Új hozzászólás Aktív témák

• chris-v

senior tag

Sziasztok!

Remélem jó helyen vagyok, nem tudtam eldönteni, hol tegyem fel a kérdésemet. :U
    Lehet a raspberry csoportba, vagy a kezdő linux csoportba kellett volna, vagy jó lenne ha lenne középhaladó linux csoport is :D

A cél: Szeretnék egy BTC solo bányát összerakni raspberry pi3-al, amin egy Ubuntu Server 22.04.1 LTS fut és induláskor automatikusan elindul a bányászat. (tudom esély 0, de az építés a lényeg)

Ubuntu server beállítva minden ok, viszont cgminer telepítésnél gondjaim vannak. Találtam a neten leírást ami szerint próbáltam végig menni, de nem működik a dolog.
    Itt elakad:
    cd cgminer
    sudo ./autogen.sh

Hibákat ír, ahogy nézem valami makrókat szeretne feltenni, de ubuntu szerint elavultak.
    Megoldást nem találtam rá, tovább léptem a dolgon és simán apt-get paranccsal feltettem:
    sudo apt-get -y install cgminer

Így a 4.9.2-es verzót fel is tette, sudo cgminer paranccsal indul is.
    Beadok neki minden adatot amit kér, de következő indításnál újra kéri. A programon belül el lehet menteni a beállításokat, amit meg is tettem, viszont a következő indításnál hibát ír, bár elindul és működik. sudo cgminer -T paranccsal csinál egy kis debug kiírást, de csak annyi derül ki, hogy a cgminer.conf fájlban van egy invalid config. A megoldást még keresem erre...
    (Szerk: meg is lett avalon4-cutoff értéket 60-ra kellett állítani)

A program a fenti hibától eltekintve működik, viszont nem tudom, hogy oldjam meg, hogy boot után magától el is induljon a cgminer, mivel a neten csak olyan leírásokat találtam ami home-on belüli elérési úttal van és nem a root-on belül. Nem tudom ez számít-e. Szóval erre szeretnék kérni egy konkrét "startup script" megoldást vagy egy leírást ha lehet :R

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés