- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Őskoczka
- Zicokuka: Minden változik,a Cod 2 örök
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
LLKobe
veterán
válasz
cuMemCpy #8794 üzenetére
de ha egyáltalán nem értek az irodai székekhez, akkor miként tudom elkerülni hogy sz.rt vegyek?
A legjobb módszer az, ha jó gyártótól veszel széket, még ha használtan is.
Az ha amikor megveszed jó, még hosszú évekig az lesz. Ellenben az azonos árú újakkal, amiknél jó esély van hogy 1 év múlva már messze nem olyanok lesznek mint új korukban.Mit érdemes megnézni, kipróbálni? Nyilván ha törött/recseg valami azt látom, de pl. ha ki van ülve a szivacs, stb. (van ilyen egyáltalán)?
Kb. pont amiket leírtál. Igen, ki lehet ülni bármilyen széket, de azt meg érzed amikor beleülsz. Ha nem kemény, hanem süpped, akkor az gatya. De a jó gyártók székeit nagyon nehéz kiülni, vagy rettentő nagy igénybevétel kell hozzá, nem jellemző.
Ha utólag derülne ki, hogy valami mégse tökéletes, akkor van Magyarországon szervíz aki érdemben tudja javítani ezeket?
Ha cégtől veszed, a használt székre is kapni fogsz garit. Nyilván nem éveket, de 3-6 hónapot biztos. Egyébként meg jellemzően gázrugót kell cserélni pár évente, az normális, ahhoz hogy mást tönkretegyél nagyon erősen kell próbálkozni.
nem értem, hogy miért éri meg bárkinek eladni egy egyébként tökéletes széket olyan áron, hogy még felújítva, haszonnal, áfával is csak negyede lesz az új árának.
Ahogy mrviceguy írta. A cégek megveszik, pár év alatt mullára amortizálódik az értékük, eladják nagy tételben ezeknek a felújítós cégeknek mondhatni bagóért, azok kiválogatják / rendbe teszik őket, és eladják.
A használt steelcase meg haworth székekért ez a ~150k nem rossz ár, de meglepődnék ha nekik ez a harmadánál többe került volna. -
fuleske1
csendes tag
Sziasztok!
Vannak itt régebb óta fórumozó tagok, az a kérdésem lenne, hogy lehet ide berakni saját hirdetést (székkel kapcs.) berakni hardverapróról vagy az szabályellenes? Köszi szépen
-
cuMemCpy
csendes tag
Sziasztok!
Szimpatikus számomra a Steelcase Please, a belinkelt használt árak is megfelelők. Önmagában a használtsággal nincs bajom, van az az árkülönbözet, amiért elfogadom ha nem én pukizom az elsőt a székbe, de ha egyáltalán nem értek az irodai székekhez, akkor miként tudom elkerülni hogy sz.rt vegyek?
Mit érdemes megnézni, kipróbálni? Nyilván ha törött/recseg valami azt látom, de pl. ha ki van ülve a szivacs, stb. (van ilyen egyáltalán)?
Ha utólag derülne ki, hogy valami mégse tökéletes, akkor van Magyarországon szervíz aki érdemben tudja javítani ezeket?
Igazából azért vagyok bizalmatlan, mert nem értem, hogy miért éri meg bárkinek eladni egy egyébként tökéletes széket olyan áron, hogy még felújítva, haszonnal, áfával is csak negyede lesz az új árának. -
LZs?!
aktív tag
Van amúgy iskola, ami mást mond és valid?
Ennyire nem vagyok elveszve a témában; egykori általános cikk abból a korszakból, amikor a BBC még használható volt: [link]
Részemről: 192cm, 20+ éve hátradőlve ülök a gép előtt, nekem (már) így jó - ahogy pl. az autóban sem 90 fok az optimális: amikor alacsony kupém volt, akkor sem (bár az lett volna a szép mutatvány), ahogy most sem, hogy SUV van. A másik pedig inkább népi bölcsesség jellegű megfigyelés: az ülés a legkevésbe természetes pozíció; állás, fekvés vagy guggolás - állóasztalom van, élek is vele, bár nem a fiziológia része izgat, hanem kevésbé bágyadok el 1/1+ órás megbeszéléseken; fekve, guggolva pedig azért fura lenne a gépezés.
-
mrviceguy
tag
Egyéni meglátásom, hogy az a jó, ha viszonylag keveset vagy egy tartásban, de minden tartásban rendesen alátámaszt a szék. Én sokat mozgok, ülök, állok, előre dőlök, hátra, egyenes hát - így a 10-12 óra sem gyilkolja le a derekamat.
Én javában egerészek és gépelek, amit egyenes hát és kb 10 fokos hátradőlés között végzek. Ha forrasztok, ahhoz előre van döntve a szék, illetve minden egyéb finommotoros manuális munkához is. -
VÁMpír
aktív tag
igen, az utóbbi átjött. azt mondja, hogy ha egerészel (és gépelsz), akkor az egyenes ülés (nagyon enyhe, kb 10 fokos előredőléssel) a nyerő.
Van amúgy iskola, ami mást mond és valid?
Én most amúgy azt próbálom, amit ő (Olivier) ajánl, egy régi IKEA székkel, de elég kényelmetlen, persze lehet csak a rossz megszokás, gyenge szék miatt is.
Én pl. keresztbe szoktam tenni a lábamat, ő azt is ellenzi. -
LZs?!
aktív tag
Ez egy jó videó, anno én is néztem.
Két dolog miatt kezeltem fenntartással:
1) Gesture feljebb van pozícionálva, így nem 'fair' az összehasonlítás - de tételezzük fel, hogy egy árban vannak.
2) A Please kifejezetten döntött üléspozícióhoz lett kitalálva, nem egyenes üléshez - a leghangsúlyosabb feature pont a szegmentált háttámla, ami elsősorban a derék megtámasztásra és az azon át történő átterhelésre van optimalizálva, hogy ne a vállon/lapockán legyen a támasz, míg a terhelés java mégis a csípőre jut. A videó készítője (ha megnézed az egyéb videóit) viszont a folytatólagos egyenesen ülést tartja ideálisnak, ahol a hátradőlés megszakításra van fenntartva, nem aktív munkavégzésre.
-
ranek11
csendes tag
Sziasztok!
Home office miatt szeretnék új széket venni (183cm/75kg, 8óra+). Annyi csavar van a dologban, hogy ortopéd ülőpárnával használnám. Szóval elég nagy mértékben állíthatónak kell lennie, hogy ne zavarjon a plusz magasság. Karfákra és háttámlára gondolok. A keret nem kőbevésett, olyan 100k környéke.
-
mrviceguy
tag
válasz
(ex)Cat #8783 üzenetére
195 vagyok, a Task nyomta a lapockámat. A Please V2 kialakítása is más, plusz a támlája is felemelhető, szerintem neked mindenképpen az lesz a tuti választás. És az amúgy is egy nagyon jó szék, csak vásárláskor figyelj a gumi csatlakozásra, ahol a háttámla a tartójára van fogatva, hogy ne legyen megszakadva.
-
(ex)Cat
senior tag
A már többször linkelt használt/felújított termékek közül melyik lehet jobb? A Steelcase Please vagy a Hawoth Very Task? (192 cm, 92 kg, 59 év, napi 8-12 óra munka/böngészés/stb)
-
mrviceguy
tag
Nem csak az olcsón
-
Bennyboy
őstag
Sziasztok,
szék csere előtt állok és a segítségeteket kérném. Méreteim 175, 70. Lehetőleg hálós széket keresek a szellőzés miatt mert nincs a panelban légkondi. Eddig ezt néztem ki bár olvastam, h nem ajánlott a gamer szék: [link] Kipróbáltam és kényelmes volt. Kérdés, h a háló elenged-e idővel. Van esetleg más hálós szék ami ajánlott napi sok óra üléshez? A keret max 200k. Ezt is itt ajánlották: [link] bár nem tudom szállítanak-e hozzánk. -
nonsen5e
veterán
Sikerült kölcsönkérni egy kellően nagy csőfogót, és azzal két emberes hadművelet eredményeként szétjött végül.
Azzal a lendülettel pedig kannibalizáltam a Renberget-ből a cilindert, és most van egy egész jó kis székem. Az utóbbi széknek a műbőr teteje már fél év után kezdett hámlani és annyira kényelmes sem volt értelem szerűen, de mikor vettem csak kellett valami amire tudok ülni, pénz meg nem volt.
-
mrviceguy
tag
Fernből az itthonra rendelhető "alap" azért nem annyira alap, forward tilt és 4d kartámasz is benne van az árban. A funkcionális székhez más nem is kell, nekem pl egyáltalán nem hiányzik a lumbar support (pedig eddig minden székemben/hez volt), a wave anélkül is nagyon jól támasztja a hátat, a fejtámla meg végképp, mert az amúgy is elég véleményes kialakítású, és az én magasságomhoz pont rossz helyen van felfogatva.
-
korpas15
tag
Sziasztok! 70K-ért best buy az Ikea JÄRVFJÄLLET? Vagy a MARKUS jobb?
-
J0shu4M1ll3r
senior tag
Sziasztok!
Nem találtam kimondott bútoros beárazós topikot, hátha tudtok itt segítei.
Keveset használt Kinarps Plus szék mennyit érhet? Szürke ülő és háttámla, bőr fejtámla és könyöklő.
Ebay-en van 500k-ért, egy angol bolban nettó 300k-ért is találtam, de inkább eladnám, mint hónapokig csak áruljam
Köszi, ha tudtok valami támpontot adni!! -
-
nonsen5e
veterán
Sziasztok!
Milyen tippek / trükkök vannak a gázrugó kibányászására egy székből? Próbáltam fogóval, kalapáccsal, WD-40-be áztatással mindennel próbálkozni, de úgy tűnik tizen-sok év alatt teljesen összeette magát a cilinder a talppal és az üléssel.
Ingyen kaptam egy RH Logic 3 széket, csak a rugó teljesen tropára van menve, és nem tartja meg magát. Nagyságrendi előrelépés lenne egy csere után a legolcsóbb Ikeás Renberget székhez képest. I guess legrosszabb esetben valami fémpánttal rögzítem maximális magasságra, és állítom az asztalt helyette..?
-
Ferenc874
csendes tag
Néztem a Haworth Fern-t, de 1928 EUR lenne alapfelszereltséggel a magyar képviselettől.
Az Embody 543560 Ft lenne, ami azért jóval barátibb.
Elvileg a Haworth Store-ban (shopping.haworth.com) lenne 1100 EUR-ért alap Fern, de nem szállítanak Magyarországra.
Esetleg van egyéb megfontolandó, elérhető termék, az Embody ára alatt? -
kisPocok
csendes tag
Sziasztok!
175cm/70kg, napi otthoni munkához keresek új széket. Habár nap részében állok is, mégis olyat keresek ami alkalmas 8 óra munkához. €850 limitig.
Autonomous ErgoChair Plus-t nézegettem, mert Herman-ok nem férnek bele ebbe a budgetbe. Milyen alternatívát ajánlanátok?köszönöm!
-
Sz_Imre
senior tag
Értem és elhiszem, hogy rosszabb, csak nem ez volt a lényeg. Meg nem azt írtam, hogy azt is fogom 100% megvenni, csak amit jelenleg épp kinéztem. De a Haworth Very Task forgószék azért bő 32e ft-tal már túl megy a lélektani határon. Azért köszönöm a segítséget. Még nézelődök...
-
Sz_Imre
senior tag
Nem kell leírni, de gondoltam abba is van ami jó lehet.
Amit linkeltél nem lenne rossz, bár ez a webshop elég félre vezető, mert a nettó ár van vastagon feltüntetve és alatta a bruttó érték.... (gondolom a cégek miatt)Annyit én meg nem adok ki, sry. Mindegy azért még nézelődök és visszaolvasgatok ha lesz időm.
-
Sz_Imre
senior tag
Sziasztok!
Egy új székben gondolkodom, mivel a jelenlegi (Arozzi Enzo) eléggé le van harcolva.
Ami kitétel legyen: Anyaga szövet legyen, semmi mű-bőr és kb 3-6 óra ülés használat lenne. Magasságom 180cm, súly: 106kg. Árkeret kb: 120e ft.
Amit jelenleg kinéztem: Arozzi Vernazza Soft Fabric
Ha esetleg tudtok ajánlani a fenti feltétel szerint, azt is meghallgatom, legyen új vagy felújított. -
Nonetxpr
kezdő
Sziasztok. Pár hónapja vettem egy Gamvis Phantom széket(1. Gamer székem) és a háttámlán belül a keret valahol valószínűleg elengedte a hegesztést és kattog egy ponton mikor beleülök/ megnyomom ott. Kézzel érezhető, hogy valami mozog aminek nem kéne.
Mit lehet ilyenkor csinálni? -
Janaboy
veterán
Na meglátjuk. Köszi.
Van egy ismerősöm akik készítenek ágyakat, kanapékat, megpróbálok szerezni egy kis szivacsot, hátha van valami hulladék akár próbára is valahogy.
Aztán majd meglátjuk. Lehet át kellene valahogy alakítani cipzárosra és akkor könnyen lehetne cserélni a szivacsotMilyen széked van most?
-
LLKobe
veterán
#8744 Janaboy Nyilván nem betonkemény kell hogy legyen, de egy kárpitosnál lesz ezer fajta szivacs. A puha nem jó mert süpped, meleg, hosszú távon kényelmetlen.
Nekem WAU2 mesh székem volt, 1 év után olyan volt mint egy hintaágy, szétnyúlt a háló az ülőfelületen és a háttámlán is. Pedig vadiújan vettem... El is adtam végül.
#8745 Ispy Azért azt gondolom te is érzed hogy egy komplett ülőgarnitúra átkárpitozása nem annyi anyag / munka, mint egy 40x40 centis ülőfelületé
-
Ispy
nagyúr
Nem tudom mit értesz erős alatt....annó egy kanapé szettet akartam újra huzatni, aminek 300k volt az ára, 400k-s ajánlatt alatt nem kaptam és az csak újrahuzás volt.
De persze meg lehet próbálni.
Gondolom attól is függ mennyire bonyolult a szétbontás, ha csak sima ülőfelület, akkor olcsó lehet.
-
LLKobe
veterán
válasz
Janaboy #8740 üzenetére
Én egy kárpitossal csináltatnám, de semmiképp se memóriahabosra. Ülőfelületre csak keményebb szivacsot érdemes tenni, a memóriahabos túl puha, nem lesz kényelmes hosszú távon.
Nekem is volt Unique székem, az is elengedte magát viszonylag hamar, úgy látom ennek a márkának nem a minőség az erős oldala.
-
Janaboy
veterán
Sziasztok,
Valaki cserélt már gyári ülőpárnában szivacsot valami kényelmesebb memóriahabos megoldásra?
Tudom, hogy vannak ilyen simán ráteszem megoldások, de azokkal azt látom problémaként hogy megemeli az ülési magasságot és akkor az egész háttámla, deréktámasz stb elcsúszik.
Egy ilyen Spinelly székről van szó: [link]Köszi
-
LLKobe
veterán
Nekem volt ilyen nem noname, de nem is neves gyártótól székem. Jó volt, 1 évig, aztán gallyra ment az egész. Én ma már csak nagy gyártóktól vennék, ha használtan akkor használtan, de azok 5-8 év után is olyanok mint az új.
Persze ez csak az én tapasztalatom / véleményem.
-
Misogi
aktív tag
Ezek az Antares székek egész jó árban vannak és nagy a választék. Vannak ajánlott darabok esetleg?
Egyébként fb marketplace-n van egy csomó Steelcase Think, használtan, nagyon jó árban. Már rég vettem volna, csak sajnos nem pesti vagyok és így nem tudom elhozni a széket...
-
Misogi
aktív tag
.
-
-
Misogi
aktív tag
Erről vélemény? [link]
Érdemes lehet egy ilyen behúzni?
-
Misogi
aktív tag
Nekem van egy haverom aki évek óta jógázik meg nyújt, tornázik és otthonról dolgozik ő is. Valami "gagyi" forgószéke van de azt mondta hogy sosem fáj semmilye mert jól ül, sok szünetet tart és nyújt, tornázik, jógázik.
Szóval megfontolandó lehet ez az út is srácok!
-
LLKobe
veterán
A fejtámlával kapcsolatban a következőket érdemes tudni:
- Ritka a jó még a drága székeken is
- Amelyik székhez van gyári (pl. Herman Miller Aeron-hoz nem is létezik gyári, csak 3rd pary) az is általában extra, ami a használtakon a legritkább esetben van
- Nagyon szubjektív, hogy kinek mi a kényelmes, jól beállíthatóÉn azt mondanám ha egy lehetőség van, ezt engedd el. Ha nem tudod, még jobban leszűkíti a magasságod miatt amúgy sem túl nagy kínálatot.
ITT egyébként árulnak egész értelmes használt és / vagy felújított irodai székeket, folyamatosan változik a kínálatuk, jelenleg a te magasságodhoz talán ez ami passzolna.
De érdemes nézegetni, mert vannak időről időre újak. Meg talán bemenni is érdemes és beleülni pár darabba. -
Misogi
aktív tag
válasz
SoulReaver #8725 üzenetére
Na még pár hétig nézelődök, úgyis most új ágyat kell vennem sajnos. De lehet ez lesz majd a befutó.
-
Misogi
aktív tag
válasz
SoulReaver #8715 üzenetére
Lehet veszek én is egy ugyanilyet, ennyiért nagyon megérős lehet. Én egy 4 éves IKEA Markus-t cserélnék le rá.
Szóval azt mondod megérte neked?
-
Ispy
nagyúr
válasz
SoulReaver #8715 üzenetére
Megnéztem, nekem is kilóg.
-
LLKobe
veterán
A Fern-ről nagyon elismerően nyilatkozott minden teszt, itt a topikban is van valakinek. Kupon nélkül 406k, és az alap verziót kapod ennyiért de semmi lényeges hátrány nincs. Nincs fejtámla (inkább ront a széken), és műanyag nem fém (lényegtelen). Menj be a bemutatóterembe és ülj bele egybe. Aztán ha tetszik, a következő kuponnál tudsz majd rendelni.
A tesztek azt mondják a fejtámla kényelmetlen (túl kemény, alig állítható rajta vmi) , de legalább a háttámlát is túlmerevíti, aminek pont az a lényege hogy veled együtt hajlik. Nem ajánlott.
-
Mondjuk az jól hangzik, ha tényleg jó ennyiért, akkor a 300e körüli árkategória is játszik. Mert ha leosztom 12 évre, akkor ugyanannyiba kerül, mint egy IKEA-s.
A Haworth Fern amúgy is tetszett designra. De ennyiért milyen felszereléssel kapod meg? ha szeretnék fejtámlát, az mennyire szívás? Filmezéshez szeretek hátradőlni a székben.
-
LLKobe
veterán
Nagyjából ahogy mondod. Kérdés hogy mennyit tudsz belelocsolni. Ha hosszú távon tervezel, és megengedheted, vegyél egy rendeset és le van tudva. A Haworth gyakran ad kupont, pár hete még 330k - ért meg lehetett venni egy új Fern-t, ingyenes szállítással, 12 év garival. Az a kupon már lejárt, de tuti hogy 1-2 hónapon belül lesz másik.
Persze nem kevés pénz, de ha te is napi 10+ órát ülsz, a tested meg fogja hálálni, arról nem is beszélve hogy mennyivel jobb egy minőségi székben ülni.
Szóval először azt döntsd el mennyit vagy hajlandó rászánni, aztán tudunk mzaolázni hogy abból mi a legjobb ami kijön. Segítünk szívesen.
Btw, a Haworth - nek van bemutatóterme pesten, be tudsz menni kipróbálni.
-
SoulReaver
veterán
Sziasztok.
Pár hete keresgélek Gamer széket magamnak, aztán találtam egy viszonylag olcsó és normális széket.
A Nitro concepts S300-at.
Ma jött meg, innen rendeltem HardverApróról. Akit érdekel p.m-ben tudok linket.
Mivel ez az első Gamer székem, nem sok tapasztalotom van velük, de szerintem szépen ki van dolgozva és masszív. A csillag is bordázott fém, stabil. Jók a kerekei is. A hinta funkciója olyan, mint a legtöbb irodai széké.
Nekem nagyon kényelmes ülni benne. A derék párna nem is kell, mert pont jó nélküle is.
Egyedüli negatívumként a karfa előre hátra csúszkálását tudnám említeni, mert sajnos azon nincs fék. Ha bele kapaszkodok, akkor megindulDe ezt majd megmókolom...
-
kovta23
tag
Sziasztok!
Napi 2-3 órát töltenék a székben. Max 100 ezer a keret. 100 kg vagyok és 178 cm.
Ami fontos hogy csak szövet szék jöhet számításba, és inkább irodai mint gamer.
Ezt néztem:
https://deluzzo.hu/collections/nagy-teherbirasu-forgoszek/products/texas-v2-szovet-irodai-forgoszek
Vélemény?
Köszi -
LLKobe
veterán
"Igény annyi, hogy az egész napos ülés túlélhető legyen vele 190 cm magasként"
Ezek elég konkrét igények, és erre 100-ból nem kap normálisat, ez tény."Viszont, közületek ült már valaki Herman Miller Aeron-ban? Tényleg olyan jó, mint amilyennek állítják?"
Igen, közel 7 évet. Bár ez is preferencia kérdése, de a személyes véleményem az hogy igen, tényleg olyan jó. Nekem etalon a mai napig. -
Misogi
aktív tag
"Ez még pont az az összeg amiért nem kapsz normálisat."
Ez azért nem teljesen igaz szerintem. Mindenkinek más elvárásai vannak, nem hiszem hogy mindenkinek szükséges egy 120-150 ezer forintos szék. Abban egyetértek hogy ezek lennének az optimális választások, de hát nem mindig megoldható a történet.
Viszont, közületek ült már valaki Herman Miller Aeron-ban? Tényleg olyan jó, mint amilyennek állítják?
Sajnos nekem még nem volt szerencsém hozzá.
-
LLKobe
veterán
Ez még pont az az összeg amiért nem kapsz normálisat. Toldd meg még egy 50-essel, és hosszú időre tudsz venni egy frankót.
-
Adott egy 3 éves IKEA JÄRVFJÄLLET, elvileg van rá 10 év garancia. Az esetleg garanciális, hogy annyira szétkopott a mechanikája, hogy egy ideje már simán mozog az ülőlap mindenfele? Gondolom nem, hisz normál használatból eredő kopás / elhasználódás, erre azt írják hogy kivétel. Csak azért kérdezem, hogy megkeressem-e a garanciapapírját.
De hogy ON is legyek: Mit érdemes venni helyette?
Mondjuk 100e körül? Használt is lehet. Igény annyi, hogy az egész napos ülés túlélhető legyen vele 190 cm magasként, és ne hulljon szét a 100-110 kilós súlyom alatt. Merre érdemes elindulni?
-
Bencus88
nagyúr
Sziasztok! Egy szék után érdeklődnék, hátha valaki használ ilyet. Razer iskur.
munkához használnám főleg, illetve néha játékhoz.
Jelenleg egy arozzi verona v2 használok és meg vagyok vele elégedve, de elromlott benne ez a gázlift vagy mi és néha azt veszem észre, hogy megyek lefele
Viszont ez a razer szék nagyon tetszik és érdekelne a véleményetek.
179cm vagyok kb 80 kiló
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- XMLTV EPG letöltő progi
- Tudományos Pandémia Klub
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- ARC Raiders - Új előzetesen a hamarosan induló tech teszt
- Nintendo Switch 2
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Xbox Ultimate előfizetések
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Xbox Ultimate előfizetések