- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Adonimus: 1,5 hónapja dohányzás nélkül. E-cigi a megoldás!
- BMWFan: Akasztófa
- mefistofeles: A 15 centi nagyon rövid.........
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Harmadik rész
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- sziku69: Szólánc.
- sh4d0w: Vigyázz a háttértáradra...
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
amargo
addikt
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem, amiből egyértelmű lesz, hogy hálózatok terén még van hova fejlődni..
Amit szeretnék, van egy linux-os gép (debian bullseye) 1db hálózati bemenettel kvm -ben VM-ek futnak alatta.
Van egy ilyen netplan config-om:network:
ethernets:
eno1:
addresses: []
dhcp4: false
dhcp6: false
bridges:
br0:
dhcp4: true
link-local: []
interfaces:
- eno1
Ez jelenleg mikortik-ben egy trusted zónába vezet viszont azt szeretném, hogy a mikortiken belül egy guest vlan(20) taggelt hálózatba is tudjanak bizonyos kérések menni egy VM-ből (kvm-hez kellene). Gondoltam csinálok egy bridge-nek egy vlan-t:
network:
vlans:
br0.20:
dhcp4: true
link-local: []
id: 20
link: br0
Viszont már ott elakad a dolog, hogy a kvm alatt a windows-os gépnél a network adapter nem csatolódik.Tehát azt szereném, hogy van egy gép, ami alatt fut egy virtuális gép, maga a host az maradjon a trusted zónában viszont VM-et tudjam berakni egy guest zónába, azaz ne lásson ki.
Nem tudom mennyire voltam érthető sajnos van még hova fejlődni.. ha lenne még egy port a gépen, akkor tudnám azon keresztül vlan-ba szervezni, de í még azt sem tudom mennyire kérdezek hülyeséget.
Új hozzászólás Aktív témák
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Playstation 4 Slim 11.00 GoldHEN 500GB - Előre telepített PS4 játékokkal
- Bomba ár! HP ProBook 440 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
- HP EliteBook 820 G2 i5-6300U 8GB 256GB SSD 12.5" 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus Maximus VIII Hero i7 6700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Zalman i3 NEO 700W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest