Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Noddy
senior tag
Üdv mindenkinek.
Nem vagyok egy nagy linux guru ugyanis még csak még egy hete sincs, hogy föltettem az elsőt(Suse 10). Lenne egy kérdésem. Mennyire nehéz megoldani (vagy egyáltalán meg lehet-e oldani) hogy az én gépemen keresztűl (amiben két háló kártya van, egy a net-hez, egy a másik géphez, ami win xp) tudjon a másik gép az internethez kapcsolódni. Ez kolin belül van ahol dhcp van, ez xp-vel egyszerű volt mert csak meg kellett adnom, hogy az én gépemen keresztűl más gépek kapcsolódjanak, a másik gépen pedig hogy az én gépemen keresztűl kapcsolódjon. Elvileg a Sambat kéne használnom, de sehol nem találtam normális leírást ilyen egyszerű esetekre. Ha lehetséges lenne valaki letudná írni lépésről lépésre hogy miként kell beállítani az xp-t és a sambát (vagy esetleg magát a suse-t). Lehet nyugodtan privátba írni, hogy ne terheljük feleslegesen a topicot ilyen egyszerű dolgokkal, csak én tényleg nem jutottam semmire, pedig próbáltam a sambának utánna járni, de ott a leírások win98-ra és 20 tagú rendszerekre vonatkoztak. (Záró jelesen még egy kérdés hol tudom megnézni a netbios nevet a gépeken(linuxon és xp-n is)).
Hát kicsit hosszú voltam, remélem elnézitek ezt nekem.
[Szerkesztve]Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.
-
Noddy
senior tag
Lenne egy kérdésem.
Az mennyire igaz hohy linux alatt nem igazán lehet 5.1-es hangzást kicsiholni(az az az 5.1-es hangkártyát nem használja ki normálisan). És mennyire van értelme egy multimédiás gépet (video, képek, net, filmvágás, hangszerkesztés, zenehallgatás, stb) linux alapokra helyezni?Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.
-
Noddy
senior tag
válasz tierbatyo #1074 üzenetére
Kösz mindenkinek a választ. Ezek szerint annyira nem reménytelen a helyzet. Csak még azt nem tudom hogy milyen disztróra lenne érdemes felépíteni a rendszert. De valószínűleg Ubuntu lesz az alany, igaz abban nincs amaruk.
Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.
-
Noddy
senior tag
Nem tudom, a mostani gépem simán vinné a KDE-t, de valahogy nekem szimpib a gnome.
Na mindegy ezen még ráérek filózni, mert egyelőre csak összel fogok linuxozni. Addig kénytelen vagyok ms-t nyúzni.
Még egy kérdés ha switchen keresztül kapcsolódok htpc-re, akkor simán csatlakozik nem kell semmi extra beállítás?Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.
-
Noddy
senior tag
Havernak is Fujits-Siemens laptopja van és neki már a telepítés se ment az Ubuntuval, mert már ott szét esett a kép. Biztos nem nagyon kompatiblisek ezek a laptopok az Ubuntuval. Próbáltuk még az UHU-t is de ott meg billentyűzet nem volt.
-
Noddy
senior tag
Üdv mindenkinek!
Előrebocsátom, hogy még csak kezdő linux-os vagyok, de ezt a kérdést nem merem beírni a kezdő topicba.
Lenne egy hd4478-as chipes 4*16-os LCD kijelzőm a parallel portra kötve.
A rendszer ubuntu 6.10, a config a nevemnél.
Tudna nekem valaki olyan magyarnyelvű leírást adni, ahol lépésről lépésre le van írva egy ilyen lcd életre keltése. Az angolnyelvű leírásokon sehogy se igazodok ki, a conf file-okat kell szerkesztgetni, de az egyedül nekem nem megy. Vagy esetleg priviben szájbarágósan leírná, hogy megy a dolog.
Előre is köszönöm.Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.
-
Noddy
senior tag
Üdv mindenkinek!
Előrebocsátom, hogy még csak kezdő linux-os vagyok, de ezt a kérdést nem merem beírni a kezdő topicba.
Tudna nekem valaki olyan magyarnyelvű leírást adni, ahol lépésről lépésre le van írva egy ilyen lcd életre keltése. Az angolnyelvű leírásokon sehogy se igazodok ki, a conf file-okat kell szerkesztgetni, de az egyedül nekem nem megy. Vagy esetleg priviben szájbarágósan leírná, hogy megy a dolog.
Előre is köszönöm.Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.
-
Noddy
senior tag
Üdv mindenkinek!
-
Noddy
senior tag
-
Noddy
senior tag
Sokféle van.
De egyik se nyújt olyan játékélményt, sokkal kisebb a játékosok száma, ezerszer rosszabb a grafika, stb.
Játékra konzol vagy windows kell, sajna ennyi a megoldás.[ Szerkesztve ]
-
Noddy
senior tag
Sziasztok!
Lenne egy olyan kérésem, hogy ha tudnátok segíteni akkor kellene egy pontokba szedett leírásra, ahol a notebookom internetjét meg tudnám osztani az androidos telefonommal wifin keresztül, persze a notebook kábelen kapja a netet. Ubuntu 10.04. Milyen csomagok kellenek, milyen config, stb... Az ad-hoc kapcsolat beállítás a network managgerrel nem működik.
Köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- PC játékok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Star Wars Outlaws GeForce RTX 40 Bundle - lepd meg magad!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs