Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
freeknight
őstag
Rosszul fogalmaztam, a kórházba utalt betegeknek annyi, (össz fertőzöttek 20%-a, de ez kínai adat, még változhat)
Aki kihordja otthon, annál állítólag 2 hetet vesz igénybe a gyógyulás, de ők vagy bele se kerültek a statba, vagy csak korlátozottan.
Aki kórházba kerül, kialakul a tüdőgyuszi, annál 3-6 hét,eset súlyosságától függően.
Engem alapból az rémiszt meg, hogy honnan vette a who azt a számot, hogy az emberek 80%-a kihordja otthon lábon?
A 3-6 hét gyógyulás reális, kolléga is erre hívta fel a figyelmet, hogy bár már 2 hete nincs annyi megnetegedés, de ezeket nem követte olyan gyorsan a gyógyultak száma. -
freeknight
őstag
válasz kw3v865 #7172 üzenetére
Már ezt írtam, de ebben a járványban nagyon leszerepelt a who. Minden egyes ajánlásuk vagy teljesen hibás volt, vagy csak simán rengeteget késtek vele.
Plusz ugye a who kérdés nélkül benyelte a kínai számokat, erre alapozták mind a 80%-a kihordja lábon feltevést, illetve a 2%-os halálozást is (utólag felemelték 3,4%-ra, de olaszoknál már így is 8%, és mindenhol folyamatosan növekszik, kivéve németország és dél-korea).
Ezzel a 80% kihordja lábon sztorival várjuk meg az olaszokat, (még inkább a németeket, talán picit jobban tesztelnek), ahogy csak a 80+-os rákos és aidses emberekre veszélyes mantrát is.
2-4 hét múlva sokkal okosabbak leszünk. -
freeknight
őstag
Én mindenhonnan azt hiányolom, hogy szinte senki nem jelzi, hogy a különféle korcsoportokban hány % az intenzív ellátásra szorulók aránya?
A halálozás másodlagos, mert ha elfogynak a lélegeztetők, és megfogyatkoznak az orvosok is, az megy majd feljebb, azoknak a számával, akiknek már nem jut gép. Olaszban már szigorodtak az újraélesztés követelményei, és állítólag már annyi fiatal van gépen, hogy a 65+-osokat gépre se rakják. Persze ez addig csak találgatás, amíg valaki nem mutat hivatalos számokat, de azokat valamiért nemm nagyon látunk. -
-
freeknight
őstag
válasz Ajándékok #7312 üzenetére
Szállodai szektorban erősen érdekelt a főnök, a lánya, meg a baráti köre.
Hogy nézne már ki, ha a szép hoteleket, köhögő betegek szennyeznék be?
Pedig lenne értelme, fizetni is lehetne érte bérleti díjat, azzal a kikötéssel, hogy legalább 80%-át a munka nélkül maradt dolgozóknak lehetne adni.
Sőt, ezek a dolgozók megfelelő felszereléssel el is láthatnák a karanténban lévőket (főznének rájuk amit a szoba elé tennének, ilyenekre gondolok, nem ápolás persze). Máris csökkenne picit az óriási munkanélküliség.
Szóval sok jó ötlet lehetne itt. -
freeknight
őstag
Olaszország úgy döntött, beenged riportereket a kórházakba.
Volt már rejtettkamerás felvétel, amit nővérke készített, ez most más, sokan vannak, akik hozzájárultak az arcuk mutatásához, alapból is jobban kivehető, ki hány éves.
Igazán öregeket elvétve látni, a 40-60 éves korosztály foglalja el a gépek nagy részét.
Mindez európa egyik legfejletteb eü ellátórendszerével rendelkező régiójában. Ízlelgessük ezt egy kicsit, és gondolkodjunk el rajta mi lesz akkor nálunk, a sereghajtóknál.
Íme a videó[ Szerkesztve ]
-
freeknight
őstag
Tegnap linkeltek us cdc hivatalos statot pont nekem, mert kíváncsi voltam rá.
Ott is lehet látni, hogy szép számmal vannak a munkaképes korosztály tagjai is gépen.
Napok óta az folyik a csapból is, hogy bizonyos életkor felett (65 vagy 70), már nem is zavartatják magukat az olasz orvosok, hogy gépre tegyék a pácienst, mert fiatalabbakkal vannak tele az ágyak.
De persze, én mindig csak pánikot keltek. Hihetetlen, hogy még mindig ennyire ragaszkodtok a rózsaszín ködhöz.[ Szerkesztve ]
-
freeknight
őstag
válasz viharhozo #7435 üzenetére
Ezt én is szeretném tudni. A toldys diák egyik videójában említi, hogy az édesanyja kapott egy "külföldi gyógyszert", amitől jobban lett. Ugye Tom Hanksék is megkapták a "kezelést", és hazaengedték őket a kórházból otthon lábadozni.
Tehát lehet olvasni dolgokat, de soha semmi konkrétumot. Az biztos, hogy eddig is próbáltak ki különféle gyógyszereket a kórházak. Most már valószínűnek tartom, hogy próbálják egymás elől titkolni az országok, miket használnak, mert siker esetén az adott gyógyszerből pillanatok alatt hiánycikk lenne. Persze ez is csak pánikkeltés. -
freeknight
őstag
Még egy hsz-em a pánikkeltés, riogátas témához.
Sosem keltettem pánikot. Az olasz orvosok már egy hete szajkózzák folyamatosan, hogy nem csak az idősekre veszélyes. Ha a fiatalabb korosztály továbbra is azt hiszi, hogy neki ez nem árthat, nem lehet belőle semmi baja, akkor nagyon téved, és ez sajnos veszélyes tévedés. Mire észreveszik az emberek, hogy baj lesz, akkor már késő is lesz, lásd olaszok példáját. Az eu-s kormányok már észbekaptak és őrült szigorítások vannak érvényben mindenhol, de az emberek sz*rnak rá, kint bandáznak, piknikeznek, kirándulnak, mert "csak az idősekre veszélyes".
Ugyanez volt a híres "nem veszélyesebb az influenzánál" lemezzel. Mennyire imádtam azt is. Ez kb 3 hete volt egyébként, az első olasz betegek feltűnésekor. Akkor azért voltam rémhírkeltő, mert meg mertem jegyezni, hogy a hivatalos statisztikákból (még a kínai meseszámokból is) az következik, hogy ez picit veszélyesebb betegség az influenzánál.
-
freeknight
őstag
válasz radi8tor #7437 üzenetére
Amúgy az a poén, hogy az már kiderült, nem hatásos. De igen, még így is hiánycikk.
Most a remdesivirrel vannak remények (valszeg Hanksék is ezt kaphatták), illetve azzal a Fujifilmes influenza ellenes gyógyszerrel, aminek most nem jut eszembe a neve. Ez utóbbit Kína már el is kezdte nagyüzemben gyártani. Ezen amúgy el lehetne gondolkodni még most, időben. -
freeknight
őstag
Nem véletlen, hogy a kínaiak csakis ezzel a fullprotect ruhával hajlandóak dolgozni. Ott természetesen nem a Tyvek gyártja már régen, hanem saját maguk naponta milliós tételben.
Emellé természetesen kötelezően ffp3 maszk+ alá sebészi maszk, és védőszemüveg.Európában ezeket azért nem használják mert egyszerűen nincs, és mi képtelenek is vagyunk gyártani.
Ha ennek az egésznek vége lesz egyszer, mind az eu-nak, mind a tagországoknak óriási felelőssége lesz abban, hogy ezeket a védőeszközöket tízmilliós tételben halmozzák fel és tárolják. Kínában amúgy így tettek, a néphadseregnek iszonyatos készletei vannak egy esetleges biotámadás kivédésére, jól is jött nekik. Náluk egy pillanatra se volt hiány ezekből, és a népet is el tudták látni. Így meg tudták fogni a járványt is.
[ Szerkesztve ]
-
freeknight
őstag
válasz Motion_Blur #7638 üzenetére
Látható, hogy az olaszoknál semmit nem ért a karantén. Ez nem is csoda, folyamatosan megszegik, és nincsenek maszkok sem. Ezért kár volt 1 hét alatt elpusztítani az eu gazdaságát. Nagyon úgy tűnik, akadálytalanul fog rajtunk végigmenni.
Arra kíváncsi vagyok, európa lakosságának hány százaléka fog eltűnni jövő ilyenkorra? Ne felejtsük, ha megfogyatkoznak az orvosok, akkor semmi mást nem fognak tudni gyógyítani, nem csak a koronavírust.
Kíváncsi vagyok arra is, hogy hosszabb távon hogyan fog alakulni az országok közti világhatalmi verseny?Én angolul beszélek, most akartam elkezdeni németül tanulni, mivel külföldi munkát terveztem. Lehet most már jobban járok, ha kínaiul kezdek tanulni
[ Szerkesztve ]
-
freeknight
őstag
válasz Rendo84 #7648 üzenetére
Kínában egyetlen tízmilliós városra kellett koncentrálni, oda lehetett vonni orvosokat, hadsereget. Észak-Olaszország kompletten fertőzött, nincs már honnan odavinni erőforrást. Hamarabb terhelődnek le az orvosok, hamarabb fogynak el a lélegeztetők, itt az eredmény. Meg ugye a kínai számokat alapból fenntartásssal kell kezelni.
Ezért veszélyes terep pl az élelmezés is. Mindenki azt mondja, nem kell felhalmozni, vuhanban se haltak éhen az emberek. Igen ám, de Kínában csak vuhanban volt baj, máshol nem betegedtek le tömegével az üzemi dolgozók/kamionosok/boltosok.
Nálunk ugye meg az egész eu-t egyszerre érinti majd és bénítja meg a járvány...Lauda: modellezések szerint már 3 napja el kellett volna kezdődnie a csökkenésnek. Erre nemhogy csökkenés nincs, egyre több az új eset, most már majdnem dupla annyi új napi fertőződés van, mint 3 napja.
[ Szerkesztve ]
-
freeknight
őstag
válasz FіkuszKukіsz #7654 üzenetére
Pontosan így van. A nyugati ember képtelen arra a fegyelmezettségre, mint a keletiek, és a megfelelő karhatalom sincs meg hozzá, hogy az állam betartassa a szabályokat.
-
freeknight
őstag
Jártál te magyar kórházban az elmúlt évtizedben?
Most érik be az évtizedes beleszarás, forráselvétel, szándékos kiherélés.
A vezetői székeket nem szakértelem, hanem politikai megbízhatóság alapján osztják. Tehát ha még meg is lenne a forrás a probléma kezelésére, az aktuális bólogatójancsi nem tudja mit kell csinálni.
Nekem is van rokon eü rendszerben, katasztrofális a helyzet. Nincs semmiféle védőeszköz, ez a legnagyobb baj. Unokatestvérem megyeszékhely sürgősségi osztályán dolgozik (hála az istennek júliusra várja a babáját, úgyhogy nem kell betennie oda a lábát), ott még valamennyire ellátják őket, bár nagyon szűkös a készlet már most is, de munkámból adódóan kapcsolatot tartok helyi kistérségi ellátó rendelőintézettel, na ott aztán semmit nem kaptak, azt a nevetséges csomagocskát kivéve, amit a háziorvosoknak osztottak, és kb 1 napra elég.
Mire odaérnénk, hogy igazán beindulna a járvány, orvosaink, ápolóink egy része maga is gépen lesz. Az olasz orvosok jelenleg 8,6%-a fertőzött. Ez nem rémhírkeltés, hanem igazolt adat, aminek utána lehet nézni. Mi hogyan várnánk el, hogy jobb adatokat hozzunk náluk, ha még védőfelszerelést sem adunk azoknak, akik megmenthetnének minket? Az olaszoknak van mentségük, náluk január közepe óta terjed alattomosan a járvány, de nekünk lett volna időnk felkészülni.
Egyébként van itt valaki, aki elhiszi, hogy tényleg 85 fertőzött van? Folyamatosan azt nyomják, hogy hiteles forrásból tájékozódjanak, de ők máris nem hitelesek, mert nem képesek annyit se közölni, hol, melyik városokban van fertőzött. Innentől kezdve, ha ezt elhallgatják, honnan bízhatunk benne, hogy mást nem hallgatnak el?
Nyilván ez is pánnikeltés lesz, de most már nem törlöm, mert jólesett nekem is kiírni.
Ami pozitív, hogy a mentősök jól el vannak látva, és egy jól kitalált rendszer szerint dolgoznak, hogy minimalizálják a saját és mások megfertőződését.[ Szerkesztve ]
-
-
freeknight
őstag
válasz Elektrosokk #8379 üzenetére
A történet minden egyes eleme annyira tipikusan magyar, hogy egy pillanatig nem tudok kételkedni a valóságában.
-
freeknight
őstag
Csak szerintem nem stimmel nagyon a fertőzöttek száma a halottakéhoz képest?
Ha összevetjük a becsületesen tesztelő szomszédos országokkal akkor:
cseheknél 1000+ igazolt fertőzött, 0 halott
szlovákoknál csak 178 fertőzött de náluk sincs halott
ausztria 3200 fertőzött 9 halottMost vagy kamuznak a számokkal, vagy öveket becsatolni, mert nálunk jelen pillanatban 4,5% a halálozás.
[ Szerkesztve ]
-
freeknight
őstag
A vírus légúton terjed, rövid ideig a környezetben is túlél, jelenlegei tudásunk szerint pedig csekély a kockázata, hogy a vírus a tárgyakon is megélnének. A postásokat időközben ellátták védőfelszereléssel, de ha csomagot, levelet is veszünk át, legyen meg a kellő távolság, hangsúlyozta Müller.
[link]Ezek naponta ellent mondanak maguknak. Eddig nem úgy volt, hogy a fő terjeddési vonal a fertőzött tárgyak megérintése? Levegőben minimálisan terjed, mossunk kezet alaposan, maszk meg nem kell? Vagy akkor most mégis kelleni fog a maszk? Vagy csak simán nem értenek hozzá?
Ezeket a bohócokat én nem nézem többé, kabaré az egész. Minden csak nem hiteles forrás.(#8612): látom akkor nem csak nálam verték ki a biztosítékot.
[ Szerkesztve ]
-
freeknight
őstag
USA nagyon durva. Csak mai napon 5000 új beteg. Halálozásban eddig nem rosszak viszont.
Spanyolok most már kijelenthetjük, hogy csatlakoztak az olaszok klubjába, csak ma 375 halott. Ez nem is csoda, amilyen komolyan vették ott, nőnapon még kint fesztiválozott párszázezer ember Madridban.A németek viszont úgy látszik, kezdik megfogni. Ezzel nekem az kezd körvonalazódni, hogy igazából nem a szigorú kijárási tilalomra, gazdaság agyonlövésére van itt szükség, hanem a sok-sok tesztre. Se a Dél-Koreaiak, se a németek nem vezettek be az olaszokhoz hasonló hordejerű intézkedéseket, mégis sikeresen vették fel a harcot. Viszont mindkét nemzet világszinten kiemelkedően a legtöbb tesztet végezte el lakosságszámhoz mérten.
Ezen el lehetne gondolkodni, kedves operatív törzs. -
freeknight
őstag
Ezért kellene mindenkinek hordani, kivétel nélkül.
Az átlagember nem orvos, ne ő döntse el, mikor beteg és mikor nem. Ha kilép az ajtón hordja a maszkot és kész.
Az más kérdés hogy nálunk azért sulykolják ezt a "maszk nem ér semmit" szöveget, mert nem is lehet maszkhoz jutni. -
freeknight
őstag
válasz macikos #9002 üzenetére
Kínában még januárban le kellett emiatt mondani valami eü nagyfejesnek, mert úgy mert interjút adni, hogy nem volt rajta maszk. Akkora közfelháborodást okozott.
Mi még mindig ott tartunk, hogy nem kell a maszk, sőt, sokaktól egyenesen azt hallom vissza, hogy többet árt, mint használ.Rémhírterjesztés mellett mondjuk az ilyesfajta dezinformációk miatt is büntetnék. Sőt, emiatt kicsit durvábban.
-
freeknight
őstag
Érdemes most picit visszatérni a Johns Hopkins Egyetem térképére.
USA most márvárosmegyei szinten közli az adatokat, nagyon érdekes látni, mennyire durván szét van már szóródva a betegség. Kiválóan megfigyelhető az is, hogyan terjed a nagyobb városokban, és hogyan hordják szét az emberek a külvárosokba.
De már az olyan ritkán lakott államok is tele vannak szórva, mint pl Montana vagy Észak-Dakota.[ Szerkesztve ]
-
freeknight
őstag
válasz Hieronymus #9284 üzenetére
Ne keverjétek a koronavírust az influenzával!
A koronavírusnál nincs másodlagos tüdőgyulladás, amit baktérium okoz.
A koronavírus önmagában képes megtámadni a tüdőt, épp ezért nincs ellenszere. Merkel se a koronavírus miatt kapta az oltást. -
freeknight
őstag
Csak egy tipp, de én 39-ig hagynám felszökni a lázat. Nem szeretik a vírusok/bacik. Szerintem sokan azért is betegednek le annyira, mert már kis hőemelkedésre is kapkodják a lázcsillapítót. Megfázáskor oké, de egy ilyen komoly betegség ellen szerintem mindent be kell vetni, a láz pedig az egyik leghasznosabb védelmi reakciód.
39 felett viszont tényleg nagyon rossz az ember közérzete, azt már én se hagynám. -
freeknight
őstag
válasz Alex91 #10594 üzenetére
Ők már egy hete jelezték, hogy nem tesztelnek többé.
Eddig 2 ország próbálkozott ezzel a szabadon engedés dologgal, mikor elkezdtek megtelni a hullaházak gyorsan kifaroltak belőle. Csak akkor már késő.
De kíváncsi vagyok a svédekre, a statisztikák miatt kell egy ilyen ország is, aki be meri vállalni a szabadon terjedést. Csak az lehetőleg ne az az ország legyen, ahol én élek, ennyi -
freeknight
őstag
Szóval akkor kiderítettük, hogy itt már mindenki elkapta novemberben
Úgy látszik ez lesz az új sláger a "nem súlyosabb a mezei influenzánál" után -
freeknight
őstag
válasz #73959936 #10918 üzenetére
Én sem úgy ismerem az átlag magyar nyugdíjast, hogy ő zavartatná magát olyan dolgokkal, mint szabályok, törvények
Meg úgy az egész magyar társadalomra jellemző, hogy mindenki másnál feljebb állónak képzeli magát.
Szóval kíváncsi vagyok, mennyire lesz betartva ez a kijárási korlátozás. -
freeknight
őstag
válasz radi8tor #11122 üzenetére
Akkor, amikor ez a szerencsétlen még azt szajkózta, hogy kapja el mindenki, és alakuljon ki a nyájimmunitás, még meg lehetett volna fogni az angoloknál is, ha akkor vezetnek be szigprításokat. Akkor talán Boris se kapta volna el, ha ezeket meglépik, nem ülnek a s*ggükön.
-
freeknight
őstag
A németek eddig is rendesen teszteltek, de most még jobban belehúznak, indítják a tömeges tesztelést koreai mintára.
[link]
Ceci álláspontja mi lehet erről vajon? -
freeknight
őstag
Ahogy más topikokban tilos a warez, adóelkerülés stb, szerintem itt is törölni kéne azokat, akik az új korlátozások kijátszására próbálnak kiskapukat találni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info
● ncov2019.live
● atlo.team
● google mobility reports
● euro momo
● covid-19 projections
Egyéb hasznos tanácsok:
● bevásárlólista házi karanténhoz
● karanténnal kapcsolatos tudnivalók
● AZ oltás időpont módosítás
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Vezetékes FEJhallgatók
- Windows 11
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Anime filmek és sorozatok
- DIGI kábel TV
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest