- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Meggyi001: RTX 5060 - Az új népkártya?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bigyo108: A vén PC-Főnix újjászületése
- Napkollektor - csak úgy
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lenry
félisten
válasz
ngabor2 #1920 üzenetére
az első pont alapján átköltöztettem az Ubuntumat egyik vinyóról egy másikra. Live CD-vel írattam egy grubot, rendben el is kezd bootolni, viszont egy idő után megáll a következő hibaüzenettel
Alert! /dev/disk/by-uuid/<hosszú szám és betűsor> does not exist!
gondolom az uuid a vinyó azonosítója lehet, az pedig megváltozott, mert másik lemezen van már
de mindegy... ha nem lesz jó, legalább lesz egy okom Debiant telepíteni
-
GD
őstag
válasz
ngabor2 #1920 üzenetére
tehát lássuk jól értem e:
1. felmount azt a vinyót/partíciót amire a mentendő root-ot másolni akarom
2. belépek a rendszer root-szintre (másolandó), kiadom a cp parancsot ami a -x-el nem másolja ha van egyéb becsatolt lemez, másolás az 1.-pontban felcsatolt vinyóra (cél) (eddig világos)
3. aztán átlépek a cél partícióra/becsatolt lemezre? /mnt/cél ? (itt már nemtiszta)
4. tar amit itt találok mindent (a valós root tükre amit 2. pontban felmásoltam)?
5. a végét nemtom agyilag követni de lehet azért mert állandóan zavarnak közben
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- LG 27GN800P - 27" IPS - 2560x1440 - 144 hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 10
- BESZÁMÍTÁS! LG 24MB35PM 60Hz FHD IPS 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Asus ROG X13 Flow 2in1 Touch WUXGA 120Hz Ryzen9 5900HS 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 3050Ti Win11 Garancia
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- Apple iPhone 13 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest