Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
varsam
őstag
bár nem értek hozzájuk, de pár példa: ASUS RT-N13U
NETGEAR WNR3500L
De miért nem kérdezed meg a routeres topikban? -
varsam
őstag
Nekem chrome simán leszedi, de parancsolj

-
cigam
titán
Akkor kapd elő a telepítőlemezt, és tedd fel a QT7-et.[link] Ezt automatice nem rakja fel, opcionálisan vállasztható komponens. Ebben már úgy működik a vágás ahogyan azt remélhetőleg elképzelted.
Viszont a figyelmedbe ajánlanám a Fission-t. Ez a program olyan, mint win alatt az mp3directcut, vagyis közvetlenül a frame-ekkel dolgozik dekódolás/kódolás nélkül tudod szerkeszteni az mp3-akat. Sőt, az AAC(mp4)-eket is! Nagyszerű program, nekem megérte az árát.
-
Nyugdíjas
nagyúr
-
<NewL>
addikt
ez a FaceTime egy ratyiság, egy rakás szerencsétlenkedés volt most. a venti 6500-6700-an pörgött végig, viszhangzott a hang a másik oldalt, itt nuku hang. a kép viszont korrekt. közben répróbáltunk a Skypre is, hanghívás, ott mindkét oldalt network gyengeséget írt és nem volt valami faja a hang. egyik gépen sem futott semmi, szóval szerintem a ft fogta le az egész netet (másik félnél 30megás net nálam 1megás-de ment
lehet ezért nem volt hang?) elég erőforrásigényes egy cucc, vagy lehet itt a hétvége és az Apple szerverei le voltak terhelve.ezt ki kellene beszélni, nem? vagy tietek kipróbálás szinten sem érdekel?

az eladó hangfalszettet szerettem volna megmutogatni, de egy rakás szerencsétlenkedés lett belőle

-
Mr.Grincs
veterán
Köszi az infót.

Mármint a T-s verzióhoz vagy az Apple boltos verzióhoz sem adnak??
Olyan szereintem nincs hogy nincs hozzá lemez. Még a haverom Macbbok Airjéhez is volt lemez, igaz ő nem a T nél vette meg de akkor is volt.
Valamilyen szinten előre van telepítve hogy elindítod kiválasztod a nyelvet beírod a neved és cső. -
rii
nagyúr
dóvvnlóád menágerek talán ... ami nekem van otthon az nem gyere be ... de most nem'tom a nevét ...
talán majd valaki tud mondani konkrétumot is (:
-
rii
nagyúr
azt képzeld el, amikor az LG egyik "okos" valakije, kitalálta, hogy ilyen erős LED-et tegyenek a 15"-os CRT-re, képernyő alá közvetlen középre, szemben az user-rel ... este mikor mentünk haza, szintén úgy villódzott a szoba, mintha a ház előtt állna 6-8 policecar. Nem mondom el konkrétan mit csinálnék vele, de közelebbi ismeretésgbe hoznám valamelyik testnyílását egy csavarkulccsal.
Le kellett kis post-it-el ragasztani a led-et ... különben kiégette a tarkódat is a retinádon keresztül
-
-
varsam
őstag
Mivel a teljes rendszeredről csinál mentést a TM, így az azon tárolt filmeket is lementi. Ez tök egyértelmű. Ezután hiába törlöd le a gépedről, attól még TM-be ott lesz, pont ez a lényege, hogy vissza tudd állítani ha kell.
Azt mondom, hogy pl a letöltés, vagy filmek mappádat (ahol a filmjeid vannak és azok amikről nem akarsz mentést) add a kivételekhez TM-be. TM preferences / Options. Amit itt megadsz mappát, arról nem fog mentést csinálni.Amúgy az még egyszerűbb és nem kell másolgatnod sem, ha rögtön a wd-re töltöd le a dolgaid. Add meg a wd-t letöltési célnak a torrent kliensben, aztán helló.
Little Snitch nem az OSX része, valszeg akkor már korábban fent volt neked.
(#6930) rii
THX, azt hittem bonyolultabb, de ez ment nekem is
Elég sok mindent kilőttem, nem kell nekem h hazakommunikáljon. -
Nyugdíjas
nagyúr
Igen, ez igy nem gut. De csak mert hülyén csinálod

Lehet megadni a TM-nek könyvtárakat, hogy miket ne mentsen. Praktikusan ebben az esetben a filmeket ahova másolgatod ideiglenesen azt add meg mint kivételt, azt kassza
Nekem pl. ilyen a downloads mappa, mert oda ideiglenesen dobálom a dolgokat, és ha éppen van benne 20gb, nekem nehogy csináljon róla mentést...
-
varsam
őstag
TM saját maga állítja be a mentés időzítését, ezt nem tudod állítani, minden órában ment. Az előnye az, h redundánsan tárol mindent, azaz minden csak egyszer fog szerepelni.
Az adott nap minden óráját vissza tudod állítani, az adott hét bármely napját vagy az előző hónapok bármely hetét. -
varsam
őstag
TM-nek akkora helyet adj, amennyi adat szerinted rá fog kerülni. OS+dokumentumok+zenék+stb... Mivel a rendszer nem sokat változik, ha már fent van minden program, úgy attól függ mennyi zenét, dokumentumot, képet akarsz archiválni? Milyen gyakran cseréled a számaid, törölsz-e egyáltalán belőlük v folyamatosan csak bővül?
200GB sztem nagyon sokáig elég lesz, ha nem akarod a filmjeid is azon tárolni és nem lősz 500 képet naponta rawba.. -
Alex91
félisten
My Book Studio LX, csak sajna itthon meg nem kapni...
-
Nyugdíjas
nagyúr
Szétszedni szét lehet ezeket, csak minek... Inkább veszel egy ujat, nagyobat. Amugy bár fekete,de ajánlom a WD Elements szériáját. Hiányzik róla minden ami amugy sem kell a MyBook-ban, és lényegesen olcsóbb is, plusz nem lakkfekete. Nekem designra is jobban tetszenek amugy.
BTW én aszondom kultúrember vesz egy atomos lapot, belcsattintja valami házba, le a pincébe, be a szekrénybe, megkapja a LAN kábelt, azt lehet bele szórogatni a vinyókat

-
rii
nagyúr
ha nem ragaszkodsz a WD-hez, akkor a Samsung Story-t ajánlanám.
visszafogott, mégis idényes design, és anyagválasztás
sem a boríátásán nem látszódik meg az újlenyomat és minden karc
sem a beépített LED nem okoz azonnali vakságot, és a szobában villámlás-szerű fényjátékot
---- ja ezen nincs firewire .... de én, mint ki rendszeresen másol terákat, aszondom, hogy csak akkor kevés az usb 2.0, ha íppen tele akarod másolni .... USB 2.0-n 90 giga asszem 3 óra alatt megy fel. Kis szervezés kérdése az egész. De mivel ezt csak te fogod használni -a ismerőseim FW használatából kiinulva - firewire-n a saját gépedről, onnan biztos csak filmet nézni, zenét hallgati fogsz, szal'a firewire sztem nem feltétlen szükség. A környezetemben is mindenki jön hogy FW így, meg FW úgy, és amire használják, ez azt jelenti, hogy 5 perc helyett 2-3 lenne csak.

-
rii
nagyúr
az ntfs az ms saját filerendszere.
se a windows nem írja a MAC OSExtended Journaled -et, se az OSX az NTFS-t,mindkét OS alá segédprog kell.
win-hez a MAcDrive
OSX-re az NTFS3gvagy formázd meg FAT32-re, és akkor mindkét OS tudja írni-olvasni, csak ebben az esetben a maximális file-méret nem haladhatja meg a 4 gigát, tegát pld, egy DVD filmet, ISO-ban nem fogsz tudni rámásolni, lévén lehet hogy 4.6 giga
-
Tim82
félisten
Google a barátod, Wiki a barátnőd: [link]
Egyébként NTFS-t lát mindkét rendszer (sőt, a Linux is), csak az OS X alapesetben nem tud írni NTFS partíciókra. Snow Leopard-nál ezt elvileg be lehet kapcsolni, korábbi verzióknál ehhez 3rd party alkalmazások kellenek (pl. NTFS-3G).
FYI: az OS X HFS Plus fájlrendszert használ, amit Windows még csak nem is képes látni, csak szintén 3rd party alkalmazásokkal (pl. Macdrive).
-
P.O.C.
tag
Mármint a Software Update-re gondolsz hogy hova menti le a package-et?
Ha igen akkor: \Library\UpdatesAmúgy ha már letöltötted, akkor elég elindítani a software update-et és ha kiválasztod az adott frissítést, akkor a bal alsó sarokban látod, hogy downloaded - onnan installálod. És nem kell keresgélni.
-
varsam
őstag
az iphone-on indíts egy safarit és ott add meg sima webcímnek a http://gépedipje:9091/transmission/web/ címet.
router mögött vagy? gondolom igen, ha a gépen és a telón is netezel...
szval router mögött vagy, akkor az iphone-ba a router álltal a gépnek kiosztott IP-t kell beírni, viszont ha kívülről akarsz belépni, akkor a szolgáltatódtól kapott IP-t kell beírni.
Ezen kívül a 9091-es portot meg kell nyitnod a routerben.Ha transmissionben beállítod az "Only allow the fallowing ip addresses to connect"-et akkor, ha pl kívülről, egy nyílt wifi pontról netezel, akkor nem fog beengedni a transmission, mert az az IP nem lesz megadva. Szóval itt sztem ne adj meg semmit, ha csak nem mindig fix IP-ről használod a telót.
Amennyiben a szolgáltatódtól is mindig más IP-t kapsz, úgy ajánlom a dyndns.org-ot, ahol saját dns címet állíthatsz be magadnak, így nem kell IP címeddel szórakozni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell PowerEdge T110 II PC, Xeon E3-1220 v2 CPU, 32 GB DDR3 RAM, 2 x 1 TB SAS HDD
- AMD Ryzen 5 5600/3060/512Gb SSD/16Gb RAM/700W
- Lenovo ThinkCentre - i5-6400, 8GB, 250SSD, 200HDD
- GAMER PC! Ryzen 5600X / RX 6600 XT / B550 / 32GB 3600MHz / 1TB NVMe M.2 / 650W
- GAMER INTEL I5 10400/16GB DDR4/RTX 3070/256GB NVME SSD/500GB HDD
- BESZÁMÍTÁS! Apple Watch Ultra 2 49mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
- PlaySation 5 Slim // Bontatlan /// 27% Áfás
- ÚJ akku! Lenovo ThinkPad X1 Extreme Gen2 i7-9850H 16GB 512GB GTX1650 500nit UHD 1 év teljeskörű gar.
- Apple iPhone 13 / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku:100%
- Bomba ár! Toshiba Portege X30-E - i5-8250U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Ennyire nem volt szükség semmire. Talán a BT keyboard megérte volna., azt ugyis tervezek venni.
) csati rajta?

Fel is hívom a T-mobile-t.

Van WD-nek weboldala, azt megnezed, hogy mi kell neki 

de gagyisztán műanyag

Az E51-emet például másfél évig használtam, a G1 is majd' egy évig megvolt, meg laptopok terén se volt akkora mozgás. Az iPad áprilisi, és nem nagyon akar elmenni
TigerCat