Új hozzászólás Aktív témák

• luks

kezdő

Egész délelőtt az alábbi problémával küzdöttem.

OS: minimalista Arch Linux, bspwm-el (alapvető xorg csomagok), pulseaudio
    Fejhallgató: Sennheiser PXC 550-II
    Audio transmitter: Anvantree DG60 (ez egy hangkártya, tehát bt csomagokra nincs szükség)

A BT kapcsolat létrejön Sennheiser és a DG60 hangkártya között, ezzel semmi probléma nincs. A fejhallgató jobb fele érintésre vezérelhető. Egy kopp start/stop/pause funkcióval bír, a dupla kopp bekapcsolja a mikrofont és mindent hallok magam körül. Egy további bekapcsolt funkció, amivel a fejhallgatót a fejemről levéve, az asztalra helyezve megállítja az éppen futó tartalmat. Legyen az böngészőben (Brave) éppen nézett YT videó vagy Spotify desktop app-on hallgatott zene. Ezek nem működnek és egyszerűen ötletem sincs, hogy milyen csomag hiányzik. Ugyanez (PXC 550/DG60) egy másik bloated (KDE) Arch gépen hibátlanul működik. Igazából hazudok, mert a bspwm gépemen, ahol ezek a funkciók nem működnek, valami működik, ez pedig a Spotify desktop app vezérlése. Ez működik szimpla koppal, tehát egy zenét meg tudok állítani. De az már itt sem működik, hogy ha leveszem a fejemről, a zene nem áll meg. Vagy a dupla koppra sem úgy működik, ahogy kellene. Bekapcsolja a mikrofont, de a zenét már nem állítja meg.

MPRIS irányban gondolkozom, de egyelőre semmi. A playerctl csomag fent van, ami emlékeim szerint ahhoz kellett, hogy a shhkd-be konfigurálni tudjak hotkey-eket, hogy bármelyik (0-9) desktop-ról vezérelhessem a Spotify-t. Lehet, hogy ettől működik egy-két dolog a Spotify desktop app-al? Valami még hiányzik. A rendszer teljesen friss és az azt követő reboot-on is túl vagyok.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés