Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• cigam

titán

válasz UX #37589 üzenetére

Miért akarod Windows-ként használni a macOS-t. Úgy fikázod, hogy még azzal sem vagy tisztában, hogy Finder-ben ugyanúgy kijelölhetsz minden fájlt menüből, és gyorsgombbal.
    Persze szíved joga, de eleve rosszul indulsz neki. Nem egyből a fikázással kellene kezdeni, hanem a tanulással.

Mondjuk akkor is körülményesebb mint windowson, ahol kijelölöm melyik alkalmazás nyissa meg.
    Na és mi ezzel a gond? macOS-en is beállíthatod, hogy xy fajta fájlt melyik programmal nyissa meg.

Mac-en gyakorlatilag kijelenthetjük hogy a fotók alkalmazás nem tud megnyitni minden fotót ami a gépen van.
    Windows-on gyakorlatilag kijelenthetjük hogy a Fényképek alkalmazás nem tud megnyitni minden fotót ami a gépen van. Pl. a tga képekkel nem tud mit kezdeni. Akkor mennyivel különb?!
    Senki nem állította, hogy mindent is megtudsz vele nézni. Több alternatívát is ajánlottam, de Te egynek nem néztél utánna, csak itt várod a sült galambot.

Szerintem már több alkalommal rákérdeztünk, hogy pontosan milyen formátumú képekkel van gondod. Több alkalommal is válaszoltál, de érdemi infót nem adtál ami a probléma megoldásához vezetne. Szóval hisztizz tovább nyugodtan, de ne várj segítséget, hiszen jól látható hogy Te nem a megoldást keresed.

• blakey

titán

Szerintem jobban mélyedj el a dolgokban, nem annyira para, mint ahogy itt leírod, 22 éve Mac-en dolgozom, rengeteg fotóval, nem 400 hanem több 100 ezerrel, mindig megtudom nézni, mutatni a megfelelő méretben. Mac-en is van olyan, hogy melyik alkalmazás nyissa meg. Ennyire azért nem kéne a Win-ről áttérőknek ekétni egy olyan rendszert ami számukra új. Azért mert Windows-on megszoktad még nem biztos, hogy az a megoldás a jó, és forditva is igaz.
    De ha nem veszed a fáradságot és a topikban nem olvasol vissza, nem keresel kulcsszavakra, akkor nehezebb lesz megtalálni a megfelelő megoldást.

• Czo

addikt

A Quick Look pontosan ugy mozog, ahogy a "fileok" vannak. Tehat ha List view van, akkor le/fel kell a Quick Look-ban mozogni, ha az Icons aktiv, akkor pedig ketto dimenzioban (le/fel/jobbra/balra). Columsnal pedig le/fel alapvetoen, szintet valtani a directory treeben meg a jobbra/balraval. Mivel ez igy "egyseges", ezert szerintem ezzel semmi baj nincs.

Egyebkent, a QL automatan valaszt egy popup ablakmeretet. Ha ez eppen akkor nem tetszik, akkor atmeretezhetem az ablakot. Ha atmereteztem, akkor abban a sessionben, mindent az atmeretezett ablakban fog mutatni, tehat fix meretben. Az automata ablakmeretezes azert van, mert a QL Plugin fejlesztok szamara ad lehetoseget a rendszer, alapertelmezett ablakmeret beallitasra (ezt ki rosszul, pl.: "800x600"; ki jol, pl.: "kepernyo szelessegenek a fele, magassaganak a 3/4 resze" oldja meg). A default kepnezo pluginban siman nagyithatoak a kepek, ha bele akarsz nagyitani valamibe, csak pinchelni kell egyet. Regen ez jobb volt, mert kb 3-4 eve elveszett a cmd+0 (zoom to 100%) es a alt+mouseclick, amivel trackpad nelkul is mukodott ez.

En a nyilakat nyomkodom, nem azokat nevezzuk kurzorgomboknak es a hasznalatukat kurzorral valo blablablanak? :D

Az App Storeban szerintem nem fogsz talalni olyan kepnezot, ami megfelel neked, mert ott kotelezo az "App Sandbox" es eppen az az egyik featureje az App Sandbox-nak, hogy korlatozza a fileok hozzafereset. Ha aktiv a Sandbox, akkor csak azokat a fileokat eri el a szoftver, amiket explicite megfdtal neki. Tehat ha 1 kepet nyitsz meg vele (siman Open ugye), akkor nem fog tudni lapozgatni, mert fejlesztokent ahhoz sem ferek hozza, hogy mi van meg abban a konyvtarban, amibol a cuccot megnyitottad. Fejlesztokent ilyenkor meg tudom nyitni ugyonabban a folderben az ugyonolyan nevu, de mas kiterjesztesu fileokat (pl, megnyitott almafa.mkv -hoz meg tudom nyitni az almafa.srt-t). Ezert mukodik a Preview-ban a lapozgatas csak ugy, ha tobb kepet kijelolve nyomod meg az Opent.

Új hozzászólás Aktív témák