Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Konvektor korszerűsítés - Computherm KonvekPRO felszerelése Q7RF szobatermosztát
- Öregszem
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
Üdvözlet az Acer notebook topikban! Mielőtt kérdeznél ajánlott elolvasni az alábbi összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Matthewsz
aktív tag
Üdv, egy 5635 EX5635ZG-432G25MN típusú noti megér 124k-t? Még nem volt acerem, nem tudom mikre kell ügyelni. A halk hűtés nagyon fontos lenne, van valakinek személyes tapasztalata ezzel kapcsolatban?
-
Chrys_
addikt
Az "Acer gyári állapot szerinti mentés__RECOVERY" DVD-k csak a már telepített Windows partíciót tartalmazzák, vagy a W7 home premium install-particióját is?
Azért kérdezem, mert ha benne van, akkor bármikor visszaállítható, és addig is törölhetem azt a részt is a vinyón, több helyem lenne. Telepítéshez meg leszedek a netről egy home premium telepítőt, és megadom az eredeti kulcsot hozzá.
A driver-DVD-t is megcsináltam, elvileg azt is gyalulhatom. -
darkpower
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem. Aspire 5710z-re varázsoltam fel könnyedén a win 7-et.
És ilyet produlkál, hogy filmezés közben megakad egy percre a lejátszás kb. mindig véletlen ideig megy folyamatosan a film, akadás, aztán tovább fut...
Na ilyenkor akadáskor a lemezhasználat felmegy 100%-ra, de adatátvitel nincs... ez idővel lecseng, majd utána 10mp-re kb a film is beindul újra...
És mindezt úgy,hogy közben nem nagyon fut más a háttérben...
Valakinek valami ötlet? -
Chrys_
addikt
Végre találtam az Acer Aspire 5739 sorozathoz Service Manual-t!
-
lexian
csendes tag
Sziasztok! Vettem egy Acer emachines e725-ös laptopot,de a wifit nem tudom engedélyezni....tud valaki segíteni?a netröl letöltöttem a drivert telepítettem,de semmi..
-
upszilon
őstag
Szevasztok!
Van egy emachines e525-ös notebookom, amit már fél éve megelégedéssel használok. Mindössze a gyakran bekapcsoló szellőzés surrogása zavar picit. BIOS-ból megy az érzékelés. Próbáltam átírni, hogy magasabb hőmérsékleten kapcsoljon csak be, de eddig nem jártam sikerrel. Tudnátok segíteni?
-
darkpower
aktív tag
válasz sziada5925 #17406 üzenetére
media player vagy kmplayer-t szoktam használni. és egyik sem indul be....
-
darkpower
aktív tag
válasz sziada5925 #17417 üzenetére
1gb van benne. vlc-t spec még nem néztem, de igazából nem a lejátszásnál van csak gond, hanem úgy általában más folyamatoknál is jelentkezik ilyen. csak ezzel könnyű reprodukálnom folyton...
Én ezért is zárom ki a lejátszókat, illetve codeceket. pl msn+ zenehallgatás, böngészés közben is csinál ilyet a gép.... megáll valamelyik progi, aztán észhez tér idővel... -
dev00
tag
Sziasztok,
Van valakinek ilyen gépe: Acer Aspire 5942g-334G50MN? Játékra lenne. Szerintetek? Köszi
-
darkpower
aktív tag
válasz sziada5925 #17422 üzenetére
de megtudom nézni. kb néha semmi. de ha használva is van, akkor is max ilyen 40-60%-on megy. a vinyó használta megy 100%-ra fel, pedig nincs se olvasás se írás rajta...
amúgy pár hónapos csak a win... és már az elejétől csinálja kb :s -
félisten
Új notim van, linux addig volt rajta még megnéztem milyen, azóta win7, tehát 0 perces állapota óta win7 van rajta, kíváncsi vagyok mi lesz később. Remélem nem jön elő ez a baromság mert ma már azt mondom csak azért jó ez nekem mert mobil! Hozom viszem a házba és ez bejön! Most éppen a konyhába vagyok!
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
nagyúr
válasz Chrys_ #17400 üzenetére
Nem csak a szkenner megléte kell az ujjlenyomat leolvasó működéséhez, hanem a tpm rendszernek is benne kell lennie a gépben. Ez tartalmaz egy titkosító IC-t és maga a gép BIOS-a is más. Ez azért kell mert a gép nem csak szoftveresen tudja magát titkosítani, hanem hardveresen is zárja a BIOS-t illetve az adatforgalmat szűri. Szóval nem csak a leolvasóból áll az egész. Ha nincsen csatija akkor a TPM (trusted platform module) IC is hiányozhat az alaplapról...
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
Chrys_
addikt
válasz KillHates #17426 üzenetére
A BIOS szvsz tartalmazza a programrészt, de egy panel a service manual alapján tényleg hiányozhat. A bővítéshez kell a panel, egy új felső házrész (mivel a leolvasó be van építve az egér gombjaihoz) és egy kábel. A panel hiánya miatt mondhatta a szervizes, hogy nincs meg a csati, ezért nem megy dolog. Pedig biztos utánrendelhető a panel...
A leolvasó (feslő keret) kb. 8000Ft, a kábel olyan 2k, a panelról nem tudok semmit Ezek nettó árak.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Chrys_ #17427 üzenetére
Az szvsz nem elég, akkor kell lennie a BIOS-ban "szürke" (inaktív) hivatkozásnak! És ráadásul a TMP modult össze kell "lőnöd" a BIOS-al ami nem kicsi cumi! Szóval nem olyan egyszerű a történet, én a helyedben hanyagolnám, nekem a Toshibámon van leolvasó, de csak a gép védelmére használom (indításkor kell maszatolnom a szkenner felett) de a file titkosítás nincsen bekapcsolva, mert nagyon lelassítja a gépet.
[ Szerkesztve ]
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
gergo19
aktív tag
Sziasztok. Kéne egy kis segítség. Adott egy Acer Aspire 5740 i3 win7. Szeretnék rákötni egy Genius 5.1-es hangrendszert és 3 jack csatlakozón szeretném kivinni az 5.1-es hangot de a Realtek-ban nem tudom átteni 5.1-re stereoról. Lehet nem tud kiadni 5.1-et a 3jacen keresztül? Felrobbanok ha így van,mert a 6930-asom ezt simán tudta.... Ha valaki tud kérem segítsen.
[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
Nekem is ilyen gépem van, szintén hasonló problémával küzdök:
A digit kimeneten keresztül nem tudok hangot küldeni az erősítőmbe. Asztali géppel, Audigy kártyával, ugyanazzal a kábellel megy, itt meg nem. Mi lehet a probléma? Gondolom valami "hangok tulajdonságai" beállításban lehet gond, de gőzöm sincs... A lejátszóeszközöknál természetesen átállítottam alapértelmezésbe a "Realtek digital output"-ot, de semmi... A kis equalizer vagy mi mutatja, hogy küldi a kimenetre a hangot, de semmi...
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
delorien
csendes tag
Hellosztok!
Van egy Acer 6930Z notebookom és szeretném leszedni azt a részt ahol a touchpad illetve billentyűzet található. Hogyan kell ezt leszedni?
-
szeszab
tag
Sziasztok!
Egy Acer Aspire 5535-604G25Mn laptopom van. Most 1 éves. Minden rendben van vele, kívéve, hogy szerintem a kelleténél jobban melegszik. De mivel ebben nem vagyok teljesen biztos,így hozzátok fordulok segítségért. Letöltöttem egy Everest Programot, ami szerint a processzor 71°C-os, a magok pedig egyenként 67°C, hűtőventillátoroknál GPU 0%. Ezek az adatok átlagos 5 órás géphasználat mellett alakultak. Fizikailag ez annyit jelent,hogy ha megfogom a gép alját szabályosan meleg. Pedig ez alatt az 5 óra alatt egy kitámaszthatós állványon volt, tehát nem nem ér közvetlenül a gép alja semmihez, így gondolom én normálisan tud levegőzni, valamint neteztem, töltöttem, és kb 45 percet filmet néztem ez alatt az idő alatt. Ebben az 5535-ös szériában AMD Athlon X2 proci van, ami álítólag szeret túlmelegedni. Lehet, hogy egyszerűen csak ennek tudható be a melegedés, vagy ez tényleg nem normális dolog, és küldjem szervízbe. Garanciális még mert vásároltam hozzá garanciakiterjesztést, csak az adatok mentegetése végett nem szeretném mindenféleképpen szervízbe küldeni, na meg azért mert gyárilag Vista volt rajta, most pedig Win7-et tettem rá. A másik kérdésem pedig az oprendszerrel kapcsolatban lenne. Win7 Ultimate X86-ot tettem rá a gyári Vista helyett, mert mindenki azt mondta,hogy sokkal jobb. Na most én eddig nem sok különbséget vettem észre. Talán így egy picit gyorsabb játékoknál. Szerintetek melyik a jobb op erre a szériára, mivel nem nagyon vannak driverek a win7-re ehhez a sorozathoz, habár elméletileg megy a Vistás szoftverekkel is.
Válaszaitokat előre is köszönöm![ Szerkesztve ]
-
félisten
-
szeszab
tag
válasz Kolondrum #17437 üzenetére
Minden hozzászólásra kiváncsi vagyok!
Most megint néztem az Everestet, és újabb érdekes adatokkal találkoztam. CPU 93°C, magonkénti hőmérséklet:89°C. Ezek az adatok valószínüleg eddig is ennyik lehettek, csak mostanában kezdtem el figyelni, mert 1 hete magától kikapcsolódott. Mondjuk akkor az ölemben volt, és lehet, hogy eltakartam a szellőzőjét.
-
félisten
válasz szeszab #17438 üzenetére
Nem szólok hozzá a többihez mert nem tudnék érdemben olyat írni amivel te tudsz mit kezdeni. Nekem Intel T4400-as van, ha már a CPU eléri a 62fokot az már sok és akkor kezd el zajos lenni. Ez nagyon ritka. Amúgy ha letakarom az alját ha nem ez nem megy 62 fok fölé, kivéve prime 95-el.
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
-
félisten
válasz szeszab #17442 üzenetére
Ezzel fel tudod fűteni, arra jó neked hogy kiderüljön túlmelegedés miatt kapcsol e le. Asztali körökben ezt CPU OC tesztelésre használják. Én egy éjszakán át futtattam az asztalin, azóta stabilnak tartom.
Látom h új vagy nem érted a program lényegét.2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
Chrys_
addikt
válasz szeszab #17435 üzenetére
A barátnőmnek egy 3 éves Medion laptopja van. Szintén a melegedéssel volt gond, a ventilátornál a ház alsó része szinte érinthetetlen volt. Szétszedtem és újrapasztáztam a procit, mert nagyon gyenge anyagot alkalmazott a gyártó, de a probléma jórészt másban rejtőzött: a venti nincs egybe szerelve a hűtőbordával és a kettő között lerakódott egy csomó szál és por, ezek eltömítették a borda légcsatornáit. Emiatt a gép véletlenszerűen fagyott, kb. 10 percet tudott egy image-ből történő rendszer-visszaállítás futni (a 20min helyett ), aztán a hőmegfutás elleni védelem miatt a gép egyszerűen mindig kikapcsolt.
A takarítás óta viszont semmi baja sincs. -
szeszab
tag
válasz plaszy #17449 üzenetére
Akkor tényleg nem rendesen működik, mert ma reggel amikor bekapcsolatam, az everest szerint 47°C-os volt a proci (pedig kb 9 órát állt), egy 10 perc működés után pedig 50°C környékén mozgott. Nekem is azzal van a bajom,hogy már egy huzamosabb használat után nagyon meleg a gép alja. De nem akarom szétszedni, mert még garanciális.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen monitort vegyek?
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Mesterséges intelligencia topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Tudományos Pandémia Klub
- Linux Mint
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Vicces képek
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- További aktív témák...
- Bontatlan Lenovo ideapad 3 "Kis Gamer" Laptop -25% 15,6" RYZEN 7 5700U 16/512GB FHD Radeon 2GB!!!
- Panasonic CF-20 ütésálló, ipari notebook & tablet számlával, garanciával
- Lenovo ThinkPad E495 Ryzen 5 pro 3500U, 8GB RAM, 256GB SSD, jó akku, szép állapot, számla, garancia
- Lenovo ThinkPad X395 Ryzen 5 pro 3500U, 16GB RAM, 256GB SSD, jó akku, szép állapot, számla, garancia
- ASUS ROG G15 - Ryzen 7 6800H - 16GB DDR5 - RTX 3060 (140W) - 15,6" 300Hz - Csere PS 5 PRO -ra
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest