- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: AMD Ryzen 7 7700X vs AMD Ryzen 9 9900X Cinebench R23 & R24 Benchmarkokban mérve
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- LordAthis: AI (és másra is használt) Cluster építése - Második Cikk
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- bambano: Bambanő háza tája
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
chris-v
senior tag
Sziasztok!
Remélem jó helyen vagyok, nem tudtam eldönteni, hol tegyem fel a kérdésemet.
Lehet a raspberry csoportba, vagy a kezdő linux csoportba kellett volna, vagy jó lenne ha lenne középhaladó linux csoport isA cél: Szeretnék egy BTC solo bányát összerakni raspberry pi3-al, amin egy Ubuntu Server 22.04.1 LTS fut és induláskor automatikusan elindul a bányászat. (tudom esély 0, de az építés a lényeg)
Ubuntu server beállítva minden ok, viszont cgminer telepítésnél gondjaim vannak. Találtam a neten leírást ami szerint próbáltam végig menni, de nem működik a dolog.
Itt elakad:cd cgminer
sudo ./autogen.sh
Hibákat ír, ahogy nézem valami makrókat szeretne feltenni, de ubuntu szerint elavultak.
Megoldást nem találtam rá, tovább léptem a dolgon és simán apt-get paranccsal feltettem:sudo apt-get -y install cgminer
Így a 4.9.2-es verzót fel is tette,
sudo cgminer
paranccsal indul is.
Beadok neki minden adatot amit kér, de következő indításnál újra kéri. A programon belül el lehet menteni a beállításokat, amit meg is tettem, viszont a következő indításnál hibát ír, bár elindul és működik.sudo cgminer -T
paranccsal csinál egy kis debug kiírást, de csak annyi derül ki, hogy a cgminer.conf fájlban van egy invalid config. A megoldást még keresem erre...
(Szerk: meg is lett avalon4-cutoff értéket 60-ra kellett állítani)A program a fenti hibától eltekintve működik, viszont nem tudom, hogy oldjam meg, hogy boot után magától el is induljon a cgminer, mivel a neten csak olyan leírásokat találtam ami home-on belüli elérési úttal van és nem a root-on belül. Nem tudom ez számít-e. Szóval erre szeretnék kérni egy konkrét "startup script" megoldást vagy egy leírást ha lehet
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Huawei Watch GS 3, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Aorus B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB ZALMAN I3 NEO 650W
- Konica Bizhub C220 A3 fénymásoló
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest