Hirdetés
- Kalandor: Te mennyit költesz havonta kajára?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- RIOS Gépház: Rebootoljuk a PROHARDVER YouTube csatornáját!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- mefistofeles: OTP mobilbank Persely. Jó, de nem jó.....
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT.hu
Fórumtársak szimulátor komponenseinek/hardvereinek/játék preferenciájának táblázata és annak 2023-as konklúziója majd 2024-as konklúziója GalaHU tollából, illetve itt található a fórumtársak cockpitjeinek galériája.
Itt egy nagyon hasznos setup guide, mindenre kiterjedően, angol nyelven.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kzolee216
senior tag
válasz
Marci112233 #74157 üzenetére
AC EVO még alpha és nincs benne még multi, így inkább az ACC fele nézelődj, ott elég sok online játékos van. AC EVO-t szerintem majd nyár környékén figyeld.
-
kzolee216
senior tag
Simagic bázist valaki már próbálta Sigma Cortex-el PS5-re csatlakoztatni? GT7 érdekelne, amennyiben használható és jó az FFB visszaélés. Nekem Tgt2-vel nagy élmény volt...
[ Szerkesztve ]
-
kzolee216
senior tag
Egy kis tanácsra lenne szükségem, mert a gépépítős topicban nem érzem teljesen igaznak a választ.
3x1440p mellé szeretnék alaplapot, procit, memóriát, tápot bővíteni. Alábbi konfigot néztem ki magamnak majd idővel. (nem most, még gyűjtenem kell azért rá)Amikkel terveztem: minimum 5 évig nem is nyúlnék fejlesztés után a konfighoz. OC-val nem tervezek.
Alaplap: ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI
CPU: AMD Ryzen 7 9800X3D (iracing és a társai miatt)
Memória: G.SKILL 32GB KIT DDR5 7200MHz CL34 Trident Z5 RGB Black
AIO: ARCTIC Liquid Freezer III 420 Black
Gépház: Thermaltake CTE C750 Air
Táp: Seasonic Vertex GX-1000 GoldAmim van: ASUS RTX 3080 10GB GDDR6X TUF GAMING OC -> később majd valami 5080 fele nézelődnék.
Ezt a választ kaptam az egyik forumtárstól: 7700x-et ajánlott, az egész konfigot most nem sorolom fel. Az indok pedig:
Maga a lap mindent is kiszolgál később is ha kell. És nincs akkora különbség a 7700X és 9800X3D között ekkora felbontás szimulátorban. Ami neked kell az a bivaly erős VGASzerintetek is hülyeség 9800X3D-t választani? Én nem így gondolom, ezért is kérdezem meg tőletek is...
[ Szerkesztve ]
-
kzolee216
senior tag
válasz
szacsee #73631 üzenetére
Hat nekem volt vagy 10 probalkozas, mert elsore nem pipaltam be a tripla kijelzot, csak a vegen. 10x se indult el utana, torolnon kellett a konfig fajlt. Utana sikerult beallitanom, de az fps szamokrol inkabb nem nyilatkozok, mert hasznalhatatlan 3 kijelzovel. Ha ilyen marad akkor meg gepet kell fejlesztenem hozza
.
Egy kijelzovel 1440p-ben hozza fixen a 90fps-t verseny alatt, de ott is be kellett mar kapcsolnom hozza a dlss-t -
kzolee216
senior tag
Pedál váltáson gondolkozok jövőre. Tlcm pedál után mekkora ugrás lenne egy Simagic P1000 vagy P2000 LC-s pedálszett? Hidraolikus-t is nézegettem, nem tudom megérné a felárat ekkora beruházás. A kérdés még annyi, hogy P1000 vagy P2000?
Buék!
-
kzolee216
senior tag
válasz
Marci112233 #72866 üzenetére
Igen, a piros imbuszkulcsos csavarra gondoltam. Nekem már 2 éves, így kellett rajta húznom.
Kellenes Ünnepeket!
-
kzolee216
senior tag
válasz
Marci112233 #72860 üzenetére
Én csak ezt használom rá: MOTIP SZÁRAZ PTFE SPRAY
Amúgy lehet a TLCM alján található csavart kell meghúznod, mert már lehet kicsit kilazult. Ezzel a csavarral tudod beállítani, ha már kicsit laza a fékpedálod.[ Szerkesztve ]
-
kzolee216
senior tag
válasz
Marci112233 #72795 üzenetére
Én nem tettem bele alátétet, de akkor nem csak nekem jön be így jobban a két piros rugóval. Szerintem is szuperebb mint a fekete és piros kombó. Én közben kiszedtem a pedált, mert az alsó csavaron kellett húznom, kicsit lötyögött már a fékpedálom, de így olyan lett, mint új korában
-
kzolee216
senior tag
Rakj a bázis alá egy rezgésgátló padot vagy valamit ami elnyeli. Nekem is mindent amit a váz kiad magából érzem a kormányon. Pl én bírom, az első shaker is érezhetők.
Ja, most olvasom, hogy csak akkor van amikor felrakod a perecet. Huhh, így passz. A bázis nekem is alapból sistereg kicsit, de csak teljes csendben hallom.[ Szerkesztve ]
-
kzolee216
senior tag
Nekem szerencsére nem. Én is azt hittem régebben, hogy nekem is valami zizeg, de meglett a ludas. A bázis tartója fél milimétert mozgott, amit visszakaptam a bázison keresztül és a Neo-n éreztem. Rángasd meg simán üresjáraton a vázad, ha érzed a kormányon, akkor valszeg neked is ez lesz. Ha nem, akkor esetleg nézd meg a Neo-n a QR mögött található csavarokat. Lehet csak kicsit laza az egyik.
[ Szerkesztve ]
-
kzolee216
senior tag
válasz
Speedy007 #72617 üzenetére
Nem fog bejonni neked az LC, mint a legtobb ismerosomnek se, akik csak reklamaltak, hogy ez igy nem jo nekik, kemeny, nincs akkora pedal ut, stb. Engedd el.
Aki tudja es raerez, az ugy is tudja miben jo. Lehet majd idobel te is eloveszed, addig meg rakd el.
Szonyegen, foldon, stb nem tudod fixre kitamasztani. Ugy soha nem fogod megtudni mit tud, kelleni fog hozza egy vaz, hogy teljesen be tudd nyomni. Nekem kb 20 kilo tegla fogta, ugy is csak a legkonyebb beallitasokkal tudtam hasznalni. Aztan vettem hozza egy vazat, ami utan eg es folg a kulonmbseg.
[ Szerkesztve ]
-
kzolee216
senior tag
válasz
Pitbull1111 #72538 üzenetére
-
kzolee216
senior tag
válasz
Speedy007 #72425 üzenetére
Én a Tlcm vásárlása után pont ebben a cipőben jártam mint te. Pár tégla, közelgelő és fábol egy Tlcm tartó tákolása után tök jó pedáltartót készítettem. Azóta persze már lecseréltem, de így simán tudtam használni elcsúszás nélkül. A forgószék görgőit tappancsokra cseréltem, alá meg szőnyeget tettem...
-
kzolee216
senior tag
válasz
Lac-coo #72356 üzenetére
Én csak örülök, hogy megosztottad, mert én is mostanában elgondolkodtam ezen a cuccon, de így inkább kihagyom vagy megoldom valami kikukázott telefonnal
Én is kukábadobós vagyok, ha valami felcsesz... Legnagyobb tételem eddig egy T300 volt, ami a kukában kötött ki.[ Szerkesztve ]
-
kzolee216
senior tag
Akinek esetleg volt TLCM pedálja vagy használ, milyen rugóbeállításokkal játszott, játszik? Megéri felmenni a két pirosra, bírja a cucc hosszú távon? Én fekete és piros kombóval tolom jelenleg és már kicsit kevés 80%-on.
[ Szerkesztve ]
-
-
kzolee216
senior tag
válasz
sentry0 #71191 üzenetére
Ha lehetne valami sorrendet felállítani, akkor Te hogyan raknád sorredbe a következő szimulátor összetevőket/elemeket?
Én az élményre megyek: bass shaker-ek, bázis + perec, pedál, monitorok (3 db), cockpit, ülés (persze csak ha van rajta shaker), Többi kieg pedig ezek után.[ Szerkesztve ]
-
kzolee216
senior tag
válasz
Találtgyerek #70969 üzenetére
Erre gondolsz? Pirossal megjeloltem:
Nekem 130 fokos szogre vannak beallitva a monitorok, igy 146cm a megjelolt tavolsag 27 colos monitorokkal.
[ Szerkesztve ]
-
kzolee216
senior tag
válasz
PapírVilla #70733 üzenetére
Nekem drive általában 100 vagy 80, játékban meg olyan 40-45%. (Simagic Alpha 15nm)
-
kzolee216
senior tag
válasz
::Trunks:: #70559 üzenetére
Ha másra is fogod használni, akkor úgy teljesen oké.
Pl. HL Alyx -
kzolee216
senior tag
válasz
::Trunks:: #70551 üzenetére
Igen, legalább 4070 vagy 3080 ajánlott, bár úgy se lesz a legjobb az élmény, mert eléggé kompromisszumos lesz. Én quest 2-t hajtottam és végül a 3 monitorra váltottam egy 3080-as kártyával.
-
kzolee216
senior tag
válasz
Marci112233 #70539 üzenetére
Bocsánat, igen férement nagyon
-
kzolee216
senior tag
válasz
Marci112233 #70536 üzenetére
Kelleni fogy egy váz vagy fúrd át a bútorlapot. Sajnos ez egy ilyen hobbi
-
kzolee216
senior tag
válasz
zsalesz #70409 üzenetére
Én ACC alatt próbáltam, nekem ott nem nagyon jött be a 195. Úgy érzem kicsit túltolták a részleteket, régen a v193 alatt jobbnak, smooth-nak éreztem. Lehet szüttyögnöm kellene vele, de már most is 4 smoth-al tolom és kb 6 lenne a számomra megfelelő így első nekifutásra, ami kicsit magasnak tűnik. Lehet a hétvégén még meg is szokom, ki tudja...
-
kzolee216
senior tag
Valaki frissített Simagic bázist V194-re? Mi a véleményetek? Mehet a frissítés?
-
kzolee216
senior tag
válasz
Fehercsoki #70144 üzenetére
Ez a Simagic p500 nekem új infó. Elsőre tök jó megfizethető kategória. Lehet le is fogom erre váltani a TLCM-et.
-
kzolee216
senior tag
válasz
Bandit21 #70052 üzenetére
Bakker, nálam mindent kiszúr az asszony. Két hete vettem a PS-hez egy Pulse fülest, gondoltam úgyse fogja kiszúrni, mert este szoktam vele csendben játszani, ő olyankor nem nagyon zavar. Hát a második napon észrevette
(Én meg mentegetőztem, hogy a munkahelyemről hoztam, mert nem kellett senkinek
)
Mondjuk a Simagic Alpha szett árának a felét tudja, a VGA cserét pedig régebben én is hasonló módon intéztem
Monitorokat pedig a rokonság dobta össze 40-es szülinapra, csak azt nem tudja már amit én dobtam hozzá.Jajj de gonoszak vagyunk
[ Szerkesztve ]
-
kzolee216
senior tag
válasz
zsozsa74 #70047 üzenetére
Igen, sajnos nekem a setupom ezekkel a beállításaimmal csak az élményre ment (ahogy írtad is). Ma gondoltam ezért kicsit belenyúlok, de még szöszölni kell vele, mert most csak belezavarodtam az effektekbe, viszont az élményfaktorból se szeretnék veszteni. Valszeg így ha jól értem, érzem, kell még minimum egy shaker.
-
kzolee216
senior tag
Bass shaker téma: Van a pedálom alatt és az ülésem alatt is 1-1 BST1. Ki milyen effektet pakolna ezekre? Hátam mögött kettő TT25, így a motor, váltás le van ezekkel tudva, érzésre tökéletes, nem keveredik. Alsó elemekkel vacakolok... Ott a rumble, impact, wheel lock és split-et használom, de valami érzésre hiányzik vagy csak nem találtam el a megfelelő hz-t. ABS-t és a TC-t ha felteszem, akkor keveredés van, valszeg azokat külön külön kellene feldobni egy-egy TT25-el a pedálokra. Lehet ezt kellene megugranom?
-
kzolee216
senior tag
válasz
FlegMajom #69809 üzenetére
Tessék: [link]
Kiindulásnak tökéletes, utána pedig neked kell eldöntened, finomhangolnod az igényed szerint vagy megfelel. Ember válogatja kinek mi a jó, ki kell tapasztalni. A szoftverben is vannak játékokra bontva beállítások. Azok se rosszak. Valaki például minden effektet kikapcsol[ Szerkesztve ]
-
kzolee216
senior tag
válasz
FlegMajom #69777 üzenetére
Én meg a T300-al nem vagyok megelégedve, de nem nagyon hangoztattam. Újonnan vettem KV-tól, pár nap alatt motorhibás lett. KV átirányított a garancia miatt egy másik céghez, aki tojt az egészre, végül én leveleztem a Thristmasterrel. Ügyfélszolgálat szerint az átküldött videóm alapján nem láttak hibát. Nem is értem, hogy lehet úgy távolról beazonosítani.... Végül leveleztem még velük párszor, majd annyira felhúzott a dolog, hogy végül kivégeztem a kormányt, kitéptem a szívét (motort), majd ezzel a lendülettel dobtam is a kukába. Alapjába véve nyugodt ember vagyok, asszonytól még mind a mai napig visszakapom, hogy mennyire meglepődött a döntésemen, mert ő is végignézte az utolsó akciót.
[ Szerkesztve ]
-
kzolee216
senior tag
válasz
FlegMajom #69714 üzenetére
Én is azt mondom, nekem is bevállt. Bár nekem a sima Alpha van, de szerintem ez itt most lényegtelen. Fél éve gyűröm amennyit időm engedi, eddig semmi problémám nem volt vele. GT Neo meg szintén szuper, igaz drágább perecet még nem használtam, így nincs viszonyítási alapom.
[ Szerkesztve ]
-
kzolee216
senior tag
Szerintem is hasznos infók voltak, amennyire követtem a történéseket. Valamennyire érintett is lennék a Simagic cuccaimmal. Gondoltam este majd átolvasgatom a hasznos dolgokat, erre sehol semmi.
[ Szerkesztve ]
-
kzolee216
senior tag
Belövöd a 3 kijelzőt, majd a képernyők méreteit, monitorok szögét, fejed távolságát, majd a legtöbb játék beáll úgy ahogy kell. (AC, ACC, Iracing tuti) Asus bezel free meg 0 értékre lett beállítva, így nem is kell a monitorok közti kávák méretével szöszölnöm, mert az midnen esetben 0 lesz így.
Kb ez lesz az eredmény:
[ Szerkesztve ]
-
kzolee216
senior tag
válasz
András12345 #68250 üzenetére
Elméletileg az a legfrisebb Simpro. Én Porsche 911 alatt probaltam nemreg (5 percre), lehet akkor csak a hir hallatan tunik nekem simabnak. Delutan jott az Iracing-hez frissites, amiben aktivaltak.
[ Szerkesztve ]
-
kzolee216
senior tag
Mai napon megjelent az Iracing 360hz-es Simagic FFB tamogatasa. Nekem eddig bejott, igaz csak 10 percre tudtam megnezni. Mondhatni simabbak az effektek, bar meg kell jatszani az FFB beallitasokkal, hogy tokeletes legyen, de nekem mar igy is megfelel. Bar lehetseges, hogy sokaknak zavaro lesz ez, mert ugy erzem kevesebb effektet kapok, regebben kicsit nekem szaraz FFB erzesnek tunt, most meg vaj sima.
[ Szerkesztve ]
-
kzolee216
senior tag
-
kzolee216
senior tag
válasz
FlegMajom #68146 üzenetére
Nem lehet, hogy a vázad ad vissza egy olyan rezgést amit úgy érzel? Nekem is volt ilyen jelenségem, nekem a vázam mozgott kb 1 milit, amit a kormányon éreztem a legjobban. (Alig jöttem rá) Próbáld egy kézzel csavarni a kormányt erővisszacsatolással, másikkal pedig terhelni a vázat ellentétesen, majd fordítva. Hátha.
[ Szerkesztve ]
-
kzolee216
senior tag
válasz
FlegMajom #68138 üzenetére
Nekem garanciális dolgom szerencsére nem volt, de igen garanciával adják az ott vásárolt termékeket. A Simagic Alpha és egy GT Neo szeztem van onnan, minden teljesen új csomagolásban érkezett. Szerintem a garanciális dolgokban is segítőkészek, amit személyesen is megerősítettek nálam. Én bátran ajánlom őket. Valszeg én ha lehetőségem lesz, akkor onnan fogok még rendelni pár dolgot.
[ Szerkesztve ]
-
kzolee216
senior tag
válasz
Bandit21 #67842 üzenetére
Én úgy tudom, hogy úgy van ahogy mondod:
Elvileg ha 8 nm táppal 5-re szabályzod, dirverben akkor szerintem vág 5-nél.
Ha a driverben marad 8 és a játékban veszed le akkor nem vágja le.
De elég csak a visszajelzőt megnézni Acc-ben, ott jól látható. Nekem a 15nm driverben 100, Iracing-ben kb 6nm, de ha esetleg elvesztem a kocsi felett az uralmat, akkor kitepi a kezembol, el kell engedniAcc-t pedig driver 80, game 45.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Kalandor: Te mennyit költesz havonta kajára?
- Milyen egeret válasszak?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- World of Tanks - MMO
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- iPhone topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mobil flották
- Megtollasodik középkategória
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Akku: 87%, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel 1 Év Garanciával!
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Akku: 85%, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- ZBook Studio 16 G10 16" FHD+ IPS i7-13700H RTX 2000 Ada 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Sony 7.1 hangfalszett és Yamaha erősítő
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i7-12700KF + RX 7800 XT 16GB GDDR6 + Új 16-32GB DDR4! GARANCIA/SZÁMLA!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest