- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- Steven: Sokat utazó kávéfüggők ide!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bitpork: Malac java, új kuMpi, káposzta sali
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
VaZso
senior tag
Huhh, való igaz...
Lehet,hogy késő van már?Köszönöm és működik szépen a routeren is, már csak meg kell írnom a feltételvizsgálat többi részét, hogy pl. ne csak idén számoljon megfelelően... habár... de ez már menni fog, csak az előbb voltam ennyire értetlen.
Esetleg, ha valaki tud egy igazán jó és egyszerű leírást erről a script nyelv(ek)ről, annak örülnék. Bár az aktuális feladathoz nincs töblettudásra szükségem, de érdekes dolgokra lehet használni, ezért érdekelne bővebben is.
Mégegyszer köszönöm a segítséged.
-
VaZso
senior tag
% 3 nélkül kiírja az eredményt.
...viszont hogy tudnám ezt számként felhasználni? ...vagy így nem jó?
Bocs, ha hülye kérdés... -
VaZso
senior tag
Köszi.
Beírtam neki, de sajnos a válasza "0", idézőjel nélkül...
Esetleg más megoldás lehet rá?
...vagy inkább kéne írni egy programot és lefordítani rá?Ezzel az a baj, hogy C-t annyira nem ismerem, Pascal fordítót pedig nem találtam hozzá, elvileg C-t le lehet rá fordítani... Van valami toolchain hozzá és valami mipsel paraméterről beszélnek... amúgy WL-500GD.
-
VaZso
senior tag
Sajnos nem ismerem a shell scripteket, ezért bocsi, hogy beleszólok, de... az if szerkezetet általában lehet használni if... then... else formában. Ha itt is van erre lehetőség, akkor talán megoldott a probléma.
Esetleg case struktúra?
-------------------------------------------
Van egy kis problémám a routeremen lévő BusyBox-on (bin/sh)...
Megoldottam rajt, hogy a Wshaper script az aktuális napszaktól függően más beállításokkal üzemeljen.
Mivel hetente máshoz kell igazodni, ezért 3x1 heti különböző beállításom váltja egymást.Ez így működik, de a router újraindításakor meg szeretném állapítani, melyik az aktuális hét a háromból... A date +%W megadja nekem, az év hányadik hete van. Hogy tudnám ezt nem sztringként, hanem számként kezelni ill. ezzel műveletet végezni (modulo alapján történő feltételvizsgálat)?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Futás, futópályák
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen videókártyát?
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- Microsoft Edge
- Fogyjunk le!
- További aktív témák...
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Apple iPhone X, 256GB, Kártyafüggetlen
- KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- BANKMENTES részletfizetés Acer Nitro 5 AN515-54-77VS
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF-MT / i5 8-9-10 gen, Hp EliteDesk 800 G4 / Win11- Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged