Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• ant7517

csendes tag

Sziasztok

Bár kezdő vagyok, de itt leltem iptableses problémát.. Remélem jó helyre írtam.

kitaláltam tanulgatom a linuxot így az ünnepek alatt, ezért nextcloudot raktam fel lxc containerbe. Ez DMZben van, mivel port forwardinggal nem lehet kintről is elérni ugyanazon a címen meg belülről is, márpedig ez fontos anélkül nem ér semmit.

Ehhez szeretnék életemben először iptablest csinálni, és nagyon nagyon elakadtam (ja igen, ubuntu a rendszer)

A lényeg, sikerült összerakni, működik, de nem tudom a rendszert frissíteni. Értem ez alatt, hogy a web böngészők se mennek, semmi se. Ellenben megy a web server, csak éppen apt-get se, meg lynx se.
    Mit rontok el ??

Mellékelem az iptablest

# flush all chains
    iptables -F
    iptables -X # delete chains..

# defaults...
    iptables -P INPUT DROP
    iptables -P OUTPUT ACCEPT
    iptables -P FORWARD DROP

# accept localhost...
    iptables -A INPUT -i lo -j ACCEPT
    iptables -A OUTPUT -o lo -j ACCEPT

# DNS -- home server.
    iptables -A INPUT -i eth0 -s 192.168.2.149 -p udp --sport 53 -j ACCEPT
    #iptables -A OUTPUT -o eth0 -d 192.168.2.149 -p udp --dport 53 -m conntrack --ctstate NEW,ESTABLISHED -j ACCEPT

# allow traffic if once connected
    iptables -A INPUT -m state --state RELATED,ESTABLISHED -j ACCEPT

# accept traffic nextcloud
    iptables -A INPUT -p tcp --dport 80 -m state --state NEW,ESTABLISHED,RELATED -j ACCEPT
    iptables -A INPUT -p tcp --dport 443 -m state --state NEW,ESTABLISHED,RELATED -j ACCEPT

# this shit makes to work apt-get lynx etc.. 30000-65000
    iptables -A INPUT -p tcp --match multiport --dports 30000:65000 -m state --state ESTABLISHED,RELATED -j ACCEPT

mint látszik, itt az utolsó sorral ha megnyitom a 30000-65000ig minden tcp portot akkor működik.
    Ezek ahogy elnéztem random generálódnak mert próbáltam kizárásos alapon meglelni a szükséges portot, esélytelenül..

A neten semmi sincs róla, annyi van ha a 80as és 443as port nyitva, akkor működnie kell. hát nem teszi.
    syslogot nem tudok nézni valamiért az lxc containerben nem működik de lehet hogy azért mert hiányos a tudásom :)

Előre is köszönöm :)

Ant..

Új hozzászólás Aktív témák