- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- gerner1
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Boss81: Halott Torrentek keresése, törlése egyszerűen.
- oriic: A TOP 10 legtöbb hozzászólással rendelkező PH! felhasználó
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hunci
senior tag
Szerintem 2 keretes megoldás annyira nem egy rossz ötlet , mert ha bármi történne az egyikkel nem kell más tenned , mint elővenni a másikat .
A keretek amiket golyani mutatott szerintemis vagányak
Itt van az előtét hozzá (#293) golyani
Ha Debrecenben / Szoboszlón jársz tudok mutatni egy jó optikát -
szatocs
őstag
Uh, mennyi egy ilyen?
Mondjuk én people - t szeretem, de ez nem is rossz. Most tartok én is ott, hogy új szemüveget fogok csináltatni, nézegettem most több megoldást is, még mindig amellett vagyok, hogy nekem csak full keretes megoldásokatAbban tudok csak megbízni.
Lehet, hogy két szemüveget fogok csináltatni, egyet nyárra, egyet meg télre
A nyári az sötétedős lencsével lesz, a téli meg nem.
utattak még egy olyan megoldást is, hogy a sima szemüvegre rá lehet tenni 2 mágnes segítségével egy sötétítő lapot, így olyan, mintha a lencséd tényleg sötétedő lenne, ennez az az előnye, hogy egy tök alap szemüveged van, és ha mondjuk vezetsz vakító napfényben, akkor ez segíthet egy kicsit, és ha már nincs rá szükséged, csak leveszed.
Nem döntöttem mondjuk még el, ezt a két szemüveges dolgot, de lehet, hogy nem csináltatok még sem kettőt. Kicsit sokba kerülne, holott ha nem is használnám ki, aminek meg van az esélye, akkor meg minek??? -
golyani
őstag
az a problematika h csak úgy tudják h rendelem mert miskolcon nincs ilyen keret, csak pesten. de innentől a bolttal kell egyezkedni h belemennek-e úgy h nem viszem el mert akkor ők bukják a postát...(nem is optikusnál nézem hanem outdor boltban mert ott kapható a márka
)
[Szerkesztve] -
Hunci
senior tag
Szép .
Nagyon szép .
Nemi hittem volna , hogy ilyen kreatívan megoldható , de szerintem laza , s sportos .
Az 1. szemüvegem volt ilyen formájú .
ADIDAS volt a kicsike , csak szegényt elhagytam.
1 megjegyzés .
Előbb próbáld fel , mert ha abban a pillanatban , hogy felvetted kényelmes , s beleszeretsz a keretbe akkor minden rendben lesz .
Ha megveszed , s csak a gond van vele akkor meg fogod bánni -
Hunci
senior tag
-
Hunci
senior tag
-
golyani
őstag
áhhá.
tehát akkor nekm essilior-ból airwear kéne.kérdés h ez fényresötétedik?
és abban tudsz vmit mondani h itt keretnél mennyire jön be esetleg ez a ''titán elpusztíthatatlanság''? de amúgy az alura pályázok mert eléggé drága.
én se adnák érte annyit de apumnak van még elköltendő egészség pénztáros pénze és gondoltam h nagyon el akarja költeni segítek
de sztem alu lesz
[Szerkesztve] -
Hunci
senior tag
Szervusz
Essilor lencsékről tudok csak tájékoztatást nyújtani , remélem megfelel
2 típust különböztetünk meg :
Plastik : ÁRAK :
Alaplencse : 1890 Ft / Karcmentes lencse : 2590 Ft / Antireflexes : 3990 Ft
Fényresötétedő : 8890 Ft / Fényresötétedő & tükröződésmentesítő réteg : 18990 Ft / db lencse
Airwear ÁRAK :
Alap lencse : 6990 Ft / Antifeflexes : 9990 Ft / db lencse
Antireflex = tükröződésmentesítő réteg
A normál plastik lencsénél az Airwear ( ez egy keményebb anyag ) azért jobb , mert a damilo lencse rendelkezik egy fazettával --> ebbe esik bele a damil ami magát a lencsét tartja .
Noss a szitu az , hogy adott dioptria alatt ( + / - 2 dioptria ) CSAK Airweart adnak ( legalábis mi ) mivel a használat során szél elpattanhat a műanyag lencse esatén --> lencse kiesik --> a vevő elégedettlen
+ / - 2 dioptria felett a lencse már eléggé vastag --> akár a sima plastik lencse is bírja a strapát
Melyik keretet válaszd ?
Amelyik jobban tetszik a Titán könnyebb
( mondjuk -0,5 ös dioptriánál ez nem sokat számít )
[Szerkesztve] -
golyani
őstag
halihó lenne némi kérdésem. kellene nekem szemüveg -0,5 körüli és keretben lenne kérdésem.
ezek a damilos keretek mennyire megbízhatóak? mert eléggé szemezeg egy kerettel ami nagyon tetszik nekem
[link]
ő lenne az. kétéfle van alu és titán előbbi 36 utóbbi 56-ba kerül + lencse.
és kérdésem lenne h lencse kb mennyibe kerülne és hogy miylen bevonatokat érdemes rárakatni? -
ftc
nagyúr
válasz
concret_hp #275 üzenetére
én a kontaktlencse folyadékomat szoktam erre használni......
most jut eszembe néha azt is kéne használni... -
Hunci
senior tag
Kérdezd meg az optikust , hogy miért van ez
Vagy nézesd meg egy másik optikussal
Gondolom fúrott keretet vettél s a lencsédért egy vagyont perkáltál az optikus azt mondta polikarbonát , s azóta töredezik .
Az a baj , hogy a polikarbonát nem törik , hanem reped --> sokkal biztonságosabb ezáltal --> nem megy a szemedbe
Győződj meg róla , hogy tényleg az-e
Ez csak egy tipp , hogy mi lehet a gondod -
Hunci
senior tag
válasz
concret_hp #275 üzenetére
Van hozzá folyadék is OPTONET valami ilyesmire emlékszem
Az optikában mutteromék szoktak néha a saját szemcsijükre mosogatószeres vizet hasznáni ( NEM mosószeres )
Szerintem eléggé jó eredmény érhető el bármelyik módszerrel . -
Drizzt
nagyúr
Már megint kitört egy darab a ''törhetetlen'' lencsémből.
-
concret_hp
addikt
-
Hunci
senior tag
válasz
concret_hp #272 üzenetére
Szervusz
Igen az üveg alapból szűri az UV fényt .
A szélvédőkön pedig általában van egy másik réteg ( antireflex , vagy valami szűrőrétegeddig még nem sikerült megfejtenem ).
Ezt a réteget akkor látod , ha polarizált lencse van rajtad ( nem minden kocsinak van ilyenje --> a francia kocsikon gyakoribb )
Szemcsi törlő : (#254) Hunci
Kicsit szutykos , de előnye , hogy mikropórusai vannak , s mosható
[Szerkesztve] -
concret_hp
addikt
válasz
concret_hp #272 üzenetére
senki nem tisztítja a szemüvegét?
-
concret_hp
addikt
lehet én tudom rosszul, de az üveg alapból szűri az UV fényt nem?
(pl. ezért nem barnulnuk le üveg mögött nem?) persze lehet hogy hülyeség
más: mondjon valaki jó és olcsó szemüveg tisztító cuccot. a kis kendő amit alapból adtak hozzá, már nem mindig elég.(csak ősz óta van szemcsim és nem mindig használom (csak egyetemen hogy lássam messziről a táblát, de mivel nem nagyon járok be ...
, meg mostanában ha monitorról olvasok akkor.))
pl. lehet olyat hogy simán csak lemosom? (mintha ilyen elkent ujjlenyomatos lenne, szóval lehet, hogy csak kicsit zsíros vagy ilyesmi)
[Szerkesztve] -
Hunci
senior tag
válasz
Magdika325 #269 üzenetére
Azt ugye érzed , hogy amit az orvos mondott az kicsit ellentmondásos
Szal ezek a lencsék elvileg az UV fény hatására sötétednek be --> ha ott ahol te vagy a kocsiban nem sötétedik be --> akkor azon a részén sem fog a kocsinak besötétedni ahol a nap éri , mert a mai kocsik mind UV szűrő szélvédővel rendelkeznek ( Gondolj bele , ha mondjuk hosszabb útra mész nem ég le az arcod )
Én a francia ( E ) lencséket ajánol .
Igényesek , könnyűek , elegánsak + strapabíróak s viszonylag olcsóak -
Magdika325
újonc
ngabor2!
A sötétedő lencsére azt mondta a doki, hogy ha autót vezetek nem fog nekem besötétedni csak ha kiteszem a műszerfalra a napra. Nem értette meg, hogy nekem azért kell hogy ha szemből tűz a nap... Nehéz eset volt, nem harcoltam vele.
Neked milyen szemüveged van? Úgy értemuv-s, monix réteges, stb... -
ngabor2
nagyúr
válasz
Magdika325 #267 üzenetére
hogy orvoshoz, vagy olyan optikushoz érdemesebb menni, aki vizsgálatot is csinál... jó kérdés.
nekem fényre sötétedő lencsém van, és annyira megszoktam, hogy a normál lencsés szemüvegben könnyezik a szemem a fényben. nem tudom, hogy az orvos miért tanácsolt el a sötétedő lencséktől, de van átmenetei megoldás a sötétedő és a 2 szemüveg között: a napszemüveg-előtét. az én keretemhez is van megfelelő, polárszűrős napszemüveg-előtét, néha használom is. nagyon erős napsütésben jól jön, a sötétedő üveggel együtt már pont jó -
Magdika325
újonc
Sziasztok!
Tudnátok nekem segíteni? Most szeretném lecserélni a szemüvegem, úgy érzem a lencs már nem jó másik kellene. Orvoshoz menjek vagy a szemvizsgálat jó? Illetve milyen lencsét javasolnátok? Érdeklődtem már optikusnál és a fényre sötétedőt nem javasolták, pedig fényérzékeny a szemem. Azt mondták csináltassak napszemüveget. De kérdem én ha vezetek cserélgessem a szemcsit a fejemen állandóan?
Előre is köszi a válaszokat.
Magdika -
Hunci
senior tag
Én csak a desing ról gondoltam hogy francia .
Nekik vannak ilyen Crazy vonalvezetéseik
Az hogy az Essilor dominál a piacon az egyrtelmű .
A Zeiss sajnos mostanában csak vádaskodik , s ezzel próbálja a vásárlókat meggyőzni , de sajnos ez bőven kevés bármihezis .
PL: nézd meg a francia cég kiadta a Kappa szriájú lencsecsiszolót , s nyert valami neves díjat .
Erre nem ezt tette hogy megállt , hanem fogta s továbbfejlesztette azt ami megvolt neki , s kiadott egy újabb csiszológépet , ami már a fúrást is megcsinálja neked
Ez a nemmindegy .
A HOYA nem japán
Előbb MOM ( Magyar Optikai Művek ) majd Buchmann , most HOYA a neve , de ez egy magyar cég
Ja s az hogy nem jó a emberek szemére.
Noss .
A minősége gyengébb --> olcsóbb
Lehet ezt akarta mondani az optikus -
róland
veterán
Úgy bizony, francia termék mindkettő. Érdekes, hogy nem ajánlotta egy optikus sem a német Zeiss lencséket. A japán HOYA lencséről pedig azt mondták, hogy sajnos nem nekünk magyaroknak/európaiaknak készítik, nem passzol a mi szemünkhöz, ezért nagyon sok embernek kellemetlen a viselése.
S a véletlen hozta ezt a keretet, mert bár korábban is nézegettem az ÖGA kereteket, de ezt úgy találtam meg, hogy az optikus megmutatta a saját szemüvegét, ami szintén ilyen keretben volt. -
róland
veterán
Az ÖGA keretem az Essilor Crizal Alizé lecsékkel: [link].
-
Fred23
nagyúr
Ma reggel búcsút vett tőlem régi szemüvegkeretem,egyszerűen elhatározta,hogy eltörik.Nincs 25k-m perpill egy újra,forrasztatni nem akarom,mert egyszer már tettem így,és ott tört most el,szóval arra gondoltam,hogy míg nem lesz elég pénzem,ideiglenesen fogok egy 1k-s -amúgy jól kinéző- olvasószemüveget,elviszem optikushoz,és csináltatok bele egy mínuszos lencsét,amilyen nekem kell /-0,5/.Szerintetek egy ilyen kérés után elküldenek kacagva a búsba,vagy azt mondják,hogy no problem ? Csinált már valaki hasonlót ?
-
Hunci
senior tag
Utólag semmilyen lencsére nem tudnak védőréteget tenni mivel az a gyártás folyamatba be van építve Legalábbis a műanyag lencséknél így van
Amivel kicsit modifikálni tudod a dolgot az a lencse festése Az üveg lencsék festhetőkde itt az a kérdés hogy ez mennyire zavarna téged
-
bandiras2
senior tag
Az ár normálisnak tűnik, a lencsék torzítását meg megsokod, és 1 hét után normálisan fogsz látni(virtuális idegi látáskorrekció).
nekem a kontaktlencséről való semüvegre visszaállásnál volt ez, amikor a 3.25 lencse úgy húzta a szemem, hogy nemigaz, de most már akkor ''húz'' ha nincs rajtam. -
KrAt
veterán
Sziasztok!
Most lett kész a szemüvegem, -1.0 ról lett -1.75 a jobb, és -1.5 a bal lencse. Eddig nem is lenne gáz, csak van egy olyan ''baj'', ha egy pontot nézek, és balra fordítom a fejem, de még mindíg uazt a pontot nézem, akkor kicsit ''ferdül'' a tér, ha teljesen jobbra nézek el. Ez azért van, mert a dioptriák különbözőek? Vagy mert vmi nemjó?Vagy majd megszokom?
Másik, meg h üveg a lencse, és kicsit tükröződik (szembe ülök az ablakkal, és a bill-t nézem, akkor ilyen ''fehéres'' lesz a bill, ha eltakarom a fényt, akkor meg jó. Ez kisebbik baj, majd megszokom
mod: 24e volt a szemüveg (12e volt a keret, 12e meg a két fényre sötétedő üveg lencse). Ez így milyen ár?
[Szerkesztve] -
bandiras2
senior tag
Mr Poalroid sokmindent feltalált, mint például a spéci önhívó fényképezőgép, de engem a szabadalmaztatott spéi optikai rácsa édekel, amit a napszemüvegeibe is rak.
[link]
[link]
Ugyanilyen rácsot használnak az összes LCD panelben, beleértve a laptopokat és a zsebszámológépeket is. Az előállítása nem drága, viszont kisszériás dioptriás lencséket ellátni vele nem nagyon éri meg(najó megéri, mert marha drágán adják 20KHUF/pár) de valamiért csak szinezettet árulnak, nekem pedig kellene egy, még mielőtt felviszik rá a fémréteget, mert nincs humorom 2 szemüveget csináltatni(nappal-éjjel). Állítoólag finneknél van színmentes is mégdrágábban. Leveleztem egy rakat céggel, hátha van valakinél, de a legbíztatóbb válaz is az volt, hogy: ''Mi is keressük, ha talál, szóljon''
[Szerkesztve] -
Hunci
senior tag
válasz
concret_hp #241 üzenetére
-
Ariadne
őstag
A fúrt lencsés kereteknek van pár hatalmas hátrányuk, az optikusom mondta. Óvatosan kell felvenni és letenni, nem feküdhetsz le benne (''elszundítottam a tévé előtt''), csak olyannak való, aki állandóan hordja. Ugyanis nagyon könnyen, egy erősebb mozdulatra is elrepedhet az üveg, és akkor mese nincs, cserélni kell mindkét lencsét... És csak az egészen enyhe dioptriákat bírja, tehát ahol vékony a lencse. Ez alapján szvsz inkább a hagyományos...
Nagyobb dioptriáknál nagyon megugranak a lencse árak, épp múlt héten csináltattam új szemüveget a -7,5-emre, kicsit vékonyítottan volt 30.000 a kettő. És ennél még van drágább... Mindez bejáratott, kifejezetten jó árú üzletben, vidéken (Bp sokkal horribilisebb árak vannak, főleg a keretek, no meg személytelen kiszolgálás.). Nem véletlenül nyitottam magamnak önkéntes egészségpénztári számlát, így a barátommal együtt 100k körüli számla (két szemüveg plusz 3 havi lencse) ''csak'' 70.000 lesz végül. Borzasztóan sok így is...
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Robot fűnyírók
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- Házimozi belépő szinten
- Vezetékes FEJhallgatók
- Sorozatok
- Formula-1
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- iPhone topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- Csere-Beszámítás! Playstation 4 Gold Edition! Olvass!
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad T540P - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Gari!
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest