- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Tóth Olivér: VGA... Avagy honnan és hová?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- potyautas: Sára és a párja.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2026-02-10 08:23 Téma összefoglaló
Fórumtársak szimulátor komponenseinek/hardvereinek/játék preferenciájának táblázata és annak 2023-as konklúziója majd 2024-as konklúziója majd 2025-ös konklúziója GalaHU tollából, illetve itt található a fórumtársak cockpitjeinek galériája.
Itt egy nagyon hasznos setup guide, mindenre kiterjedően, angol nyelven.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tome0001
Topikgazda
-
tome0001
Topikgazda
A Fanatec leakciózta az összes DD bázisát, nagyjából Black Friday áron van minden:
-
tome0001
Topikgazda
-
tome0001
Topikgazda
-
tome0001
Topikgazda
-
tome0001
Topikgazda
-
tome0001
Topikgazda
-
tome0001
Topikgazda
Simlab GT1 Evo? 180k körül
-
tome0001
Topikgazda
Ha valaki kipróbálná Misha Fanatec beállításait, AC Evo-ban. Amugy most látom hogy a 0.4 már támogatja a fullforce-t?
Valaki érez bármi extrát? 
-
tome0001
Topikgazda
-
tome0001
Topikgazda
Ezeknek az alu profilos simlab cockpiteknek durván leesett az ára, 2-3 évvel ezelőtt ezek legalább egy 100-assal voltak drágábbak, ha jól emlékszem.
-
tome0001
Topikgazda
-
tome0001
Topikgazda
-
tome0001
Topikgazda
Srácok,
Adott egy meki GT3 v2 perec, ami eléggé "ujjzsíros" a gombok körül illetve a gumis markolatnál.
Ki mivel állna neki a tisztításnak?
Gyerek popsitörlő sajnos nem nagyon oldja, folyékony szappanos használt fogkefére gondoltam még hogy érdemes lenne megpróbálni, nagyon finom mozdulatokkal.
Isopropil alkohollal nem merek rámenni, mert lehet az első érintéssel tönkrevágom.
Aki csinált már ilyen kormány nagytakarítást, van valami bevált szer rá?
Akár valami kormány/műszerfaltisztítő spray vagy hab ajánlást is szívesen fogadok.
Köszi előre is. -
tome0001
Topikgazda
Srácok,
Egy Skoda Octavia ülésbe, hátulra a zsebbe, befér 2db Dayton Audio BST-2 egymás mellé?
Most csak emiatt nem szerelném le őket a rig-ről hogy kipróbáljam, de hátha van valaki akinek így van az elrendezés.
Köszi -
tome0001
Topikgazda
Közérdekű információ:
A hardveraprón belül változtak a játékvezérlő kategóriák:
Javaslom hogy mindenki vizsgálja felül a kategóriát amibe a hirdetése van, hogy biztosan jó helyre tették-e az adminok. -
tome0001
Topikgazda
-
tome0001
Topikgazda
Szerintem a pedál plate-re alulról lehet tenni, rázókő tök jól érezhető ott, annak ellenére hogy a segged alatt sokkal erősebben érzed...
Én a pedálra rakott bass shakerek-től sokat vártam, de két hónap után le is szereltem, mert szerintem semmire nem jók.
Az elől BST-2 hátul BST-1 működhet? Az egyik 35W a másik 50W. Mondjuk ha 2x30W-al hajtod meg akkor jó, viszont akkor meg minek a drágább BST-1?
-
tome0001
Topikgazda
-
tome0001
Topikgazda
-
tome0001
Topikgazda
-
tome0001
Topikgazda
-
tome0001
Topikgazda
-
tome0001
Topikgazda
-
tome0001
Topikgazda
-
tome0001
Topikgazda
Sziasztok.
Hosszú kihagyás után lefrissítettem a fanatec drivert (464-ről 474-re), a bázis és a QR fimware-t is.
A frissítés után az usb játékvezérlőben két fanatec eszközt látok.
Az elsőbe belépve a gombok nyomkodásakor minden oké, visszejelzni.
A második eszköznél semmi nem történik.
A kormány amúgy rendben üzemel, de a frissítés előtt csak egy volt belőle.
Mi miatt lehet ez?
-
tome0001
Topikgazda
-
tome0001
Topikgazda
-
tome0001
Topikgazda
-
tome0001
Topikgazda
-
tome0001
Topikgazda
-
tome0001
Topikgazda
-
tome0001
Topikgazda
-
tome0001
Topikgazda
-
tome0001
Topikgazda
Sziasztok srácok,
Másodkézből került hozzám nemrég egy "MT Simtech" Evo display 5 kijelző, ami azt a hibát produkálja, hogy néha lecsatlakozik a számítógépről, utána pedig magától visszacsatlakozik (a windowsban a lecsatlakozás és a visszacsatlakozás rendszerhang hallatszódik).Ez kb 1-2 perceknént 5-6 másodpercig történik. Ekkor a kijelző elsötétedik vagy kimered egy adott állásban. Legfrisebb Simhub fut a háttérben természetesen, ahová felteleptíttem a kijelzőt a használati utasítás szerint.
Az alábbi dolgokat már próbáltam, sajnos egyik sem segített:
USB kábel csere
USB kábel átdugás a gép összes USB portját kipróbáltam
Külső tápos USB HUB-ba való csatlakoztatás.Tudtok-e segíteni nekem abban, hogy mi lehet a probléma?
Gyanakszom hogy esetleg a kijelzőben lévő Type-C foglalat lehet a rossz?Köszi
T. -
tome0001
Topikgazda
Több is van hozzá:
-
tome0001
Topikgazda
A mai szerzeményem: Simruito loadcelles kezi, 84$ volt.
Beszamolo kesobb.
-
tome0001
Topikgazda
Én a UPS-ről két hete olyat hallottam egy szimus bajtársunktóltól, hogy 3 hete Magyarországon volt a csomag tracking szerint, telefonálgatás, panasz, fenyegetés, stb az UPS felé, aztán egyszercsak hozta a futár, minden reggeli tájékoztató email és telefonhívás nélkül

Az indok az volt, hogy abban a faluban ahol a srác lakik, csak nagyon ritkán jár a futár, azért nem tudták kézbesíteni ennyi ideig
Hozzátenném, egy pest megyei faluról volt szó
-
tome0001
Topikgazda
-
tome0001
Topikgazda
-
tome0001
Topikgazda
En a simjack szeki valtot (SQB002) csak dicsérni tudom. Full fem az egesz, allithato az erosseg, semmi cicoma.
Nem a leghalkabb, de a valtasi erzes amit ad, kárpótol.
Mondjuk az 2x ennyi, mert 100 dollar korul van, szerintem alatta nem nagyon eri meg venni.
Ez igazi "berantos" erzest ad. -
tome0001
Topikgazda
Srácok,
A fejhallgatós hozzászólásokat, kérem, tegyétek OFF-ba.
Lassan átnevezhetjük magunkat fejhallgatós topicra az elmúlt 20 hozzászólás alapján.
Köszi! -
tome0001
Topikgazda
-
tome0001
Topikgazda
-
tome0001
Topikgazda
-
tome0001
Topikgazda
Én nekem már minden pedálom volt a Fanatec szériából, ár/érték és konfigurálhatóság szempontjából is a v2 a legjobb szerintem.
Viszont a v2 gyári elasztomerekkel igencsak kemény fékpedállal rendelkezik, de szerintem pont ez a jó benne. Kinek mi jön be. Ha puha fékpedál érzetet keresek (habár a loadcell lényege pont nem ez) akkor viszont nem a v2 lesz a nyerő.
Az Elite v1 pl. sokkal puhább elasztomerekkel rendelkezik gyárilag mint a v2. -
tome0001
Topikgazda
Szerintem a 4 coll kicsi, nekem az 5-ös van, a 32-es pereccel pont jó elegyet alkotnak...
Az 5-ös lehet hogy drágább, a házas 19mm-el nagyobb mint a 4-esnek.
Amugy mindent tudsz állítani, kijelő fényerő, led fényerő, minden full konfigolható.
Én a Lovely dash-boardot használom, de kinek mi jön be.
Kormánygombra ki tudod tenni a HUB váltást, ergo nem kell az ujjaddal bűvészkedni ha a dash-ek között akarsz váltani. -
tome0001
Topikgazda
Ha QR1-ed van, én elsőkörben megpróbálnék egy kétoldalú szorítógyűrűt feltenni. Ha QR1 Lite-od van, akkor azt ki kell dobni, és fémre váltani.
Esetleg egy teljes QR2-re való váltás sem rossz ötlet.
Másik USB port-ban is próbálkoznék (ha van USB hub, azt ki kell iktatni a hibakeresés idejére).
Habár ez a verseny közben elmegy az ffb, egyértelműen a bázis type-c oldali tengely érintkezési hibájára utal, ezért indulnék el első körben a szortógyűrűvel.
Ha kell esetleg, írj és küldök egyet. -
tome0001
Topikgazda
Sziasztok,
3 hónap kihagyás után én is "odaültem" ma a szimu elé.
A fórumot azért read-only-ban követtem
Nyáron költöztem, lakásból házba, a spejzet men's cave-ként használom, ami csak 3nm, viszont minden műszaki cikkem oda zsúfoltam be (3D nyomtató, gamer PC, házi szerver, szim, stb.) Nyáron 30 fok van benne, igazi versenyautós felling
Az elmúlt 3 hónapban sikerült egy MT Simtech dash-et és egy buttonboxot is beszereznem.
Ami nagyon fura ebben az összeállításban, hogy közel van a monitor, amire mindig is vágytam, de most meg túl közelinek tűnik, vagy legalábbis még szoknom kell... Ezek után fel sem merül bennem a 32:9, habár ide nem is férne be. Nem baj, marad egy csomó pénzem.
Amit még állítottam azok a bass shakerek, a lakásban, nem mertem a szomszédok miatt 60-70% felé venni, most 100%-ra rakom fun-ból, és élvezem ahogy életre kel a cockpit.
LMU-val mentem ennyi kihagyás után észrevehető a fejlődés, viszont az LMU után az AC Evo hatalmas csalódás, olyan mintha alig lenne benne FFB.
Azt mondom, szerintem az LMU van a legmagasabb szinten (legalábbis az én szubjektív véleményem szerint.).
1-2 kép a szentélyről:
-
tome0001
Topikgazda
-
tome0001
Topikgazda
-
tome0001
Topikgazda
50%-os damperrel minden finom ffb rezgést és részletet "elmosol" gyakorlatilag.
10% alatt ideális... Fokozatosan próbáld meg levinni. -
tome0001
Topikgazda
Clubsport DD esetben is ugyanez a helyzet, csak nem annyira darabos a ferde magnesezes miatt.
-
tome0001
Topikgazda
-
tome0001
Topikgazda
-
tome0001
Topikgazda
-
tome0001
Topikgazda
-
tome0001
Topikgazda
Sziasztok,
Van egy BMW E36 ülésem, jelképes 8db Budweiser sörért elvihető Szigetszentmiklósról.
Flexszel le lett vágva egy cockpitről, és 1500 Ft-ból bárhol ki lehet húzni nedves kárpittosztítóval, hogy csilli villi legyen. Szakadás nincs rajt.
Helyhiány-tároló hely felszabadítás miatt az első jelentkező viheti (aki ténylegesen eljön érte). Képek -
tome0001
Topikgazda
-
tome0001
Topikgazda
Köszi a tippet!
-
tome0001
Topikgazda
-
tome0001
Topikgazda
Mai postával érkezett: Simjack SEQ shifter. 41.000 Ft volt. Egyelőre csak felszereltem, összekötöttem a géppel. Előfeszítés állítható rajta, full fém az egész, nagyon jó érzetre, atesz váltótartóval full kompatibilis. Hétvégén lesz időm bejáratni... Később még írok róla bővebben.
Az atesz váltótartó kicsit mozgott alatta, de a zártszelvények csatlakozásába belecsavartam egy 3-as facsavart, most mint katiban a gyerek. De azért később majd valami 3D nyoomtatott ék lesz a végleges megoldás a zártszelvények közötti kb. 1mm-es hézagra...
-
tome0001
Topikgazda
-
tome0001
Topikgazda
-
tome0001
Topikgazda
Szerintem nem kell tole nagy merevseget varni, de ennyiert üléssel együtt meg lehet egy jo ár/érték aranyu cockpit. Ranezesre 8Nm felett nem próbálkoznék vele, de alatta jo lehet.
Mondjuk az atesz fele váz is megall 90k kornyeken, de arra meg kell egy ules is, szoval nagyjabol egy arban vannak, de azert az atesz fele merevseget nezve magasan veri ezt, ebben biztos vagyok. -
tome0001
Topikgazda
-
tome0001
Topikgazda
Ugyanolyan erősségre állítva az első pár kanyar után érzed a többlet részletességet szerintem, és sokkal direktebb, "csattanósabb" ffb-t ad

De mint írtam, szerintem ebben a QR2 miatti 0mm-es "flexhatás" is benne van vastagon.
Ha csuklósérülésed van, akkor viszont nem biztos hogy érdemes lecserélni szerintem... Azért az erősen befolyásoló tényező. -
tome0001
Topikgazda
-
tome0001
Topikgazda
-
tome0001
Topikgazda
-
tome0001
Topikgazda
Elkészültem a DIY-Home made buttonboxommal. A teljes költsége 4200 Ft volt (ennyi volt a vezeték néküli Genius numpad 1000 ára).
1 oldalnyi etikett címke kellett még hozzá.
Kicsit fapados, de funkcióját ellátja, és vezeték nélküli
Az atesz vázra való tartót cstibikeee fórumtárs készítette, az én skicceim és elmondásom alapján (nem volt egyszerű dolga
) amit innen is köszönöm neki.
Ezúton ajánlom őt ismételten, mert nagyon korrekt srác, és minden egyedi elképzelést megpróbál véghezvinni

-
tome0001
Topikgazda
-
tome0001
Topikgazda
-
tome0001
Topikgazda
-
tome0001
Topikgazda
-
tome0001
Topikgazda
-
tome0001
Topikgazda
-
tome0001
Topikgazda
Nekem a Tp-Link UH700 bevált. Tölt, eloszt, habár nem olcsó.
-
tome0001
Topikgazda
-
tome0001
Topikgazda
Szerintem reális áron mindennek van piaca, és nagyon sokan szenvednek még a műanyag QR1 Lite-al, csak mivel újonnan már nincs (vagy csak ritkán) fém QR1 a fanatecnél (meg nem akarják az 50€ mellé a még 40€ pk-et kifizetni).
Egy használt, jó állapotú, dobozos Qr1 szerintem 18000 körül 1 héten belül elmegy itt a HA-n, ettől ne félj szerintem. -
tome0001
Topikgazda
Jelenleg a podiumok használtan csak nagyon nyomott aron adhatoak el sajnos, igy szerintem nem eri meg a valtas.
Olyan a helyzet mint a csw 2.5 esetében, aminek a csl dd megjelenése utan felére esett a hasznaltpiaci ara, pedig az egyik legjobb - ha nem a legjobb szijas bazist amit valaha gyartottak.
Attol mert van ujabb technológia, nem jelenti azt hogy a regi rossz.
-
tome0001
Topikgazda
Belekezdtem a low budget buttonbox projectembe, egy ilyen vezeték nélküli! numpad társaságában. Ezt felrögzítem (még nem tudom hogy) az atesz féle vázra.
Azért írom, mert ha valaki hasonlót szeretne, itt aztán minden gomb matricát megtalál, minden színvariációban, csak ki kell képlopóval szedni őket a weblapról: [link] -
tome0001
Topikgazda
-
tome0001
Topikgazda
Biztos hogy mindkettő benne van, de erre így egyértelműen nem tudok válaszolni.
Inkább úgy fogalmaznám meg hogy finomabb ffb részletek jönnek mint CSL DD esetében, ami biztos hogy az eltolt tekercselés miatt is van.
Ami érdekes, hogy kikapcsolt állapotban ha forgatod a tengelyt, ez is darabosan forog, csak nem annyira mint a CSL DD. -
tome0001
Topikgazda
Itt írtam a projetről. BST-2höz és TT25höz is ezt használom.
Olcsó, nincs vele bajom, de azért többünknek pukkant már el ilyen erősítő.
Nobsound Mini lehet alternatíva 3x ennyiért.
Arra kell figyelni, hogy ezek az erősítők 24V-os tápegységgel adják ki azt a teljesítményt ami rájuk van írva, de sokszor gyárilag, érthetetlen módon 12V-os táppal adják őket. Én ezért használok állítható erősségű tápokat hozzájuk (3-24V között lehet állítani egy potméter segítségével) - ez is benne van a listában, linkkel együtt. -
tome0001
Topikgazda
-
tome0001
Topikgazda
Tudtommal még egy játék sem tamogatja, de erre a kerdesre meg a legjobb baratom (chatgpt) sem tudott valaszolni egyelőre.
Ac evoban van vmi trueforce csuszka, de az a logitech kamu szabvanya ha jol tudom.
Igazabol nem is tudom mi ez a fullforce, de kivancsi lennek ra.
Ac evoban szerintem is benne lesz, amennyire a kunos es a fanatec partnerségben vannak egymassal. -
tome0001
Topikgazda
Szevasztok szimesek!
Itt a nagy AC EVO hírek mellett feldobnék egy másik témát, ugyanis két hete a CSL DD 8Nm bázisomat lecseréltem egy Clubsport DD-re (12Nm-es verzió).
Jelen írás, egyéni szubjektív véleményemet tükrözi...
Bandi már amúgy is nagyon noszogatott hogy írjam meg a véleményem róla :)
Hogy mi miatt váltottam azt leírom pontokba szedve:4 oka volt a váltásnak:
1. Ritkán játszom, de akkor szeretek minőségi élményt kapni a szimultátorban, és mivel nem megyek hosszú versenyeket, ezért 80-85% körül használtam ACC-ben és LMU-ban a kormányt. Namármost ezen az értéken a 32cm-es Clubsport RS perecem miatt sokszor clippingelt a CSL DD 8Nm-en, P1v2-vel semmi ilyen nem volt, de az egy jóval kisebb tömegű perec volt.
2. Régóta gondolkoztam a QR2-re váltáson még a CSL DD-n, de nem akartam annyit adni érte, még úgy sem hogy csak 1 perecem van jelenleg. QR1-en azért volt minimális flex (amire én kifejezetten érzékeny vagyok), ez a QR2-vel teljesen megszűnt.
3. Én imádom a Fanatecet, nem is gondolkoztam másban, és így hogy már 8Nm után nem a Podium DD 20Nm-es verziója a következő lépcső, hanem a Clubsport DD 12 és 15Nm-es bázisaiból is lehet választani, házon belül.
4. porfátlanul jó áron sikerült egy fél éves, garis Clubsport DD-t szereznem.A báziscsere melett további 2db BST-2-es bass shakert is felszereltem az ülés és a pedál plate alá, a 2db pedálon lévő TT-25 mellé.
Namármost ez a báziscsere és a shakerek együttesen olyan élményt adtak, ami könycseppet csalt a szemembe kis túlzással.
Még a beüzemelés előtt, a perec felcsattintása után észrevettem, hogy a QR2 bizony egy sokkal jobb és merevebb kontsrukció mint a fém QR1. 0mm oldalirányú kilengése van a perecnek, játék közben, de csak ha póráblgatod üresjáraton akkor is.
A bázisok közötti súlykülönbség is szembetűnő, a CSL DD 5,5kg, a Clubsport DD majdnem a duplája a maga több mint 10kg-os tömegével.
Az első teszthez az LMU-t hívtam segítségül, ami szerintem (szubjektív) a legjobb FFB-vel rendelkező szimulátor jelenleg, mióta a legutóbbi nagyobb frissítést megkapta a játék. Nekem ez az egyik legfontosabb szempont egy szimben.Cstibikeee cimborámmal nekiültünk közösen, hogy kipróbáljuk mit tud az új bázis. Driverben 100%, játékban 85%-on mentünk első körben. A 3. tesztkör után elkezdett fájni a csuklóm (nem vicc), úgyhogy visszább vettük 65-70%-ra, ami sokkal élhetőbb volt, mindeközben semmi részletet nem vesztettünk.
Ami egyből észrevehető, hogy a Clubsport DD erősebb, sokkal direktebb érzést ad. Olyat tud ütni, annyira reszponzív, hogy ezt egyszer mindenkinek meg kell tapasztalnia. Megmondom őszintén (de ez csak egy feltételezés) hogy ebbe a pluszban nem csak a bázis, hanem a QR2 is benne van vastagon. Nem gondoltam volna, hogy ekkora pluszt fogok érezni a QR2 miatt (és lehet csak placebo/illúzió) de azt érzem, hogy sokkal jobban át tudja adni az erőhatásokat a perecre. Az autót amúgy jobban "érezni" a nagyobb bázissal, ez valószínűleg a többlet ffb részlet miatt van.Ami a két bázis között a különbség (ha jól tudom) hogy a CSL DD peak 8Nm, a Clubsport DD pedig konstans 12Nm, ami számottevő erőtöbbletet eredményez.
Én azt éreztem, hogy kb pont annyival van több részlet a CSL DD 8Nm és a Clubsport DD között, mint amikor a CSL DD 5Nm-es tápod kicseréled egy 8Nm-esre.Én javaslom minden CSL DD tulajdonosnak, hogy cserélje le a QR1-et (szubjektív) QR2-re, mert tényleg egy érezhetően jobb konstrukció az új szabvány. Simube Bundle-val szerintem nagyon olcsón meg lehet úszni 1 perec esetén, több perecnél azért kicsit húzósabb.
Hogy megérte-e váltani Clubsport DD-re? Mindent összegezve igen, nagyon elégedett vagyok, de azért itt az ár mindig befolyásoló tényező. Szerintem ha újonnan kell megvenni 800€-ért, annyit nem ér meg. De ha használtan 250-280k körül meg tudod venni, és Fanatecben gondolkozol, a Clubsport DD egy nagyon versenyképes ajánlat.
Mindezek mellett bass shakerek-e is nagyon ajánlom, mert tényleg életre kel az egész cockpit, viszont én azt gondolom hogy nem feltétlenül szükséges a BST-1, a BST-2 is elegendő teljesítményt tud adni. Habár ha BST-2-ben gondolkozol, onnan árban már nem nagy ugrás a BST-1 (pár ezerrel több/db).Szumma szummárum: a szám fülig ér minden egyes szimben eltöltött percben!
Akinek van bérmi kérdése ezen posttal kapcsolatban - privátban, vagy akár itt is tegye fel nyugodtan! -
tome0001
Topikgazda
Simhub frissítés is van (9.7.0) az AC Evo végett

-
tome0001
Topikgazda
-
tome0001
Topikgazda
Hol vannak az előre beharangozott GT3-as Porsche-k és a GT2-es AMG-Mercik?

-
tome0001
Topikgazda
A Fanatec most 100€ discountot ad a DD Pro bázisra.
Ami érdekesség, hogy ez még QR1-es bázis oldali csatival jön, gondolom ezeket akarják kiszórni.
-
tome0001
Topikgazda
Majd a 3. Fanateces rendelésed után hozzászoksz, hogy nincs ráhatásod mikor érkezik meg (ahogy sokan belenyugodtunk ebbe a ténybe az elmúlt években).
-
tome0001
Topikgazda
Én is tudom, hogy ezek a tápok valójában ellátják funkciójukat.
Azért a passzív hűtési megoldásokra kíváncsi lennék, mivel ez egy zárt műszerdoboz valójában így kép alapján.
Azért meg kéne mérni, hogy valóban 24V-ot ad le, tartósan le tudja-e adni, mennyire melegszik, és mennyire lesz tartós.
Ha 180W-os tápegység van benne, akkor az játék közben 100%-on megy, én pl 220-250W teljesítményű tápokból csinálom a DIY tápokat, így max teljesítményen is csak 70-80% körül kell a tápnak leadnia (és ezt minden szakkönyv meg is írja hogy túl kell méretezni).
Ezáltal nem melegszik annyira, nem lesz túlterhelve, és tartós lesz ha nem hajtjuk folyamatosan 100%-on.Természetesen ettől még lehet jó, mert nem ismerem, csak én vásárlás előtt ezeket a kérdéseket tenném fel magamban.
-
tome0001
Topikgazda
-
tome0001
Topikgazda
-
tome0001
Topikgazda
-
tome0001
Topikgazda
-
tome0001
Topikgazda
Eljott az Ac Evo megjelenésének a hete kedves forumtarsak.
En pentekre szabit vettem ki 🙂
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- Eladó Samsung Galaxy A12 4/128GB fekete / 12 hónap jótállás
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB DarkFlash DK352 Plus 500W
- REFURBISHED és ÚJ - DELL Universal Dock UD22 (DisplayLink)
- HIBÁTLAN iPhone SE 2022 64GB White-2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS5460
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest