Hirdetés
- eldiablo: 30 év után szakítottunk, de azért még beszélünk...
- GoodSpeed: Samsung Galaxy A56 5G
- Klaus Duran: Panelkérdés.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- N€T0X|N: CPU-im eddig
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ldave: New Game Blitz - 2026
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
PhoenixAngel
csendes tag
Sziasztok!
Azért írok nektek, mert segítségre lenne szükségem! Szerintem Ti tudtok segíteni, s nekem ez elég fontos lenne! Kérlek ha tudtok, akkor segítsetek!
Nos a problémám a következő:
Egy kisebb hálózattal próbálkozom, s elakadtam a következő problémánál! (Linux server - windowsos kliensek)
Van nekem egy adott csoportom, minek neve legyen Phoenix, ami pár gépből, pontosabban pár felhasználóból áll! Mindegyiknek megvan a maga jelszava! Én ennek a csoportnak az összes felhasználójának jelszavát szeretném megváltoztatni egyszerre, pwgen-nel úgy, hogy ne legyenek benne z,y,1,I karakterek! Gondolom ezt for ciklussal lehet megírni, miután kiolvastattam a csoport tagjait a group fájlból! Majd ha megváltoztatta akkor azt írja be smbpasswd-del, valamint chpasswd-del a shadow fáljba! Valamint készítsen egy fájlt amit a csoport mindegyik tagja lát, hogy meg tudják nézni az új kódjukat, s utánna meg tudják változtatni, de azt már ne lássa senki, csak az adott felhasználó! Nem tudom, hogy erre milyen scriptet lehetne írni? Kérlek ha tudtok segíteni ebben, akkor segítsetek! Előre is köszönöm!
Phoenix
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Napelem
- Másfél millió forintért már haza is vihető a Huawei aranyozott csúcsórája
- eldiablo: 30 év után szakítottunk, de azért még beszélünk...
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- GeForce RTX 5080-nak álcázott 5060-at kapott egy pórul járt vásárló
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen monitort vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem.
- iPhone 13 mini 128GB 100%(1év Garancia)
- AKCIÓ! DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2660v4 (28c/56t, 2.0/3.2GHz), 96GB RAM, 4x1G, áfás
- Dell XPS 9720 - i7 12th gen 27% ÁFÁS!
- ÚJ akksi! GigaAKCIÓ! Lenovo ThinkPad P15 Gen 2 Intel i7-11850H 32GB 512GB Nvidia RTX A4000 1 év gar
- HP ProDesk 600 G5 i5-9500 8GB 256GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs