Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

Tönkrement a laptopom, egyelőre kénytelen vagyok egy ősi gépet használni. A tönkrement gép SSD-je szerencsére megmaradt, de a rajta lévő Ubuntu 22.04 nem indul el, gyanúm szerint azért, mert UEFI-s rendszer, a jelenlegi gépen meg még hagyományos BIOS van. Egyébként egy Lenovo T61, amennyire tudom, már 64 bites processzorral.
    Ha ezt rosszul tudom, akkor ennyi volt, mert a rendszerek biztosan 64 bites.
    Viszont van benne egy kis nehezítés: a / egy titkosított (LUKS) partíción létrehozott LVM köteten van.

Az én elképzelésem az lenne, hogy bebootolok egy live rendszert, cryptsetup open, felmountolom a /-t valahova, alá a dev, sys, proc fs-t, a /boot és a /boot/EFI partíciót (kihagytam valamit?) chroot, grub-install /dev/sda és mindenki heppi.
    Mit hagyok ki?

Esetleg arra van ötlet, hogy Ubuntu 22.04 live-t hogyan lehet GUI nélkül bootolni?
    Mert lehet, hogy a fent vázolt eljárás közben azért fagy le a rendszer, mert a VGA driver hibás. Az eredeti rendszer egy Windows Vista, hibátlanul működik, ebből gondolom, hogy nem hardver hiba miatt szívből.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés