- lezso6: Nem látszik a kurzor Chrome alatt a beviteli mezőkben?
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- eBay-es kütyük kis pénzért
- hdanesz: Elektromos autózás - első élmények
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
haddent
addikt
válasz
#68216320 #28540 üzenetére
Hasonló setupom van, annyi különbségel, hogy én mindenképp full minimált szerettem volna, ezért Arch linux van és rajta kodi-headless volt. Pont ugyanez a jelenség jelent meg, de nekem csak a Leia -val, előtte nem volt ilyen hülyesége..
Na mindegy, a lényeg, hogy nem sikerült megoldanom csak úgy, hogy van egy minimál window manager, csak éppen semmit nem észlelek belőle, mert autostart, autologin és indítja is a kodit. Így megszűnt ez a probléma, szóval tudom ajánlani, biztosan ubin is megy:- lxdm wm-t tedd fel engedélyezd stb. (lxde nem is kell hozzá)
- /etc/lxdm/lxdm.conf -ban legyen egy autologin=kodifelhasznalo sor
- az előbbi felhasználó home -jában legyen egy .dmrc fájl és tartalma:
[Desktop]
Session=kodi-standalone(Nálunk a kodi-standalone bináris is települ a kodi -val, nálatok lehet, hogy ez külön csomag)
Elvileg ennyi, reboot és egyből indul a kodi, nincs több display sleep
Ha még mindig nem megy, akkor érdemes egy .xsessionrc fájl is a homeba:
xset s off
xset -dpms
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Gyermek PC játékok
- iKing.Hu - Apple 16 Pro Max - Natural Titanium - Új, kipróbált
- LG 77G3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF-MT / i5 8-9-10 gen, Hp EliteDesk 800 G4 / Win11- Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged