- Fórumok
- Konzol játékok
- PlayStation 1 / 2
- (kiemelt téma)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2016-02-10 10:14 Téma összefoglaló
A PlayStation-t a Sony 1994-ben mutatta be, és hatalmas sikert aratott a géppel, több mint 100 millió gépet adtak el. A fő ficsőr az a CD-k használata volt. Akkoriban a fő adathordozó a ROM-kazetta volt, amibe a Nintendo 64-nek bele is tört a foga. Sok modellfrissítésen esett át, az első gépeknek az FMV videókkal voltak bajai. Képkockakihagyással, és akadozva való lejátszása az olvasóegység kopása miatt. (amit később orvosoltak SCPH-5500-tól felfele). Emellett túlmelegedési bajai is voltak.amit később orvosoltak (SCPH-5500-tól felfele).
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gh00st
aktív tag
Na igen, sajnos az nem elérhető itthon...vagy amit annak is mondanak, az nem az.
Nekem úgy lett, hogy hogy tavaly vittem egy hardvert eladásra az egyik Budapesti katonai létesítménybe és az adás vétel után még beszélgettünk, és valahogy arra terelődött hogy nem tudok beszerzni fehér lítium zsírt...mire kivett az autójából és adott egy tubussal.
Angliából küldték neki is: MG Chemicals / 8461 – Lithium Grease -
Vladi
nagyúr
Jah ezért kérdezem én is. Mert az oké, hogy nagyon jó tutorialok vannak a neten, pl youtubon meg a linkbe beteszi, hogy mit honnan szerez be. De vagy 2 hónapig érkezik meg, vagy egyáltalán nem kapható magyarorzságon.
Egyébként lítium zsír helyett ilyen sprayt vettem nemrég, de nagyon nem tetszik az állaga meg a felhasználhatósága.
Ebay lesz belőle. -
Gh00st
aktív tag
-
arty
veterán
-
arty
veterán
-
Vladi
nagyúr
-
Oldman2
nagyúr
-
Bencus88
nagyúr
-
Bencus88
nagyúr
-
Bencus88
nagyúr
-
Vladi
nagyúr
Hálózati meghajtóról futtatsz játékot. Tudok ajánlani hozzá jó cikket a logouton.
Vagy felmész szerverre.
-
taki01
őstag
-
taki01
őstag
-
kisbaniiiiii
csendes tag
1. Köszönöm az ajánlást, amit te linkeltél az jobb opció mint mondjuk ez? [link]
2. Igazából Vladi válasza alapján nem releváns, mert azt hittem gyorsabban lehet az olvasás, illetve azt gondoltam volna, hogy akkor a vinyóra/pendrivera rápakolok rengeteg játékot és akkor nem kell "szenvedni" a dvd cserélésével
-
taki01
őstag
-
Vladi
nagyúr
-
Vladi
nagyúr
-
Archttila
veterán
-
Vladi
nagyúr
-
Archttila
veterán
-
Vladi
nagyúr
-
Vladi
nagyúr
-
Gh00st
aktív tag
A 2 szélső az Playstation 1 Asciiware Arcade Stick
Arcade játékokhoz(tekken, mk, stb), programozható gombokkal, amelyek automatikusan lenyomódnak a kiválasztott sebességgel.
Jó kis cucc, igazi retro élmény, amikor még lehetett szabadon flipperezni, mk3, streetfighter klasszikusokkal játszani
-
Vladi
nagyúr
Kis jóindulattal sima "A" kategóriás játék. De nekem valahogy a kedvencem lett ps2-n.
Egyébként meg jah, folyton így járok mindenféle kontroller kombinációval.
Úgyhoyg hivatalosan is elegem lett, itt a helyi playboxban vettem egy zsír új kotrollert 8000-ért. Jah még árulnak ilyet. aprón a gyűjtői állapotúra mondanak ennyi pénzt, úgyhogy jó lesz az most. Jönnek a hosszú téli esték, most nem a bütykölés ideje van.
Ugyanakkor jó volt betérni egy koznolboltba, tudjátok a
welcometothegamestore életérzésért.
-
arty
veterán
-
arty
veterán
-
Oldman2
nagyúr
-
arty
veterán
-
Vladi
nagyúr
nehogyarohadtannyát.
Az egész ps2 úgy kezdőtött nálam, hogy a pilot down játékot anno nem tudtam végigjátszani pc-n. Akkor azon tűnődtem, hogy na ez az a játék, amit ps2-n kéne játszani.Most, hogy végre lehetőségem nyílt rendesen megszállott lettem. De valamiért az isten nyiláért se bírom működésre bírni.
van 2 db ps2 gyári kontrollerem. természetesen mindkettő driftel. Akkor uccu neki használok ps3 vagy ps4 kontrollert... mi baj történhet?
végiviszem ezt a játékot ps2-n vezeték nélkülni kontrollerrel ha addig élek is.
-
STC Speed
őstag
-
Lizardman
tag
Hát végülis leírás azért van, hogy kövessük.

Viccet félretéve, tegnap fél napos pihenő után este újra bekapcsoltam, és minden működött, úgy, ahogy kell, a leírás alapján!

Annyit tegyél meg kérlek, hogy a leírásban kiegészítésként javítasz egy dolgot:
A 4. pontba írtakat javítsd ki erre:
“Kapcsoljuk be a PS2-t, majd várjuk meg, míg bejön a PS2 alap menüje. Ezek után kattintsunk a ‘Browser’-re, majd a memóriakártyára. Utána nyomjuk meg 2x a KÖR gombot (ezzel a folyamattal indítjuk el a P2BBL-t), és a második után (miután elsötétült a képernyő) tartsuk lenyomva az R1 gombot egészen addig, amíg be nem tölt az elfLauncher.”Ennyi

-
Lizardman
tag
-
Lizardman
tag
-
Lizardman
tag
-
Oldman2
nagyúr
Tovább léptem, a „Router-es beállítás” simán ment, semmi különlegesség nem volt benne.
Azonban!
A gépen lévő víruskereső „ráugrott” a PC-s programcsomag pár elemére, így a Server elindítása meghiúsult.
A PS2-t újraindítva viszont szépen bejön a programlista, ami görgethető, de Server hiányában egyelőre semmi nem indítható.
Megpróbálom a víruskeresőt az érintett fájlokra kikapcsolni.
#9642 Lizardman
Pontosan ott, az 1.7-es pontban. -
Lizardman
tag
-
Oldman2
nagyúr
A Lizardman által leírtakat végrehajtva (elkezdve), azonnal szembesültem azzal, hogy nem azt kaptam, amit Ő leírt.
Az OpenPS2LD.ELF magától elindult és mivel a leírás szerint töröltem az mc0: -ról az OPL mappát, létező konfig híján a Settings menü nyílt meg.
Az itt elvégzendő beállításokat pótolni kell.
Most nézem tovább... -
Lizardman
tag
-
Pista0001
addikt
-
Pista0001
addikt
-
Vadernagyúr
senior tag
-
Vadernagyúr
senior tag
-
Vadernagyúr
senior tag
Van több darab ps2 itthon.. Szereztem tegnap egy ntsc verzió slim gépet is
Ha ráteszem az fmcb kártyát, semmi sem történik.. Csináltam egy kártyát Fortuna cuccokkal. Ez úgy működik, hogy konzol bekapcs, majd be kell mennem a memkártya menüjébe, aztán vissza a főmenübe és csak úgy látja.. Ezt valahogyan nem lehetne lefixálni? 
-
Vadernagyúr
senior tag
-
Vadernagyúr
senior tag
-
Vladi
nagyúr
-
Viktor77
titán
-
Vladi
nagyúr
-
Kalacskepu
őstag
-
perge666
veterán
-
Kalacskepu
őstag
-
Vladi
nagyúr
-
arty
veterán
-
taki01
őstag
-
Vladi
nagyúr
-
Vladi
nagyúr
Jól lesz ez, jól teszed, hogy megírod.

Máris jövök a pachekkel: az ata sávja az nem 33 megás? Nekem úgy rémlik. Egyébként eddig vagy 40 játékot néztem, abból csak 1 volt 4 gigánál nagyobb. Azt felszeletem, de az opl így se látja.

"A gyári (max. 8 MB méretű) PlayStation" Ez a rész kétszer is szerepel a szövegben, azonos módon. a 2. és 3. oldalon.
Egyébként a boot sorrendet nem tudja valaki? elvileg dvd, utána jön a hdd ésvagy a memkártya slot.

-
Kalacskepu
őstag
-
Kalacskepu
őstag
-
Oldman2
nagyúr
Az említett PS2 cikk mielőtt nagyon belemélyednék feleslegesen...

Egy (soha be) nem befejezett, elvileg folyamatosan frissülő "tudásbázisnak" tervezem, de jobb ha minél előbb látja más is. -
perge666
veterán
-
Oldman2
nagyúr
-
perge666
veterán
-
perge666
veterán

Eddig 11 játékot másoltam fel a kártyára és csak a Mortal Kombat Shaolin Monks ami nem indul,a többi tökéletes.Még megpróbálok egy másik verziót,ha az se lesz jó akkor vagy kiírom DVD-re vagy elengedem,van más amivel lehet játszani szerencsére.

Rálestem a Popstarterre is,de egyelőre az sem akart összejönni,majd máskor stresszelem magam rajta,most a PS2 játékokat szedem összefelé.

Tegnap érkezett egy vezeték nélküli MadCatz kontroller,csak annyira el voltam foglalva az MX4SIO-val hogy arról nem is írtam.
Elég szupernek tűnik,fogásra nagyon jó,érzékenység,gombok nálam tökéletes.
Volt Wishes vezeték nélküli kontrollerem régebben,na az nagyon gagyi volt. -
vargalex
félisten
-
perge666
veterán
-
perge666
veterán
Na közben volt néhány sikertelen kísérletem.
Amit letöltöttem OPL teljesen más volt mint amit ti is ajánlotok.Ezzel nem is lenne baj csak nem látta a játékot.
Letöltöttem a linkben lévő OPL-t,beállítottam ahogy fentebb mutattátok,de ugyanúgy nem látja az MX4SIO-val.
Memkártyát bedugtam átalakítóval USB-re újraindítás nélkül,és egyből látja a felmásolt játékot,és el is indul rendesen,na ilyenkor mit csináljak?
-
perge666
veterán
Itt is nagyon szépen köszönöm a segítséget az MX4SIO kártya beszerzésben.
Eddig nem tudtam működésre bírni mert az FMCB kártyán az OPL valószínü régi és a beállításokban nem jelenik meg a BDM opció ahol be lehetne kapcsolni hogy az MX4SIO-rol bootoljon........
Majd megpróbálok leszedni és telepíteni egy friss OPL-t ha az FMCB engedi.
-
perge666
veterán
-
perge666
veterán
-
taki01
őstag
-
Vadernagyúr
senior tag
-
perge666
veterán
-
taki01
őstag
Itt a manualba is olvashatsz róla
https://retrofighters.com/wp-content/uploads/2022/01/RetroFighters-Defender-PS1-PS2-PS3-Manual.pdf -
taki01
őstag
-
taki01
őstag
-
taki01
őstag
-
arty
veterán
-
arty
veterán
-
arty
veterán
Hogy te "ellenzed", mert hogy "múltkor" is feleslegesen melóztatok vele.
Felteszem akkor még a warez tiltott volt itt is, ezért "nem nézte jó szemmel az admin".
Ez a helyzet már nem áll fenn.... tehát most felteszem gond nélkül létrejöhetne a leírás.---
#9424 perge666
a virágbolti tákolásból szerintem ne vonj le messzemenő következtetéseket... hogy az mivel megy és mivel nem, irreleváns. gondolod az eredeti MS/winstore változat nem megy az MS kontrollerével?
De, megy. És multizáshoz eleve csak magad szívatod a warezváltozattal.... párezret könnyedén megér egy játék, ha utána abba a kölök éveket tesz majd. -
perge666
veterán
Nagyon nem vágom ezt a témát,mert tavaly őszig amíg nagyüzembe gyűjtöttem a gépeket meg a játékokat,addig csak akkor volt nálam módosított gép ha egy pakk részét képezte,és sohasem amiatt vettem pakkot.
A csipelt,módosított gépek nem is sokáig voltak nálam.
Volt hogy 1 vagy 2 játék miatt vettem meg egy drágább pakkot mert külön nem találtam,és a többi ment eladósorba. ( de ilyen nem 1-2 alkalommal volt )De most az olcsósítás,spórolás jegyében megpróbálok beszerezni egy FMCB kártyát meg hozzá 1-2 dolgot, / MX4 SIO+Micro SD /csak épp nem találok hirdetésben.
Egyébként ezt a Popstartert az FMCB-re kell telepíteni vagy ez teljesen más?
-
Vadernagyúr
senior tag
-
JonssoN
tag
-
Vadernagyúr
senior tag
-
Vladi
nagyúr
-
Vadernagyúr
senior tag
-
Vladi
nagyúr
Penge vagy.

Lassan érik valami topik vagy blogbejegyzés. a ps2 moddig valami.

Nekem meg van haladás blueretro témában. Nemtom, ez vagy enbem szivat vagy ilyen gagyi változat, vagy nemtom. Sikerült végre kommunikálni a cuccal. Frissítettem legjújabb frimwarere. Össze is kapcsolódott eredeti ps3 kontrollerrel. De az opl meg a ps2 valahogy meghülyült tőle. Vagy lefagynak a játékok a francba, vagy be se tölt. Vagy hiányolja a dualshock 2 kontrollert. Odáig tök egyedül eljutottam, hogy a pademut ki kell kapcsolni. Na így már hajlandó volt játszani valamivel. Persze vagy 3 játékkal próbáltam, mind kifagyott. Lehet, hogy a konfig fájlját törölni kéne és vanilla állapotból indítani.

Próbáltam amúgy ps2 usb-ről táplálni, külső tápról, mindenhiogy nyekegett.
VAgy kéne valami nagyon friss fmcboot meg beta opl. HÁtha ott a bibi.A ps4 kontrollert viszont egyáltalán nem sikerült rácsatlakoztatnom.
-
Oldman2
nagyúr
Újabb "dolog", a fiam hetek óta kínlódik azzal, hogy nem mennek nála a PS1-es VCD-k, igaz távgyógyításban volt a Tech Support feléje.
Elhoztam az FMCB és a 64GB-os Pendrive-ot is tőle, kiderült, hogy a Pendrive "nem kompatibilis" a PS2-vel, kicserélve egy USB3-as 128GB-osra, simán megy minden.
Kérdés: ha valaki Pendrive-ról futtat VCD-ket, mekkora Pendrive-ról futtatja azokat sikeresen?
Nálam SanDisk 128GB, forgatható USB-A/Type-C csatlakozóval (ilyen) -
Oldman2
nagyúr
-
vargalex
félisten
-
arty
veterán
-
Vladi
nagyúr
-
Vladi
nagyúr
-
Vladi
nagyúr
-
Vladi
nagyúr
-
Vladi
nagyúr
Nem ez a problémád? Én az enyémet még nem raktam össze, nem tudom leellőrizni.
mod: vagy próbáld először ezzel, ez gyorsabb. Ha ezzel se megy, akkor a sektor méreted nem jó.
-
Vladi
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Konzol játékok
- PlayStation 1 / 2
- (kiemelt téma)
● Tilos a warez!
- Még 2026-ban megérkezik a karcsúsított Commodore 64 Ultimate
- Diablo IV
- Filmvilág
- Autós topik
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- A Vivo X300 FE is megérkezett
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Xbox tulajok OFF topicja
- A Capcom szerint a Pragmata még csak a kezdet lehet
- További aktív témák...
- iPhone 13 Pro 128GB 100% (1év Garancia) - ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR
- 27% - NZXT C1200 White 1200W 80 PLUS Gold ATX3.1 Tápegység!
- NEC MultiSync V422 42" Monitor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 278 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

. Mindegyiken van Ethernet port és kettőn még RJ11 is
.