Hirdetés

Keresés

Hirdetés

CyberSecurity Connect - blended learning, valódi labor kísérletezésre. Kiberbiztonsági képzés profiktól!
(használd a CYBSEC25PH kuponkódot további 20 ezer ft kedvezményért!)

Új hozzászólás Aktív témák

• Chal

addikt

válasz czanga #18975 üzenetére

vinyó cserével is megoldható, és a rendszer ki tudja belőle olvasni a hő értékeket, mivel SMART-ot használja

Pontosan ezzel van a gond. Az összes Mac-ben van egy SMC-nek hívott alrendszer, ami a hw monitoringért felelős, és NEM használ SMART-ot. Mégpedig azért nem, mert teljesen függetlenül működik a CPU-tól, SATA vezérlőtől, illetve bármitől. Saját microkontrollere van, akkor is működik ha rommá fagy az alaplap. Ha az SMC nem kap a HDD-től hőmérsékletadatot, akkor folyamatosan fail állapotba kerül, és nyomná fel az egekbe a ventik fordulatszámát. A mindenféle hülye fancontrol progi ezt próbálja megakadályozni több-kevesebb sikerrel.

Szerintem amit csináltok, az egy nem túl szép, de működő megoldás. Döntse el mindenki hogy mennyire szőrszálhasogató, vagy túlzottan igényes ahhoz hogy ez neki beleférjen. Nekem nem fér bele, de teljesen megértem hogy sokaknak ez elég.

Olvass utána ha nem hiszed, tényleg nem tudok mást mondani, leírják ugyanezt ezren, igaz, nem az XMS (iStyle) honlapján.

Új hozzászólás Aktív témák