Hirdetés
- GoodSpeed: Vanda ajándéka - 60 nap SkyShowtime előfizetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- CinemaVision plugin ismertető a Kodihoz
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- sziku69: Szólánc.
- Lenry: Windows 11 telepítése inkompatibilis gépre
- Real Racing 3 - Freemium csoda
-
LOGOUT
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vasti74
senior tag
Ez nem leelőzés és utolérés kérdése - bár mint már leírták többen, a macOS igazából már túllépett a NEM megfelelően (optimálisan) nagy felbontású kijelzőkön. Ott az a pár kijelzőméret - felbontás kombináció, ami olyat rajzol, amilyet a tervezők megálmodtak, minden más csak kompromisszum.
Szóval vegyél iMac-et, vagy Mac-et Apple monitorral, vagy Mac-et egy macOS kompatibilis monitorral. Így van kitalálva.
Az Apple mindig külön utas világ volt: akkor működik minden úgy, ahogy kell, ha a hardvert is úgy válogatod. Egyszerű a képlet: ami lehet, legyen Apple gyártmány ;-)
Elvileg jó, ha egy rendszert nem kell "bármire" optimalizálni, mert ami mindenre jó, az igazából semmire sem jó. Az Apple nem akar kompromisszumot kötni: a megfelelő cuccokat összedugva csodát látsz, ha ezt nem akarod megfizetni, akkor indulhat a molyolás, hogy pl. akkor monitort, de milyet?
Viszont ott van az, hogy nem mindenki látja meg, vagy nem mindenkit zavar, ha nem tökéletesen vannak kirajzolva a betűk vagy vonalak. Az életben sokszor kell kompromisszumot kötni mindenféle körülménnyel ;-) , ez is olyan.
Aztán el kell dönteni, hogy ez így jó-e, vagy inkább rendszercsere: van Windows, macOS és linux, lehet választani. Nem kell kitartani egy rendszer mellett elvi okokból, meg mert a másik "sz*r", mert igazából egyik sem sz*r, csak mindegyik más!
Én pl. piszok régóta (90-es évek közepe) linuxot használok, és az utóbbi időben szerintem rossz irányba haladnak a dolgok errefelé ;-) , vettek is már 2x Mac-et kipróbálni, hogy milyen a Mac-es élet, de egyelőre maradok a hibái és nehézségei ellenére is a Linux mellett. A Windows-t is ismerem, de NEKEM nem jön be, főleg, hogy szükségem sincs rá, mert 95%-ban böngészőt használok ;-) Sőt, még egy Chromebox-ot is vettem nemrég, és az is baromi jó cucc netezni - videózni: csak az a maradék 5%, ami nekem azon kívül van, az nagyon hiányzott, ezért nem váltottam, pedig nagy volt a kísértés.Ja, a két Mac közül az egyik 2019-es 21,5"-os Retina iMac volt, a másik meg egy 2019-es Mac Mini a 24"-os 4k monitoromra kötve: nekem az iMac nagyon tetszett, és ha egyszer mégis Mac-ra váltok, az tuti iMac lesz :-) Persze kisebb kijelzőn nagyobb felbontás persze, hogy szebb... De praktikusabb is ;-)
Szóval gondolkodni, osztani-szorozni kell: kb. milyen gépet szeretnél (mennyire erős hardver, mekkora monitor, milyen perifériák) , mit szeretnél csinálni a géppel, mennyi a keret, aztán táblázatba foglalni, hogy ez Windows vagy macOS vonalon jön-e ki.
Új hozzászólás Aktív témák
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Windows 10
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- GoodSpeed: Vanda ajándéka - 60 nap SkyShowtime előfizetés
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Sweet.tv - internetes TV
- Xbox Series X|S
- Okos Otthon / Smart Home
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- További aktív témák...
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 10400 / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- Asztali PC , i7 6700K , RX 5700 XT , 16GB RAM , 480GB SSD
- i5 GAMER PC ÁRON ALUL ELADÓ!
- Új, Gamer félgép - ASRock B760M-HDV/M.2 + Intel I5 13400F + TeamGroup Vulcan 2x16GB DDR5 6000MHz
- Stalker Clear Sky Limited Collector's Edition
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ProBook X360 435 G7 - Ryzen 3/5 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- LG UltraFine 4K és Smart Monitorok -30%
- CREALITY Ender-3 V3 KE
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest