Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tamyra
tag
Sziasztok, lenne egy olyan kérdésem, hogy szerintetek melyik lenne jobb választás azonos áron:
egy Likeregal 920
vagy egy Racing Pro X
Nincsennek nagy igényeim, de egy 8 év körüli Jiskes sima alap forgószéket szeretnék lecserélni valamire ami nem ér többet mint egy egyik vesém.
Annyi a gáz, hogy a Racingról semmi de semmi adatot nem találok, ami jó lenne hogy meddig lehet fel emelni az ülőfelületet, vagy alapban mekkora az ülő felület. Estleg akinek van ilyen széke a kettőből megoszthatná a tapasztalatát velükKívülről lehet, hogy szőke vagyok, de belül sötét!!!
-
Ispy
veterán
-
LLKobe
veterán
Üdv!
Gondoltam bedobom az elmúlt ~12 évem székes tapasztalatait, hátha valakinek a segítségére lesz.
Most hogy mindjárt itt a 40, és évtizedek óta IT-ban dolgozom, egyre jobban érzem a jó szék fontosságát.
Az előző munkahelyemen 8 évet töltöttem, az utolsó 6 évet egy Herman Miller Aeron Remastered széken ülve, ami mai napig etalon számba megy számomra.
Ezzel szerettem bele nagyon mesh-be, és mikor beütött a járvány + home office, elhatároztam hogy veszek itthonra is egy normális széket.
Vettem tehát egy UNIQUE WAU 2 széket mert nagyon megtetszett.
Az elején még egészen rendben volt, azonban senkinek sem ajánlom a megvételét. A mesh 2 év után megnyúlt az ülőfelületen, és számomra már a végén olyan volt mintha egy hintaágyba ültem volna. (Ezzel szemben az Aeron 6 évnyi napi szintű használat után is olyan volt mint az új...)
Mivel szinte teljesen home office- ban dolgozom ezt eladtam, és szereztem egy Haworth Zody széket, ami egy kitűnő darabnak bizonyult, annak ellenére hogy nem ismertem a márkát. Nagy megelégedéssel használom azóta is.Összefoglalásképpen azt tudom tanácsolni azoknak akik rendszeresen napi 6-8-8+ órát ülnek és széket akarnak venni, ne sajnálják a pénzt egy márkás darabra, mert kényelemben és tartósságban meg fogja hálálni a befektetést.
Egy jól megválasztott Herman Miller, Steelcase, vagy Haworth (akár használt, vagy refurbished) stb. székkel nagyon mellényúlni nem lehet. A "gamer" csodák ergonómiai szempontból, hosszú napi használtra tapasztalataim (és mások szerint is) kerülendők
Valamint minden keresgélőnek tudom ajánlani a BTODtv youtube csatornát, ahol igen jó teszteket csinálnak a legtöbb értelmes székről.
A fentebb leírtak nagyrészt az én tapasztalataimat tükrözik, ez persze egyénenként eltérhet Remélem ez a szösszenet hasznára lehet valakinek, ha esetleg kérdés merülne fel szívesen válaszolok.
Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
LLKobe
veterán
Igen, elég meredek az ára, de azért ezt jó pár dolog árnyalja:
- Ez egy csúcskategóriás szék, és a csúcskategória mindig prémium áron is megy
- A Magyar fizetőeszköznek viccelt valuta egy kalap fos, jelenleg meg pláne
- Nyilván casual használatra ez overkill
- A gyártó 12 év teljeskörű garanciát ad rá, tehát ingyen cserélik / javítják az összes alkatrészt 12 évig
- Valóban prémium minőségű cucc, nekem a 6 éves darab is úgy nézett ki mint a vadiúj
- Használtan féláron meg lehet venni
- Alsóbb kategóriákban is vannak nagyon jó székek, nem muszály a legdrágábbat venni
- Tapasztalatból mondom hogy egy szar szék használata huzamosabb ideig elég kemény fájdalmakat tud okozni, amire 2 megoldás van:Ingyen: elmész állami kezelésre, ami azt jelenti hogy vársz órákat, bejutsz, majd megmondja az orvos hogy mozogj többet, és szedj fájdalomcsillapítót
Pénzér: elmész magánpraxisra, ahol szépen elmondják hogy mit csinálj és hogyan, 25k /15 percért.
Ha mindezt elkerülöd, a gyógyszerekre költött pénzt, a tornákra meg terápiákra elvert időt, és talán ami a legfontosabb hogy elkerülöd a nem túl kellemes, és nem gyorsan múló fájdalmat, akkor már más a dolog fekvése
Persze ez mind valszeg ismeretlen annak aki nem ülőmunkát végez folyamatosan, évekig / évtizedekig.
Szvsz ez egy olyan munkaeszköz mint bármely szakmában bármely szerszám, és szar szerszámmal nem lehet jó munkát végezniThrough the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
LLKobe
veterán
Ha megy az angol, nézd meg EZT. A "gamer" székeknek egy előnyük van a rendes irodai székekkel szemben, a kinézet. Minden másban rosszabbak, a legjobb is.
Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
-
Lokids
addikt
De Free shipping is van. És ha mindenképp "gamer" kell, akkor
Haworth Fern Halo
esetleg[ Szerkesztve ]
If you chase two rabbits you will lose them both.
-
TomBond
aktív tag
A jelenlegi székemet szeretném lecserélni, ami egy IKEA JÄRVFJÄLLET! A legnagyobb bajom vele, hogy a hátradőléskor az ülölapot nem emeli meg, így előre kicsúszok belőle.
Szóval olyan széket keresnék kb 60-70 ezres kategóriában, ami tudja ezt a funkciót! Mivel jóformán ebben lakom, így valami jobb minőséget keresnék, amiben van deréktámasz is. Nem baj ha hálós (a szellőzés miatt), és van fejtámasza is. Jelenleg 80 kg vagyok.
Köszönöm a segítséget!Enermax 850w; ASUS PRIME H770-PLUS; Intel i5-13600K; 64GB RAM; ASUS RX 6750XT 12GB; Sams 970EVO+ 250GB; SoundBlaster Zx; Win11 Pro x64
-
LLKobe
veterán
válasz TomBond #8317 üzenetére
Én a fejtámlát elengedném, nem sok használhatót láttam eddig.
Nézd meg ezeket a marketplace-en, emberi áron vannak (főleg ha utánanézel a bolti áraiknak) és minőségi darabok:
-
fecke78
senior tag
noblechairs székei közül szeretnék lassan vásárolni . Idáig csak olcsóbb műbőr székeim, illetve szövet kombóval voltak .ezek anyagban mindig széthullanak ....
Noble székeknél láttam van szövet , pu bőr , meg bőr , évek tapasztalatába , melyik a tartós , esetleg melyik az ami kerülendő , ha egyáltalán van ilyen ?
Köszi -
nagyúr
válasz fecke78 #8319 üzenetére
Nekem a noble icon 3 év után kvázi nulla kezeléssel is patent, majd napi 10 órát ülök benne azóta! Semmi foszlást a műbőrön, varrásoknál, és nem csak 80kg vagyok (sajnos). Egyedül a gázrugó ropog most, kedden veszem át az új rugót, kicseréljük és meglátjuk csoda történik-e?!
Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
Kurzuh
aktív tag
Sziasztok!
Véleményt szeretnék kérni tőletek. Akciósan vettem az AKRacingtől egy SX verziót itt. Viszont a leírástól eltérően műanyag lábat kaptam fém helyett. Írtam nekik egy email, hogy miért és ezt a választ kaptam:
Röviden: a gyártó átváltott majdnem az összes modellnél műanyagra, elvileg strapabíróbb. Viszont felajánlotta, hogy kicserélik fémre, ha szeretném.
Ez szerintetek valós lehet, nem csak költséglefaragás a részükről? Egyébként valóban masszívnak tűnik a láb, nem az a fajta műanyag ami hamar eltörne, de azért kíváncsi vagyok Ti mit gondoltok.
-
minek?:S
őstag
válasz minek?:S #8300 üzenetére
Közben kicsit még nézelődtem. Ezekről van valakinek valami tapasztalata?
IKEA JÄRVFJÄLLET - 90k
DIABLO V-BASIC - 120k
Topstar Open Point SY - 122k(+ a későbbiekben egy fejtámla +37k-ért )Üdv.:M.
-
minek?:S
őstag
válasz Arni9010 #8327 üzenetére
Mondjuk azért relevánsabb nekem a Te hsz-ed, mert jómagam is ~195 centi vagyok (csak jelenleg 30 kg-mal több de amúgy is ilyen 95-100 kg körül szoktam lenni). Meg a Markust is többször hallottam, mint ajánlott "olcsó" szék. Bár meglepődtem, hogy az is 75k.. emlékeim szerint az ilyen 40k körül volt. Meg tetszik a fehér, csak nem tudom, mennyire koszolódik, mennyire fogja meg a nadrág vagy más ruhafesték.
Lehet maholnap meg is rendelem, ha csak nem mondja valaki, hogy a másik kettő(vagy valami más ezen az áron) kenterbe veri, de valamiért attól nem félek.
Köszi a visszajelzést.Üdv.:M.
-
nagyúr
válasz minek?:S #8330 üzenetére
1 órát üldögéltem ma a Markusban és a jarfjalletben, nem tudtam eldönteni melyik jobb, de végül a jarf nyert mert jobban testreszabható, nem hintamechanikás, azaz ha beleülsz nem akarsz hanyattesni, ha nyitva van a billentés, és az ülőlap is csúsztatható. Összeraktam 50 perc alatt, könnyebb volt, mint anno a Noble Icon-t. Eddig jó.
Majd az eljövő hetekben tesztelem.Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
mrviceguy
tag
Érdekes húzás - logikus mondjuk, szerintem az alumínium öntvény lábcsillag a leginkább túlméretezett alkatrésze bármelyik széknek, egy 700 kilós teherbírása simán van, teljesen felesleges, ráadásul nehéz is. A nagy kérdés az, hogy a szék stabilitása milyen - a lábcsillag kikönnyítése feljebb emeli a szék tömegközéppontját, amit én a 110 kilómmal annyira nem üdvözlök.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz mrviceguy #8332 üzenetére
Szerintem, illetve a tapasztalataim szerint a kényes pont mindig a teherviselő elem, ami a mozgó részek környékén van, azaz a mechanika, annak felfogató pontja vagy teherviselő elemei és a gázrugó, valamint a kerekek.
-
Arni9010
aktív tag
válasz minek?:S #8330 üzenetére
A Markus nekem kicsi volt, az ülőlap sem volt elég hosszú, illetve a deréktámasza tök rossz helyen van nekem.
A JÄRVFJÄLLET viszont tök jól beállítható (előretolt ülőlappal, felhúzott deréktámasszal, feltolt fejtámasszal tökéletes)Markust akartam volna venni én is, de egyáltalán nem volt jó ilyen magasságra
-
nagyúr
Feladat adva Mechanikának:
Szedjétek ki a gázrugót a székmechanikából és a csillagból, jön az új.Elvégzett feladat:
Szétszedték a gázrugót!!!!!!! A tokja benne maradt a csillagban, annyira bele"rohadva" hogy gumikalapáccsal itthon nem tudtam szétütni, és kis dobozban adták mellé a tömítéseket és a csapágyat... Közben persze megjött az új gázrugó, amit nem tudok beletenni a csillagba. Plusz gyors ellenőrzésnél még az is szemet szúrt, hogy az alja szélesebb, remélem belemegy egyáltalán a csillagba rendesen.
És akkor csodálkozik a család, hogy agyvérzést kapok azon, hogy valaki nem jól végzi a melóját.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Tsebacsi #8336 üzenetére
Rugó kiszedve, nem volt könnyű, DE! Az ropogott!!
Az új gázrugóval síri csend van. Szóval egyértelműen kijelenthető, hogy a gázrugó, illetve az abban lévő golyóscsapágy "romlik" el és kezd el éktelenül recsegni minden terhelésváltáskor, annak ellenére, hogy a gázrugó működik.[ Szerkesztve ]
-
Nonetxpr
kezdő
Sziasztok! 70k-ért szeretnék széket venni. Eddig a legjobb amit kinéztem, de nem tudom kipróbálni, a Gamvis Phantom. Mik a tapasztalatok erről a székről?
-
-
nagyúr
-
-
nagyúr
-
zserrbo
aktív tag
Milyen széles a karfa az Arenaracer székeinél? Ha valaki megmérne egyet megírhatná
-
Lokids
addikt
Ezt nem hiszem el!
Most 1200 euróért meg lehetne venni a HM Embody-t. De természetesen a Herman Miller nem szállít Magyarországra. Pedig ennyiért még vennék is egyet.[ Szerkesztve ]
If you chase two rabbits you will lose them both.
-
LZs?!
aktív tag
Hátha valakinek érdekes lehet: van valami új IKEA ergo szék, némi 'gamer' felütéssel.
STYRSPEL | 90e Ft | [link]
Én ugyan motorosasztalt nézni ugrottam be (egyedül az IDASEN vállalható; jó alternatívaha az ember nem akar külön legózni motoros állványt lapot és szerelni/festeni/etc.), de ott szembejött az új szék piros/szürkében és fekete/lilában (szerintem előbbiben jobb).
Saját magamon (192cm, 110kg) próbálva: kényelmes az ülő felület, és mélységében állítható; kényelmes a háttámla, a kerethez nem ér hozzá a vállam; a fejtámla OK; a deréktámasz inkább tisztességes iparosmunka, mint jó: horizontálisan a pozíciója állítható, de a keménysége nem; a tilting mechanika kellemes: nincs fixálható végpont és az ellenállás sem állítható szerintem (én nem találtam a szabályzóját), de kellemes az ellenállása: folyamatosan követi a hát mozgását, ami jó, de!: 'erőben' inkább csak ellentart, mint támaszt. Az igazán negatív pont a karfák: lötyögősek, illetve hiába állíthaóak oldalra/előre-hátra, sehogyan sem jó; ezeken túlmenően pedig a karfák együtt mozognak a háttámlával és hátradőlve csak útban vannak, mivel nem lehet őket eléggé hátrahúzni sem oldalra forgatni, hogy a vége ne vágjon az ember alkarjába.
5-10 percig örömködtem benne, így messzemenő konklúziót nem vonnék le; ugyanakkor: ha most hirtelen egy széket kéne vennem azonnal 100e-ig (akár munka, akár game), akkor 95% eséllyel gondolkodás nélkül ezt választanám.
Szerintem a Marcus, Jávorszarvas-vagy-mi, etc. 'egységsugarú-IKEA' modelleknél messze jobb, viszont árban közel van; ahogy a Noble Hero / AR Supreme típusokat is kenterbe veri ergonómiában, és ezen az áron talán még az officeplaza.hu 150-180e ársávjának is feladja a leckét.
Nevermind...
-
nagyúr
Hát nekem van otthon Icon és egy új jarfjallet vagy mi, de ülni az iconban a legjobb. A jarf is jó persze de más, valamint inkább megszokás kérdése. Nekem ez a hálós styr pl. nagyon nem jött be. Mások vagyunk na
Árban valóban jó a többi hulladék gamerfoshoz képest de az ájulás sem kerülgetett tőle.
A karfa a boltiakban lötyög mert szét vannak már gyilkolva. Az új elég stabil.Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest