- Graphics: OnePlus 13R - Üzemidőbajnok és remek képességek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Vízügy: árvíz, belvíz, aszály, stb.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
focvis #10843 üzenetére
Szerintem semmit
Vagy szoftvert, esetleg elektornikát, de ez utóbbit is nehezen hiszem. Varsányi Péterrel együtt csinálják a Volvok elektromos dolgait, kifejezetten a hibrideket. Most pl. olyan csomagot terveznek V60-PHEV-hez, amivel 200km-re tudják növelni a hatótávot. Egyelőre CAD és tervdoksi szinten készen vannak, az árra azt mondták, hogy nem merik leírni egyelőre, próbálnak rajta optimalizálni
-
rayoliviero
veterán
válasz
focvis #10837 üzenetére
Köszi.
7 litert veszek inkább, ha megyek nyaralni, legyen egy liter a csomagtartóban. Nem valószínű, hogy enne az olajból, de a biztonság kedvéért inkább viszek pluszban több ezer km-es útra. Én is nemrégen vettem az autót, így még ki kell tapasztalnom, hogy például eszik-e az olajból.
A Castrol webshopját ajánlották jobban, de ott 1000 Ft-tal több egy liter. Az össze többi shopban kb. 3000 alatt van, ott 4000 csak.
-
rayoliviero
veterán
válasz
focvis #10834 üzenetére
Ezek számomra ismeretlen webshopok. A filterabc-t néztem, azt elég sokan szokták itt ajánlani a Prohardveren, csak jókat hallottam róla, ugyanez elmondható a Kaufferől is, de ott elfogyott sajnos.
Itt a Filterabc-ben kinézett olaj. Ugyanannak tűnik, mint amit Te linkeltél.
-
rayoliviero
veterán
válasz
focvis #10830 üzenetére
Rendben.
A rövid nívópálca van benne, a motorter alján.
Már csak azt nem tudom, hogy hol vegyem az olajat. Fekmester jó drágán adja.
Most nézem, hogy Edge olaj is van többféle: Edge Titanium Professional és Edge Titanium Fst. Te az Fst-t linkelted, nem tudom, hogy mi a különbség.
-
rayoliviero
veterán
válasz
focvis #10826 üzenetére
Ez nem Start Stopos. Vagy annak nincs jelentősége?
Ha elfogyott, akkor hol érdemes venni még?fekmester.hu Eddig mindent itt vettem. De ők nem hologramos olajat adtak.
Vegyek két négy literest? Vagy centizzem ki egy négy literes és kétszer egy liter?
Akkor te is a 0w30-at ajánlod? -
válasz
focvis #10809 üzenetére
Hogy teljesen egyértelmű legyen:
1. Set the vehicle to ignition position I.
2. Press and hold in the reset button for the trip meter. (utána elengeded)
3. Press and hold in the OK-button on the left steering wheel stalk
4. Ignition switch position II. (csak hosszan megnyomod, utána elengeded)
5. Wait 10 seconds.
6. Release theresetOK button when the information light starts to flash. (ilyenkor már rég elengedted a reset gombot, tehát az OK gombot kell elengedni!)
7. Set the ignition to the OFF position for at least 3 minutes. (csak megnyomod röviden a start / stop gombot, hogy kikapcsold a gyújtást és vársz 3 percet)The instrument beeps when resetting has been successful.
A művelet közben végig bekapcsolva a biztonsági öv!
-
válasz
focvis #10807 üzenetére
A 3. verzió működik, azzal a kiegészítéssel, hogy közben a biztonsági övet bekapcsolva kell tartani.
PROCEDURE TO RESET MAINTENANCE LIGHT ON 2014 XC60
1. Set the vehicle to ignition position I.
2. Press and hold in the reset button for the trip meter.
3. Press and hold in the OK-button on the left steering wheel stalk
4. Ignition switch position II.
5. Wait 10 seconds.
6. Release the reset button when the information light starts to flash.
7. Set the ignition to the OFF position for at least 3 minutes.The instrument beeps when resetting has been successful.
És az olajcseréhez se kell woodoo, 5,9 literig töltöttük fel - műszer nélkül - mára beállt az optimális szintre.
-
válasz
focvis #10807 üzenetére
Én sem aggódok, csak szeretek előre gondolkodni. Az anyagi része egy dolog, de ha otthagy a pályán gyerekkel, cuccokkal, mert éppen leégette az invertert a zárlatos klíma, az annyira nem frankó, pláne ha olcsón kezelhető a dolog időben. Sajnos ha nem új kompresszort mosatsz át, akkor nem garantált a siker, de ha jól tudom, akkor megnézik majd neked, hogy a jelenleg benne levőt mennyire marta már szét a fos töltőgáz.
Mátrai Zoli (V60Service) nem tudom hova hordja az autóját, cáfolni én sem tudom azt, hogy nem maga szervizeli, de ezen a fotón éppen motort cserél egy V60 D6-ban, és találsz ugyanilyen fotót ERAD cseréről is (az hátul lakik
). Szóval azért kicsi esélyt látok rá, hogy segítségre szorulna ha valami gondja van a sajátjával
Max szoftver ügyben megy a VDash-hoz, ha jól tudom erősen összedolgoznak.
-
válasz
focvis #10805 üzenetére
Na, a lényeg hogy képben vagy klíma ügyben, sokan nem tudják, és nagyon meglepődnek, mert nem túl intenzív használat mellett is megeszik évente 1-2db klímát az autó (ha nem érvényes rá a visszahívás, akkor darabonként 500eFt körüli összeg, ha nincs kezelve, akkor pedig viszi az invertert is magával, ami 1-1.5m). Nem is értem, hogy a Volvo ezt hogy gondolta, illetve miért cserélgeti úgy ezeket a kompresszorokat, mintha nem lenne holnap. Az enyém esetén az Ivanics 2018-ig lát vissza, azóta 3db kompresszort kapott, az utolsót én intéztem már, aztán egyből mosattam a csere után, remélhetőleg ezzel végleg meg van oldva a probléma.
A tiédre érvényes amúgy a visszahívás? Ha igen, akkor érdemes élni vele, és az új cserekompresszort mosatni, de azt egyből a berakás után.
V60Services úr autójavítása érdekes, ő nem csak a klímával foglalkozik, Volvora ráállt szerviz, a klímás dolgot csak ráfűzte utólag, miután rájött a megoldásra. Nekem ő fog vezérlést cserélni jövő héten. Illetve javította már a generátorom csapágyát is, ezt is mindenki egyben akarta cserélni. Ez is típushiba amúgy, sok autónál előjön.
-
válasz
focvis #10803 üzenetére
A resetre sajnos nincs ötletem, viszont ha még nem tetted meg, akkor nagyon ajánlom, hogy lépj be a hazai V60-PHEV csoportba FB-n, rengetegen vagyunk már, és hatalmas mennyiségű infót halmoztunk fel
A klímakompresszor típushibájáról tudsz amúgy? Ha nem, írj, és dobok róla egy összefoglalót. A szervíz pedig remélem, hogy a V60Service, máshova itthon én ezt az autót nem vinném (kivétel a márkaszervizek, de velük is csak óvatosan).
-
Rivaul
addikt
Szerencsére ezek a suv méretek nem kelendőek használtba csak ha tényleg fiatal és újszerű. Ezt már több gumis is mondta. Inkább megveszik az újat és ez meg ott ragad a gumison. Így is sztem csak melóba volt nekik mert ott lettek hagyva. Arra meg jó a 20 ropi. 12k szerelésre kemény. A Roveremen acélon van a teli és alun a nyári, ha lesz egy kis plussz akkor a télik itt is mennek másik felnire sztem.
-
Qru
MODERÁTOR
Nem para. Kormin is 215/55R16 a gyári méret de télre 205/55R16-ot kapott mert jóval olcsóbb. Picit többet csal az óra vele mert nem váltóméret de más gond nincs. BC-ben átállíthatnám de nem foglalkozom ilyesmikkel úgyis gps alapján megyek nem az óra alapján.
Ha sokat mész nem jó a CC mert azért elég gyorsan kopik. Kb 60k km van benne ahogy számolgattam.
Gyári persze ez nálam is alap. Aluból is is azt vettem most a gépre. Újonnan horror de használtan emészthető áron mennek.
-
aero.
veterán
Én még nem gratuláltam hozzá!
9-5 az enyém, és legközelebb érik neki egy teli polír, az a tiédnek sem árt szerintem.
Barátomnak van 9-3 SS, a tiedből a facelift előtti, 2.0 turbó. Nála már beszart egyszer az első ablakemelő, 25-30k javítani, nem tudom faceliftnél megoldódott-e már. Párszor vezettem, a kényelemmel nincs gond, néhol zörög azért. A gumírozott részek kopnak, az ajtóbehúzó pl., de acetonnal le kell szedni és csókolom.Tiednél a szívósor a közös 1.9 cdti, ttid, jtd stb. probléma. Illetve reméljük a turbód még jó sokáig bírja, otthon 230-280k, uk-ból tudok 150-ért újat. Sajna egyben van mindkét feltöltő, nem szétszedhető. Mennyi benne a méter? Amúgy képről jól néz ki.
-
Végül maradtam a svéd vonalnál egy MY2009 (2008-as forgalombahelyezés) automata SAAB 9-3 Aero TTID (1.9 biturbo dízel) személyében.
Átmeneti autóként vettem, de nagyon tetszik, így ha minden OK lesz vele, akkor örömmel megtartom középtávon is. Kényelmes, jó az útfekvése, jól megy, egyedi. A fényezése elég karcos, viszont egy csepp rozsda sincs az autón (kipufogón van, de az normális).Van valakinek itt hasonló? Aero fórumtársat és 9-5-ősét (9000?) ismerem
, valakinek esetleg 9-3?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Politika
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Milyen monitort vegyek?
- LEGO klub
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Távol-keleti webshopok OFF topikja (játékok, kuponok, stb.)
- További aktív témák...
- Black & Decker töltőt keresek
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- iKing.Hu- Apple Macbook 13 M1 Pro Touchbar - 2020 - Használt, karcmentes, 22 töltés
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G6 - i7-8GEN I 16GB I 512GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ASUS 18W USB ADAPTER
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest