Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz zso79 #13907 üzenetére

olyan sok különbség nincs. csak én sarkosabban fogalmaztam. meg kiszúrom, ha hd-nál hiba van.
    Ami azt illeti, konnektoros használatnál volt hangja a gépnek, na nem túl sok, de volt. Teljes terhelésre ezt a zajszintet nem sokkal tudtuk feljebb vinni, de zajtalannak távolról se neveznénk ilyenkor a gépet. Egészen más volt a helyzet akkor, ha a tápkábelt kihúztuk és csak akkumulátoros üzemmódban piszkáltuk a notit. Ilyenkor teljesen elhallgatott a ventilátor, gyakorlatilag csak a szellőzőnyílsához odatapasztott fül tudta megmondani, hogy még működik belül a légkavaró. Terhelésre nagyjából olyan hangja volt, mint 230V-ról üresjáratban, aminek nagyon örültünk.
    a hang mondjuk relatív. de én elvárom, h kussoljon egy ulv-s proci, pláne, h valami hype-olt hűtési rendszerrel reklámozzák. és alapjában véve a konstrukció hibás, mert mihelyt kihúzom a tápkábelt, elkussol. pedig nézem, és közben semmi sem változik, szorzó, vcore ua a cpu-z szerint. akkor mi értelme van, h táp alatt megy a venti?????
    Először a VLC Media Playerrel próbálkoztunk, amely kizárólag a processzor erejére támaszkodik. Itt már a 720p-s anyagokkal is majdnem meggyűlt a bajunk, 60%-os CPU terhelés mellett nem teljesen folyamatos képet kaptunk, az 1080p-s anyagok élvezhetetlenek voltak.
    720p-nél meg érdemes nézni, hogy pl. mpc-nél lejátszáskor az fps, jitter értékeket. ffdshow 2 belső kodekje, coreavc dettó rossz értékekkelt tolta alacsony és közepes bitrátán. egy durva cabacos, tisztességes x264 magasbitrátás encode meg egyenesen szar. alatta ugyan nem nézhetetlen, de én kapásból látom azon hibákat is, és zavar. dxva meg ritka, mint a fehér holló.
    a fura az egészben, h a proci egyáltalán nem melegszik, feleslegesen van túllőve, sokkal magasabb hőmérsékletnél is bekapcsolhatna. de ha nyúzva van, akkor hangos, ez meg már nem relatív. teker a ventije. az alja azért a langyos felett van.
    fel kéne húzni rá egy win7-et meg egy xp-t. időm meg semennyire nincs ezzel szopni.

Új hozzászólás Aktív témák