- GoodSpeed: Megint 3 hónap Disney+ akciósan :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sh4d0w: Tele a hócipőm
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sellerbuyer: Te tudod, mi mennyit fogyaszt az otthonodban?
- Barthezz2: Cím: Ismeretlen - Chapter 4
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
felora:)
tag
Sziasztok!
uname -a
Linux wrouter.srv 4.14.212-ipfire #1 SMP Tue May 4 09:02:54 GMT 2021 x86_64 Intel(R) Core(TM) i7-4860EQ CPU @ 1.80GHz GenuineIntel GNU/Linux
A rendszer ipfire. Nevezzük "szervernek" ezt a kis gépet. Csak a belső hálózattal van gondom. A belső hálózatot ez a kártya működteti:01:00.0 Ethernet controller: QLogic Corp. cLOM8214 1/10GbE Controller (rev 54)
01:00.1 Ethernet controller: QLogic Corp. cLOM8214 1/10GbE Controller (rev 54)
Ez egy TP-Link TL-SG3428X switchbe csatlakozik optikai kábellel, a kliensgépek pedig gigabites hálózati kábellel a switchbe. A kliensgépek egymással oda-vissza stabilan gigabites sebességgel (95-115 MB/s) kommunikálnak, másolnak. A szerverről történő fájlátvitel viszont nyűgös. iperf-el is teszteltem, de most a gyakorlati részt írom. Amikor a szerverről akarok valamit lerántani, az stabilan 95-115MB/s -al jön, viszont amikor feltölteni akarok rá valamit, az jó, ha 50MB/s -al megy. Kábelek biztos jók, switch szintén, egy Mikrotik css326-24g-2s+rm -el is teszteltem, ezen túl vagyok, optikai kábel és SFP modulok szintén lepróbálva másikokkal, azok is jók.
Samba megosztást használok. Milyen beállítási lehetőség lehet, amit kihagyhattam és ezt okozhatja?Ja! Igen!
A rendszer egy SSD -n van, a megosztás pedig 2x6tb winyón. A 2 winyó RAID0 -ba van. Az SSD és a RAID0 között az átvitel stabil 450-500 MB/s. (Már csináltam az SSD -n is egy megosztást tesztre, de ugyanazokat a sebességeket produkálta a hálózati másolásnál...)
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- PlayStation 5
- Okos Otthon / Smart Home
- Erős törpe: ASUS NUC 15 Pro+
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Megingott a Netflix trónja Magyarországon
- TCL LCD és LED TV-k
- Azonnali notebookos kérdések órája
- alza vélemények - tapasztalatok
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Intel i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- BESZÁMÍTÁS! Acer KG251QF 24 144Hz FHD TN 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A35 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro BONTATLAN // Számla+Garancia //
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest