- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
Új hozzászólás Aktív témák
-
alázógyík
addikt
válasz
CharlieDrop #5547 üzenetére
" egy nem túl jó szerelő, aki úgy 3 kilót ellocsolt nekem"
Mondom én.
-
rbalint88
addikt
'15 júliusa óta eddig többet költöttem a 156-ra
ebből a hengerfej felújításon kívül minden kopó-fogyó volt. és így bármikor tiszta lelkiismerettel adom tovább és jellemzően még a gyári cuccokat kellett cserélni 300ezernél (két nagylengőkar, kuplung, kettőstömegű, turbó). minimális "csicsa" volt benne, de pl a kevlár kuplung olcsóbb volt, mint egy utángyári, mondjuk valeo.
-
Jelentkezek. Nem mintha különösebben szar lett volna, csak soha nem úgy gondolkoztam, hogy nekem mennyit kell még mennem vele és akkor csak olcsóbb szarokat teszek bele, hogy kibírja, hanem mindig megadtam neki az ésszerűen legjobbat. Mondjuk én költöttem esztétikai dolgokra is, nem csak arra van a kocsim, hogy legyen mivel menni, ha kell.
-
SLYM
veterán
válasz
HussarF #5542 üzenetére
Amit mondanak, hogy szar, azt kicserélem, ennél többet költsön az kocsira, aki élvezi a pénzszórást.
5 év alatt eddig 1.470.000 forint a szervizköltsége a 2.4-es 159-nek (baleset, csicsa egy forint nincs benne), mire új futómű lesz alatta az még 200. Jelentkezzen aki többet költött egy kocsi szervizére az utóbbi 5 évben.
-
SLYM
veterán
Sziasztok!
Alfa 159 2.4-es (a 200LE-s változat)-ban eljött az ideje a futómű felújításnak. Kinéztem magamnak egy szettet, de nem nagyon ismerem ezt (ezeket?) a márkát: [link]. Van erről valami tapasztalat? Ahogy nézegettem ezek kívül a 2 gumiharang, a 2 belső kormányösszekötő, meg a 2 külső gömbfej hiányzik. Plusz a csavarok. De a lényeg úgy is a lengőkarok. Ha valaki tud valahol olcsón olyat ami jó a kocsiba, ne tartsa magában. Köszönöm!
-
Integrale
veterán
válasz
CharlieDrop #5535 üzenetére
Azert kapott az egy rendes faceliftet, kivul, belul es muszakilag is.
Egyebkent Dodge.
-
CharlieDrop
veterán
válasz
tonermagus #5534 üzenetére
A Freemont egy átmatricázott Jeep...
szóval sok jót nem várnék tőle...
-
tonermagus
aktív tag
Sziasztok!
Fiat Freemontot szeretnék venni, teljesen beleszerelmesedtem. Első kérdésem, hogy mennyire kell tartani tőle? Vannak-e típushibái, nyűgös dolgai?
Illetve másik kérdésem, hogy a magyar piacon 90%-ban külföldről behozottak vannak. Ez mennyire gáz? Gondolom alapból a feltüntetett kilométert megszorozhatjuk 2-vel... Vagy mi a tapasztalat? A kereskedő a törött/nagyon olcsókat hozza be, pofozza ki, és adja tovább a gyanútlan magyarnak, vagy azért kifoghatunk jókat is?
-
hacki87
senior tag
válasz
johnsmithnex #5532 üzenetére
Rbalint88 nak pont egy fl utáni 1.9jtd 16v van keresd őt.
-
johnsmithnex
tag
Ki mit tud a Fl utáni 156-os Alfákról?
SW 1.9 16V vagy 2.4 20V a kiszemelt.
Benzinesekről csak rosszakat hallottam, pedig az jobb lenne az én használati módomhoz(városba rohangálás, havi 1 hosszabb út). -
johnsmithnex
tag
Kérdezd ki a szerelődet, hogy ő mennyiért csinálja meg ha viszed az anyagot és ha nem.
Vezérműszíjat készletben érdemes vennj, akkor kapod hozzá a vezető és feszítő görgőket és van amikor a vízpumpát is. Ilyenkor fagyállót is érdemes cserélni.
Van aki ilyenkor cserél termosztátot is, mert az is pár év után beszarik és sokszor csak télen veszed észre hogy nincs fűtésed vagy nyáron felforralja a motort...
Mindenképp a szerelőddel konzultálj, hogy ő miként szeretné és kérj tőle ajánlatot. -
ph_5.5
aktív tag
Én ennél sokkal bonyolultabban fogalmaznék...
Ha van szerelő ismerősöd, akkor meg tudod kérdezni tőle hogy mennyiért szerezne egy komplett szettet a cseréhez.
Válaszlehetőségek: Ő az Unixtól 25e-ért hoz X márkát mert ő azt preferálja a munkadíja pedig 20e lesz... és erre rájön a vízpumpa miatt pl a fagyálló feltöltés stb... akkor annyi amennyit mond.
Válasz 2: hozhatod a megvásárolt cuccot, ő beépíti... a munkadíj 20e lesz. ( vagy 25ezer mert ő zsebretette volna a Bárdis/Unixos vásárlási hasznot- amit valaki elenged, van aki olcsóbb munkadíj miatt inkább megtart)
Válasz 3: nem vihetsz semmit mert neki kell garanciát vállalni a munkájára és ő az ennyire telített hamisítós piacon nem tudja megítélni hogy az valódi-e amit te vittél- vagy simán nem preferálja azt a márkátHa nem ismerősöd a szerelő- akkor még rosszabb a helyzet. Hallani olyan pletykát hogy az általa megvásárolt X márkájú alkatrészt megtartja és olcsóbbat épít be. Detto ez a helyzet azzal a cuccal is amit te viszel. Ki szokta ellenőrízni hogy az a márka szíja, vízpumpája, feszítő görgője került-e be? (költői a kérdés) Mint ahogy a felvetés is hogy vannak nem becsületesen működő vállalkozók...
A konkrét kérdésedre a válasz: ha egy tábla Milka csokit vásárolsz az Interspárban 300 Ft-ért vagy a párod a Tescoban 250-ért veszi meg akcióas.. vagy 350-ért a sarki non-stopban akkor max az élményfaktor lesz más, az íz azonos.
-
kory24
őstag
válasz
johnsmithnex #5512 üzenetére
Tehát akkor megrendelhetek egy ilyen 25 ezer forintos szettet a Kovácsautótól és elviszem szerelőhöz, akkor az ugyanolyan jó, mint amit a szerelő rendelne pl unix-tól 35-40ezerért?
Illetve, ha vezérlés cserét akarok csináltatni, akkor ahhoz elég ez a Vízpumpa + vezérműszíj készlet vagy kell még valami mást is venni?
-
ph_5.5
aktív tag
válasz
Integrale #5525 üzenetére
Stilonk van- de a city rendszer azonos/hasonló. 2 éve ugyanezt játszottam végig. Néha meghülyült a kormány, utánaolvastam, Fiatos szerelő ismerőst megkérdeztem... Stilora nem jellemző, pucoljam meg a motortérben a csatlakozókat stb...
Nos egyszer autópályán elment a szervo- végleg. Ott nem volt annyira zavaró, de városba érve lassú haladásnál kanyarokban, parkolásnál igen kemény műveletElvittem 3 szakihoz. Első szoftveres tudása arra volt elég hogy megmondja- a hibavisszajelző azért világít mert elromlott. Ezt én műszer nélkül is tudtam
A második sem volt okosabb a témában, de a harmadik már igen. Közölte hogy részelem van a rendszerben és mind a 3 elszállt. (nyomatékszabályzó ... meg a másik kettő) A lényeg- csere. Alkatrész- gyáriban csak a motor van, 260.000 lett volna akkor. A többi meg nem javítható és nincs is. Szerintük.
A megoldás a bontott beszerelése volt. Kormányborítás lebontása után látható lesz a cikkszám. Stilonál évjáraton belül 3-4 típus is futhat, ccm-től, típustól függően. A lényeg mázlim volt 1 db bontott akadt az egész országban. MPL 2000-ért elhozta, és mivel a szerelőm el volt havazva kicseréltem magam. ( és ha már belendültem akkor vettem légzsákérzékelő modult is az ülésérzékelő kiváltására, mert egynapon a másikkal az is megadta magát. Plusz behalt az utastéri ventilátor is... és ha már szét volt kapva a középkonzol azt is megnéztem. Elkopott a szénkefe. Amit szerintük nem lehet cserélni, pedig de. Venti javítás 20 perc és 2500 Ft volt talán... légzsák érzékelő 20ezer magassága és pár forrasztás, a kormányszervo meg 40e körül ha jól rémlik bontottan. És 4 óra mire ki és beszereltem...
Szóval ha a relék és akkukábelek nem oxidálódtak akkor készülj fel egy cserére szerintem. Az hogy néha helyreáll a rendszer a vég kezdete. (ne legyen igazam) -
Integrale
veterán
Adott egy Punto 2, idonkent meghujul a city szervo, raadasul menet kozben, ami annyira nem jatek. Mar atneztek rajta mindent, mi a legegyszerubb modja a megszuntetesenek, legalabb 1-2 napig?
-
macika1967
csendes tag
Mennyit kóstált?
-
Integrale
veterán
válasz
macika1967 #5520 üzenetére
Nem, és nem is ezt írta...
-
macika1967
csendes tag
válasz
molnarpeter #5519 üzenetére
Remélem nem azt akartad ezzel mondani, hogy dobjam a bontóba.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
macika1967 #5518 üzenetére
Még mielőtt előkerül a bontott motor
merre vagy helyileg, nincs valaki diagnoszta a közelben?
-
macika1967
csendes tag
Nos mint ahogy irtam trafo gyertya jó.Amugy csak shell kutnál tankolok.Persze semmire sincs garancia.Kapott most 1 protect injector tisztítót illetve vpower-t.De semmi a hibakód fenn áll.Már csak 1 dolog van.Szétszed és injectort megvizsgál.Három hengerrel nem igazi az élet.
-
törölt tag
válasz
kisza25 #5514 üzenetére
Hmm, nekem teljesen más árlistám van. Árlista
Amúgy a hitel konstrukció nem rossz.
2.450.000 forintra 2.645.000 forintot fizetsz vissza 60 hónap alatt.Na de hogy ne offoljam szét a topikot.
2005-ös Classic Punto 1.3 Mjet.
Villog az izzítógyertya visszajelző. Ki kellene cserélnem.
Mennyi rá az esély hogy beleszakad?
Mivel indul így is hidegben, nem szeretnék 100ezres javítási díjat egy ötezres javításból. -
kisza25
félisten
válasz
#49155328 #5513 üzenetére
itt az árlista, az LX akciós ára 4,199M
ezt le lehet alkudni, hogy névre írva, forgalomba helyezve legyen ennyi (már kaptam rá ajánlatot)
tudom fapad, de nekem ez így is ok, kis pénz kis foci
nem szeretnék hitelt felvenni, de lehet még a 3,5-3,7M is úgy menne kényelmesebben.
Utolsó 3 autóm kp. re vettem, előtte vettem egyet hitelre és nagyon ráfáztam vele. -
kory24
őstag
Sziasztok!
Fiat Brava 1.2 16V 60kw 80LE (182 B2.000) autóba szeretnék komplett vezérlés cserét.
A kovácsautónál egy ilyen szett vízpumpával 22-től már van, míg máshol pl Bárdi, Unix 35-40-50-ért vannak.
Mi az oka az árkülönbségnek?
Ha a kovácsautótól veszek az ugyanoylan jó, mint a többi helyen a drágább?
vagy mire kell figyelni?
-
kisza25
félisten
válasz
#49155328 #5508 üzenetére
3,7M vs 4,2M a különbözetet állod?
4,2M inkább kia ceed-et vennék 6 évre.
Amúgy találtam egy helyet ahol 6 évet adnak fiatra.
A Suzuki 3évet ad.
Amúgy, ha beválik/ megszeretem, akkor lehet maradna tovább is. Anyagi megfontolásból szoktam még garanciálisan eladni a vasat. (Könnyebben elviszik többért)
Amúgy 3,5M változat is megfelelne fiatból, de darabonként belekérhetőek az extrák
Kanyarkövetős ködlámpa, távolságtartós tempomat, nagyobb kerék, 6 hangszóró, Bluetooth kihangosítót kérnék bele. Más nekem nem kell az alapon felül. -
Cartmenn
aktív tag
válasz
macika1967 #5505 üzenetére
És most a hibajelenség is fenn áll,vagy csak a hibakód van meg? Én amúgy a tjet bravomba mindig prémiumabb benzint tankolok a mol 100ast (ez van nálunk
) De nem az oktánszám miatt,hanem az adalékai miatt amik talán jótékony hatással lehetnek a motorra és a befecskendező rendszerre---ja és főleg nincs a tjetekre jellemző hidegindításkori "3hengerezés,bedadogás" max csak néha csinálja,alig észrevehetően.
-
rover45
őstag
válasz
macika1967 #5505 üzenetére
Saját példámból kiindulva (nem FIAT-os eset, de hátha) esetleg gyertyakábel?
-
macika1967
csendes tag
Lenne 1 nagy kérésem.Van egy grande punto 1.4 t-jet 187000 km-el.Az történt vele, hogy egyszer csak a gázról levettem a lábam majd gyorsitani próbáltam a check engine lámpa villogni kezdett majd a motor rángatott olyan mintha valamelyik henger nem megy.Nem is ment a hibakód p0302 2-es henger nem megfelelő müködése.Gyújtó trafo illetve gyertya csereélve a hibakód továbbra is marad.Van valakinek ötlete raktam bele injector tisztitó folyadékot a szitu ua.Lehet, hogy inkeckor hiba.Ha valaki kérem segítsen.
Köszönet
-
TheProb
veterán
Megkérdeztem ma a FIAT Szabót Érden, hogy mennyiért csinálnák meg a küszöböket. 50e-t mondtak per elem + még az egyéb ktg-ek. Azt hittem beesek az asztal alá. Értem én, hogy márkaker, de na...
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest