Hirdetés
-
LOGOUT.hu
OpenWrt topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
fatpingvin
addikt
válasz Starchm #17871 üzenetére
passzolom, én nem követem a verziókat. a CH341A elég egyszerű jószág ahhoz hogy ne bízzam rá az egyszeri kínai olcsójános tervezőmazsolára a dolgot, megnézem mit hogy tud és amit kell módosítok rajta. amúgy a régin is az volt a bosszantó hogy szó szerint eggyel több tüske lett volna az ÖSSZES ami kell ahhoz hogy normálisan váltható legyen a 3.3/5 voltos üzem.
lehet írok majd róla logoutra.
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
fatpingvin
addikt
válasz vargalex #17873 üzenetére
bármi amin van SPI buszvezérlő és rá tudod venni hogy általad definiált dolgokat mondjon rajta, az használható SPI flashernek. mindenesetre maximális elismerésem, nekem valszeg hamarabb jutott volna eszembe az asztali gépemen az SPI headert kilógatni.
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
fatpingvin
addikt
válasz ViZion #17904 üzenetére
ez kellően homályos kérdés volt
nem tudjuk milyen hardver, viszont forwarding DNS szerver simán lehet, hogy helyi hosts fájlból is tudjon dolgozni annak kb az a hardverigénye, hogy ezt a listát valahogy értelmes tempóval el tudja érni, akár ramdiskbe töltve akár gyors háttértáron.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
-
fatpingvin
addikt
válasz Kenderice #17910 üzenetére
a wifi kártya helyére egy ebayes mPCIe Ethernet vezérlő és helyben vagy.
mivel bővíthető, tudsz bele nagyobb tárhelyet is tenni, nem is kell ilyen erősen beágyazot rendszerekre szorítanod magad, simán mehet rá mondjuk egy fullos Alpine Linux, a routingot megírod kézzel, beállítod a megfelelő service-eket és jó vagy.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
fatpingvin
addikt
válasz yodee_ #17915 üzenetére
teljesen működőképes, az lenne a kérdés igazából hogy konkrétan mit akarsz 10G-n csinálni. mert sima p2p linknek teljesen jó, itt felmerül hogy milyen adatforgalom menne rajta, tűzfalazni viszont lehet hogy jobb egy modernebb de kisebb proci, meg felmerül a kérdés hogy egyáltalán mi az a forgalom amit szűrni kell és nem elég a gigabit
-
fatpingvin
addikt
válasz yodee_ #17918 üzenetére
ezesetben ha nem akarsz egyszerre nagyon sokat rákölteni, én azt javaslom hogy kezdj el barátkozni a Realtek RTL8125 vezérlőivel. relatíve olcsó, ebayen akár m.2 formátumban is lehet venni és arra tökéletes hogy kiderüljön tényleg van-e szükség a gigabit feletti sebességre a teljes hálózaton.
-
fatpingvin
addikt
válasz kriszrap #17961 üzenetére
cron job lesz, az érdekes az lesz hogy valahogy időalapot vegyél hozzá, ugyanis a cron emlékeim szerint gépidővel dolgozik, nem külső időreferenciával, szval egy véletlen újraindítás nulláz.
-
fatpingvin
addikt
Sziasztok!
Régóta használok OpenWRT-t, viszont a custom buildekkel nem vagyok különösebben képben.
minap szereztem kb pacsiért egy Cisco EPC3925-öst, a ToH szerint unsupported device, ami oké, DOCSIS az nem fog OWRT-n menni, de nekem nem is kell. amit használni szeretnék ebből az eszközből az csak a proci-switch-mPCIe wifi(cserélem Atherosra, nyilván....) és az USB.
Van erre valami generic eljárás hogy hogyan tud az egyszeri júzer egy ilyen eszközre összerakni egy olyan image-t ami a működő funkciókat tudja? a bootlog alapján nekem úgy tűnt hogy a rendszer hajlandó elindulni rajta...
bármi tipp? nyilván használni szeretném az eszközt, de talán még fontosabb megtanulni ennek a mikéntjét.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
fatpingvin
addikt
válasz ledgeri #18051 üzenetére
pont ugyanezt akartam írni, ha más nincs a környéken én mindenképpen ezzel kezdenék. a rádió beállítása meg maradjonHU-n, nem üvölteni kell hanem megkeresni a csendes sávot. az én wifi AP-m az konkrétan majdnem minimumra van véve de érdekes módon így is teljesen jó a jel, csak alkalmas sávra kellett állítani. a környéken gyakorlatilag mindenki a szolgáltatói dobozt használja, ami meg ugye default az 1-es csatornán megy, ott nagyon nagy a zaj. van három házzal odébb valaki aki 11re tette, én meg beraktam a sajátomat a hatosra és így gyakorlatilag nincs átfedés, valami 10 mW-on jár az adó és így is tökéletesen lehet venni.
-
fatpingvin
addikt
nodejs egy hálózati eszközre? hujjjj... ez meredek volt így kora délutánra..
100% biztosan meg vagyok róla győződve hogy a zigbee2mosquitto gateway abszolút megoldható lenne pár száz kB-ban ha tényleg jó erőforráshasznosítású módon lenne megírva.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
fatpingvin
addikt
nem, ezt csak áltaélánosságban hogy aki ezt a cuccot fejleszti, egész egyszerűen nem vagyok hajlandó elhinni hogy egy ennyire brutál bloat erőforrásigényes keretrendszer ténylegesen szükséges lenne ennek a funkcionalitásnak a megvalósításához.
-
-
fatpingvin
addikt
válasz yodee_ #18411 üzenetére
így látatlanban nehezen értelmezhető ez a kérdés. az adott hardverplaformon a GPIO-khoz van valami kernel driver meg interfész ami az userspace felé megjeleníti őket?
miről van szó konkrétan?
-
fatpingvin
addikt
válasz feco93 #18756 üzenetére
apróról valami komolyanbb 2-4 portos gigabites hálókártya, egy mITX alaplap valami embedded négymagos procival, egy kétgigás memóriamodul és felhúzol rá egy Alpine-t amit beállítasz erre a célra.
ezen a ponton már szerintem ez az aminek értelme van. a célhardver pénztárcaszaggató.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest