- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh 2018 2. felvonás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Tomasz72: Ventilátor upgrade
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Szevam: „Rendszerleállás” – egy AI képzeletbeli halál utáni élménye
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
GD
őstag
válasz
tierbatyo #1282 üzenetére
köszi, közben vettem a fáradságot és alaposabban elolvastam a linkelt doksit, kezdek felhomályosodni.. minusz ó paraméter mindegy hol? mert a doksiban a parancs után közvetlen áll : ''mkinitrd -o /boot/initrd.img-2.6.8.1 2.6.8.1''
ha pl a keletkező kernel neve csak simán bzImage, akkor át kell nevezzem hogy egymásra találjanak az initrd-vel?
pl kernel-2.6.8.1 a fenti példa alapján?
[Szerkesztve] -
Vilmoskorte
tag
válasz
tierbatyo #1107 üzenetére
Rohadtul idegesít egy dolog már régóta. Linux alatt a böngészés lassú, számomra érthetetlen ok miatt. A firefox ezt írja ki: transferring data from audit.media.hu. Vagy valami más címet. A lényeg az, hogy addig semmi nem mozdul! Van, hogy több mint 10 másodperc(!) eltelik, amíg tovább tölti az oldalt. Menürendszer sem megy, gyakorlatilag leáll az egész. Hosszú másodpercekre. Ez elfogadhatatlan. Ugyanezen gépen XP alatt Explorer, FF mint a villám. Pikk-pakk behoz bármilyen oldalt, azonnal. Ott nincs transferring.
Mit tudok ezzel kezdeni? Ez olyan idegesítő, hogy ha ez nem oldódik meg, akkor nyugodt szívvel válok meg a Linuxtól, mert -nálam- használhatatlan minősítést kap így. -
válasz
tierbatyo #1044 üzenetére
Ott egy version.h nevű fájlt keres, az tartalmazza a rossz verzió számot, de ahogy néztem nincs más funkciója csak a kernel verzió azonosítása.
A /usr/src/linux pedig nem mutat sehova, ott van a kernel forrás, onnan csináltam fordítást is.
Azt nem tudom alapból miért nem tartalmazza a version.h fájlt, pedig a kernel.org-ról szedtem. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gamepad
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh 2018 2. felvonás
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Apple MacBook
- Milyen program, ami...?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- AKCIÓ! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG321QR 32 165Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel - használt
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged