Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
-
nagyúr
válasz tothjozsi96 #4252 üzenetére
Nekem eddig nem volt gondom a műbörrel, vagyis a legrégebbi székem most vitettem el, ott kezdett jönni minimális repedezés az ülésen de majd 10 éves és sosem kezeltem semmivel.
A törülköző nem zavaró (nekem) és legalább allagmegóvást csinálunk vele. Nem mindig van ott, de nem mindig van rajtam rendes nadrágMinél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
atee
őstag
válasz tothjozsi96 #4252 üzenetére
Ezt így kijelenteni nem lehet. Egyenesen félrevezető! Számtalanszor le lett írva, hogy nagy különbségek vannak!
A letakarás pedig melegben különösen higiéniukusabb és a komforton nem igazán ront!
Hacsak nem esőkabátot teszel magad alá[ Szerkesztve ]
D-day 2002-01-04 01:54
-
tothjozsi96
addikt
Félrevezető?
Legtöbb szék nem a magas minőségű anyaghasználatról híres, szerintem. Több ismerősömnél is szépen kikopott a bőr széke.Ha számodra normális dolog az hogy 100 ezer forint alatti széket nem veszelsz, akkor elhiszem hogy félrevezető. A magyar emberek többsége nem ebben a szegmensben vásárol, abba biztos lehetsz.
Szvsz.
-
nagyúr
válasz tothjozsi96 #4255 üzenetére
Saját tapasztalatom alapján egy olcsóbb szék (20-40k körül) is kibír legalább 4-5 évet komolyabb szétesés nélkül, ha nem terhelik túl. Tény az egyik szék a kettőből úgy ment tönkre, hogy a mechanika fém része kezdett elnyíródni, majd holnap teszek fel róla képet. Meglepődtem, de valahol logikus, elég komoly erőket kap egy 120kg-os embernél
De a bőr részével semmi gond nem volt, a karfával sem, a mechanika meg pótolható, egy ilyenhez 6-8ezer Ft-ért hozzájutsz a székszerviz-től.
Ismerőseid nem tudom hogy és mennyit fészkelődnek bennük, vélhetően sokat.Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
estikornel
tag
Annyi széket találtam már, hogy egyszerűen nem bírok dönteni. Valaki el tudna igazítani? Személyes próbát a járványra tekintettel szeretném mellőzni, pedig biztos sokat segítene de kocsi nélkül 6-7 tömegközlekedéssel karöltve most kihagynám.
Szinkronmechanikás széket szeretnék 185/72 alkatra, állítható karfával. Nem ebből dolgozom, de hétvégén sokat ülnék benne. Árban 80 és 100 között gondolkodok de utóbbi már kicsit sok volna. Az utolsó linken a spinelly gondolom elég jó árban van meg jó is, máshol 200 környékén találtam csak. A héten már jó volna ha sikerülne dönteni, hogy meg tudjam rendelni végre.
Melyik a jobb, tartósabb mechanika, az ami hasonlít a noblechairs icon/hero-éra (fektetett V alak) vagy az a fajta amilyen az emagrán is van pl és ilyen fedettnek tűnik? Műanyag vagy alu csillagtalp?
[Antares Omnia] 68e
[Unique Nez] 70e
[Delta Boss] 80e
[Tune] 70e
[Emagra X8 Home] 80-90e
[Flexi FX-1104] 96e
[Spinelly] 113eElőre is köszi!
-
Rayyy
senior tag
válasz estikornel #4257 üzenetére
Szerintem Tune, de csak ránézésre (a deréktámasz ennél tűnik a legkomolyabbnak).
Antares-t nem vennék. A Spinelly-n ültem, nekem egyáltalán nem jött be. Mindenképpen ki kell próbálni vásárlás előtt! Úgy tudom, hogy jelen pillanatban hivatalosan sincs járvány, de nem szeretném, ha ilyen kijelentésekért elvinne a TEK.Minden a legnagyobb render!
-
tothjozsi96
addikt
válasz Tsebacsi #4256 üzenetére
Nekem egy tök egyszerű gurulós székem van, 6-7 éves biztos van.
Elengedett benne a gáz, ahogy te is írtad, lehet hozzá kapni sok mindent, rendeltem is egy bele való gázliftet. Összeraktam a széket, minden stimmelt és az az érdekes hogy valahogy de a szék ülőrésze kotyog ezen a gázliften és jól rá van téve, de mégse jó. De már vagy 2 éve így használom és nem értem hogy mi a baj, a súlyom le kellett volna hogy nyomja, hogyha mégse jól ülne benne, de valahogy szerintem nem kompatibilisek egymással.Hát igen, a súly nagy úr! Amíg suliba jártam 90kg körül voltam, most 120kg vagyok. Ezekre az olcsóbb székekre teherbírásnak a 120kg-ot szokták megadni, ennek is annyi a teherbírása papíron. Az az érdekes hogy én a hintafunkciót kilőttem mert nem szeretek annyira feküdni benne. Úgy képzeld el hogy kikapcsolt hintafunkcióval nekitámasztom a hátam a háttámlának és 45 fokba hátrahajlik. Az a durva hogy rendesen annyira elvetemedett hogy ezzel nem lehet mit kezdeni már, szerintem.
Amúgy a bőrszékeknél szerintem az a probléma hogyha nem teszel bele párnát, akkor előbb tönkremegy, legalábbis ez az én észrevételem.
-
atee
őstag
válasz tothjozsi96 #4255 üzenetére
Igen félrevezető!
Mert kijelentetted, hogy sose lesznek tartósak! Ez így ebben a formában nem igaz!
Még az alsóbb árkategóriában is vannak tartósabb mübőr kárpittal székek.
És sajnos vannak silányabb minőségek drágábban is.
Ennek ellenére nem jelenthető ki feketén, fehéhren, hogy nem lesz sose tartós egy ilyen kárpitozás!
Ráadás, hogy összefügg ez a külső tényezőkkel is. Mint pl. használat idő/nap. Vagy a gondos/gondatlanabb gazda, stb.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz tothjozsi96 #4261 üzenetére
Erre van esély, de a szövet szerintem még korábban fog kikopni főleg ha intenzívebben használják. És a higiénia sem lesz annyira jó, azt inkább kell rendszeresen takarítani és tisztítani mint egy bőröset.
Ha beleülsz és hinta nélkül dől hátra a támla akkor vagy a támla rögzítése vagy a mechanika kerete nyíródik el és törik el lassan. Én ellenőrizném és lassan cserélném (akár az egész széket) .[ Szerkesztve ]
Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
idegen lény
őstag
válasz tothjozsi96 #4261 üzenetére
Ez sem így van. Nem a külső borítástól függ a forma, hanem a belső töltet minőségétől. A jysk-ös TAMDRUP székem ugyanolyan kényelmes, mint jó pár éve, mikor vettem, a memóriahabnak köszönhetően, pedig a textilbőr már itt-ott, főleg a karfákon, repedezik, hullik kisebb-nagyobb darabokban és a mechanika is kezd szétesni, meg nyikorog néha. De még így is az egyik legkényelmesebb szék a piacon, főleg, ha azt is nézem, hogy csak 35 ezer forintba került. Amúgy most kíváncsiságból ránéztem, és jelenleg is ilyen árban vannak a GOLD minőségű székek a JYSK-ben, mert épp valami kampány van. Ezek már tényleg nagyon kényelmes székek, és bár az eredeti árukat nem érik meg, ami kb. kétszer ennyi, de elég gyakran árulják őket így féláron, ami a mai árakat elnézve elég jó ár-értéknek tűnik. A textilbőr a gyengéjük, meg nyikorognak is egy idő után, de sokkal drágább székeknél is olvastam már nyikorgásra panaszt. A gázlifttől féltem, mert más széknél az hamar leengedett, de az tökéletes még mindig. De járvány ide vagy oda, kipróbálás nélkül nem szabad semmilyen széket rendelni! Vegyünk föl egy maszkot, az amúgy is kötelező! Rayyy A TEK-et nem érdekli, hogy mit szeretnél, elvisz és kész!
De hogy milyen trükközések vannak, az elképesztő! Két év garancia, +22799.60 (érdekes egy ár) Ft-ért már öt év garanciát adnak! Leesik az állad, de ha elolvasod az ÁSZF-et, még jobban leesik! "Jótállási ügyekben az eladó szabadon dönthet arról, hogy a hibás alkatrészeket / bútor elemeket ingyenesen kicseréli, vagy az értékcsökkenésnek megfelelő anyagi kompenzációt ajánl fel akár kupon, akár pénzvisszatérítés formájában." Az igen! Kapsz egy kupont, amit beválthatsz egy másik székre! És ezzel már be is kerültél az ördögi körbe, ahonnét sosincs szabadulás! Életed végéig tőlük kell széket rendelned! https://www.beliani.hu/forgoszek-fekete-es-feher-szinben-victory.html
AVerMedia Game Capture HD C281 játékfelvevő olcsón eladó! Xbox360, PS3 és Wii játékokhoz! Pesten házhoz viszem!
-
DarkChild
senior tag
Új Logitech / Hermann Miller szék, horror áron
-
tothjozsi96
addikt
válasz idegen lény #4263 üzenetére
Szerintem félreértettél. Nem arról beszélek hogy megváltozik a kényelmi része a székednek, hanem arról hogy elkopik a külseje. Teljesen mindegy milyen anyag van benne, hogyha a külseje egy leghitványabb műbőr huzat.
JYSK-ös széket viccből se vennék, illetve semmi mást sem amit ott árulnak.
Viszont egészen biztos hogy az én székem cserélnem kell, Tsebacsi széke nagyon megtetszett! Az ára kevésbé
-
idegen lény
őstag
válasz tothjozsi96 #4265 üzenetére
Az övé is műbőr.
AVerMedia Game Capture HD C281 játékfelvevő olcsón eladó! Xbox360, PS3 és Wii játékokhoz! Pesten házhoz viszem!
-
idegen lény
őstag
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Nézd meg az Arenaracer székeket, most van kupon akció is, és a minőségük szerintem pazar.
(#4269) 4nick8 : Nem feltétlen érzem hogy nagyobb kellene, sőt gyakran nem is teszem be.
(#4264) DarkChild:
Van ára[ Szerkesztve ]
-
tothjozsi96
addikt
válasz Tsebacsi #4270 üzenetére
Néztem őket! Jónak tűnik, viszont székre sokallom. Lehet hosszútávon jót tennék magamnak vele, de akkor is, bőven 100 felé rúg.
Az a baj ezzel a mostani székemmel hogy kikapcsolt hintamechanikával is simán elhajlik 45 fokba, most mondanám hogy le is kellene fogyni meg új széket is venni, mert hiába veszek új széket ha az se fogja elbírni a súlyom hosszabb távon.
Ebbe a székbe már hátradőlni se merek mert recseg-ropog, kis időn belül el fog törni. Ma játszottam vagy 6 órát, görnyedt testtartással, nyakam alatt illetve a vállaim között úgy fáj..
Még alszom rá egyet, köszi a tippet!
-
mrviceguy
tag
válasz tothjozsi96 #4271 üzenetére
Az ember csak addig fájlalja kiadni székre és matracra a pénzt, amíg ki nem fizet 5x napi 25 ropit egy szteroidos infúziókúrára, hogy újra járni és hajolni tudjon. Ezt sajnos saját tapasztalatból tudom.
-
nagyúr
válasz idegen lény #4273 üzenetére
Mit javasol a mester, mit vegyen a potenciális vásárló? Nagy szavakkal dobálózni nem ér, nem sok egyéb szék teljesíti a 130-150kg súlyhatárt és mellé az ilyesfokú állíthatóságot.
-
mrviceguy
tag
válasz idegen lény #4273 üzenetére
Nem, heti 5x2.5 kilóméter úszással és 2x5 km gyaloglással tudod elkerülni. Akkor ülhetsz 120 kilóssan egy kempingszéken is napi 12 órát, és alhatsz egy 100 forintos habszivacson, nem lesz baja a hátadnak. Ha nincs időd/kedved/lelkesedésed, akkor marad a drága matrac, drága szék, meg a heti 2-3 edzés. Nekem eddig bevált.
Nyilván ez is csak egy szubejktít vélemény - én próbáltam a labdától az állóasztalon át a tédeplőszékig mindent; ezért tudom, hogy mi kell ahhoz, hogy komfortosan tudjak ülni 10-12 órát úgy, hogy utána nem fáj semmim és a derekamat sem terhelem. Ennek pedig kevés ülőalkalmatosság felel meg - ami igen, annak árban az alsó szegmensét képviselik a gamer székek. -
CyberPunk666
senior tag
Amikor a tartóssáégról és kényelemről beszélünk, akkor érdemes lehet odatenni mellé, hogy a tartósságot egy otthoni hobbiszékhez vagy egy munkaszékhez mérjük.
Az esti/hétvégi használat, meg a heti 40-50 óra használat nagyon más terhelés, és totál nem mindegy, hogy 2-3 órát ülsz benne vagy 8-9 órát (többet fogsz mocorogni a későbbi órákban).
A kibír 5 évet nem jelent semmit. Lehet otthon igen, de irodában nem. Most ugyanarról az emberről beszélünk, persze a 40 kg-s kislány nem zúzza úgy, mint a 120 kg-s férfi és ezért más szék kellhet.
Ugyanez igaz a száz alatt nincsen székre is. Van olyan szék száz alatt, ami éveket kibír, heti 50 óra terheléssel? 120kg-s ember alatt is? -
atee
őstag
Noblechairs boncolás [link]
Azoknak akik kicsit bele is akarnak látni. Egy kárpitossal lebontják, véleményeztetik.
Ilyet még nem láttam Noble székről![ Szerkesztve ]
-
CyberPunk666
senior tag
Megnéztem a noble székeket, és 1 év garancia egy 180 ezer forintba kerülő székre?
No way.
Bármilyen hülye hiba kijöhet még egy amúgy jó széknél is, ez szerintem óriási kockázat.
Mások teljesen jó székeket adnak 5 évvel ennyiért. -
idegen lény
őstag
válasz CyberPunk666 #4278 üzenetére
Az ipon ad két év gyárit, érdekes módon az ARENARACER-re csak egyet. Az easy-shop-nál is két év.
-
nagyúr
válasz CyberPunk666 #4278 üzenetére
Mindenhol 2 év van rá, az Aqua is 1-2 darabnál ad 1-et (nemértem) másiknál 2-tőt.
-
Misogi
aktív tag
Végül vettem egy Markus-t, szövet, szürke, pár hónapos. Garanciával. 28-ért. Hát remélem nem fogom megbánni.
-
mrviceguy
tag
válasz idegen lény #4279 üzenetére
Van kereskedői jótállás - az kötelezően két év, mindegy, hogy hogyan akar az iPon féle tranzitkufár kibújni alóla, legrosszabb esetben a fogyasztóvédelem fogja leverni rajta.
Az is mindegy, hogy az iPon robot milyen gyári garanciát vélt fölfedezni a termékhez - a gyártó által biztosított minimális garancia általánosan vonatkozik bármelyik kereskedő által értékesített termékre, annál csak többet adhat a kereskedő, kevesebbet nem.
Ez ugyanúgy vonatkozik a Noble-re; 1 év a garancia a gyártótól, de 2 év a kötelező jótállás a kereskedőtől - úgyhogy ha másfél év után feladja a kikönnyített alkatrész, akkor max nem a gyártón fogod leverni, hanem a kereskedőn. Ezért érdemes olyan kereskedőtől vásárolni ahol a panaszkezelés nem a /dev/null-ba megy. -
Piftuka
veterán
Bízom benne, hogy beválik!
Mindazonáltal, azért elolvastad legalább azt a "szösszenetet" amit fentebb a kedvedért írtam vagy fél órán keresztül? Te kérdeztél a huszonezer forintos, és KRING székekről...
Hálás lettem volna valami visszajelzésért.
"Aquila non captat muscas."
-
Misogi
aktív tag
-
idegen lény
őstag
válasz Tsebacsi #4274 üzenetére
Ha nekem szól a megszólítás, (sok minden vagyok, de mester semmiben sem), ezt már kifejtettem a #4234-es hozzászólásban. Lehet itt kételkedni még a gerincgyógyászati szakvéleményekben is, oké, biztosan lefizették mind a 27 résztvevőt, amihez Dr. Varga Péter Pál főigazgató még a nevét is adta, rendben, de akkor minden tudományos tézist kérdőjelezzünk meg, akkor a Föld is lehet lapos, mert minden mögött állhat valaki(k)nek a pénzügyi érdeke. De igazából nem kell ehhez semmilyen tudományos vizsgálat, mert egy dolgot biztosan leszögezhetünk. Az instabil ülés megdolgoztatja, megerősíti a mélységi izmokat, míg a stabil ülés erre nyilván nem képes, legyen az a világ legdrágább széke. És hogy mi bizonyítja ezt? Hát az izomláz, ami stabil ülés után sosem fog jelentkezni. Ezt pedig bárki kipróbálhatja saját magán, mert "Nagyon hamar éreztette hatását az aktív ülés, jelentkezett az izomláz", ahogy azt Csenárné Dr. Kozák Ilona írta. A mélységi, a törzs-, medence - és alsó végtagi izomcsoportok megerősítése pedig kulcsfontosságú a gerincbetegségek megelőzésében. A modern ember a sok passzív üléssel ezeket az izmokat nem használja, így azok elgyengülnek, és ez óhatatlanul gerincproblémákhoz vezet. Ráadásul, ahogy a szakvélemény is leírja, a stabil ülés az ágyéki gerincet kyphosisban tartja, szemben az állás, járás, és az instabil ülés közbeni természetes lordosissal. A sok ülés akár sérvhez is vezethet, de "az emésztőrendszer, a szív-érrendszer és a légzőrendszer megfelelő működését is akadályozhatja". Egyébként állítólag a legegészségesebb szék a világon, az "aktív szék", itt éppen a feltalálója ül rajta, Papp László:
[ Szerkesztve ]
-
DarkChild
senior tag
Ami a garanciát illeti, jövőre azon a téren is lesznek változások: [link]
-
MODERÁTOR
válasz idegen lény #4285 üzenetére
"Egyébként állítólag a legegészségesebb szék a világon, az "aktív szék", itt éppen a feltalálója ül rajta, Papp László: " mindössze egy 1x3méteres hely kell neki az asztal mögött. Lényegében újra feltalálta a hintaszéket.
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
Rayyy
senior tag
Ezen az "aktív széken" felkuncogtam... viszont, mikor láttam ezt a videót, akkor már sikítva röhögtem: képzeld el, ahogy az aktív széken melózol!
Na, de viccet félretéve... ez nem szék.
Az a "szakvélemény" nem tudományos tézis.
A tudományos állításokat kötelező megkérdőjelezni. Ez a haladás feltétele.
Nem kell mind a 27 embert lefizetni, csak a főnököt... egyébként azt taglalja a vizsgálat, hogy hány kérték kifejezetten, hogy továbbra is IFA rugón ülhessenek?
Én nem tornázni akarok ülés közben, hanem nyugodtan dolgozni. Hozhatnánk példának a cipőket... nyilván az lenne az egészséges, ha fagolyók lennének a cipők talpában, amik valami lágy zselében még mozognának is folyamatosan és akkor masszíroznának, meg nem alakulna ki lúdtalp, nem gyengülnének el a lábfej izmai... de én azért maradok a kényelmes cipőnél. Legfeljebb nap végén kicsit fáj a lábam. És azt hiszem, nem vagyok ezzel egyedül.[ Szerkesztve ]
Minden a legnagyobb render!
-
nagyúr
Hehe mind1, látom nem ment át mire utaltam. Csatlakoznék az előttem szólókhoz: Ez mi? Aktív ülés? Izomláz? Hülyének is megéri
Az asszony konkrétan röhögőgörcsöt kapott a képtőlMinél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
idegen lény
őstag
Ez a teljes videó: [link] Ez is mókás: [link] Azt hittem, hogy fölborul a gyerekkel együtt, mikor fölszállt rá.
"A vizsgálatban résztvevő személyek (továbbiakban: Résztvevők) szóbeli kommentárjai
szerint a szék messzemenően beváltotta azokat a teoretikus előnyöket, amikről a
fentiekben már szó esett. Jellemző, hogy e dolgozók a "SpinaliS" székhez a vizsgálat
befejezése után is ragaszkodtak, s a mai napig használják is azt." "Egy kivételtől eltekintve valamennyi Résztvevő szívesen használná a "SpinaliS" széket munkahelyén." "Maga a "SpinaliS" szék esztétikus megjelenésével a vizsgálatban résztvevő személyek, illetve az Országos Gerincgyógyászati Központ munkatársai között egyértelműen tetszést aratott. A közösség véleményének ismeretében a Központ valamennyi adminisztratív dolgozóját "SpinaliS" székkel látjuk el." [link](#4291) Tsebacsi Akkor már megérte betennem. Amúgy átjött az irónia.
[ Szerkesztve ]
-
Misogi
aktív tag
válasz idegen lény #4293 üzenetére
Elég weird.
-
Rayyy
senior tag
válasz idegen lény #4292 üzenetére
Érvelésed kikezdhetetlen, leszálltam a témáról
Minden a legnagyobb render!
-
tothjozsi96
addikt
Sziasztok!
Az IKEA Markus székét nézegetem, visszaolvastam a topikban, nekem tetszik a szék illetve árban nekem ez belefér. Sajnos 120kg vagyok úgyhogy ezzel nem teszek a legjobbat a széknek, viszont a szülői házba venném számítógép elé, év közbe max csak hétvégén vagyok itt, szóval annyira talán nem keserítem meg, mintha napi 8-10 órát ülnék benne az év minden napján.
Egy kérdés,
Mit jelent az hogy a mechanikára van 10 év garancia?A Hintamechanika hogyha elromlik akkor érvényes ez a garancia? Hogyha eltörne mondjuk az a váz amiben van az 5 kis kerék vagy letörne a karfa, akkor nem érvényes a garancia?
Ezt hogy értsem?
Köszönöm.
-
Biga123
addikt
Tud valaki tippet adni mit érdemes venni otthonra. gép elé.
Fontos lenne a karfa állíthatósága és a külön dönthető háttámla.
Lényeg lenne a hosszútávú jó minőségű uléspozíció.
Akár napi 8 órán át.
40Kalatt---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
laskr99
addikt
Sziasztok!
Keresek széket itthonra, ami kicsi, nem foglal sok helyet és kényelmes. Jelenleg 2 összecsukható szék van itthon, ezek vannak használva, de kezdik megadni magukat.
Gép elé lenne, de jelenleg kb semmit se találtam még
180cm vagyok, 85kg
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Komplett erőgép játékra, munkára, garanciákkal - I7 13700K, RTX-3080, 32 GB
- Mous iPhone 16 Pro Max tok
- Raspberry Pi 4 Model B - 2GB RAM
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest