Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• frizso

senior tag

válasz w.miki #35971 üzenetére

Szia! A kérdésedre sajnos nem tudom a választ, de megnyugtatásképpen tudom mondani, hogy egy 5 éves Acer Aspire A515-51G notiról írok, ami mindig töltőn van és 100%-ra töltöm több mint 5 éve. Lemeríteni évente 4-5 alkalmommal szoktam, ha kimozdulunk és kell a gép (20% alá sose merítem). Jelenleg Aida64 valamint batteryinfoview szerint is 84%-os az akku (16% elhasználódás), ami szerintem nem rossz egy ilyen korú gépnél (jelenleg netezésnél 3-4 órás az akku). A 80%-os akku töltéses kiméléshez nem értek, nincs ilyen jellegű tapasztalatom, de már több mint hét notit megettem és mindegyiket mindig 100%-ra töltöttem, de 20% alá csak ritkán merítettem. Az aksikkal sose volt bajom. Az első komolyabb HP8710p notim a szüleimnél épp nyáron ment tönkre (megadta magát benne a vga) /2007-es gép/, de a gyári aksija még mindig jó volt 2 órát simán vitt (kb 50%-ban volt elhasználódva). Most a kollégám még működő HP 8710W gépében van és dobog. Szóval az én szubjekív véleméynem, hogy a 80%-os kímélés helyett a teljes lemerüléstől óvd az akksit, az sokkal többet árt neki szerintem.

Új hozzászólás Aktív témák