- droidic: Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- Autódiagnosztika: a gyakorlatban
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pxs
aktív tag
Sziasztok !
Linux/BASH script írásban jártasak számára egy kérdés:
Paraméterezhető scriptet kellene írnom, ilyesmi formában:
<scriptnév> -a -b -c -d -e ....
Hogyan tudnám megoldani, hogy pl. a "-a" utáni paramétert (pl. számot) ne 2. számúnak vegye, hanem elsőnek ? (Mert ilyenkor az "-a"-t veszi elsőnek alapból).
Illetve, hogyan passzolok át egy ilyen paramétert a scriptnek értelmezésre ?: pl. -c 2500 (tehát értelmezze azt, hogy a "-c" benne van a param listában és az utána lévő értéket is)
A paraméterek sorrendje mindig fix ? (Ez azért is fontos, mert ki kell íratnom hiányos/nem megfelelő paraméter megadás esetén a usage-et)
Valaki itt említette a getopts-ot...az nem szúrja el a sorrendet ?
Régebben foglalkoztam már ezzel, de évek teltek el azóta...nem ugrik be és amit eddig neten találtam, azon se leltem meg a pontos választ. Ez egy határidős dolog, 2 napom maradt rá és ez csak a jéghegy csúcsa belőle.
Remélem, érthetően fogalmaztam Előre is köszi mindenkinek !
Új hozzászólás Aktív témák
- Hobby elektronika
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Építő/felújító topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- droidic: Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Nyaralás topik
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- További aktív témák...
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Humble megmaradt kulcsok Frissítve 08.05
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R7 5800X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3060 Ti 8GB ZALMAN I3 NEO A-Data 650W
- Epson Expression 12000 XL A3 síkágyas fotószkenner
- PROCASTER 40UNB700 40" 101cm televízió eladó. Csatlakozók: 4db HDMI, LAN, 3db USB, ANT-TV, VGA, AV T
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 256GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2937, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest