- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Bambanő háza tája
- Pendrive-ról bootolható "belakott" debian linux live Ventoy pendrive-on
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Doom
aktív tag
válasz Flashback #543 üzenetére
Akkor megbeszélhetted volna velük, hogy elviszed a cipőt és beállítják. Mondjuk a kötés rászereléséhez nem kell a cipő.
Waxot nem tudom. Ezt is tőlük kérdeztem volna meg, de gondolom használható állapotban szállítják a léceket, legfeljebb majd használat közben/után kell szerintem.
-
Doom
aktív tag
válasz Flashback #534 üzenetére
Szerintem carvingnál ez már majdnem mindegy. A hosszabb általánosságban nagyobb felületen fekszik és talán kicsit gyorsabb, de 5 cm-en szerintem a világon semmi nem múlik. Szlalomból talán a rövidebb jobb, GS-ből meg talán a hosszabb, de a boltban lehet, hogy tudnak mondani valami irányt erre (asszem az álladhoz szokták mérni). Ezen szerintem semmi nem fog múlni.
-
Doom
aktív tag
válasz Flashback #531 üzenetére
Érdekes, hogy ezen a linken famagosnak van írva, az előzőn meg ez nincs említve, valamint a skill szintet is máshová teszik itt, mint a bolt honlapján. Akkor bocs, én az alapján a leírás alapján mondtam, amit mondtam, a különféle hangzatos marketingszövegeket meg nehéz követni, valszeg ez a léc is jó lehet neked. Meg kell nézni a rugalmasságot, keménységet akkor élőben.
Sajnos nem ismerem a léceket, mert mióta vettem jópár éve egyet, az azóta is kiszolgál, és nem követem a fejlesztéseket meg a márkákat.Zolynet: a rádiusz nem függ attól, hogy kezdő az ember vagy nem. A nagyobb rádiuszú lécek GS lécek, amik értelemszerűen gyorsabbak, a kisebb rádiuszúakkal meg kisebb sugárban lehet fordulni értelemszerűen. Szerintem ez inkább stílusfüggő, ki mit választ. A skill szint inkább a léc felépítésében tükröződik: mennyire kemény, mennyire rugalmas. A kezdők a puhább lécet könnyebben meghajlítják, kisebb sebességgel is tartja az ívet. Aki jobban tud, az gyorsabban megy, ő már meg tudja hajlítani a kemény lécet, ami nagy sebességnél is tart, nem rezeg be, nem ugrik ki a sávból.
[ Szerkesztve ]
-
Doom
aktív tag
válasz Flashback #525 üzenetére
Szia!
Abból kiindulva, hogy hányszor voltál síelni, arra következtetek, hogy még kezdőnek számítasz (no offense), bár nyilván nem tudhatom, hogy síelsz. Attól függően, hogy mennyire veszed komolyan, mennyire akarsz rendesen megtanulni carvingozni, rövidebb vagy hosszabb ideig jók lehetnek ezek a lécek. Ezek kezdőknek való (oda is van írva) puha lécek, azaz nem tartják olyan jól az ívet. 90kg-mal már meg lehet hajlítani keményebb léceket (de ehhez kellhet azért komolyabb tudás, mert ha nem tudsz rendesen carvingozni, akkor inkább hátrány mint előny), és ha jobban tudsz síelni, akkor ezt értékelni fogod.
Nem tudom, milyen léceid voltak eddig, de lehet, jobban járnál, ha bérelnél valami komolyabbat, és meglátod, hogy mennyire jön be - akár helyszínen is, akkor többet is kipróbálhatsz. Aztán szezon végén meg vennél egyet, ami úgy érzed, megfelelő, akkor komolyabb kedvezménnyel is hozzá tudsz jutni.
Én személy szerint hosszabb távra csak famagos lécet vennék (innen ezekből választanék, kivéve a freestyle), mert ha komolyan gondolod, és meg akarsz tanulni, esetleg veszel is néhány órát, vagy van oktató ismerősöd, akkor gyorsan lehet fejlődni, és hamar kinősz egy ilyen lécet. De ha csak a csúszkálás a cél, akkor ezek is jók, akármeddig.[ Szerkesztve ]
-
Doom
aktív tag
Nem akarlak én mindenáron lebeszélni, lehet, hogy neked bejönne a kemény cipő. De szerintem a különbségeket komolyabb tudással lehet csak észrevenni. Nyilván nem ismerem a sítudásod, csak az alapján, ami leírtál eddig, nem hinném így látatlanban, hogy neked ilyen kemény cipő kell. Napi 7-8 órában valszeg kényelmetlenebb, mint egy puhább cipő.
-
Doom
aktív tag
No az elmélet valamelyest csorbult, hétvégén Turracher Höhén esett a hó majd' egész nap, 11 után már buckasí, ratrak meg sehol A haverom meg úgy emlékezett, franciáknál is láttunk anno napközis ratrakot. Úgy látszik, terepe válogatja, nem országa.
De 11 előtt a ratrakolt pályára ráhullott 5-10 centi szűzhón siklani nagyon király voltBandus: engem 20 év síelés után sem érzem, hogy a 60-70-es cipő korlátozna. Ettől függetlenül a kinézett cipők biztosan nagyon jók, gondolom megérik az árukat.
[ Szerkesztve ]
-
Doom
aktív tag
A franciáknál a pályák kezelése tapasztalatom szerint mást jelent, mint az osztrákoknál: konkrétan egyszer végigmennek rajtuk, aztán slussz. Ha éjjel leesik a hó, akkor a kék pályán is buckasízel már délben. Mi idén többször jártunk így. Az osztrákoknál nem egyszer láttam, hogy napközben is ratrakolnak (így kell ezt írni? ). A fekete pályákat pedig gyakorlatilag egyáltalán nem tartják karban, részben attól fekete. Mondjuk azt hozzá kell tenni, hogy valószínűleg a terepek mérete miatt is van ez, mivel a legtöbb terepük jóval nagyobb, mint az osztrák átlag, és nem nagyon lehetne minden pályán végigmenni, vagy irreálisan sok időt és gépet igényelne.
De örömmel látom, hogy neked is bejött Alpe d'Huez. -
Doom
aktív tag
Úgy látom, lassan már az Északi-sarkon se fáznál, ha mindent felvennél
Én azt tenném hozzá, hogy amikor bérled a cipőt, akkor sízokniban próbáld fel, és legyen a lábadon legalább fél órát, mászkálj benne stb., mielőtt döntesz, mert az nagyon cumi, ha nyomja a lábad fél óra után... -
Doom
aktív tag
Egyik francia apartmanról sem lehet elmondani, hogy hodály lenne Legalábbis abban a kategóriában, amit mi nézünk.
Étterembe nem jártunk, mindig vittük a kaját. Nagyon nem jártunk sehová, reggel ki a pályára, záráskor be, kaja, esetleg piálás, majd ritkán kerestünk vmi szórakozóhelyet. De az utóbbi években ez már egyre inkább leépülőben van, úgyhogy sajna nem tudok ilyeneket ajánlani.
Pályából mindenknek más jön be, nekem bejött az az oldal (Signal), ahol esti sízés is van néha, kicsit rövidebb pályák, de jók. A Tunnelt kerüld el, hacsak nem akarsz meredek, magas buckákkal tűzdelt pályán erőlködni (de erre a feliratok is figyelmeztetnek). A körbemenő leghosszabb pálya az az alján lévő zöld szakaszig viszonylag élvezetes (amikor épp van hó és nem köves ), onnan viszont sokat kell hajtani magad, így legfeljebb egyszer érdemes megnézni szerintem.
De ha szeretsz körbenézni, akkor egyszer érdemes felmenni a csúcsra, meg a Dome des Petites Ruosses-ra is.
Vaujany-ba sem nagyon érdemes lemenni, főleg, ha kevés a hó, mi egyszer megnéztük, de akkor az alja már durván olvadt, majdnem vízisí lett belőle, meg kicsit macerás visszakeveredni, sok liftezéssel jár.Les 2 Alpes-ban egyszer voltam, Alpe d'Huez-ből mentünk át egy napra busszal, de az kevésbé jött be a sok átcsúszós, lapos rész miatt. Alpe d'Huez szerintem jobb.
Eddig a francia terepek közül nekem Tignes/Val d'Isere jött be legjobban. Meg Trois Vallée, idén oda megyek vissza[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Autós topik
- Asszociációs játék. :)
- 3D nyomtatás
- iPhone topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest