításokat használom minden fotónál, de láthatóan pár sötétebb vagy épp világosabb, hiába fix minden érték. Ezt szeretném "egy kattintásra" orvosolni, mint pl. a fehéregyensúlyt "igazító" pipetta.
Köszönöm.
-
BonFire
veterán
-
Pokesz007
senior tag
válasz
soundsonic #28979 üzenetére
Köszönöm Szépen,Sikerült megcsinálni
1 betűt megcsináltam, többi ugyanaz lesz. Jó kis program. Átlátszó giffet akarok csinálni belőle, vagyis ne legyen háttér rajta ,még azt akarom,biztos rájövök.
-
updog
őstag
Évek óta ezt használom
Full valid, legális licensz, az Adobe store az eladó, itthon is simán aktiválható.
#28973 szívtam már meg én is (többezres pozitív) Hardveraprós eladóval. Minden szép és jó volt amíg kb 3 hónap után az Adobe genuine servicetől kaptam egy mailt hogy 72 órám van megszüntetni az illegális szoftverhasználatot...
De ez az amazonos nálam 3 éve megy gond nélkül, mindig BF környékén újrázom.
-
soundsonic
aktív tag
válasz
Pokesz007 #28970 üzenetére
Bocs a dupla hsz-ért. Készítettem neked egy gyors demó-t hogy szokták ezt csinálni. Igaz én most krita-ban egy ingyenes rajz programban animáltam ,de ps-ben is megvalósítható kicsit másmilyen menü rendszerrel. Ezekhez digitális rajztábla elengedhetetlen. Egérrel nem fogod tudni megcsinálni. https://youtu.be/hJ9bi2xBvwY
-
soundsonic
aktív tag
Szia! Sajnos nem tudtam megnézni mert autentikációt kér tőlem ,de mind1 is.. Tudom, hogy az ár kecsegtető, de nagyon vigyázzatok vele. Az emag-on is van 43 e Ft-ért 1 éves CC all apps licence, de ha elolvasod a hozzászólásokat értheted, hogy valaki már megvette és mennyiségi licence-t vett. Élt egy hónapig majd kidobták az accountját a felhasználók közül. És bár ilyenkor szerintem az emagnak felelősséget kellene vállania, nem hiszem hogy teszik ezt mert csak 14 nap visszatérítés van vagy valami ilyesem.. Én is gondolkodtam rajta, ennyit talán megérne, de nem kockáztatok, szóval mindenki óvatosan.
Keresés 🔎 adobe | Vásárolj online az eMAG.hu-n#Pokesz007 Hajrá! Elég sok tutorial van : Egy digitális rajtáblára azért szükséged lesz hozzá Photoshop Tutorial | QUICK TIP | Basic Frame by Frame Animation
-
updog
őstag
válasz
Pokesz007 #28970 üzenetére
Sziasztok! Mivel nem én árulom, és jutalékot se kapok (sajnos
) talán elfér: éves Adobe CC (fotós csomag) előfizetés 74EUR (tehát havi 6 euró kb.), teljesen legális, amazon.de, eladó az official Adobe store: https://www.amazon.de/gp/product/B00M8MOH98/ref=ppx_yo_dt_b_d_asin_title_o01?ie=UTF8&th=1
-
Pokesz007
senior tag
válasz
soundsonic #28968 üzenetére
Köszönöm
időm engedi,utána nézek ennek az opciònak is.
-
ToBeY
nagyúr
Bocsi az off-ért,de jobb ötlet híján itt teszem fel a kérdést.
Melyik színformátum legjobb rgb vs ycbcr_444?
a monitor 4k10bit@60hz -
bajnokpityu
félisten
valaki ismerősöm, aki olvassa ezt a topicot, segítene egy kép módosításban?
-
BonFire
veterán
válasz
shipfolt #28964 üzenetére
De hát arról volt szó, hogy valaki a Ps-t tanulja tanfolyamon, ezért nem alternatíva neki egy Gimp, ami semmiben sem hasonlít hozzá!
Az online program meg nyilván nem tud mindent, de felépítése, logikája, kezelése tök Ps, és ha elő is fordul, hogy bezáródik vagy kifagy, akkor is jobb ingyen, mint a PS pénzért.
-
shipfolt
kezdő
Osszefoglaloban van par halott link, most csak a fontolo-ra emlekszem, hogy PS oktatas van hirdetve, de nincs rajta tartalom, csak "majd jovunk valamikor" szoveg.
-
shipfolt
kezdő
válasz
BonFire #28936 üzenetére
a Gimp sem tiltott, bár öntökönlövés a vele való foglalatosság.
Ilyenek kifejtesere lenne jo egy forum, ahol ezeket meg lehetne beszelni, hogy mit ertesz ez alatt?
Nekem irfanview sok mindenre nagyon jo lenne, ha lehetne retegeket hasznalni benne.
A tanfolyam ugy rossz, ahogy van, ugyhogy maradnak a videos oktatasok, mar amelyikben van ertelem, mint a Merei feleben.
Az online PS meg teljesen megbizhatatlan,
minden alkalommal mas baromsagai vannak, lutri, hogy mikor mi nem mukodik, ugyhogy en maximalisan maradok majd telepitheto, idealis esetben "portable" programoknal.
-
Dolphine
addikt
Sziasztok!
A PS és LR előfizetés géphez kötött vagy regisztrációhoz?
Ha én előfizetek, akkor feleségem a saját gépén tudja használni az én regisztrációmmal, vagy neki is elő kell fizetnie? -
molaeri
friss újonc
válasz
Stauffenberg #28913 üzenetére
Szia, pont most itt akadtam el én is, ugyanez a hiba, először jött hogy hitelkártyázzak, az a tuti, aztán a másik meg hogy a bank utasitja vissza, pedig a Revolutnak nem kéne nemzetközi bankként visszadobnia az Adobe fizetési igénylést. Őt is elengedtem, de nem tudom hogy tudnák rögziteni jól a kártyaadataimat. Neked hogy sikerült? Milyen linket küldtek? Nekem próbáltak valami betöltőt, meg ilyen "Quote"-ot, de egyik sem segitett... Köszi előre is a tapasztalatok megosztását!
-
-
Pikaa
aktív tag
Tegnap szerkesztettem egy fájl, majd elmentettem. Ma próbálom megnyitani és a következő hibát dobta ki. Valamit tudok csinálni, hogy megkapjam a régi fájlt? "Így oldhatja meg"-nél nem kaptam tuti választ. Köszönöm.
-
hdanesz
őstag
Sziasztok,
Talán valaki tud itt segíteni.
PS-el ki tudja valaki silabizálni, hogy milyen számok lehetnek a képen?A C6B40....rész után elvileg 5 számjegy van. Próbáltam a hevenyészett tudásommal és xnview-al sötétíteni, kontraszt...ilyenek. De semmi. Talán annyi tuti, hogy a második szám nulla...
-
shipfolt
kezdő
válasz
Fire/SOUL/CD #28925 üzenetére
Naaaagyon koszonom, lassan haladok vele, de ez a biztos tulelokeszletem.
Nagyszeruen magyaraz es amenyire nagyon kezdokent meg tudom itelni, nagyon logikusan, strukturaltan epitette fel a tematikat.
-
-
laskr99
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #28952 üzenetére
Az a tool meg nem olyan pontos ahogy nézem mint ami PS-ben van. MINDENKÉPP PS-ben akarom megoldani, mert az ilyeneket ott szokás mindenhol azt látom.
-
válasz
laskr99 #28951 üzenetére
Ja, hogy nem is lehet... Írtam, hogy hülye vagyok az LR-hoz...
Ettől függetlenül, mivel azt írod, hogyelviekben nem lehet megoldani
, azért egy próbát megérne, hátha van ott valami "guru", aki mégis csak tudna megoldást vagy max. megírná, hogy ezt valóban nem lehet megoldani LR-l.UI: Hozzánemértőként írom, de LR-ben is van selection meg clone tool is, szóval -szvsz- valahogy csak kivitelezhető a dolog, pl: How to use the CLONE TOOL in LIGHTROOM
-
laskr99
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #28950 üzenetére
Igazából ez a baj, hogy LRben elviekben nem lehet megoldani, ezért is kérdeztem a módját itt
-
laskr99
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #28948 üzenetére
Az a baj, hogy PS-el kb életemben ha 15 percet ha foglalkoztam, inkább LR-os vagyok.
Hasonlóan gondoltam, de úgy hogy a felső rész kb cloneozva legyen és végig az a fehér legyen, erre gondoltam, mert mindent is találtam onlány de ezt nem. -
válasz
laskr99 #28947 üzenetére
Először is: ez csak egy 10 perces munka (nem AI), látszik, hogy nem foglalkoztam részletesen a kutyi sapkáján lévő "tollbolyhokkal", simán eltakarítottam (így csúnya, így nem adnék ki melót, csak azzal sok időt el lehet tölteni), de a lényeg látszódik, azaz a rózsaszín szegély tetejétől a kutyafekhely tetejéig kell kijelölni és törölni, aztán Clone eszközzel kitölteni és akkor valami ilyesmit lehet összehozni.
-
laskr99
addikt
Üdv!
Olyan kérdésem lenne, csináltam egy pár képet egy kutyusról+sünről, de a háttér amit csináltunk nem volt elég magas, emiatt a fal rettentően látszik. Ezt az alsó háttér sávot mivel tudnám felhúzni, hogy mindenhol egyenletesen legyen ugyan az a textúrával kb? A rózsaszín fal zavarja párom
-
BonFire
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #28945 üzenetére
-
-
BonFire
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #28943 üzenetére
Nem ismerem annyira a járást errefelé. Légy szíves, ha ismered az utat, továbbítsd nekik. Hálás köszönetem!
-
-
BonFire
veterán
[ADMINOK FIGYELMÉBE! Talán érdemes lenne beszerkeszteni az összefoglalóba]
Photoshop alternatíva ingyenesen főleg kezdők számára!
Ahogy már a fentebbi beszélgetésekből kiderült, sok kezdő, aki még azt sem tudja, mennyire lesz rá szüksége a jövőben, nem engedheti meg magának, hogy egy tanfolyam mellett egy Photoshopra is előfizessen, csak azért, hogy otthon, szabad idejében gyakorolhasson. Ezért szoktam azt ajánlani, hogy egy nagyon jó alternatíva a
böngészőben futó online alkalmazás!
Akik még tényleg csak kóstolgatják, azoknak bőven többet tud, mint azok a régi Photoshop verziók, amelyekkel mi (öreg rókák) kezdtük a tanulmányainkat. Mindössze egy internetelérésre van szükség hozzá.
Az eszközök és a billentyűparancsok 90%-ban ugyanúgy dolgoznak, mint a Photoshopban. Fancy dolgokat is meg lehet benne csinálni, csak lehet, hogy egy kissé más módon, mint a Ps egykattintásos műveleteivel. Azonban ez távolról sem baj. Legalább megtanulja mindenki, hogy a Photoshopban 1-1 dolgot többféleképpen is meg lehet oldani. Nem lustul el az agyunk arra hivatkozva, hogy "az éjáj úgyis megcsinálja helyettünk". Egyrészt az éjáj még nagyon gyerekcipőben jár, előtte nekünk is kézzel kellett megcsinálni ezeket a komplex műveleteket. Másrészt ha nincs internetelérés, az AI az offline asztali Photoshopban sem működik. Ráadásul mióta az Adobe beépítette az AI-t a Ps-be, már 1-1 AI művelet is kreditekbe kerül, amit az előfizetésen felül lehet megvásárolni.
Ebben nincs különbség a Ps és a Photopea között. A Photopea-ban is lehetőség van AI feladatok igénybevételére, de ezért pont úgy kreditrendszerrel kell fizetni, mint a desktop Photoshopban. Tehát annyira azért nem baj, ha AI nélkül is tud valaki dolgozni.
Fontos tudni, hogy a műveletek elvégzésére fordított idő függ az internet-sebességtől. Ha rosszabb a sebességed, lassú lehet, viszont lassú víz partot mos. Ha most csak tanulod, nem az a célod, hogy 10 perc alatt 89 db maszkolt réteggel dolgozz, csak hogy tanulhass otthon. (És lehetőleg ingyen, ha már a tanfolyamra kifizetted azt a "jelentéktelen" összeget.)A Bog névre hallgató YouTube csatorna csinált egy összehasonlító tesztet a desktop Ps és a Photopea között. Tessenek végignézni; sokkal több dolgot tesztelt, mint én, és nagyon jó videót csinált.
Trying "Free Photoshop" - Photopea - Youtube videó
A teljesség kedvéért még annyival egészíteném ki, hogy a creator Firefox böngészőben tesztelte a Photopea-t, ami részben megzavarodott a billentyűparancsoktól, részben egyes műveletek (Alt+katt Blend If) nem működtek. Én azonban MS Edge és Google Chrome böngészőkkel teszteltem, ott nincsenek ilyen összeakadások! Az Alt billentyűs Blend If is tökéletesen működik mind Edge-ben, mind Chrome-ban.
+1 – A videó (természetesen) angol nyelvű. Ha nagyon nem megy az angol, a YouTube-on be lehet kapcsolni a magyar feliratot (ez automatikusan generált, tehát itt-ott sántíthat, de még mindig jobb, mint a semmi).
+2 – A Photopea területi beállítás szerint alapértelmezetten magyarul fog megjelenni, ami nem segít. Viszont át lehet állítani a nyelvet benne angolra a Továbbiak --> Nyelv menüpontban.
Jó gyakorlást kívánok! -
Pokesz007
senior tag
Sziasztok
Van aki nagyon otthon van a Véres effectes írásokban? Animációs,vérfolyós szövegre lenne szükségem. -
BonFire
veterán
válasz
shipfolt #28937 üzenetére
Sajnos már régóta nem opció a 30 napos trial, mert azt a rendszert sikeresen kijátszották, ha mással nem, hát a számítógép órájának átállításával, de ez még abban a rendszerben volt, amikor nem kellett állandó online kapcsolat a használathoz. Most már kell. Miután mindent a felhőbe pakoltak, ezek a dolgok már nem működnek.
Egyébként elmondhatom, hogy 30 nap semmire nem elég, főleg, ha el akarsz mélyülni valamiben. Ha teszem azt napi 16 órában mást sem csinálnál, mint Photoshopolnál, az akkor is csak 480 óra, az meg nem elég arra, hogy a tudás leülepedjen, és készséggé váljon. Különben a vizsga után elfelejtődik. És ez nem csak a Photoshopra érvényes, hanem az életben kábé mindenre, amit rutinszerűen szeretnénk csinálni. Mondjuk autóvezetésre sem sok ez az idő, mert ennyi óra alatt lehetetlen mindenféle forgalmi szituációba kerülni.
A tanulásra legjobbak a tematikus Photoshop csatornák tutorialjai, mert bizonyos eszközöket többször használnak különböző szituációkban, így mélyítve el a tudást. Ha az angol nem akadály, akkor PHLearn, vagy PiXimperfect csatornáját tudnám ajánlani. Biztos, hogy van rajtuk kívül még egymillió, nekem most hirtelen ez a kettő ugrott be.Ha nem megy az angol, akkor talán Budai Petur csatornáját tudnám említeni, de ő leginkább fotós, és Photoshop tutorialokkal csak szőr mentén foglalkozik, és kissé túl körülményesen old meg feladatokat.
A "gyakorolj, és majd rájössz" nehezen megragadható tanács. Ha nincs kalapácsom, nem tudok kalapálást gyakorolni. Autót vezetni sem lehet megtanulni könyvből. Úgy nem lehet úszni, hogy az ember ne legyen vizes. Azaz mindenképpen szükséged lesz egy Photoshop előfizetésre. Nem kell minden appra előfizetni. Amellett vannak tanuló licenszek, meg a jó ég tudja még micsodák.
Viszont pont azért említettem meg fentebb párszor a Photopea nevű online programot, mert egy az egyben a Ps logikájára épül, az eszközök, menüelemek elnevezései, de még az ikonkészlet is majdnem tök ugyanaz. Nyilván az új AI fícsöröket nem tudja, de azon kívül bőven többet tud, mint a Photoshop 6.0, amivel én elkezdtem a tanulást anno ezer évvel ezelőtt. Ahhoz, hogy átlásd a lényeget, arra tök elég a Photopea. És ha azzal már magabiztosan tudsz dolgozni, akkor el fogod majd tudni dönteni, kell-e neked az előfizetés, és az azzal járó extrák, vagy sem. Ami igazán kell mindennap, azt nem a menüben fogod keresgélni, hanem ott van minden az oldalpanelen. A rossebnek kell évente egynél több alkalommal a kötegelt fájlkezelés, vagy a Photomerge. Ráadásul van egy rakás olyan régi eszköz beragadva a Photoshopba, aminek már manapság nincs létjogosultsága, mert egyszerűen destruktív eszközök, miközben a korrekciós rétegekkel és intelligens objektumokkal, és az azokhoz tartozó, bármikor utánhangolható intelligens élő effektekkel bármikor módosíthatjuk a végeredményt, ha arra szükség van.
A legfontosabbak a kijelölési, kivágási, maszkolási módok, réteg összhatásmódok, korrekciós rétegek, maszkok festése, szín- és egyéb korrekciók. A többi csak hab a tortán.
Tehát irány a Photopea.com! Szerintem a tanfolyamon nem lesz olyan feladat, amit azzal ne lehetne megcsinálni. -
shipfolt
kezdő
válasz
BonFire #28936 üzenetére
Beugrottam egy tanfolyamba, az elejen megigertek mindent, de kiderult, hogy kizarolag csakis a tanfolyami PC-krol, es csakis az orakon lehet hasznalni online PS 2024-et.
Akik mar ismerik, azok oran kovetik a dolgokat, nekem problemas megtalalni, hogy mit mikor hova kell kattintani.Kellene egy regebbi verzio ket honapra, hogy legyen idom gyakorolni, mert januarban lesz az elso vizsga, oran kell osszekattintani a feladatokat. Januartol atterunk a tobbi programra, utana mar nem kell.
Ugy emlekeztem, korabban volt 30 napos teszt peldany, olyan tokeletes lenne nekem, de nem talalok.Mar ugy latom, ez a tanfolyam csak arra jo, hogy par megoldast begyakoroltasson par programban, csak az a lenyeg, hogy par menuelemet kell gyors kattintasokkal hasznalni.
Alapelvek, aminek a megtanulasara beiratkoztam, azok fel se merulnek.Kerestem itt forumot, ahol ezt meg lehetne beszelni, de nem talaltam, talan arnyekra vetodtem, nincsenek is alapelvek, csak "gyakorolj es majd rajossz"?.
-
BonFire
veterán
válasz
shipfolt #28935 üzenetére
Tudomásom szerint nincs offline Ps. 40% offal csábítják a leendő ügyfeleket, de ha meg akarod tanulni a Ps-t akkor továbbra is ajánlom a böngészőben futó Photopea-t (az majdnem tök ugyanaz), továbbá ha mégsem akarod elkötelezni magad egy évre (1 év előfizura vagy kötelezve havi törlesztővel), akkor inkább ajánlom a Photopea-t. (viszonzásul a képernyő 3-adát elárasztják a reklámok, de hát végül is ingyér' van.)
Illustratorhoz hasonló ingyenes programot még nem találtam, bár ott van az Inkscape, amivel ugyanúgy meg lehet csinálni bármit, bár logikájában inkább hajaz a CorelDraw-ra, mintsem az Illustratorra. Ha videót is vágnál, ott a DaVinci Resolve, de ha egy Adobe Premiere elé kell ülnöd, minden másképp lesz. És természetesen az AfterEffects-nek nincs helyettesítője.
Ettől függetlenül nem árt belekóstolni az Inkscape-be, mert Corel logikára működik, és sok helyen ez az elvárás, nem az Illustrator. Szóval jó pap holtig tanul.
És egyébként a néhai hangmérnök Sellyei Tamás szavait idézzem: aki tud, az mindennel tud. Minden környezetben fel kell találd magad. (Céges környezetben rá voltam kényszerítve a Wordre, és abban is tudtam.) Ezért még a Gimp sem tiltott, bár öntökönlövés a vele való foglalatosság.
-
shipfolt
kezdő
Letezik offline hasznalhato PS?
Ajanlottak egy PS CC 2020-at, ami ezt igerte, de utana azonnal telepiteni akarta magat es valami cloud app-ot es meg par kugli reklamot is.
-
updog
őstag
válasz
zümzümm #28933 üzenetére
Csak saját tapasztalatot tudok megosztani, nekem (előző két korábbi Ryzen után - 1600x és 3800X amik tényleg szutykok voltak) most a Ryzen 5900X-szel és 32GB RAM-mal évek óta teljesen korrekt a LR és a PS (ne olvass vissza kommenteket, az akadás nem a konfig miatt van
).
Nagyon sokáig voltam azon a véleményen hogy következő gépem Intel lesz, de most már tényleg ott vagyunk szerintem, hogy egyik kutya másik eb.
Nekem a Puget tesztjei elég mérvadóak, nagy különbséget nem szoktak találni, kb. csak az számít, hogy neked plusz pár százalék teljesítmény (Intel) hosszú távon megéri-e a nagyon sok százalék különbséget az árban.
-
zümzümm
senior tag
Sziasztok,
Elolvastam az összefoglalót a konfiggal kapcsolatban.De azért megkérdem a népet, mert azóta eltelt jó néhány év. Szóval a kérdés, hogy Photoshophoz AMD még mindig felejtős, és csak az Intel ajánlott? Vagy esetleg egy Ryzen 7 7900 jó lehet PS alá?
-
shipfolt
kezdő
válasz
Fire/SOUL/CD #28925 üzenetére
Nagyon koszonom, belenezve nagyon jonak tunik, es csak negy eves, talan nem sok minden valtozott.
-
-
BonFire
veterán
Aki most ismerkedik a Photoshoppal, annak ajánlom kipróbálásra a webes környezetben futó Photopea-t. Nagyon hasonló a Ps-hez, legtöbb funkció ugyanaz, csak a luxus fícsörök hiányoznak belőle.
Céges környezetben rengeteget használom, mert csak terminálunk van, viszont böngészőben remekül lehet vele dolgozni.
Ha nem elég az Office által nyújtott szolgáltatás, tényleg megéri tenni vele egy próbát.
-
acsati
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #28927 üzenetére
Köszi szépen!
Több dolgot is elszúrtam, ahogy így utólag néztem. Az előző verzió telepítése előtt nem töröltem az újat, azt hittem automatikusan cseréli, de párhuzamosan volt fent az új és a régi verzió is. Valamint a restart is kimaradt.
Szóval most töröltem (külső szoftver nélkül) mindkét verziót, majd restart után feltelepítettem a régebbi verziót és úgy látom, hogy most működik rendesen.
-
válasz
acsati #28926 üzenetére
Tippem szerint az uninstall nem takarított ki maga után rendesen, így bizonyos konfigurációs állományok, registry bejegyzések stb stb megmaradtak, amit régi meg átvett. Talán annyit tudsz tenni, hogy megint újrahúzod a régit, de előtte a Revo Uninstaller Free Portable vagy HiBit Uninstaller Free Portable progik valamelyikével távolítsd el. Ha megvan gép restart (ez fontos!) és telepítsd fel újra.
Írtam, ez csak tipp, de talán megér egy próbát. -
acsati
aktív tag
Sziasztok!
Nem túl erős munkahelyi gépemen is használom a Photoshop-ot. Frissítettem a most megjelenő új verzióra, de azt vettem észre, hogy ha megnyitok egy-egy dokumentumot, képet akkor egy idő után teljesen kifagy. Nem reagál semmire, nem tudom tálcára tenni, nincs hibaüzenet sem, csak feladatkezelővel tudom kilőni.Gondoltam visszatelepítem akkor az előző verziót, azzal nem volt ilyen gondom. Meg is tettem, de most már ez is megáll, kifagy ugyanúgy.
Van erre valami tippetek, ötletetek, hogy mit tehetnék?
-
válasz
shipfolt #28924 üzenetére
Mérei Tamás - Photoshop tanfolyam az alapoktól (teljesen kezdőtől haladóig)
Nem a legújabb PS-hez készült, de -szvsz- az alapok elsajátításához tökéletes, remek tutorial. -
shipfolt
kezdő
Melyik Photoshop oktato videot ajanljatok az alapok megtanulasahoz?
Rengeteg van, de mar elegem van a "figyu, idesuss, csak kattints es valassz szint es minden csodas" szintbol.
Ertelmes, strukturalt, egymasra epulo, logikus leiras erdekelne, hogy melyik beallitasnak mi a mogottes tartalma. -
Kis Tigris
tag
Sziasztok. Nem tudom a PS-el van e összefüggésbe, vagy mi lehet a ludas...
2 napja a Nik és a Topaz pluginok egy részét megnyitva csak fekete ablak fogad :/A Nik mind, a Topaz pluginok egy része. Próbáltam uninstall és újra rakni, az eredmény ugyanaz...
Amúgy érdekes, hogy a feketeség mögött a program maga betöltődött, mert ahogy az egeret mozgatom rajta, be-be villan hogy éppen milyen menüelem felett jár az egér. S volt hogy emlékezetből kattintottam oda ahová szokta, s a képen elvégezte a kiválasztott preset változtatást :/Találkoztatok már hasonlóval?
PS hiba lenne, vagy valami más?
Még annyit, hogy mióta a hiba fenn áll, ezek lettek telepítve (Az AMD software és utána lévők)... Lehet ezek közül van valamelyiknek köze?
-
lomposfarkas
tag
Köszi. Kb. én is a vár témára jutottam, de rákérdeztem azért.
-
BonFire
veterán
válasz
lomposfarkas #28918 üzenetére
Topaz AI. Bár szkeptikus vagyok ezzel a szkennel kapcsolatban.
-
lomposfarkas
tag
Ilyen vacak szkennelések feljavítására milyen lépéseket próbálnátok ki?
[kép] -
Stauffenberg
nagyúr
válasz
BonFire #28916 üzenetére
Mindvégig írásban beszéltem velük. A probléma az, hogy ezek az ügyfélszolgálatosok semennyire nem ismerik ezt a szolgáltatást (lásd: Én világosítottam fel, hogy nem csak hitelkártyával lehet fizetni). Van egy protokoll, előre megírt kérdésekkel és válaszokkal és azon mennek végig, akkor is ha már előre leírtad a válaszokat, csak nem azokat amikre felkészült. Úgy kell őket a problémádnál tartani, mert elkalandoznak.
De nem hibáztatom őket (úgyis mindet lapátra teszi amint elég okos lesz az AI), az Adobe az égvilágon semmilyen segítséget nem ad senki kezébe, akik nekik lapátolnak új Porschéra. Egy ideig Adobe licenceléssel foglalkoztam (amikor ez az egész Creative Cloud balhé megjelent én kaptam meg product managerként cégen belül), nagyon az elején még nem volt ez rossz, de mára hányok tőlük és mindenhol elmondom, hogy akinek egy módja van rá, meneküljön tőlük és egy fillért ne adjon nekik.
Szépen fokozatosan lecsökkentették a kereskedői jutalékokat ilyen 0,5% alá (abból a tranzakciós díjak sem jönnek ki), már nem adnak a kiemelt resellereknek demo licencet, hogy tudják, hogy mit adnak el. Ha esetleg láttok magyar kereskedőt, aki drágábban adja, mint az Adobe weboldalán lévő ár, ne az anyját szidjátok, hogy nyerészkedik. De vannak oktatási intézmények, állami cégek, akik nem vásárolhatnak máshol, csak magyar cégnél, így az adófizetőknek többe kerül, mert az Adobe egy fillér árrést sem ad.
De annak az ügyfelednek is magyarázd el, hogy miért emelted meg az árad, aki csomagban vesz többféle szoftver előfizetést és feltűnik neki, hogy többért adod, mint a hivatalos ár és rögtön egy köcsög tolvajnak tekint, aki lehúzza őt, de ezt úgy magyarázd el neki, hogy az Adobe-val kötött szerződésed értelmében (elvileg) nem kenheted rájuk, hiszen üzleti titok, de ha a sértett beszerző elviszi az Adobe előfizetését máshova, akkor már jó eséllyel a többi szoftvert is bukod.
De az is gyomorforgató, amikor nem tudod aktiválni az örökérvényű licenced, mert az Adobe lelőtte az aktiváló szervereket. Persze az EULA cinikus, hiszen azt mondja, hogy a licenc továbbra is a vásárlónál van, de attól még nem tudod használni és a cég lenyelte a pénzt, megoldási javaslat az elbukott örök(!)érvényű licenc után meg egy szép új előfizetés.
De egy tipp: Csesztetni kell a supportot és adni fognak letöltő linket meg egy offline aktivátort ha látják, hogy elég kitartóan ragaszkodsz ahhoz, amit amúgy megvettél, szóval technikai akadály nincs, csak az Adobe először megpróbál átcseszni, hátha feladod és beadod a derekad előfizetésre.
De a legjobb ha egy fillért sem fizettek ha nincs semmi kényszer a szoftvereik használatára.
Bocs a hosszú rant miatt. De egyszerűen mindig elfog a hányinger, mikor ezzel a céggel kell interaktálnom.
-
BonFire
veterán
válasz
Csak írásban szabad velük kommunikálni. Tapasztalat. Úgy kevesebb a félreértés, mert a "rajesok" úgy hadarnak halandzsa nyelven, hogy még az édes anyucikájuk sem érti meg őket.
Másrészt ami írásban történik, annak van nyoma, míg egy szóbeli csetet bárki letagadhat. Az írásbeli cset könnyen dokumentálható és kereshető.
-
Stauffenberg
nagyúr
Az új előfizetésre járó 20%-ot bevasaltam rajta, simán listaáron akarta rögzíteni az előfizetést. Kijavítottam, erre screenshotot kért. Ha lett volna Photoshopom (háhhhh), rakok rá 80% kedvezményt is.
Ja és individual account (csak azon van Photography Plan, business fiókon nincs), de sikerült ráíratnom vele a számlára minden cégadatot. Csak egy tipp, ha valakinek szintén Kft. nevére kéne Photography Plan, akkor csináltassa az előfizetést a supporton keresztül, olyan adatot ír rá a számlára amit csak megadsz.
-
Met
nagyúr
válasz
Valami kedvezményt kérhettél volna
-
Stauffenberg
nagyúr
A negyedik supportossal beszélve végre találtam olyat, akit sikerült a témánál tartani (ötször rá kellett szólni, hogy Rajes térj vissza az eredeti témához, de sikerült). Végül küldött a chatben egy linket, ahol meg tudom adni újra a kártyaadatokat és így már rögzült a rendszerben, van előfizetésem.
Mondjuk kétszer el kellett magyaráznom Rajesnek, hogy téves az információja, hogy csak hitelkártya használható, mert le akart rázni, hogy ez a gond. Na mindegy.
Megkeresem mindjárt a számlázási email címüket és kiszámlázok nekik 5 órányi iszapbirkózást.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #28911 üzenetére
Nem lehet a linkelt oldalon kártyaadatokat módosítani, itt csak az aktív előfizetések mögé rakott kártyaadatok szerkeszthetők, nekem meg lejárt. A fizetésnél viszont látom a régi kártyát és lehet megadni újat, de ez a már leírt módon elhasal (a régi meg lejárt).
De egy teljesen új accounton sem megy át a fizetés. Most már arra gondolok, hogy valami AI alapú fizetésmonitorozó rendszer bannolt a francba és már a sütiken/hardverazonosítókon keresztül minden más próbálkozást is kizár.
Ugyanígy elutasította azt is, hogy egy teljesen új accounton próbáltam fizetni egy teljesen frissen létrehozott Revolut kártyával és azt is eldobja magától (hozzáteszem ez nem lenne jó megoldás, mert kell a meglévő accountom és céges kártyával kell fizetnem, csak arra voltam kíváncsi tovább jut-e, de nem).
-
válasz
Stauffenberg #28910 üzenetére
Azóta, mióta utoljára fizettél (és nem volt gond a fizetéssel) nem változott meg a kártyaszámod? (Akkor el is lett mentve)
Mert ha időközben új kártyád lett, akkor a régi kártya adatokkal veti össze a fizetéskor és nyilván az nem fog megegyezni, ilyenkor frissíteni kell a kártyaadatokat.
If your payment for an Adobe product or service failed or was missed, you can easily reinitiate it in a few steps.Sajnos Én is kifogytam az ötletekből...
-
Stauffenberg
nagyúr
Kipróbáltam, van NordVPN-em és azzal sem megy.
Szerintem bíróság előtt is megállná a helyét, hogy inkább leszedem a kalóz változatot, az Adobe ráutaló magatartással közölte, hogy tőlem nem kér pénzt érte (az üzletét nem rontom, megteszi magának). Már négy órát elbasztam az életemből, nem férek hozzá a szolgáltatáshoz, haladnom kéne, de semmi sem segít.
Most komolyan, mit kell kezdeni az olyan eladóval, akinek már téglára kötözöd a pénzt, bedobod az ablakán, de huszonhetedjére is inkább visszadobja?
-
Met
nagyúr
válasz
Stauffenberg #28907 üzenetére
Próbáld ki amit Fire/SOUL/CD javasol.
De amúgy tényleg rohadt bosszantó az ilyen. -
Stauffenberg
nagyúr
Kikapcsolt reklámblokkolóval és inkognító móddal sem oldódik meg.
Safari, Chrome, Edge alatt ugyanúgy megvan a probléma és semmit nem csinál, csak megjelöli felkiáltójellel a kártyaszámot és az irányítószámot "Érvénytelen adat" szöveggel, amiből egyáltalán nem derül ki mi a baja és az indiai segédmunkás supportos sem tud semmit tenni.
Most megpróbáltam telefonon Safariból és úgy sem megy.
Földrajzilag két különböző városban, kábeles- és mobilneten, két számítógépen, három böngészőben, négyféle bankkártyával többféle banktól és két külön accounton is ugyanezt csinálja.
Én mindent megpróbáltam. Ki tud jó cracket küldeni?
Innentől azt hiszem legális feltörni a gecibe ezt a szart. Dolgoznom kéne és az Adobe nem hajlandó elfogadni a pénzt a szaros szoftverért, én meg gondolom haljak éhen vagy nem tudom.
-
válasz
Stauffenberg #28904 üzenetére
Régebben már találkoztam ilyennel egy ismerősnél, Ő VPN-l oldotta meg a dolgot. Sajna arra nem emléxem, hogy Magyarországra állította VPN-t vagy épp hogy nem (pl. UK-ra)
Ha esetleg kipróbálnád:
Urban VPN Browser Addons (ingyenes) | Beállítod MO-ra vagy épp UK-ra és start gombHa sikerül, ha nem, akkor meg utána az Urban VPN addon-t állítsd le és távolítsd el a böngésződből és restart a böngészőnek.
Azt ne kérdezd, hogy a VPN-nek mi köze volt akkor a dologhoz, mert nem tudom...
-
Met
nagyúr
válasz
Stauffenberg #28904 üzenetére
Küld át az adatokat és kipróbálom
Hülye kérdés, reklám blokkoló nincs bekapcsolva?
Előfordul hogy ha nem fogadod el a sütikezelést (mert nem látod) akkor nem működik megfelelően az oldal.
Látom írtad a több gépet, több böngészőt, de ha mind ugyan úgy van beállítva.... -
Stauffenberg
nagyúr
Sziasztok!
Nem találtam jobb topikot erre, de találkozott már valaki azzal, hogy a Creative Cloud előfizetésnél nem fogadja el a kártyaszámot és az irányítószámot? Magyar régión van minden, magyar bankkártya, magyar minden.
Arra nyafog, hogy érvénytelen a kártyaszám és az irányítószám is.
Két különböző számítógépen (Mac, Win) próbáltam, többféle böngészővel, összesen négyféle bankkártyával három különböző banktól és már egy teljesen új accountot is csináltam (próbaképpen) és ugyanúgy nem fogadja el.
Lejárt a korábbi éves előfizum és a korábbi kártya is és már kiidegel ez a szar.
Support semmilyen érdemi segítséget nem tudott adni azon kívül, hogy ellenőrizzem biztosan jól adom-e meg ezeket (négy különböző kártyával próbáltam és az irányítószámot sem lehet nemzetközi formátumban megadni H-val az elején).
-
updog
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #28902 üzenetére
Lehet hogy itt van a gyík elásva, ugyanis pont azt akartam kipróbálni, mi van ha leszedem a drivert...
Egyelőre nem bánt annyira, most hagyom, de majd utánajárok, köszi a tippeket
-
Ez csak ilyen "elmélkedés" részemről, de próbáld meg eltávolítani a Wacom drivert (gép rerstart mindenképp) és ne is kösd rá a masinára... Hátha.
Amúgy hányas verziót használsz PS-ből?
(Neten amit találtam, a legutolsó infók 2022-sek és több helyen írták, hogy az akkortájt megjelent újabb PS release-ben már eltűnt náluk ez a hiba) -
updog
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #28900 üzenetére
Az első régóta így van, vagy ez a default, vagy pont valami más miatt kellett már hackelni
Wacom táblám ugyan van, de nincs is bedugva hónapok ótaMost átállítottam az adott beállítást, de még mindig gyíkja van a PS-nek
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone 17 Pro prototípus a vadonban
- Íme a Battlefield 6 első előzetese
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gitáros topic
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Honda topik
- Mobilinternet
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Bomba ár! Dell Latitude 5480 - i5-6GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- LG 27GN800P - 27" IPS - 2560x1440 - 144 hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 10
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra