Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Mert itt biztos, hogy megmarad.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sidi: Samsung Deskmaster 386s/20n
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lenry
félisten
válasz
ngabor2 #1920 üzenetére
az első pont alapján átköltöztettem az Ubuntumat egyik vinyóról egy másikra. Live CD-vel írattam egy grubot, rendben el is kezd bootolni, viszont egy idő után megáll a következő hibaüzenettel
Alert! /dev/disk/by-uuid/<hosszú szám és betűsor> does not exist!
gondolom az uuid a vinyó azonosítója lehet, az pedig megváltozott, mert másik lemezen van már
de mindegy... ha nem lesz jó, legalább lesz egy okom Debiant telepíteni
-
GD
őstag
válasz
ngabor2 #1920 üzenetére
tehát lássuk jól értem e:
1. felmount azt a vinyót/partíciót amire a mentendő root-ot másolni akarom
2. belépek a rendszer root-szintre (másolandó), kiadom a cp parancsot ami a -x-el nem másolja ha van egyéb becsatolt lemez, másolás az 1.-pontban felcsatolt vinyóra (cél) (eddig világos)
3. aztán átlépek a cél partícióra/becsatolt lemezre? /mnt/cél ? (itt már nemtiszta)
4. tar amit itt találok mindent (a valós root tükre amit 2. pontban felmásoltam)?
5. a végét nemtom agyilag követni de lehet azért mert állandóan zavarnak közben
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy topik
- Itt van az ASUS legfrissebb, AMD platformra épülő mini PC-je
- Anime filmek és sorozatok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Akkumulátor töltő digitális fényképezőgéphez
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy S25 FE - fenséges, felejthető vagy felesleges?
- Magisk
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Apple iPhone SE 2022 / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Asus X470 R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3070 Ti 8GB Zalman Z1 PLUS A-Data 750W
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max Natural Titanium Titán dizájn, 5 optikai zoom 256 GB- Gari
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest