Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Vasti74

senior tag

válasz zacci #45604 üzenetére

Ez nem leelőzés és utolérés kérdése - bár mint már leírták többen, a macOS igazából már túllépett a NEM megfelelően (optimálisan) nagy felbontású kijelzőkön. Ott az a pár kijelzőméret - felbontás kombináció, ami olyat rajzol, amilyet a tervezők megálmodtak, minden más csak kompromisszum.

Szóval vegyél iMac-et, vagy Mac-et Apple monitorral, vagy Mac-et egy macOS kompatibilis monitorral. Így van kitalálva.

Az Apple mindig külön utas világ volt: akkor működik minden úgy, ahogy kell, ha a hardvert is úgy válogatod. Egyszerű a képlet: ami lehet, legyen Apple gyártmány ;-)

Elvileg jó, ha egy rendszert nem kell "bármire" optimalizálni, mert ami mindenre jó, az igazából semmire sem jó. Az Apple nem akar kompromisszumot kötni: a megfelelő cuccokat összedugva csodát látsz, ha ezt nem akarod megfizetni, akkor indulhat a molyolás, hogy pl. akkor monitort, de milyet?

Viszont ott van az, hogy nem mindenki látja meg, vagy nem mindenkit zavar, ha nem tökéletesen vannak kirajzolva a betűk vagy vonalak. Az életben sokszor kell kompromisszumot kötni mindenféle körülménnyel ;-) , ez is olyan.

Aztán el kell dönteni, hogy ez így jó-e, vagy inkább rendszercsere: van Windows, macOS és linux, lehet választani. Nem kell kitartani egy rendszer mellett elvi okokból, meg mert a másik "sz*r", mert igazából egyik sem sz*r, csak mindegyik más!
    Én pl. piszok régóta (90-es évek közepe) linuxot használok, és az utóbbi időben szerintem rossz irányba haladnak a dolgok errefelé ;-) , vettek is már 2x Mac-et kipróbálni, hogy milyen a Mac-es élet, de egyelőre maradok a hibái és nehézségei ellenére is a Linux mellett. A Windows-t is ismerem, de NEKEM nem jön be, főleg, hogy szükségem sincs rá, mert 95%-ban böngészőt használok ;-) Sőt, még egy Chromebox-ot is vettem nemrég, és az is baromi jó cucc netezni - videózni: csak az a maradék 5%, ami nekem azon kívül van, az nagyon hiányzott, ezért nem váltottam, pedig nagy volt a kísértés.

Ja, a két Mac közül az egyik 2019-es 21,5"-os Retina iMac volt, a másik meg egy 2019-es Mac Mini a 24"-os 4k monitoromra kötve: nekem az iMac nagyon tetszett, és ha egyszer mégis Mac-ra váltok, az tuti iMac lesz :-) Persze kisebb kijelzőn nagyobb felbontás persze, hogy szebb... De praktikusabb is ;-)

Szóval gondolkodni, osztani-szorozni kell: kb. milyen gépet szeretnél (mennyire erős hardver, mekkora monitor, milyen perifériák) , mit szeretnél csinálni a géppel, mennyi a keret, aztán táblázatba foglalni, hogy ez Windows vagy macOS vonalon jön-e ki.

Új hozzászólás Aktív témák