Új hozzászólás Aktív témák

• udvardi1994

újonc

Üdv mindenkinek!

Szeretnék segítséget kérni tőletek, mert kb. minden szemüvegtől lefáradok, illetve fáj a fejem (még a 0 dioptriástól is).

Szemészet (március 14):

Refraktométer:

J: -0,75

B: -0,25 -0,5 ??

Próbakeretbe (recept):

J: -0,5

B: plan

Meg is rendeltem az Opti24 oldaláról egy szemüveget ezzel a dioptriával, de sajnos nem vállt be, mert ferdén állt rajtam (és senkinek nem sikerült beállítani.......de ugye ezt már itt leírtam), kb. 4 napot hordtam, így ebből max asztali dísz lett.

Elmentem az Ofotértbe szemüveget csináltatni (május 2.), ott is megvizsgáltak, és a következő értékeket mérték:

Refraktométer:

J: -1,25 Cyl: +0,25 Ax:81

B: -0,5

Próbakeret (recept):

J: -0,75

B: -0,25

El is készült a szemüvegem (jól be is állították, legalábbis szerintem), tökéletesen látok is benne minden távolságra, de ettől is fáradok, illetve fáj a fejem, pedig már több mint 3 hete hordom.

Ez után elkezdtem gondolkozni, hogy én annak idején készítettem magamnak egy 0 dioptriás (mindkét oldalon) szemüveget (rendesen tükröződéscsökkentő bevonattal), és azt hordtam divatból, amíg jó volt a szemem ;) ;) , de annál is ugyanez volt a probléma (emlékszem......igaz akkor megtehettem hogy nem hordom, hisz jó volt a látásom). Kíváncsiságból elő is kerestem, és felvettem olyan 40 percre, és attól is lefáradtam.

További érdekességek:

- Egyik egyetemi évfolyamtársam megjegyezte, hogy kancsalítok a jobb szememre (igaz ekkor még nem hordtam a szemüveget). Mondom tényleg? Észre se vettem. Igaz erről azt olvastam okozhatja két szemem közti dioptria különbség is.

- Ha az új Ofotértes szemüvegben letakarom az bal vagy a jobb szemüveglencsét, akkor egyformás éles a kép DE VISZONT a jobb oldali -0,75 dioptriás oldalon a kép egy kicsit közelebb van (pl. a szekrény a szoba végébe). Pedig az az erősebb

- Ha megpróbálok (nem letakarással) csak az egyik szememre nézni (jobb szemnél jön elő főleg), akkor olyan mint ha egy pillanatra jobbra húzna a kép, bár lehet hogy balra. Ez szemüveggel, és anélkül is megvan!

Olvasgattam az interneten, hogy létezik az ún. POLATESZT, amivel a rejtett kancsalságot lehet kimutatni (na ilyet eddig nem végeztek nálam). Érdemes lehet egy ilyenre elmennem? Nem akarom az összes pénzem elverni ami csak létezik...... Mennyi az esélye hogy rejtett kancsal vagyok?

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés