- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
VaZso
senior tag
Huhh, való igaz...
Lehet,hogy késő van már?Köszönöm és működik szépen a routeren is, már csak meg kell írnom a feltételvizsgálat többi részét, hogy pl. ne csak idén számoljon megfelelően... habár... de ez már menni fog, csak az előbb voltam ennyire értetlen.
Esetleg, ha valaki tud egy igazán jó és egyszerű leírást erről a script nyelv(ek)ről, annak örülnék. Bár az aktuális feladathoz nincs töblettudásra szükségem, de érdekes dolgokra lehet használni, ezért érdekelne bővebben is.
Mégegyszer köszönöm a segítséged.
-
VaZso
senior tag
% 3 nélkül kiírja az eredményt.
...viszont hogy tudnám ezt számként felhasználni? ...vagy így nem jó?
Bocs, ha hülye kérdés... -
VaZso
senior tag
Köszi.
Beírtam neki, de sajnos a válasza "0", idézőjel nélkül...
Esetleg más megoldás lehet rá?
...vagy inkább kéne írni egy programot és lefordítani rá?Ezzel az a baj, hogy C-t annyira nem ismerem, Pascal fordítót pedig nem találtam hozzá, elvileg C-t le lehet rá fordítani... Van valami toolchain hozzá és valami mipsel paraméterről beszélnek... amúgy WL-500GD.
-
VaZso
senior tag
Sajnos nem ismerem a shell scripteket, ezért bocsi, hogy beleszólok, de... az if szerkezetet általában lehet használni if... then... else formában. Ha itt is van erre lehetőség, akkor talán megoldott a probléma.
Esetleg case struktúra?
-------------------------------------------
Van egy kis problémám a routeremen lévő BusyBox-on (bin/sh)...
Megoldottam rajt, hogy a Wshaper script az aktuális napszaktól függően más beállításokkal üzemeljen.
Mivel hetente máshoz kell igazodni, ezért 3x1 heti különböző beállításom váltja egymást.Ez így működik, de a router újraindításakor meg szeretném állapítani, melyik az aktuális hét a háromból... A date +%W megadja nekem, az év hányadik hete van. Hogy tudnám ezt nem sztringként, hanem számként kezelni ill. ezzel műveletet végezni (modulo alapján történő feltételvizsgálat)?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- Építő/felújító topik
- Elemlámpa, zseblámpa
- Futás, futópályák
- Hajmeresztő ajánlat: 34,5 milliárd dollárért vinnék a Google Chrome böngészőjét
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Mini PC
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- AKCIÓ! DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 1G, áfás
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / RTX 2060 6GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF X570-PLUS WiFi X570 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest