Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#10001) Mr. Tuty


Mr. Tuty
csendes tag

Sziasztok!

Egy fiatalabb autó vásárlásán gondolkozunk és szóba került, hogy Volvora, azon belül v60-ra váltanánk (2012-2013 körülire), mindenképpen benzinesre és T5-re legalább.
Ezzel kapcsolatban érdeklődnék, hogy a Powershift váltókkal milyen tapasztalataitok vannak? Mennyire tartósak? (200e-300e km? vagy kevesebb?)
Próbáltam a neten utána kutatni a témának de igazából főleg annyit találtam, hogy a Fordokba szerelt Powershiftek problémásak, viszont a Volvo fórumokon - amiket megtaláltam - inkább szoftveres jellegű problémák voltak említve - melyek frissítéssel orvosolhatók -, plusz mindenhol a Fordos problémákat emlegették, ami fura, mert bár a Ford és a Volvo másnak nevezi őket elviekben ugyan az a Getrang váltó került mindkettőbe: 6DCT450. (Mondjuk egyik fórumon olyat is olvastam, hogy a két gyártó számára gyártott váltó kialakításban van valamelyest eltérés, erre "hivatalos" bizonyítékot azonban nem tudtam találni.)
És bár az autó maga nagyon tetszene egy kicsit elbizonytalanított ez a váltó dolog, hogy megéri-e egy ilyet váltóval szereltet bevállalni?

Köszönöm a válasz(oka)t! :R

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.