Hirdetés
- laskr99: DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: Keychron V6 Max (HU) Mechanikus vezetéknélküli billentyűzet (Bluetooth, RF, USB)
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
válasz
inf3rno #30378 üzenetére
Értem, szóval a bitflip még mindig urban legend, mindenki hallott róla, csak még senki nem tapasztalta. Amit a képen mutatsz, olyat én is láttam már, az nem bitflip, hanem okozhatja meghibásodott háttértár, rossz letöltődés. Persze RAM hiba is, de nem bitflip, hanem en bloc kaka RAM. Ezért kell CRC-ről meg redundanciáról gondoskodni, mert nem csak a RAM lehet hibás, meg nem csak bitflip fordulhat elő, önmagában az ECC sem tesz csodát, csak plusz egy védelmi intézkedés a sok közül.
Félre ne értesetek, nem az ECC RAM ellen vagyok, ha a platformja támogatja és valaki tud szerezni olcsón (pl. DDR3-ból még olcsóbb is az ECC, mert sok szerverből kukázott RAM-ot árulnak használtan), akkor miért ne, plusz egy védelmi vonal, senkit nem vitt még el a mentő, mert ECC-set használt. Én arról beszélek, hogy ez a divathájp, meg tömegpánik, hogy ZFS, jajjaisntem, csak-ECC, jajjmerhamivanhabitflipvanezeréventeegyszer hiszti csak ilyen marketingesek által felfújt baromság. Nem szabad neki bedőlni, van élet az ECC-n túl is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Háború Izraelben
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Videó stream letöltése
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- PlayStation 5
- Apple asztali gépek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Általános igazgatóhelyettes tábla üvegből eladó
- GIGA AKCIÓ!!! AKTIVÁLATLAN iPad Air M2 11" WiFi + CELLULAR 512GB!!! KÉK
- 2db UK billes (146 / 147) - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650 R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4070 Ti 12GB Asus TUF Gaming GT 501 750W
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad T540P - i5-4GEN I 16GB I 240SSD I mDP I 15,6" HD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő