Hirdetés
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- laskr99: DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
Gyuri27
üzenetére
Akkor lehet én értelmeztem még mindig félrede azt írja az általad linkelt paragrafus:
A SZABÁLYSÉRTÉS MIATT ALKALMAZHATÓ JOGKÖVETKEZMÉNYEK
Büntetések és intézkedések
A pénzbírság
Tehát a pénzbírság egy büntetés, ha jól értelmezem. A rendőr pénzbírságot szabhat ki, tehát bűtetést szabhat ki, tehát bűntet. Akkor miért is baj, ha valaki azt írja, hogy a rendőr bűntet,

Megjegyezném, hogy igazából, amikor feljelent a rendőr, akkor bár (jogilag) nem ő bűntet, hiszen ő "csak" feljelent, de a köznyelvben ezt úgy hívják, hogy pl. megvág. Senki se mondja úgy, hogy "képzeld, tegnap gyorsan mentem és az intézkedést lefolytató rendőr miatt a bíróság megbűntetett x ezer forintra". Tehát abba belekötni, hogy valaki azt merészelte írni, hogy megbűnteti a rendőr...hát, szerintem megintcsak kukacoskodás. Illetve kibújás a felelőség alól, hogy "én igazából nem bűntettem meg senkit", ja, bár elvették a jogsiját 2 hét múlva, ő csak feljelentette...kössz. Ennyi erővel aki puskával öl, ne vonjuk felelősségre, hiszen Ő nem öl. A fegyver öl. Én igazából csak a ravaszt húzatam meg, a puska öli meg...jelen esetben a rendőr a fegyver a bíróság kezében. Még mielőtt valaki megint félreértené KÉPELETESEN. TEHÁT NINCS SEMMILYEN FEGYVER, és akármilyen furcsa azt is tudom, hogy a bíróságnak nics iskeze, még mielőtt jön erre is valami megjegyzés...
-
Snoop-y
veterán
válasz
Gyuri27
üzenetére
"A pizsamások nagyrésze, annó a kommunizmusban tanulta az ipart."
Így van az egyik fő pizsamás az szegről végről rokony. Annó párt titkár volt aztán rendőr lett megyei rfk aztán kis kitérő a VPOP-hoz aztán meg megint rendőrösdi elég magas beosztásban. Gondolom nehéz kitalálni kiről beszélek?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
adalbert1
veterán
válasz
Gyuri27
üzenetére
Én se mindig így vélekedtem, viszont az évek alatt jóval árnyaltabb lesz minden téren a kép, és az általánosításról is úgy érzem sikerült nagyjából leszoknom.

Annyira nem látok ebbe az egészbe bele, csak azt tudom mondani amit a saját bőrömön is tapasztaltam/tapasztalok.
Persze van volt osztálytársam aki azóta rendőr, 3-ik féltől hallom hogy néha panaszkodik is, pont a kevés pénzre és a szar munkarendre.Amit a vezetőkről írtál, az meg nagyjából az egész politikai elitre igaz sajnos...
A statisztikai szemléletet meg egyszerűen undorítónak tartom... Oké hogy a javuló statisztikákra lehet mellet döngetni, de gyakorlatban meg semmit nem érnek... Főleg ha nagyrészt a normális állampolgárok vannak a célkeresztben, mint a már említett bírságolásnál.
A csövesekről jut eszembe, a tipikus koldusmaffiás kéregetőket miért nem zavarják el a p.csába? Mert így elég jó az ország image, ha az összes frekventáltabb helyen lévő aluljárónál ezeket a kartontáblát szorongató alakokat kell látnia minden külföldinek aki itt megfordul.
Vagy pl. ott a nyugatinál az aluljáró. Valamelyik nap arra jártam, fényes nappal 1 db! rendőrnő!-t láttam össz-vissz... Na most ő mit tud ott egyedül kezdeni? Oké hogy nem a legputribb hely, de nem is a legjobb és elég forgalmas is, ideális jópár bűncselekmény elkövetésének a helyszínéhez + tuti pár keresett bűnöző is tömegközlekedik. -
lúzer
veterán
-
tolts.hu
őstag
válasz
Gyuri27
üzenetére
"Azért srác ott le kell húzni 20 évet egy helyben. Mostanság a fiatalság zömének 20 perc is feladja a leckét."
Hát igen, szoktam mosolyogni mikor jönnek a fizikai alkalmasságira a sulinkba(RTF).
A 2km-ert még legyalogolni sem bírják, nemhogy lefutni 7:30 alatt.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(jah,és hozzá kell tennem, hogy ezek egyátalán nem eget verő követelmények, kb minden egészséges fiatalnak teljesítenie kéne.)A kigyúrt lidércekkel így hogy vennék fel a küzdelmet?

-
-
biggamer
veterán
válasz
Gyuri27
üzenetére
" rakás tulfizetett majom "
Elkezdte egy 4 gyermekes anyuka / Seres Mária / gyűjteni az aláírásokat, 200.000-nek kell meglenni ahhoz, hogy népszavazás lehessen belőle.

Az aláírási lapon az alábbi kérdés olvasható :
" Egyetért-e Ön azzal, hogy az országgyűlési képviselőknek csak a bizonylattal alátámasztott elszámolható kiadásai után járhat költségtérítés ? "
Szerintem nem kérdéses a válasz ...

-
Tüphón
senior tag
válasz
Gyuri27
üzenetére
"másfélkilós sz.r" alatt a pisztolyra gondolsz? Vagy,nem értem bocsi

szasanyi: Naja...pedig azért elvárnám hogy a rendőr és a törvény engem védjen,és ne azt a 15 főt aki összever
Egyébként a közelgő törvény módosítás,ami a magántulajdon védelmét normalizálja(remélhetőleg),esetleg nem vonz magával valamit a rendőrök jogkörét illetően? Vagy ilyenekről ne képzelődjek? :S -
Vandit.
addikt
Ezt tudom sok újat nem mondtál. Az a nagy baj, hogy ezt a problémát senki nem is akarja megoldani, mert midnneki a saját zsebével van elfoglalva és a piramis legalján lévők szívnak, de erősen.

Emellett a felvételi eljárás is kimondottan szar és szelekció nem nagyon van. Olyan arcokat láttam, hogy ledöbbentem. Én nem csak magassághoz, de súlyhoz is kötném a felvételt többek között. Egy olyan rendőrnek nincs tekintélye a szememben, akin az egyenruha, úgy áll, mint a teliszart búvárruha, de közben rajtam kiéli a kisebbségi komplexusát, mert megteheti. Gerincferdüléses 50 kilós szerencsétleneket minek vesznek fel, hogy kilegyen a létszám?
-
Dexter74
tag
Ezek a negatív példák éppen minden emberre igazak, hiszen aki dolgozik az hibázik. Az orvosoknál is van műhiba. Sajnos valki életébe is kerülhet ez a tévedés. De Ő ezért tanulta ezt a szakmát nem kevés évig, hogy ilyet ne tegyen. Mégis előfordul. Hasonló példa az élet minden területen előfordul, de vanakinél kisebb valakinél nagyobb a következmény súlya.
A rendőrök is tévednek. Sokszor hatalmasat, ami egyszerűen kimagyarázhatatlan. Éppen ilyen az 5 megvádolt rendőr példája is. Ezt kellene megszűrni, hogy ne kerüljön ilyen a rendszerbe. Nem a Miniszternek, vagy az Országos Parncsnoknak, de még a Budapesti rendőrkapitány dem volt eggyikkel sem közvetlen kapcsolatban. Mit tehetnek ők erről, és a rendőrségnél fellelhető hasonló hibákról. Semmit. Más van itt a szinfalak mögött....
-
tojsz™
aktív tag
mivel én alkalmazott vagyok ezekbe a dolgokba nem sok beleszólásom van

de biztos hogy akkor is elfogadnám a pluszt ha több lenne
azért megnézném melyik ember lop, csal, sikkaszt úgy, hogy aszongya
Na most megvan a havi 2 milla!![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Többet ebbe a hónapba nem csinálom
és valszeg azért nem lettem rendőr mert tisztába vagyok vele hogy mi a feladata
és az ismerőseim közt szinte mindenkit letartóztathatnék valamiért
látom te nem érted egy picit a dolgot
ha valaki mondjuk hivatásos katona és úgy követ el bűncselekményt nagyobb büntetést kap mint egy civil ember hadbíróság stb vajon miért
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
sasa311
veterán
Tökre meg tudom érteni, amiket írsz.
Nekem is van 2 orvos a családba, hasonló kaliberű fizetéssel mint egy rendőr és ha lehet mégnagyobb felelősséggel a nyakukon.
A korrupciónál is hatalmas különbség van a között, hogy Gipsz Jakabot lefújják, mert gyorsan ment, ő meg csúsztat x huf-ot a járőrnek, mert siet meg amgyú is az meg elengedi, minthogy lefújják Gibsz Jakabot, aztán tudatosítja benne a járőr, hogy jobban jár, ha most fizet, minthogyha csekket kér róla.
De mindezektől függetlenül ezek közül egyik sem indok arra, hogy az, akinek az a feladata, hogy betartassa a törvényt effektíve bűnözzön. Mert azt még lenyeli mindenki, hogyha egy ötösért szemethúnynak piti dolgok felett, minthogy 60al mentél 50es táblánál, de bankot rabolni, fegyvert csempészni meg 5en erőszakolni azért mégis túlzás. Abszurd hasonlat, de ez kb olyan, mintha a kórházba a vakbél műtéten valakinek kivennék a veséjét és eladnák a feketepiacon utána... -
nguru
tag
Tudod ezzel meg az a baj, hogy a gazdagok sosem fognak példát mutatni...A tapasztalat azt mutatja, hogy akinek kevese van, azt sokkal szívesebben osztja meg, mint akit felvet a pénz...De szerintem az átlag zsaru is megnézi, hogy kit vág meg....Nem hiszem, hogy egy szakadt opel kadettban ülő 3 gyerekes családra is ugyanúgy ráhúzzák a vizes lepedőt, mint apuci egyszem csemetéjére, aki korkedvezményes jogsival, apu új mercijével kavar!
DE : Abban vhogy biztos vagyok: Az aki a szakadt kocsiba családostul csücsül, az nem fog leállni vitatkozni, fenyegetőzni, mint a másik...Inkább ''viszi a balhét....''
Boxiné: Miért? Szerinted beismeri, hogy elsikkasztott 2 KFT-t?
[Szerkesztve] -
adalbert1
veterán
Jó, itt nem kifejezetten rád gondoltam, hanem a komplett egészre.
Az már más kérdés, hogy ha hatékony bűnüldözést akarnánk megvalósítani, akkor nagyon sok mindenen gyökeresen kellene változtatni.
Pl.: az általad említett jogi rendszeren is lehetne eszközölni változtatásokat, a gazdasági bűncselekmények felszámolására sokkal nagyobb hangsúlyt fektetni, a szervezett bűnözés elleni harcra is (persze a nagy halak itt is sose kerülnek kézre), egy nagyon magasan képzett és nagyon jól ellenörzött állományra lenne szükség sokkal magasabb fizetéssel (megelőzendő a korupciót), különböző speciális egységekre, stb. Legalábbis laikusként ebben látom a megoldást. De ennyi változtatást szvsz senki nem fog eszközölni...
A másik meg, hogy pl. ami nagyobb leszámolási sorozat volt a 90-es években, azoknak vajon meg lettek a tettesei (jó, itt annyira nem is az elkövető a lényeg, hanem a megrendelő), gondolok itt pl. a Prisztásra, a Fenyőre, az aranykéz utcai robbantásra...
Amig meg bizonyos bűncselekmények megoldása túl magas érdekeltésgi körök érdekeit sértené, ill. a befolyásuk kiderülésével járna, addig szintén nem lesz semmi megoldás. -
sasa311
veterán
elvonatkoztatva a mostani ügyektől eszembe jutott valami ami sose fért a fejembe de sose tudtam rendőrtől megkérdezni:
Miért van az, hogy pl. a nyugati aluljáróban ugye mindig van jó sok rendőr, meg igazoltatnak is embereket, de az egész nap ott álló mázsáscigány drogdílert nem igazoltatják? Be van fenyítve mindenki aki ott posztol vagy mi?
-
Thyb
senior tag
HA rendőr voltál akkor neked tudnod kell, hogy a magyar nemzetbe már az anyatejjel is az van táplálba, hogy a köztestületi erőket tisztelni, becsülni és félni kell. Ha a rendőr azt mondja akkor ott neki van igaza.
Sok esetben egy nemi erőszak olyan lelki sérüléseket hagy amely messze tul lép a fizikai fájdalmon. Erről lehet cikkeket olvasni. Ha valakinek az lett tanitva, hogy a rendőr és az egyenruha felette áll, akkor az nehezen mer ellenkezni, és ha öt tagbaszakadt barom, elkap egy fiatal lányt az utcán akkor ilyen szituációban az is engedelmeskedni fog, nemhogy ha az az öt barom, még egyenruhát is kapott valakitől.
Sajna az utóbbi idők törtésénsei egyre jobban felvetik, hogy vajon miért nincs erősebb rosta a testületnél pszichológiai vizsgákkal, ugyanis az ilyen magatartásra hajlamos egyedeket azok a tesztek simán kiszürnék. Vagy ez a magatartás és viselkedési norma ott eleve elvárt lenne?
Gondolom neked és a párodnak sem jelent sokat az egyenruha, hiszen otthon minden nap megfordult, de az akiknél nincs ez igy nekik a rendőr még mindig egy olyan személy aki sokkal felettük áll. -
sasa311
veterán
Hát nemtudom.
21 éves lány, sose volt még dolga rendőrrel.
Hajnal, tök egyedül 5 fegyveressel, akik minden áron pénzt akarnak kicsikarni belőle.. Aztán gondolom erélyesen felléptek, hogy most aztán beviszünk mert mi vagyunk a törvény... Úgy be lehetett szarva szegény azt se tudta hol van, nemhogy ellenkezzen. Persze biztos furcsa volt a helyzet, hogy 6an egy autóban, dehát én nem tartom furcsának, hogy ott akkor nem mert ellenkezni...
Nőknél meg ez nem hinném, hogy úgy működik, hogy ahogy hazament szépen:
- Szia apu / anyu
- Szia kislányom, milyen volt az estéd?
- Hát megerőszakolt 5 rendőr de jól vagyok....
Már ahoz is komoly lelki erő kellhetett neki, hogy egyáltalán a családban el merje mondani, nemhogy még ország-világnak.. De én úgy tudom másnap történ a feljelentés. -
A bíróságnak és az ügyészségnek nem érdeke, hogy a rendőrség jól működjön. Minél nagyobb a bűnnözés, annál nagyobb a hatalma az előbb említett szerveknek.
És ha megfigyeled, a bíróságok munkáját nem lehet itthon ellenőrízni, mivel ezt teljesen lehetettlenné tették. Azt tesznek, amit akarnak. -
Nagy baj,ha pont a fegyvereseknél alig akad normális ember.Tudtommal pszichológiai teszteket is ki kell tölteni az ilyen testületekbe jelentkezőknek -de ezek szerint a tesztek sz@rt se érnek.Egyszerűen nem lehet igaz,hogy akárki elmehet rendőrnek ! A mostani esetek alapján egy kisiskolás kezébe inkább adnék fegyvert,mint egy rendőrébe.
[Szerkesztve] -
Ha megnézed a nickem láthatod, hogy sokat dolgozom együtt rendőrökkel, sok barátom van közöttük, jól ismerem a helyzetüket. (A miénk is hasonló, ha nem rosszabb!)
DE! Mindezek nem jogosítanak fel arra senkit, hogy ilyet tegyen. A nemi erőszakból nem fog új autót venni. Mindezekkel nem lehet takarózni. Ilyenkor nem! -
Boxiné
aktív tag
''A véleményem: ha zsaruk voltak akkor kötél.''
Túl kegyes vagy! Ez nagyon gyors bünti lenne. A büntetés szempontjából teljesen mindegy, hogy zsaruk voltak-e vagy sem. Én az ilyen rohadékokat bezárnám egy 2x2-es cellába életük végéig! Na ott aztán agyalhatnának, hogy megérte-e.
-
sasa311
veterán
Vegyél vissza magadból egy csöppet... Akkor vedd elő ezt a hangnemet, ha az útszéli hülyegyerekkel beszélsz aki habzó szájjal a taknyával firkál a falra, ne amikor hozzám beszélsz légy oly kedves.
Szerinted ők nem mennek soha haza, hanem 0-24eznek az aluljáróba?
Ott lehet autójuk, hogy értük jön egy kolléga (olvasd lejjebb 2x2 + 1 ) -
sasa311
veterán
Tessék benézni a belvárosba, 4nél kevesebb rendőrt pl még sose láttam a blahán vagy a körúton az aluljáróba egyszerre

2en biztos félnek.
mod:
Kokó: Az a különbség, hogy Kiszel Tündike abból él, hogy a bulvárszemét címlapján van. Ez a lány meg nem, sőt ha jól tudom az arcát se mutatta még meg egy médiának sem.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Pánik a memóriapiacon
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Android programozás, Android alkalmazások készítése
- Memóriakártya topic
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- További aktív témák...
- Eredeti Canon BG-E11 Elemtartó Markolat (5D III, 5DS, 5DS R)
- Nikon D810 Full-frame, 36MP Workhorse Magas expószám, rendkívül alacsony ár!
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Canon EOS 5DS R váz (50MP felbontás, AA szűrő mentes) - Stúdió minőség a legkedvezőbb áron
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 128GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen,MS3634,100% Akkumulátor
- Gyári garanciával Digitalizáló tábla XP-PEN Artist Pro 24
- OnePlus Nord 2T 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Hordozható napelem 10 Watt / 12 hó jótállás
- Samsung Galaxy S24 Ultra 120 Hz Dynamic AMOLED 2X, beépített S Pen, Galaxy AI 12/256 GB
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)