- Asszociációs játék. :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Gurulunk, WAZE?!
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Bambanő háza tája
- Pendrive-ról bootolható "belakott" debian linux live Ventoy pendrive-on
- Szólánc.
-
LOGOUT.hu
OpenWrt topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
vargalex
Topikgazda
válasz #97246720 #8939 üzenetére
12.09-en csak telneten történő bejelentkezés van alapból. Ott jelszót tudsz beállítani, majd mehet az ssh/scp.
Ha failsafe mód nélkül nem megy a telnet sem, akkor failsafe-ban add ki az
mtd -r erase rootfs_data
parancsot. Aztán reboot után kezdheted a fent írtakat.
[ Szerkesztve ]
Alex
-
vargalex
Topikgazda
válasz #97246720 #8932 üzenetére
Ha valóban így van, akkor lehet, hogy a D-Link (nem ismerem az adott típust) router az egyező IP miatt átvált switch üzemmódba (esetleg LAN-LAN kötötted össze a 2 routert). Gyári firmware alatt mindkét típusnak 192.168.0.1 az IP-je, míg OpenWrt esetén 192.168.1.1.
Egyébként a használati útmutató 9. oldalán van leírva, hogy hogyan csatlakoztasd másik routerhez. Ott is azt írja, hogy kapcsold ki a DHCP-t, uPnP-t és LAN-LAN csatlakoztasd őket.
Alex
-
vargalex
Topikgazda
válasz #97246720 #8930 üzenetére
De amikor gyári firmware volt a TP-Link-en, akkor is mögötte volt a D-Link (router üzemmódban) és a mögötte lévő kliens nyitott portot? Ez nekem kicsit hihetetlen. Ahogy írtam, az uPnP kérést nem szokták továbbítani az eszközök a WAN portra, hiszen akkor is továbbítaná, ha publikus IP-t kap a WAN interface-ra. Így a szolgáltató kapná meg az uPnP kérést.
Alex
-
vargalex
Topikgazda
válasz #97246720 #8921 üzenetére
Ha a TP-Link és a kliens között van még egy router, akkor azért nem látszik. Ugyanis így a D-Link nem fogja továbbítani az uPnP kéréseket, hiszen ő magánál beállította a forward-ot, és pont. Azaz a TP-Link-hez nem is érkezik uPnP kérés.
Ha 2 eszközzel akarod használni, akkor a második eszközt switch módban használd!Alex
-
vargalex
Topikgazda
válasz #97246720 #8703 üzenetére
Az nem a firmware/router hibája, ha egy kliens nincs benne a DHCP listában. Ilyenkor általában az van, hogy a kliens a router reboot-ot nem érzékelte hálózati szakadásként, így nem is kért újra DHCP-n IP-t, hanem megtartotta a korábbit. A DHCP lease time felénél úgyis megújította volna, akkor automatikusan megjelent volna a listában.
[ Szerkesztve ]
Alex
-
törölt tag
válasz #97246720 #8702 üzenetére
nos...az owrt-nek még vannak hibái :/ ... meg lett az orvosság....kapcsolat bontás és újracsatlakozás.... ez tuti dhcp hiba...
az egész onnan indult hogy megállt reggelre a net wifin keresztül, a router villogot ahogy szokott, de wifi kapcsolat is volt, de net 1 bit sem még a config oldal sem jött be kikapcsoltam a routert majd vissza és ekkor jelentkeztek a hibák :/
-
suste
veterán
válasz #97246720 #8587 üzenetére
atyaég, pont egy ilyen iszonyat régi fw-t kellett feltenni?
beállítás:
-nézz küröl valamilyen programmal, hogy melyik csatorna a legkevésbé lterhelt, majd állítsd be a routeren (tehát nem "auto")
-a 40Mhz-et szintén a szerint állítsd amerre szabadabb a csatorna (+- 4: 4+8, 5+9, stbstb), és persze van is abban az irányban csatorna (3-as csatorna + 40Mz alatta -> 3-4= -1 -> nem lesz jó )
-ha legalább BB-t tettél volna fel, akkor ott biztosan tudom hogy van a luciban is egy olyan beállítási lehetőség, hogy a 2. csatornát (40Mhz) kapcsolja be mindenképppen, és ezt kéne bekapcsolni
config fájlban is beírható:
/etc/config/wireless -ben a noscan
(a config 'wifi-device' -részhez kell hozzáírni)ezek után ha van megfelelő kliensed (N - 40mhz - minimum 150Mbit/s), akkor azzal megfelelpő távolságban 150Mbit/s kapcsolatot kell látnod
a valós átvitel sebesség az egy teljesen más dolog, erről már sokat írtunk, de a lényeg, hogy nagyon messze van a kapcsolati sebességtől negatív irányban (felétől semmiféleképpen nem több!)[ Szerkesztve ]
-
suste
veterán
válasz #97246720 #8585 üzenetére
én sosem bíztatok senkit a flashelgetésre, mert ha nincsen közelben soroskábel (+ tudás ), vagy esetleg TFTP, akkor gyorsan bajba lehet kerülni egy esetleges félrement feltöltéssel
szóval tegyél belátásod szerint, de ha felrakod, akkor ne cserélgesd össze vissza (kivéve ha totál képben vagy az unbrick-ben)én ilyen 4MB-os routerekre a legújabb stabilt szoktam feltenni, szóval a 15.05.1-et raknám
ha fent van, akkor tegyél be képet a luci/hálózat/wifi/beállítás/alap + spec fülről, vagy írd le a pontos beállításodat -
suste
veterán
válasz #97246720 #8583 üzenetére
lassúbb wifi: általában beállítási probléma szokott lenni, de persze látatlanban nem lehet biztosat mondani
az viszont tény, hogy olyanra nem emlékszem amikor ne tudtuk volna itt megtalálni a megfelelő beállítástsnapshot/trunk: aki ismeri az openwrt világát, az tudja hogy web gui csak a stabil verziókban van (AA, BB, CC), a trunk-ban sosnincsen benne, külön kell telepíteni
Új hozzászólás Aktív témák
- Microsoft Office Home & Business 2024 PC/Mac EP2-06638
- Karácsonyi akció: ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / stb.
- Adobe Creative Cloud - 2024. 04. 05 - 2025. 04. 05-ig
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- NORTON 360 for Mobile! 1 eszköz, 1 év! DOBOZOS, BONTATLAN!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest