- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Gurulunk, WAZE?!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
OpenWrt topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mlordri
újonc
válasz
fatpingvin #18761 üzenetére
Kicsit nehezebben alakul a dolog mint vártam. De itt egy kis update.
Ami eddig sikerült:
TL-MR6400 v5 stock openwrt telepítés. csak tftp játszik de tftpd64 működött hibátlanul win10-en ahogy eddig mindig is.
Sajnos a mbtools package nem az igazi az én igényeimnek ezért elkezdtem egy saját package-t fejleszteni rá ami szintén a libmodbuson alapul.
A router (meg én főleg) eléggé meg van lőve a 8mb flash miatt, de szerintem elég lesz, van már rá saját fw ami kb ennyiben különbözik az eredetitől:-LuCi (ssh-n konfigolom úgyis)
-DHCP szerver (lehet nélküle élni)
-ipv6 (szintén)
-uHTTPd (ssh-n konfigolom úgyis)
-pppoe (csak LTE kapcsolat lesz)
-vi
-/*kernel wifi modulok + minden más wifi related (ez opcionális, nekem nincs rá szükségem de lehet a végső image-be visszakerül ha a hely engedi.)
-/*opkg (A végleges verzióba visszakerülhet akár de most ha telepítek úgyis fw-t fordítok)+Nano (vi-től lábrázást kapok)
+uqmi (LTE kapcsolathoz)
+libmodbus
+glib2
+/* openvpn a végleges verzióba (ha valahogyan a végén maradna elég free space)Így már majdnem van 2.5 MB szabad területem garázdálkodni fejlesztésre.
De később ha kész lesz a package 2.5MB töredéke is elég lesz mivel bekerül a firmware-be.Rackforestnél béreltem egy ubuntu szervert (VPS) buildelni, a környezet beállítása nem túl problémás openwrt wiki step by step követkető. A dolgok jelenlegi állása, hogy a hello world lefordul erre a routerre és fut is rajta. Meglátjuk nap végére hova jutok.
Egyébként pont tegnap esett be, egy állásajánlat embedded systemekre való fejlesztés témában ahol openwrt külön kiemelve előny, ha egy kicsit paranoidabb lennék
...?
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i7-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i7 9700 32GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RTX 2070 Super 8GB NZXT H510 ADATA 600W
- Apple Watch SE 40mm 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 14 C 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Újszerű Apple Macbook Air 15,3" M3 8C CPU/10C GPU/16GB/256GB-(MC9E4MG/A) Ezüst -3 év gari
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest