Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: Harc a DDR5 árak ellen
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
VaZso
senior tag
Huhh, való igaz...
Lehet,hogy késő van már?
Köszönöm és működik szépen a routeren is, már csak meg kell írnom a feltételvizsgálat többi részét, hogy pl. ne csak idén számoljon megfelelően... habár... de ez már menni fog, csak az előbb voltam ennyire értetlen.

Esetleg, ha valaki tud egy igazán jó és egyszerű leírást erről a script nyelv(ek)ről, annak örülnék. Bár az aktuális feladathoz nincs töblettudásra szükségem, de érdekes dolgokra lehet használni, ezért érdekelne bővebben is.
Mégegyszer köszönöm a segítséged.

-
VaZso
senior tag
% 3 nélkül kiírja az eredményt.
...viszont hogy tudnám ezt számként felhasználni? ...vagy így nem jó?
Bocs, ha hülye kérdés... -
VaZso
senior tag
Köszi.
Beírtam neki, de sajnos a válasza "0", idézőjel nélkül...
Esetleg más megoldás lehet rá?
...vagy inkább kéne írni egy programot és lefordítani rá?Ezzel az a baj, hogy C-t annyira nem ismerem, Pascal fordítót pedig nem találtam hozzá, elvileg C-t le lehet rá fordítani... Van valami toolchain hozzá és valami mipsel paraméterről beszélnek... amúgy WL-500GD.
-
VaZso
senior tag
Sajnos nem ismerem a shell scripteket, ezért bocsi, hogy beleszólok, de... az if szerkezetet általában lehet használni if... then... else formában. Ha itt is van erre lehetőség, akkor talán megoldott a probléma.
Esetleg case struktúra?
-------------------------------------------
Van egy kis problémám a routeremen lévő BusyBox-on (bin/sh)...
Megoldottam rajt, hogy a Wshaper script az aktuális napszaktól függően más beállításokkal üzemeljen.
Mivel hetente máshoz kell igazodni, ezért 3x1 heti különböző beállításom váltja egymást.Ez így működik, de a router újraindításakor meg szeretném állapítani, melyik az aktuális hét a háromból... A date +%W megadja nekem, az év hányadik hete van. Hogy tudnám ezt nem sztringként, hanem számként kezelni ill. ezzel műveletet végezni (modulo alapján történő feltételvizsgálat)?
Új hozzászólás Aktív témák
- Építő/felújító topik
- Bestbuy játékok
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Ásványgyűjtés
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Star Trek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most Ünnepi áron! :)
- 10 Darab ÚJ PC Játékszoftver
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Lenovo L13 Core I3-10110U / 4GB DDR4 zsanér törött laptop
- Apple iPhone 13 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / 100% Akku
- BESZÁMÍTÁS! Logitech G920 Driving Force Racing kormányszett
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro Max Graphite ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 256 GB-100%-3 hó gari!
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi