Hirdetés
-
LOGOUT.hu
OpenWrt topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
micsu
tag
válasz adika4444 #6863 üzenetére
Azt szeretném, hogy egy PPTP vpn szervert tudjak csinálni több felhasználónak.
Ezt próbáltad már? OpenWrt howto: PPTP Servermekkora sebességet fogok elérni?
PPTP-ben nem tudok segíteni, mert magamnak normális vpn szervert (értsd openvpn) telepítettem normális titkosítással, meg is lett az eredménye: az erős titkosítási számítások miatt a cpu lett a szűk keresztmetszet: 3-5 MBps max speed -
xabolcs
őstag
válasz adika4444 #18289 üzenetére
Ha van lehetoseged hasznalni a platform altal tamogatott hw offloadot, akkor minden problema nelkul tudni fogja natolni a gigabitet.
Ha nincs lehetoseged, mert pl. traffic shaping-elsz, akkor marad a par szaz mbit/saláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D
-
Rick4
félisten
-
xabolcs
őstag
válasz adika4444 #18360 üzenetére
Szivem szerint ujonnan vagy hasznaltan a mediatek/mt7622 target routerjeit es a friss ipq807x target routerjeit tudom ajanlani.
aláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D
-
hmzs
tag
válasz adika4444 #18665 üzenetére
Ezt értem, és köszi.
Azonban elsősorban inkább az openwrt beállításai érdekelnek biztonsági szempontból. Ill mennyire biztonságos az openwrt? Van bármilyen ismert sebezhetősége, van valami, amire különösen figyelni kell? Sosem találok semmi rendkívülit a leírásokban, nem olvasok sehol semmi biztonsági szempontból kritikus dolgot. Lehet hogy túlgondolom, de mindig attól tartok, hogy akadálytalanul járnak be a rendszerembe, csak én nem látom ennek a nyomát....
(Az hogy home serverem van, az csak annyiban változtat a helyzeten, hogy így a router valóban csak router tűzfal funkciókkal, a szolgáltatások nagy része ubuntus gépen fut, a wifi meg 2db openwrt-s AP-nak használt routerről biztosított.) -
vargalex
Topikgazda
válasz adika4444 #18697 üzenetére
Szia!
A wiki-ben szépen leírják, hogy a legújabb firmware verziók elutasítják az OpenWrt flash-elését (ha jól emlékszem ezt egy EU szabályozás miatt lépte meg a TP-Link). De ugyan itt megtalálod a megoldást is.
Egyébként tftp-n is felrakhatod szerintem az OpenWrt-t...Alex
-
adika4444
addikt
válasz adika4444 #18861 üzenetére
Nehéz szülés volt, de végül is sikerült.
Az alap probléma az volt, hogy a legújabb firmware blokkolja a külső FW-k telepítését, viszont TFTP-vel én sikeresen rátoltam ezt a csodát a routerre, miután féltéglásítottam
Unlock fw telepítése után sikerült neki beadni az openwrt binárist, már kéri a felhasználót és jelszót a friss telepítés. Így azthiszem már egyenesbe van a masina
üdv, adika4444
-
vargalex
Topikgazda
válasz adika4444 #18861 üzenetére
Most esik le: ha gyári firmware fut rajta, akkor miért tftp-n akarod feltenni az OpenWrt-t? Azt gyári felületről is felteheted, csak lehet, hogy először egy régebbi ar71xx build-et kell feltenni (pl. ezt). És lehet, hogy éppen az architechtúra különbség miatt nem megy fel tftp-n sem.
Szerk.: De az is lehet, hogy mivel új gyári firmware-t tettél fel rá (különösen, ha US régiósat), akkor elutasítja a telepítést. Kövesd a linken leírtakat és tedd fel a DD-Wrt fórumon linkelt "nyitott" firmware-t.
Alex
-
xabolcs
őstag
válasz adika4444 #19130 üzenetére
Igy van kialakitva a particio OpenWrt alatt. Ahogy nezem masokat is foglalkoztat, hogy ilyen keves hasznalhato.
Szerintem a gyari kiepitesben is ugyanigy nez ki a particionalas ... amolyan backup felesegkent.
Ahogy latom van rajta USB port is. Miert nem hasznalsz extroot-t?aláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D
-
vargalex
Topikgazda
válasz adika4444 #19130 üzenetére
Ahogy a kolléga is írja, Asus routereken (és egyre több egyéb routeren is, pl. a Linksys 1900, illetve 3200-on is, de ha jól emlékszem, a Xiaomi AX3200-nál, illetve a Dynalink routernél is) van egy másodlagos firmware (és esetleg config) partíció a biztonság miatt. Asus esetén ha a bootloader hibás checksum-ot számol az elsődleges partíción, akkor a másodlagos tartalmával felülírja és úgy boot-ol. Ezért lehet így is visszaállítani a gyári firmware-t. A Linksys esetén kicsit más a helyzet, induláskor gomb nyomással kapcsolhatsz a másodlagos firmware partícióra és onnantól azt használja, míg vissza nem kapcsolod.
[ Szerkesztve ]
Alex
-
-
Toninho13
aktív tag
válasz adika4444 #19225 üzenetére
Egyelőre elég kezdő vagyok a témában.A cél az lenne, hogy a fő router által osztott ipv6 címet kapják az eszközök az extender után is, ahogy ipv4 esetén alapból kapják. Az openwrt-s relay bridge szövegét másoltam be. Azt szeretném megcsinálni. Kb így néz ki a hálózatom:
[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest