Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- gerner1
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Kalandor: Habemus papam
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gabeee
tag
válasz
Cy-clone #295 üzenetére
Azt a multifunkcionális, gégecsöves színes műanyag csodát én is nézegettem, de túl drága. Úgyhogy kapott az új jövevény egy háromszintes ketrecet házzal, itatóval, etetővel és kerékkel. A létrák helyett papírtörlő meg WC-papír gurigákat raktam fel, majdnem olyan, mint a hiper-szuper gégecső, csak nem átlátszó. Mindenesetre a hörinek tetszik, jópofa, amikor gatyaféken csusszan le rajta.
Kelkáposztát én is szoktam adni nekik, nem túl gyakran, de előfordul. Még nem tiltakoztak...
-
Cy-clone
csendes tag
Ma Füleske is megkapta a kereket... nem mellékeltem használati utasítást (vagy kínaiul volt
) kívülről kezdte el két mellső lábbal tekerni. Vállra gyúr
Reggelire kapott tejfölt - csak nagysokára mászott ki a tálkából aztán rárontott a káposztára: ma lényegében egész nap evett... ahhoz képest hogy csak második napja van nálunk, elég jó huzatja van.
Kezd lelassulni úgyhogy a hétvégén bemutatjuk neki a többemeletes-multifunkcionális-gégecsőátjárós-rohangálásra szakosított ingatlanát... kíváncsi vagyok hogy fogadja..
-
Gabeee
tag
válasz
Cy-clone #293 üzenetére
Hát igen, én már minden este úgy fekszem le, hogy bedugom a füldugót a fülembe, mert nyikorog a kerék. Pedig nem is egy szobában lakunk. De nem zavar, korábban az alsó szomszéd miatt dugaszoltam a fülem, most a hörcsög miatt...
Na, épp most kezdte a tekerést, csak emlegetni kellett!
-
Cy-clone
csendes tag
Jaj igen, nálunk is a mókuskerék volt a kedvenc - már bánom hogy fémet vettünk mert éjszakánként takarékon pislogva botorkáltam át hozzá megolajozni, egyszerűen szétcsikorgatta...
Remélem a kis Füles is szeretni fogja... az már most látszik hogy szelíd lesz, pedig első napon nemigen barátkoznak - ő meg már ha a kezünket látja közeledni, ágaskodik hogy belemászhasson - nagyon édes
Csak még enni nem eszik, de hát ez természetes. -
Gabeee
tag
válasz
Cy-clone #291 üzenetére
Huhh, sajnálom szegénykét...
Volt nekem is pár éve egy hörcsögöm, amelyik hangos halálsikollyal múlt ki. Az valami hátborzongató...
A többiek kimúlásánál "szerencsére" nem voltam jelen.
Nekem is van egy öreg hörim, 2 éves és 3 hónapos. Ilyen sokáig még egy hörcsögöm se élt, pedig volt már jópár. Ő egy igazi matuzsálem - viszont ahhoz képest még elég jó szőrben van. De azért minden nap, mikor hazajövök melóból, félve nézek bele a terráriumba, vajon él-e még? Nagyon fogom sajnálni, ha már nem lesz, nagyon szelíd, őt simán ki lehet rakni szaladgálni, mindig odajön hozzám, nem a szekrény mögül kell kihalászni...
Aztán van egy fiatal hörim is, kb. 3 hónapos, nemrég kaptam. Külön vannak, mert a kicsi mindig visított a nagy jelenlétében, pedig ő nem is bántotta. Ő még kicsit félénk. És valószínűleg pókembernek képzeli magát, úgy mászkál a ketrece oldalrácsain, éjjelente meg csapágyasra hajtja a mókuskerekét.
-
Cy-clone
csendes tag
Tegnapelőtt hosszú szenvedés után elhunyt Gyerek, családunk első kishörcsöge
Így sírtunk...
Nagyon sokáig kínlódott szegény, ilyen kis testben ennyi szenvedéstMindannyiunkat nagyon megviselt, pláne látni az üres terráriumot - kislányom is vígasztalhatatlan volt, ezért ma megvettük Füleskét, remélem jól fogja érezni magát nálunk és hosszabb ideig velünk marad mint Gyerek.
aki sok helyes emléket hagyott maga után.
-
Spirit
őstag
Na a kicsi kislány vemhesen érkezett, 14 napja született az 5 pici. Azt olvastam,hogy 3 hétig nem szabad hozzájuk nyúlni mert az anyuka képes kinyírni őket. Ma nyílt ki a szemük. Érdeklődnék,hogy mikor lehetne kitakaírtani a ketrecet, és mikor lehet már nyugodtan összeengedni a most épp elkülönített másik felnőtt lánnyal őket.
-
nike_
addikt
Sok sikert!
Igen, így válaszd szét őket, mert akár véres csata is lehet belőle, vagy pedig ha megszült, meg fogja sebezni a kölykeit.
Bár az enyém fiú, ezt úgy állapítottam meg, hogy ahogy nőtt, egyre nagyobb lett neki valami ott hátul. Megfogtam, és kettő golyó ott volt, tehát tuti fiú
De viszont nem látni neki, mert azt is egy kis vékony "bunda" réteg takarja, tehát ott is fehér.
-
Spirit
őstag
Na megvizsgáltam a két picit. Az áldozat, akit állandóan támadnak, ő egyértelműen lány, a másik meg lánynak néz ki, de az ivarszerve másképp néz ki, kicsit duzzadt is, de golyókat nem látok
Szóval csak arra tudok gondolni,hogy vemhesen hoztuk, és azért ilyen harcias. Amint nyitnak az üzletek, megyek szerencsét próbálni egy másik kislánnyal,mert ez nem állapot
-
Spirit
őstag
Na kijött a sarokból a kis félős, egyből nekiugott megint a másik...asszem muszály lesz szétválasztani őket, még a végén sérülés lesz belőle, vagy agresszívvé válik a másik is, pedig olyan cuki. Megpróbálom egyértelműen megállapítani a nemüket, hátha az a baj,hogy az egyik fiú. Jövő héten legfeljebb valahogy kicserélem a kis idegbeteget, mert futókerékből,etetőből, itatóból csak 1 van, és a nagyobb terület eleve jobb lenne nekik, de együtt szerintem nem lesznek meg..
-
nike_
addikt
Szia!
Szerintem mindenképpen kérdezzetek meg egy kisállat kereskedést, hogy milyen neműek lehetnek. Ha kettő lány, akkor szerintem nem kell őket szétválasztani, egyik ismerősöméknek is úgy van, csak nekik dzsungáriaiak. Azok is jól megvannak. Ráadásul a Roborovski nyugodtabb faj, mint a dzsungáriai, könnyebb megszelídíteni.
-
Spirit
őstag
Sziasztok! Kedvesemmel friss törpehörcsög tartók vagyunk. Egy többszintes hörcsögpalotába hoztunk egy kis Roborovski lányt(?). Miután 24 órában aludt, és alig mozgott valamit, egy hét után hoztunk neki még egy kislányt ugyanabból a kereskedésből,ahol együtt voltak egy terráriumban.. Ő sokkal barátságosabb, és aranyosabb a természete. 3 napja vannak együtt, első nap kergetőzés ment, második nap már együtt aludtak, ma meg folyamatosan kergeti a friss jövevényt a másik, és össze is kaptak. Sebet nem ejtettek, de hangjuk az volt...Mennyi ideig tarthat a szoktatás, és mikor kellene mindenképpen szétválasztani őket. Lehet,hogy később jobban meglesznek?(még az is előfordulhat,hogy az első vemhesen érkezett, majd kiderül, azért védi a területet ennyire?)
-
nike_
addikt
Az enyém is fiú. Első pár hétben meg is próbált szökni, egyszer sikerült is neki, meg takarításoknál ideges néha, de alapból semmi baja... Csak ha zavarom, akkor harap kicsit.
Én gondolkozok, hogy kéne venni mellé egy lányt, mivel már lassan 1 éves lesz a legény... Csak hát azt én se akarom, hogy a kölyköket megzabálják, meg hogy összeverekedjenek..
-
Algieba
őstag
Fiú hörcsög és teljesen zizi. Elődje sokkal nyugodtabb volt. Ha már csak közeledik a kezem felé kiabál és ide-oda fut.
Azon töprengek, hogy jövő héten érkezik a boltba még egy kölyökcsapat és veszek egy lány hörit is.
De tényleg, társas állatok? Ne hogy véres leszámolás legyen belőle... -
Algieba
őstag
Megoldottam a fotózást. Gyorsnak kellett lennem, mert hamar kimászott a köcsögből.
Aztán menekült volna...
Szerk.: A törpehörcsög a kabalaállatom. Csak rá kell nézni, és már érhető is, miért választottam totememnek.
Oly aprócska és védtelen, mégis állja az élet próbáit és beteljesíti a sorsát.
Mennyire megható... -
Algieba
őstag
II. Hóbogyó a ketrecben meditál új helyzetén. Egyelőre passzívan próbálja önmagában rendezni a helycserével együtt járó új élményeket.
Lesznek róla képek pár nap múlva. Most nem akarom a vakuval halálra rémíteni.
-
Glasi
csendes tag
Algieba, megérkezett a vadállat? Kíváncsi vagyok
Nekem is van egy törpehörim, Manó. A nemét nem tudom, de ez a név legalább unisex.
Mindenhol azt olvastam, hogy sokféle zöldséget, gyümölcsöt adjak neki, mindig frisset. Azonban Manót nem nagyon hozza lázba: néha megszagolja, aztán mindig félrekaparja. A szotyi viszont mindig jöhet.A többiek hörcsöge mennyi zöldet eszik?
-
Algieba
őstag
Lemostam a ketrecet a portól és pókhálóktól. Szárad a szobámban. Reggel friss forgácsot és fészek alapanyagot szórok be.
Estefelé érek haza a kabátom alatt a bedobozolt "vadállattal"
Szerk.: Csak azt nem tudom eldönteni, hogy tényleg társas állat vagy inkább magányos típus. Eddig mindig egymagában tartottam a hörcsögeimet.
-
Algieba
őstag
Felhozom a múltból a topikot, mert jövő héten ismét lesz egy fehér törpehörcsögöm II. Hóbogyó néven.
Pár nap, és lefotózom és kiteszem a képét ide. -
frizso
senior tag
3-4 hetes 2 kislány hörcsögöt elajándékoznék Veszprém környékén!
A hörik teljesen szelídek és kézhez vannak szoktatva. (gyönyörűek)
Egyformák: -
kavicssli
addikt
2 év után elhunyt a Túró neveztő törpehörim
-
frizso
senior tag
Beállított nálunk is a gólya! (igen sokat fordult)
Pár héten belül Veszprémben Szíriai höriket elajándékoznék!
(csak gondos szerető gazdikhoz) -
hossszú
őstag
Dzsungáriai törpehörcsög kölykök csokiért elvihetők
-
Füge007
senior tag
Barátnőmtől kaptam két aranyhörcsögöt. Igaz nem törpe, de azért remélem beférek ide
. Igazi két aranyos szőrgombóc. Én nem félek tőlük, simán kiveszem őket, nem is próbáltak harapni. Szeretnek szabadon járkálni, igaz vigyázni kell rájuk nehogy rálépjen valaki. Egy régi nagy akvárimban lett berendezve a "lakásuk", simán befér a kerék is nekik, amit előszeretettel tekernek.
Azon gondolkozom, nyárra kirakom őket a kertbe egy drótketrecbe. Akkor rágcsálhatnák a friss füvet.
-
nike_
addikt
Na ma már odaraktam neki a kezem. Akárhogy próbálkozik, csak nagyon kicsit tud harapni. A kaját simán kiveszi a kezemből. Következő lépés lesz egy pár nap múlva a kivevés szerintem. Ma amúgy átrendeztük a lakot, miután kitakarítottuk a házat, mókuskereket stb. Először nagyon ideges volt, mostanra már nyugodtan csicsikál az "elmozdított" házában.
-
nike_
addikt
Szia!
Most már sikerült neki kaját (szotyi, kukorica) adni a kezemből, de nemrég rájött ez a rágási roham, mindent megrágott.
Bedugtam neki az ujjam, azt is lassan de biztosan próbálta megharapni, de elhúztam a kezem.
Amúgy ha rácson keresztül benyúlok miközben eszik akkor simogathatom, nem bánt.
-
frizso
senior tag
Szia!
Rágcsálni, vegyél neki fogkoptatót
A höritől ne félj nem fog megharapni, csak óvatosan fogd meg (ne ijesztd meg). Lassan nyúlj hozzá, hogy megszokja a kezed szagát (ha menekül próbálkozz többször). Igen jó a szaglásuk, gyorsan memorizálja a kezed szagát. Ja és csak akkor piszkáld, ha már felkelt, mert álmából felvert hörcsög védelemből harap (de ezt jelzi is neked fogcsattogtatással)!!! A ketrecet cseréld le nagyobbra, ha tudod!!! Nekem mindkettő hörimnek 80*50-es ketrece van ami két szintes (telebarkácsoltam nekik mindenféle fa mászókával), de még ez is kevés nekik, szerintemÍgy rendszeresen kiengedem őket
Ha tudsz mindenből fát vegyél nekik, lehet venni fa kereket, én ezt javaslom, de már most mondom, hogy a höri mozgás igényét nem elégíti ki a kerekezés. Szóval ki kell engedni néha. Ez nem az én heppem, hanem a kisállatok könyve javasolja ezt.
A párom javasolja, hogy a kezedben legyen kaja és várd meg míg elveszi a kezedből!!!
Állati fehérjét is nagyon szeretik a hörik (kell is nekik ezt is írja a kisálatok könyve), jelen pillanatban vágott be a hörim egy negyed csirkemellsonkát, de eszik bacont, sajtot, tejfölt, tojást, joghurtot......
Ja és javaslom a kisállatok tartásának könyvét olvasd el, mert igen csak megkönnyíti a höritartást -
nike_
addikt
Szia!
Kösz a tanácsokat, a fonalat kiveszem, ha takarítjuk a ketrecét, mert amúgy nyíg érte és húzza vissza... Kivenni még nem próbáltuk, szerintem megharapna ha odateszem a kezem és ettől félek... olyan 35x30 cm-es a ketrec, de egyedül az övé. Kivenni én is félek, régebben már megjártuk, mert bebújt a régi hörcsög a tűzhely mögé és csak órák múlva jött ki. Amúgy 7 hetes, szinte egyfolytában alszik nappal, éjszaka nagyonis aktív.
Ma sokat ivott, nem tudom lehet csak magot evett. Majd megpróbálom kitenni a hörcsögöt. De ha ceruzával piszkálom, akkor nagyon aranyosan a fa részét rágja.
Van bent neki fadarab is lógatva erre a célra, de azt mondják a száraz kenyér jobb.
-
frizso
senior tag
Szia!
Két éve vannak hörcsögeim, pár jótanács!
1. A Fonalat azonnal vedd ki a ketrecéből!!! A fonál rátekeredhet a kis lábára ujjaira... és elszorítja a vérkeringést és ezzel elhal az állat végtagja!!! Én majdnem megjártam, pedig nem is tettem be nekik fonalat, de az egyik takaróból kihúzott egy szálat és az tekeredett rá a lábára, ami a háromszorosára dadadt neki mire észrevettük, de szerencsére még időben levágtuk neki a fonalat! A kisállatok könyve is azt írja kerülni kell a fonalas takarókat.
2. az állat nem igényel vizet, adj neki napi rendszerességgel gyümölcsöt vagy zöltséget, persze ebből is mellőzz minden k-betűset!!! Bár nem mind árt neki, de pl a karfioltól nagyon büdös a vizelete
3. vegyétek ki sokat (simogatás, de csak finoman) és beszéljetek hozzá, ezzel megszokja a hangotokat ás az érintéseteket. Minden höri más, de mindegyiket kézbe lehet szoktatni, csak időben kell kezdeni!
4. adj neki sok életteret (tovább él), de vigyázz rá nehogy úgy járj mint én, (a kedvenc hörimé volt az egész kecó, mindig szabadon csatangolhatott és egy nap ez lett a veszte, mert véletlen összenyomtam). Az élettér nagyon fontos neki, minnél nagyobb ketrec vegyél neki és minél természetesebb környezetet alakíts ki számára! Barkácsolj, gyűjts fakéget.... vagy engedd ki a lakásba, de ezt kezdetben csak óvatosan és felügyelve!
Nekem három hörim van volt, apa (elhunyt) , anya (rágcsál) és a fiuk egy fekete ördög, és most Ő a kedvenc. minden nap délután kiengedem a lakásba. Nagyon aranyos mászkál, kutat, keres, de mindig figyel minket, ha szólunk neki akkor előjön. Este he lefáradt, akkor visszamegy a ketrecébe és a saját kis házában alszik
. Nagyon okos, nem rág meg semmit és esete mielőtt lefekszik bejön a hálószobába végigrohan rajtunk
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Thinkpad T480s 24GB RAM 1TB SSD (erős, könnyű, vékony gép) Windows 11 kompatibilis
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest