Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Andras-G: #Kószagondolat - eMag tapasztalatok 2026-ban
- Andras-G: Az internet veszélyei [2. rész] - Facebook Marketpalce
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gerner1
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomi_78
aktív tag
válasz
parandroid
üzenetére
Értem és köszönöm a választ!
Tehát ki lehet fogni olyan infrás távirányítókat, amelyek némely gombja olyan frekvenciát használ, amely értelmezhető egy teljesen más készülék infravevője által.
És ez a jelenség a mostani bluetooth-os távirányítóknál is felbukkanhat, vagy az már egy olyan technológia, amely teljesen kiküszöböli ezt? -
parandroid
félisten
Nincs mit magyarázni ezen, pontosan az történik, amit te is írsz. Az infrás távirányítók egy általános jelet küldenek a TV infra vevője felé. Nem bonmyolították túl a rendszert, egy rakás készülék használja ugyanazokat a frekvenciákat. Amik nem, azokhoz univerzális, tanítható távirányító kell; ilyenek is léteznek már vagy 40 éve...
p
-
Tomi_78
aktív tag
Na, ezt magyarázza meg valaki, mert már régóta furdal a kíváncsiság ezzel kapcsolatban: volt egy Orion J2127 MTX-S típusú CRT TV-nk (lásd a mellékelt képen), amit lehetett irányítani egy Samsung DVD-lejátszó távvezérlőjével (lásd szintén a mellékelt képen; még mindig megvan)! Nem minden lehetőség, de a legtöbb irányítható volt, pl. a be-kikapcsolás, hangerőszabályozás, stb. bizonyos gombokkal, és még csak nem is azokkal, amikre az ember logikusan számított volna a felirata alapján.
Csak véletlenül jöttem rá és nem értem, hogy ez hogyan lehetséges, de az biztos, hogy annakidején jól jött, mert a TV távirányítója igencsak elhasználódott már és sok gombja nem működött megfelelően.
Mi lehetett ennek az oka? Szerény tudásom alapján azt gyanítom, hogy valamilyen szinten a távirányítók azonos infrahullámhosszon működtek (bár lehet, hogy hülyeséget írok ezzel).
És ha valakinek vannak hasonló, furcsa történetei a híradástechnikából és szórakoztatóelektronikából, nyugodtan írja ide, legyen hozzá megválaszolandó kérdés vagy csupán egy közérdeklődésre számottartó történet.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest