- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Imilenni: Egy kis depi, remélem elfér itt :) 2#
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- GoodSpeed: Samsung 980 PRO 1TB M.2 (MZ-V8P1T0BW) vs Samsung 990 PRO 2TB M.2 (MZ-V9P2T0BW)
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ant7517
csendes tag
Sziasztok
Bár kezdő vagyok, de itt leltem iptableses problémát.. Remélem jó helyre írtam.
kitaláltam tanulgatom a linuxot így az ünnepek alatt, ezért nextcloudot raktam fel lxc containerbe. Ez DMZben van, mivel port forwardinggal nem lehet kintről is elérni ugyanazon a címen meg belülről is, márpedig ez fontos anélkül nem ér semmit.
Ehhez szeretnék életemben először iptablest csinálni, és nagyon nagyon elakadtam (ja igen, ubuntu a rendszer)
A lényeg, sikerült összerakni, működik, de nem tudom a rendszert frissíteni. Értem ez alatt, hogy a web böngészők se mennek, semmi se. Ellenben megy a web server, csak éppen apt-get se, meg lynx se.
Mit rontok el ??Mellékelem az iptablest
# flush all chains
iptables -F
iptables -X # delete chains..# defaults...
iptables -P INPUT DROP
iptables -P OUTPUT ACCEPT
iptables -P FORWARD DROP# accept localhost...
iptables -A INPUT -i lo -j ACCEPT
iptables -A OUTPUT -o lo -j ACCEPT# DNS -- home server.
iptables -A INPUT -i eth0 -s 192.168.2.149 -p udp --sport 53 -j ACCEPT
#iptables -A OUTPUT -o eth0 -d 192.168.2.149 -p udp --dport 53 -m conntrack --ctstate NEW,ESTABLISHED -j ACCEPT# allow traffic if once connected
iptables -A INPUT -m state --state RELATED,ESTABLISHED -j ACCEPT# accept traffic nextcloud
iptables -A INPUT -p tcp --dport 80 -m state --state NEW,ESTABLISHED,RELATED -j ACCEPT
iptables -A INPUT -p tcp --dport 443 -m state --state NEW,ESTABLISHED,RELATED -j ACCEPT# this shit makes to work apt-get lynx etc.. 30000-65000
iptables -A INPUT -p tcp --match multiport --dports 30000:65000 -m state --state ESTABLISHED,RELATED -j ACCEPTmint látszik, itt az utolsó sorral ha megnyitom a 30000-65000ig minden tcp portot akkor működik.
Ezek ahogy elnéztem random generálódnak mert próbáltam kizárásos alapon meglelni a szükséges portot, esélytelenül..A neten semmi sincs róla, annyi van ha a 80as és 443as port nyitva, akkor működnie kell. hát nem teszi.
syslogot nem tudok nézni valamiért az lxc containerben nem működik de lehet hogy azért mert hiányos a tudásomElőre is köszönöm
Ant..
Új hozzászólás Aktív témák
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Eladó ÚJ BONTATLAN Honor Magic6 Lite 8/256GB / fekete / 24 hó jótállással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: FOTC
Város: Budapest