- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- zebra_hun: Hűthető-e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: MOD Júni 28- Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- bambano: Bambanő háza tája
- weiss: Pant* rant
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pxs
aktív tag
Sziasztok !
Linux/BASH script írásban jártasak számára egy kérdés:
Paraméterezhető scriptet kellene írnom, ilyesmi formában:
<scriptnév> -a -b -c -d -e ....
Hogyan tudnám megoldani, hogy pl. a "-a" utáni paramétert (pl. számot) ne 2. számúnak vegye, hanem elsőnek ? (Mert ilyenkor az "-a"-t veszi elsőnek alapból).
Illetve, hogyan passzolok át egy ilyen paramétert a scriptnek értelmezésre ?: pl. -c 2500 (tehát értelmezze azt, hogy a "-c" benne van a param listában és az utána lévő értéket is)
A paraméterek sorrendje mindig fix ? (Ez azért is fontos, mert ki kell íratnom hiányos/nem megfelelő paraméter megadás esetén a usage-et)
Valaki itt említette a getopts-ot...az nem szúrja el a sorrendet ?
Régebben foglalkoztam már ezzel, de évek teltek el azóta...nem ugrik be és amit eddig neten találtam, azon se leltem meg a pontos választ. Ez egy határidős dolog, 2 napom maradt rá és ez csak a jéghegy csúcsa belőle.
Remélem, érthetően fogalmaztam Előre is köszi mindenkinek !
Új hozzászólás Aktív témák
- Wise (ex-TransferWise)
- Goddess of Victory: Nikke
- Építő/felújító topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Hamarosan rézhiánytól szenvedhet az egész chipgyártás
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! I5 12600KF / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- LG 34WR55QK-B - 34" Ívelt VA - 3440x1440 - 100Hz 5ms - FreeSync Premium - HDR 10 - USB Type-C 65W
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest