- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Rap, Hip-hop 90'
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
DonThomasino
veterán
VMware be dolgozok, több windows rendszerrel.
Szükségem lett egy storage vezérlőre a failover cluster miatt.
Felraktam több freenast is 8 és 9 e s verziókban nem tudtam kiválasztani a
disket amit vmwareben becsatoltam. Ebbe kellet volna segítség.
Végül talűltam egy 7.0 freenas t itt már
sikerül felcsatolni a disket. Itt ISCSI eléréseknél akadtam el
bár ez már nem igazán linux. Ha mégis akadna vállalkozó szellem privi. -
-
-
MacCaine
őstag
Nekem kicsit többet ír ki a last reboot:
xx@xxxxxx:~$ last reboot
reboot system boot 2.6.39.4 Wed Jun 19 10:23 - 11:29 (1+01:06)
wtmp begins Wed Jun 5 00:17:43 2013És jó is az infó, tegnap indítottam újra. A wtmp meg szerintem a log file-ra vonatkozik, június 5-től vannak benne adatok talán.
(Az előzőek meg rotálva lettek.)
-
bambano
titán
uhh, de távol állok ettől a gondolkodástól... KISS: keep it stupid and simple.
szerintem a unixos filozófia nem arról szól, hogy akinek ez a kérdés problémát okoz, azt megterheld azzal, hogy rakjon fel a kliensekre pythont és írjon pythonban egy szkriptet, ami megcsinálja azt, amit egyébként a szerver csuklóból tudna. szerintem jó ötlet, hogy nem rakatsz fel vele egy w2k8 szervert, aminek annyi dolga van, hogy lecsapja a unixotez kicsit "ha kalapácsod van, mindent szögnek nézel" filozófia.
-
n00n
őstag
Na most kicsit belezavarodtam. Erre gondolok:
Adott az Ubuntu Server rátelepítve pl LAMP. Majd ott készíteni egy index.php lapot az adott kóddal.
Ez úgy belülről elérhető pl a 192.168.0.10 (szerver) IP-ről? Be lehet állítani, hogy csak belső hálóról lehessen elérni a lapot?
-
rt06
veterán
-
bambano
titán
-
vadcoca
tag
tar --one-file-system --numeric-owner cvzpf ....
A one-file-system miatt az adott file-rendszeren belül marad: lementi a proc, sys, dev stb könyvtárakat, de a tartalmukat nem, mert ezek tartalma nem a gyökér partíción (tehát nem a hdd-n) van, csak oda van felcsatolva. Ha pl. egy liveCD-ről bootolsz, akkor látod is, hogy van a partíción egy proc könyvtár, de üres. (További előny, hogy a /media-ban felcsatolva hagyott több terányi külső cuccot sem mentem le "véletlenül")
A numeric-owner azért ajánlott, mert nem lesz keveredés a visszaállításra használt rendszer usernév/uid csoportnév/gid esetleg eltérő párosai miatt. Akkor lehet benézni, ha nem használod a numeric-owner -t, és a visszaállító rendszerben létezik ugyanolyan név ésvagy csoport, mint a backupolt rendszerben, de a névhez vagy csoporthoz tartozó uid/gid nem ugyanaz mindkettőben.Kérdés, hogy közben mi történik azzal a hdd-vel. Ha pl. leformázod a / partíciót, akkor kap új uuid-t, a grub nem fog menni és az fstab sem lesz jó. Ha viszont pl. mkfs.ext4 -U xxxx-xxxx-xxxx-... /dev/valami , ahol xxxx-xxxx-xxxx-..... a régi uuid, akkor jónak kellene lennie.
Partícionálásnál elvileg nem sérülhetne a grub, mert csak a partíciós tábla bejegyzéseit módosítod. De eddig mindig nyomtam ilyenkor grub-install-t, szóval ezt nem teszteltem. -
vadcoca
tag
A "régi" grub.cfg-t is elmented, ezt az "új" partíción újra kell generálni. (+grub-install). Az fstab is rossz csak még nem derült ki, mert nem indul
.
Ezekkel együtt működőképes a módszer. (viszont lustaság fél egészség: az exclude+mkdir helyett inkább --one-file-system) -
-
ZetorGumi
addikt
Azóta már felatam ezen lehetőséget, mivel csak RAID-et találtam megoldásnak. Meg először összepakolom, hogy úgy menjen, hogy felismeri mindkét merevlemezt (mert elvileg haldokolnak, gyk nemtudom, mivel H sentinel egyikre sem ír szektorhibát, és mindkettő 98%os kondícióval van).
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest