- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Tonnara di Scopello
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
-
LOGOUT
Ez a topik azért jött létre, hogy segítséget nyújtson a széket kereső fórumtársaknak.
Mi, akik segíteni próbálunk a vásárlásban, fontosnak tartjuk, hogy olyan típusokat ajánljunk, amivel szélesebb körű gyakorlati tapasztalat van. Semmilyen széket nem ajánlunk a gyártó marketing szövegei alapján, és a tisztánlátás kedvéért egyikünk sem dolgozik egyik boltnak / gyártónak sem.
Új hozzászólás Aktív témák
-
NyalokAA
senior tag
válasz
Misogi
üzenetére
Nem-nem. Engem a használttól való viszolygással lehet kikészíteni. Nekem is momentán egy másodkézből származó Zody-m van. Nem értik vagy nem akarják felfogni sokan , hogy használt és használt között is van különbség. Tényleg megveszel egy jó állapotú vagy felújított Please-t és sok sok évig nem fog fájni a fejed. Vagy veszel valami noname széket és tönkremegy relatíve hamar vagy megszűnik a márka vagy nem lesz pótalkatrész. Egy jó Hm-H-S székhez 2 perc alatt rendelsz kb bármilyen pótalkatrészt a netről akár 20 éves székhez is. Ezeket kell mérlegelni . Sőt pl a magam példájából kiindulva a Haworth magyarországi supportja aztmondta , hogy bármilyen problémám van orvosolják nekem a szék 10 éves kora előtt , ha rajta van a címke a széken pedig még csak nem is tőlük van hanem másodkézből. Ez a nem mind1
-
NyalokAA
senior tag
válasz
Misogi
üzenetére
190 cm magassághoz , új , tartós , minőségi ergonomikus széket szeretnél 300-nál olcsóbban nekem ez azt jelenti olcsó , de lehet félre értjük egymást. Továbbra is el kell menni kipróbálni venni egy használtat vagy egy felújított darabot és ~10-15 évre le vagy tudva. Vagy akkor le kell nyelni az új árat ez ilyen egyszerű és ne vedd ezt támadásnak
-
LLKobe
Topikgazda
válasz
Misogi
üzenetére
Kérlek értelmezd a válaszom hasonlóképpen, semmi rosszindulat vagy kötekedés.
Amúgy azon gondolkodok hogy miért van ilyen sok hsz ebben a topikban, amikor mindenkinek, kb. függetlenül a változó tényezőktől, a Zody, Fern, esetleg bármilyen más Haworth és Steelcase esetleg Herman Miller szék van ajánlva, újonnan vagy használtan.
Összefoglaló:
Ez nem azt jelenti hogy másik gyártó nem lehet jó, csak sokkal kevesebb tapasztalat van velük, főleg tartósság terén.
Felesleges itt bármilyen más székről véleményt kérdezni, mert úgy is le lesz szólva.
Összefoglaló:
Egyikünk szava sem szentírás, nem muszáj megfogadni a tanácsokat, ugyanakkor kérlek ne vedd támadásnak ha az általad kinézett darabot esetleg nem ajánljuk.
Azonkívül amit mondasz egyszerűen nem igaz. Ahogy van más típussal is tapasztalat (az utóbbi időben pl. Colamy Atlas, vagy Unique Hero) azt is tudjuk ajánlani mint opciót.Így kérdem én, bármilyen negatív hátsószándékot mellőzve: van élet a Steelcase, Haworth, Hermann Miller szentháromságon túl? Mert én szeretnék venni széket, de nem 300-400 ezerért, illetve nem pesti vagyok, így csak úgy felugrani sem tudok székpróbákra. Illetve inkább maradnék az új állapotnál.
Előbb megválaszoltam. Igen van, de más opció hiányában inkább kipróbált használtat fogunk ajánlani mint kétes minőségű újat. -
NyalokAA
senior tag
válasz
Misogi
üzenetére
Egyszerű. Az emberek lusták és nem olvasnak vissza. Többnyire bedobják a kérdést és kapnak tanácsot. Elszörnyülködnek az áron és mindenféle alternatívát próbálnak keresni.
Utána jön a hibáztatás fázisa. Mi minden szaristák vagyunk és csak a HM-H-S szentháromságot ajánljuk pedig biztosan az ikeás 60 ezer forintos szék is ugyanolyan jó.
Székvásárlás után pedig az adott illető eltűnik vagy 2-3 hónap múlva mégis megjelenik szánva-bánva és próbál segítséget kérni a lötyögő , ferdén álló , eltört , ki ült székének a megbarkácsolására. Ugyanazokat a köröket futjuk újra és újra. Te is most azt mondod legyen olcsó legyen új , kipróbálni nem tudod. Ez így nehéz , de elolvastad a topik összefoglalót ? kb minden kérdésedre megtalálod ott a választ
Vissza keresve 190 cm 85 kg vagy és az elmúlt pár évben már elfogyasztottál egy Markust meg valami random diablo széket. Általános vélemények alapján neked egy Steelcase Please V2 használt / felújított lenne a legmegfelelőbb. Újonnan van most Aloha ~150-ért , de az talán neked kicsi. Sajnos a 180 cm feletti felárat is számolni kell mivel a nagy átlag inkább 170-180 cm között van - mint ahogy a 120 feletti testsúlynak is nemcsak egészségügyi hanem anyagi vonzatai is vannak. Mulannal vannak most vicc áron ergonomikus székek , ha kísérletezni szeretnél illetve páran most Colamy székeket nyúznak , de igazán hosszú távú tapasztalat azokkal sincs 1-1.5 éves talán a legöregebb Colamy szék itt a topikban. -
Apzung
tag
válasz
Misogi
üzenetére
ha miskolc környéki vagy, miskolctól 20km-re kedden lesz egy Aloha és egy Aloha Pro amit kipróbálhatsz, annyi hogy a Pro tuti megy vissza, mert feketét kértem és leküldtek egy fehéret, ráadásul egy olyat ami nincs is a választható színek között. Hétfőn vagy kedden elv. jön az Aloha is, így megvárom amíg lesz összehasonlítási alap aztán írok is az ügyfélszolgálatnak hogy az egyiket küldeném vissza (vagy mindkettőt, ha a Pro jön be jobban és reklamálok hogy kérem a feketét amit eredetileg kértem).
-
LLKobe
Topikgazda
válasz
Misogi
üzenetére
"Sajnos videki vagyok, szoval valoszinuleg majd valahogy Pestrol kell megoldanom a szallitast."
Nem feltétlen. Pl. ha a Haworth-től veszel, ingyen kihozzák, és 2 hét indoklásmentes elállásod van, tehát használod 1 hétig, és ha nem tetszik visszaküldöd, ingyen elviszik, a pénzt pedig visszaadják.
Ha egyik paramétered se kiugró (magasság, súly), nagyon mellé nem tudsz nyúlni. -
-
BundyDr
csendes újonc
válasz
Misogi
üzenetére
Van egyáltalán bármilyen mesh szék, ami használható és nem a Herman Miller, Steelcase, vagy Haworth?
Annyi helyen látni, ezeket a látszatra is gagyi hálós székeket, amiket ergonomikus, légáteresztő, 360 fokos 3D szellőzéssel hirdetnek.. Közben az egyetlen dolog, ami miatt hálós, az az hogy harmad annyiba kerül az anyag hozzá, mint a szivacsoshoz. Volt itthon egy Autonomous ErgoChair Pro, amit átszámítva kb 50 ezer forintért vettem újonnan (bolti ára olyan 150-200k HUF átszámítva), két hét múlva ment is apróhirdetésre.
-
Misogi
aktív tag
-
Lokids
addikt
válasz
Misogi
üzenetére
Nem is szoktunk.
Én azt mondom el kell menni az office plaza meg hasonló boltokba és rászánni azt az 1 napot.
Anno 80K-ért vettem széket az 3-4 évig bírta, míg a gázrugó tönkrement (plussz gariban volt cserélve az ülőfelülete). De az ruszki szék volt. Olyant ma nem kapni. De el kellett menni és kipróbálni.
Pl nemrég 150-ért én az emagra X5 széket ajánlottam volna. Pár éve 110-130K-s kategória volt. Most 200+.
Nehéz ajánlani, amikor minden 2x annyi lett. 
80K-ba kerül most egy egyszerű Ikea Markus, ami 40K-ért volt jó szék. -
Lokids
addikt
válasz
Misogi
üzenetére
Általában ilyen olcsón nem adnak olyan minőséget ami évekig kibírja.
Persze minél könnyebb a használó, annál jobban bírja majd a szék.
Pl egy 120kg-os ember alatt 2 évet se bírna, hiába van ráírva a 150kg max.
Sőt a mesh ülés még jóval könnyebb ember alatt se. Valószínű kemény műanyagból vannak a szélei (azt kapni olcsóért), ami elég kényelmetlenné teszi az ülést.Persze ez mind csak feltételezés, ki kell próbálni ahhoz, hogy biztosat lehessen mondani.
De csodák nincsenek. -
ZOLL30
tag
hali,
beszéltem a céggel, a szivacs tiszta új lesz a székeken, elvileg mindegyikre újat készíttetnek, a gyárival megfelelő minőségben (erre azért kiváncsi vagyok).
Mind a két színből van raktáron huszondarab, elvileg az üzletben lehet válogatni, kiválasztani a megfelelőt.
-
LLKobe
Topikgazda
Szerintem semmi gond nincs ezzel,
Ez csak te vagy, hál istennek. Ha valaki segítségért jön ide, akkor igyekszünk tapasztalatok alapján ajánlani bármit is, hogy valamire alapozva legyen az ajánlás. Ha csak random ráböknénk valamire egy webshopban az nem segítség, azt bárki meg tudja csinálni.az mennyivel jobb hogy te minden kérdésre bedobod a multibutoron található Steelcase vagy Haworth székeket?
Sokkal. Azok kipróbált, tartós, minőségi székek. Abban sajna van igazság hogy szinte mindig a multibutor jön elő, de az a helyzet hogy a használtpiac is le van rabolva. Akárcsak fél évvel ezelőtt még sok jó minőségű használt cucc volt hardveraprón, jófogáson, marketplace-en, ez jelenleg kb. nulla. Amilyen szar most gazdasági helyzet, mindent megvettek mielőtt a duplájába kerülne, és bár minden ajánlás előtt végignézek mindent, végül általában a multibutor marad. Pedig semmiféle százalékot nem kapok tőlük
Az a SIHOO szék 100 alatt, 90-ért de még 100-ért is nagyon jó, nem igazán értem miért kell egyből lehúzni,
1.: Mire alapozod hogy nagyon jó? Nulla tapasztalatod van vele.
2.: Lehúzni? Nem szokásom lehúzni semmit, amivel nincs személyes tapasztalatom. Egy széket húztam le eddig összesen (WAU2) amit én vettem, és szar volt. Minden másról leírom, hogy ránézésre mi az ami probléma lehet. Lásd:Elég rákeresni a székre és látni fogod az értékeléseket.
A tesztek jók, csak az a baj hogy a legtöbb vadiúj állapotában teszteli a székeket, a tartósságról nem esik szó, ami egy szék esetében meghatározó szempont.Nem rosszból írom ezt, de akármikor feljövök ide, kb. ezek mennek csak:
- leszólunk minden széket ami nem legalább 150 ezer Ft
Nettó kamu. Sok embernek ajánlottam a Steelcase Reply-t pl. 50k-ért. És még sok mást is, amíg volt kínálat.- minden szék szar ami gamer és minden szék szar ami nem Steelcase vagy Haworth vagy Herman Miller
Igen, minden gamer szék szarabb mint egy normális irodai szék. Ez tény.
És nem nem minden szar ami nem márkás, DE a márkás székekről van tapasztalatunk, tudjuk hogy tartós és minőségi.Így nehéz megismerni más székeket egyébként és talán jó áron hozzá is jutni valamihez ha ennyire megy a gatekeeping....
És ismét:Illetve még egy dolgot említenék: már ne is haragudj, no offense, de te idejöttél fél éve tanácsért, mi adtunk. Azóta sem vettél semmit, tehát a tapasztalatod azóta is arra az egy székre korlátozódik amid van, mégis megkérdőjelezel mindent amit írok, és tanácsokat osztogatsz másoknak, mire is alapozva?
Nyilván nem szentírás amit mondunk, nem parancsokat osztogatunk hanem tanácsokat / meglátásokat, az alapján amit hosszú évek alatt sok szék használata után tapasztaltunk. -
Lokids
addikt
Mondjuk azt tegyük hozzá, hogy a gamer székeket okkal szóljuk le.
Még a legjobb (Secretlab evo) is elmarad ergonómiailag egy árban hasonló irodai széktől.
A minden szék szar ami nem... Ez nyilván nem igaz, de ezek a márkák azok amiket látatlanban is lehet ajánlani, mert 90%-ban jó lesz. -
mrviceguy
tag
Webshopom van, GLS-el komoly volumenű szerződésem, így 4500 ft körül jön ki bruttó egy szék szállítás, ami a lehető legkisebbre, gyárilag van becsomagolva. Ha csak sima partner lennék, egy széket 20k körül szállítanának ki (körméret határ fölötti, 34 kilós csomagokról beszélünk). Ha az se, akkor ki se mondom.
Ez volt a szállítás, van még a csomagolás. Egy ilyen gyári csomagolás önmagában 4-5 kiló rétegelt hullámpapírpapír, méretre gyártva, plusz a belső kitöltő anyagok(ilyen súly esetén nem elég a papírdarálék, komolyabb anyag kell, ami szintén nem olcsó) - ha volumenben veszed, megint pár ezer forintról van szó, de ha 15 darab kell, akkor tizenezernél kezdődik - anélkül is persze fel lehet adni a széket, csak szét kell szedni, és elemenként egy-egy 5 ropis csomagolófóliával tekerccsel betekerni - és még így is sanszos, hogy a futár elhagy vagy eltör valamit rajta.
Hát ezért kerül ennyibe a szállítás. -
karoly1600
csendes tag
Persze, nem is mondtam hogy mindegyik szar, csak legtöbbször steelcase volt megemlítve olcsóbb kategóriából, így mertem arra gondolni, hogy talán az a legmegbízhatóbb tartósság szempontjából. Amazonon viszont volt pár vélemény steelcase-ről amelyben arról beszéltek hogy például a keréknél széttört a szék fél év használat után, bár ott általában nem volt megemlítve hogy mennyivel haladták meg a maximum teherbírását a széknek, stb. Jelenleg most úgy vagyok a dologgal, hogy bármi jobb lenne a mostaninál de elhamarkodottan viszont nem akarok dönteni azért is kérdezek körbe.
-
LLKobe
Topikgazda
Megneztem az oldalt, nem elerheto egy sem, nem lehet rendelni.
Egy telefon?Én is vidéki vagyok.
És igen, kocsikáztam bő fél napot székért pestre meg vissza. Háromszor.Tudom hogy te lényegesen messzebb laksz, de a te elvárásaiddal esélytelen lesz széket venni.
Nem tudsz elmenni, nem tudod kipróbálni, drága a szállítás, stb.Nem kritizálni akarlak, csak ez ebben a formában esélytelen lesz.
Jelen gazdasági helyzetben eleve nehéz jó széket venni értelmes áron, de ha még az is elvárás hogy fillérekért vigyék ki neked olyan messzire, hát ez nem fog összejönni.Ha egy építő jellegű ötletet elfogadsz, amennyiben tényleg venni akarsz: telefonáld körbe pesten az összes boltot ahol érdekes szék van, szervezd le egy napra hogy mindbe be tudj menni megnézni. Majd keress egy ismerőst / havert akinek kocsija van, kifizeted neki a bengát meg sósperecet, és elmentek egy tripre. Ennél olcsóbban nem lehet megúszni a szállítást.
Persze te tudod, várhatod a sült galambot, csak nem fog jönni.
-
mrviceguy
tag
Pedig az alza saját márkás cuccai általában elég jók, két 100wh-s 60 wattot leadó power bankom van tőlük, mágneses usb c töltőkábelből vagy egy tucat, és egy monitor/laptop tartókarom. MIndegyik napi használatban, mindegyik problémamentes - pedig arányaiban olcsók voltak...
-
rAY.BAN
tag
Haworth oldaláról a postaköltség ingyenes, szal azt csak akkor látnám értelmét, ha sokkal olcsóbb lenne mindennel együtt. Most hogy így ránéztem 1db használt Zody-t találtam drágábban (!) mint az új lenne, plusz erre még rájön a posta. Steelcase-t én nem látok egyáltalán használtat most.
-
PR0JECTNR56
addikt
Aeron Remastered (B méret, minden opcionális extrával felszerelt, 2019-es batch) van az irodában, ahol dolgozom.
Rengeteg kényelmi opció van benne még az alapmodell esetében is, eléggé személyre tudod szabni az ülőlap, hátlap, gerinctámasz és karfa elemeket. Az egész szék masszív, nagyon csendes konstrukció.
A feszített hálós anyaga egyértelműen a legjobb pontja, bőrbarát, jól szellőzik, a széles és ívelt ülőlap része olyan, mintha súlytalan lennél benne.
Annak ellenére, hogy alapból fejtámla nélkül érkezik (az Atlas névre hallgató cég gyárt erre aftermarket megoldásokat) és szék háttámlája sem a legmagasabb, annyira komfortos ülőhelyzetet tesz lehetővé, hogy nem érzed a hiányát és nem érződik fárasztónak hosszabb munkanapok után sem (184cm magas vagyok).
BTODtv-t ajánlom én is a téma elméleti részét illetően, valamint érdemes minden széket kipróbálni a gyakorlatban is, ez tipikusan az a termék, ahol nagyon sokat jelent a személyes tapasztalat a választás előtt.
-
-
Mr
csendes újonc
Szerintem megérte. 4 éves, de a járvány miatt csak 2 évig volt használva. Tényleg újszerű. Valaki kérdezte, lehet állítani az ülésmélységet és magasságot is. A karfákat előre, le fel jobbra balra. A háttámla lehet alap helyzetben kicsit hátra mozdítható. A másik fokozatban hátra dőlök és a rugó erősségével (kurbli) állítom be a dőlésszöget. Nem tudom ez mennyire érthető. A deréktámasz magassága állítható, a feszessége is. A csillag fémből van. Remélem jó néhány évet kiszolgál.
-
LLKobe
Topikgazda
Ez így van, de a legtöbb ember nem is ül napi 8-12 órát benne.
Ha igen akkor munkára kell, és akkor valszeg értelmiségi munkát végez, és akkor jó eséllyel megengedhetné magának. Egyéni döntés hogy költ-e rá ennyit valaki, de tapasztalatból mondom hogy hosszú távon a gyógykezelések drágábbak, meg a fájdalom és a macera ami vele jár. -
-
LLKobe
Topikgazda
Nekem volt ilyen nem noname, de nem is neves gyártótól székem. Jó volt, 1 évig, aztán gallyra ment az egész. Én ma már csak nagy gyártóktól vennék, ha használtan akkor használtan, de azok 5-8 év után is olyanok mint az új.
Persze ez csak az én tapasztalatom / véleményem.
-
LLKobe
Topikgazda
"Igény annyi, hogy az egész napos ülés túlélhető legyen vele 190 cm magasként"
Ezek elég konkrét igények, és erre 100-ból nem kap normálisat, ez tény."Viszont, közületek ült már valaki Herman Miller Aeron-ban? Tényleg olyan jó, mint amilyennek állítják?"
Igen, közel 7 évet. Bár ez is preferencia kérdése, de a személyes véleményem az hogy igen, tényleg olyan jó. Nekem etalon a mai napig. -
grigo
őstag
Ugyanezen gondolkodom. A gond, hogy én 87/125 hobbit méretemre minden kockázatos. De szarabbat venni is drága, meg nem elég jót venni is drága, horror drágát venni is drága és arra sincs garancia, hogy az jó lesz.
Szerintem marad ez a JÄRVFJÄLLET. Vagy mégsem
Plusz ha nézek egy használt steelcase-t már nem úgy van hogy elugrok érte és megnézem. Egy kisebb út is összejön 10ezres üzemanyagköltséggel és akkor lehet hogy egy trágya amit néztem. -
Ispy
nagyúr
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Assetto Corsa Rally
- Nem tetszik a PC-gyártóknak az Xbox új iránya?
- AliExpress tapasztalatok
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Robotporszívók
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Apple MacBook
- Apple asztali gépek
- iPhone topik
- Diablo IV
- További aktív témák...
- AKCIÓ - Surface 4 - 15" 2496 x 1664 ~2k touch, i7-1185G7, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- HP üzleti laptopok Elitebook, Probook 4-11. gen gar.
- HP Elitebook / Probook üzleti kategóriás notebookok - i5 - i7 - Ryzen - számlával. Frissítve: 04.25
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4383, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

LLKobe