Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 12 – Ecetek és zsiradékok
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- daninet: Automatikusan fordított magyar feliratok AI segítségével
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
vadkörte
addikt
válasz
vadkörte
üzenetére
Bocs, elcsesztem. Kifutottam a 15 percből.
Naszóval.
Üdv!A #38015-ös beköszönő és nyavalygás leíró hsz-om óta sok víz lefolyt országunk folyóin és elég intenzíven haladt a történelem szekere is. Én azonban változatlanul tipródok mint a mitévő legyek*. Ugyebár kinéztem magamnak egy 16/256-os Mac Mini M1-et. A felhasználási terület semmit nem változott.
-tartalomgyártás (fotószerkesztés, tördelés, néha minimális videó vágás)
-tartalom fogyasztás (social media, YT, böngészés, levelezés stb...)
-néha némi irodai hókamóka
Ugyebár januárban az Apple bejelentette az M2 architektúra lefelé terjeszkedését. Sajnos? Szerencsére?
Az igényeimnek a 16/256-os rendszer valószínűleg elég lenne, de az SSD "mizéria" elgondolkodtatott. Illetve mennyire lenne a konfig "jövőálló"? Mivel integrált rajt minden, a bővítése finoman szólva is nehézkes. Így a 16/512-n kezdtem agyalni. Árban ezzel kb. ott lennék ahol egy 16/256-os M1-el, de dupla tárhellyel.
A munka és egyéb anyagokhoz szükséges plusz tárhely kérdését eleinte egy ilyen cuccal kívántam kiváltani, egyébként egész jó áron kapható itthon is. De rájöttem, hogy amit adna annak egy része nem kell, a többi ez miatt kevés és a leírás alapján az extended módú monitor kezelés sem 100%. Így a tárhelyprobléma megoldására egy két lemezes ICY Box enclosure-t tervezek kötni Type-C kábellel a Mini egyik TB4 portjára, 2x1TB SSD-vel single mode-ban. A másik TB4 portra menne majd valami DisplayLink-es bővítő, mivel a 3. monitorra szükségem van. Az esetek kb. 80-90%-ban elvagyok kettővel, a maradék 10-20%-ban viszont kell... Ez van. Ideig óráig a Porondmesterrel ki tudom váltani, de hosszú távon nem tudom nélkülözni. Ebben az évben egyforma méretre és felbontásra tervezem - 24" és 1920x1200 - upgrade-ni a rendszert, ha skáláznia kell, hát skálázzon, már azt is elengedtem...
Kérdés1
A legtöbb ilyen port replikátor, HUB specifikációjában csak a MacBook szerepel, mint Apple eszköz. Ettől függetlenül a Mini-vel is működnek?
Kérdés2
Találtam olyat ami megfelelő lenne (1x USB type-C host, , megfelelő számú egyéb portja van és az ára is normális) viszont az adatlapja szerint csak Windows OS-rel működik, az eladó (hardveraprós már többször vásároltam tőle) szerint viszont M1-el is megy, mert tesztelte.
Potyára nem szeretnék tíz ezreket kidobni az ablakon.
Kérdés3
Ha végre leszállok a hülyeséghintáról és megrendelem, hol érdemes leadni a rendelést? Származik valami hátrányom abból, ha az apple.hu-n vásárolok?
Új hozzászólás Aktív témák
- BMW topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Sorozatok
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Arc Raiders
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- LEGO klub
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- További aktív témák...
- Eladó gamer PC i7-7700K / GTX 1070 STRIX / 16GB RAM / Win10 Pro
- HP Pro 400 G9 SFF Új, 2 év helyszíni garancia! I5-13500 + Számla
- Plex szerverhez keresek gépet több HDD tárolóval , Áfás számlával
- IBM TS3200 48-Slot Tape Library (45E1330), 2x LTO-4 FC Tape Drive (35P2510)
- IBM TS3100 Tape Library (3573-L2U), 1x IBM LTO Ultrium 4 FC 4Gb/s Tape Drive (95P5817)-without Tapes
- ÚJ Quansheng UV-K6 adóvevő eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó Samsung Galaxy Note 10 8/256GB / 12 hónap jótállással!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 512GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Az igényeimnek a 16/256-os rendszer valószínűleg elég lenne, de az SSD "mizéria" elgondolkodtatott. Illetve mennyire lenne a konfig "jövőálló"? Mivel integrált rajt minden, a bővítése finoman szólva is nehézkes. Így a 16/512-n kezdtem agyalni. Árban ezzel kb. ott lennék ahol egy 16/256-os M1-el, de dupla tárhellyel.
TigerCat