Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• CPT.Pirk

Jómunkásember

válasz Vasti74 #34450 üzenetére

Nem nagyon tudtunk neked segíteni, mert minden jónak néz ki. Előfordulhat hw specifikus dolog ami miatt tényleg érdemes legalább penről futtatva megnézni másik disztrókat, valamint írni a Mint fórumába is.

Én jó ideig együtt éltem egy hibával ami Manjaro alatt játék közben random fagyásokat okozott, miközben mások ugyanazt a kártya szériát gond nélkül használták... Odáig debuggoltuk a kernel/drm srácokkal, hogy valószínűleg nem volt jó a frekvencia - feszültség görbe (eltért a Windows alattitól) és terhelés alatt alulfeszelte a GPU-t a kernel, ami így instabillá vált. Végül nem vagyok benne biztos, hogy pontosan mi lett a megoldás, mert mikor a Manjaro KDE-t lecseréltem a tök hasonló EndeavourOS KDE-re, akkor ezek a problémák megszűntek.

Az is előfordulhat nálad, hogy egyszerűen van valami bug a Mint Cinnamonban lévő megjelenítő kódban... Régebben pl. küzdeni kellett Intel hardveren az egyszerűbb megjelenítőkkel, hogy ne legyen képtörés videólejátszás közben Intel VGA mellett.

Új hozzászólás Aktív témák