- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Hóban vigad a ló
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- A siker két szabálya
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
~ Kamaszkorunk legszebb focicsapatai ~
Új hozzászólás Aktív témák
-
DeathAdder
veterán
válasz Tibiajax #119423 üzenetére
Nem is nevekből építkezett, SAF bácsi azért tudott valamit, legutoljára ezzel a csapattal vette le a pályáról az akkori csúcs Mourinho féle Reált:
De Gea - Rafael, Ferdinand, Evans, Evra - Welbeck, Carrick, Jones, Kagava - Rooney, RvP.
........ aztán jött Csakír, a többi meg már történelem
[ Szerkesztve ]
-
DeathAdder
veterán
Hacsak a sziti nem kerül gödörbe nem fogjuk bírni ezt BL-PL a terhelést, ráadásul a Portó miatt vélhetően minimum még egy kört megyünk majd. Ki kellett volna esni szerdán, basszameg....
-
DeathAdder
veterán
válasz KisTücsök #119417 üzenetére
Ügyesen kiollózott mondat
Mondjuk ilyen utat a bosman szabály előtt senki nem csinálhatott, de még ehhez hasonlót sem, de biztosan én vagyok a naív
A mu is a class of '92 -ből (értsd egy fél csapatnyi kiváló saját nevelésű játékosból) lett igazán nagy csapat, és egy kivételes edzővel, akinek időt adtak hogy bizonyítson, és nem abból hogy egy milliárdos oligarcha minden szabályt felrúgva péniszméregető szerként kezdett el használni egy random csapatot.
-
DeathAdder
veterán
Na kérlek szépen a sziti megfordította a párharcot egy olyan kamutizivel ami a kapusról pattant be, és ami előtt esés közben Sterling már röhögött (vicc hogy mennyire mindent befújnak az angol játékosoknak, és hogy mennyire semmit a légiósoknak, olyan idegenellenesség megy angliában mintha csak 100 évvel korábban lennénk, több komolyabb adatbányász cikk szerint is a játékosok 40 százaléka brit, de a büntetők 60 százalékát britek kapják) , valamint egy tiszta lesgóllal.
És most jön a legjobb: az FA kupában van VAR, de itt azért nem volt, mert csak elsőosztályú csapatok stadionjában lehet használni, a Swansea meg sajnálatos módon nem elsőosztályú
Hányni tudnék, de őszintén...
[ Szerkesztve ]
-
DeathAdder
veterán
válasz Cs1csó #119350 üzenetére
Többek között Arsenal, Liverpool félék pont az olajpénzek miatt süllyedtek le, és ment az egyikük napok híján csődbe a Leeds után.
"Az meg nagyon csúnya mikor valaki az "olajpénzeken" felduzzasztott csapatokat szidja"
Ó szegények, egyem meg a lelküket
"Szerintem ezzel semmi gond sincs"
Teljesen rendben vannak akik illegális milliárdos önfinanszírozásokból tartják fent klubot, és minden sikerüket a katari pénznek köszönhetnek, amit ráadásul rohadtul feketén (FFP-nek nem megfelelve) lapátolnak be tonna számra, közben pofátlanul sok adót is csalnak, undorító az egész.
Egy nagy nullák lennének, ha a rabszolgatartó vadállat sejk úgy dönt hogy a Birmingham Cityt vásárolja fel, mert akkor nekik csalta volna el az FFP-t, nekik vásárolt volna fel minden olyan dolgot amitől most jó lenne a csapat.
És akkor most őket használná péniszméregető szerként, ők lennének egy olajsejk kirakatcsapata, hogy Abu Dhabi kapcsán ne az jusson az eszekbe, hogy rabszolgatartó vadállatok, hanem Pep szép focija.Ezek alapjaiban tették tönkre a mai klubfutballt. Mondjuk ha Abra nem kezd bele 2003-ban, akkor bele kezd valaki más 2005-ben, mivel a Bosman szabály ezt lehetővé tette.
Szerencsére ott lebeg felettük Damoklész kardja ami bármikor lecsaphat, ha manszúr úgy dönt hogy lelép, vagy kiveszi azt a pármilliárd fontot amit belecsítelt a csapatba. Ilyen a többi klubbal nem történhet meg, mert önfenntartóak, piaci alapon működnek és nincsenek kiskapuk ahogy egyesek hiszik. Megtehetik hogy manét, pogbát vegyenek mert hosszú évtizedek alatt önerőből kemény munkával és fair teljesítménnyel elérték hogy megtehessék. Mondjuk a manu is akkor vette fel a pénzügyi kesztyűt (csak ő volt rá képes, mindenki más nagyon megszívta) amikor abra papa abszolút középszerekért olyan árakat és fizetéseket adott amilyeneket az akkori világ a legnagyobb klasszisokért sem látott még soha.
[ Szerkesztve ]
-
DeathAdder
veterán
válasz Datsyuk #119347 üzenetére
Nyilvánvaló hogy manszúr sejk, abra papa, nasser al-khelaifi, berlusconi és moratti tőkeinjekcióval tették naggyá a csapataikat. A két spanyol mamut más utat jár, ott is temérdek mennyiségű pénz van beléjük lapátolva az állam által, de ők nem egy milliárdos rabszolgatartó oligarhától függnek.
Abramovics belépése kb a Bosman ítélethez hasonlóan megváltoztatta a klub focit. Ott szabadult el minden.
Sajnos ez nagyon így van.
-
DeathAdder
veterán
Tanulságos animáció 1991-től az idei évig, főleg amikor berobbant a három olajos 2003, 2008 és 2011-ben.
[ Szerkesztve ]
-
DeathAdder
veterán
válasz Enzolord #119321 üzenetére
Már a párizs is akkora csoda volt amilyet egy emberöltőben egyszer látni (plusz megint hatalmas lúzerek voltak a franciák), meg a barsza azért jobb csapat a párizstól.
Igen szerencsés csillagzat alatt született a mu, olyan szerencsésen amilyen senkihez sem fogható, de az hogy egymás után két ilyen csoda bekövetkezzen ráadásul ugyanattól a csapattól nem tudom mekkora esély lehet
Bár ha jól tudom a barszának nemigen feküdt sosem a betömörülő kontrákat levédekező játék, szóval nem teljesen esélytelenek, de Messi nélkül is nagyon jó indulatú lenne az a 40%
Redneck - ezaz hogy annyi meglepetés született már az előző körben, hogy én itt semmi másra nem számítok csak papírformára talán a szitiben van benne leginkább hogy kiszopjon
[ Szerkesztve ]
-
DeathAdder
veterán
sziti sorsolásai idén:
Ligakupa:
-Oxford United
-Fulham
-Leicester
-Burton Albion
-ChelseaFA kupa:
-Rotherham United
-Burnley
-Newport County
-SwanseaBL:
-Lyon
-Shakhtar
-Hoffenheim
-Schalke
-TottenhamMondjuk bármelyik angol-angol párharc szerintem közel 50-50% lett volna, nem lesz itt könnyű dolguk, meg egyébként is Pep kriptonitja a negyeddöntő.
[ Szerkesztve ]
-
DeathAdder
veterán
wishful thinking:
Arsenal mellett a Spurs csúszik le a 4-ről, a Mu óriási bravúrral az utolsó fordulóban bejut a top4-be, nagyon megünneplik, OLE új szerződést kap, majd a Spurs és az Arsenal európai kupát nyer, és a Mu megszívja
-
DeathAdder
veterán
válasz Citroware #119286 üzenetére
Szerintem tök egyértelmű volt, annyi mu-snak mondtam akik úgy sírtak mintha legalábbis csődbe mentek volna. Olyan keretük van mint amilyen csak nagyon keveseknek, egyedül Mou fogta vissza őket (meg néhány takonygerincű játékos Pogbával az élen akik megbuktatták).
Mondjuk ilyen gyorsan én sem gondoltam hogy összekapja valaki őket, de jövőre egy jó alapozással, kompetens edzővel és vezetőséggel teljesen sínre lehet rakni őket.
DeathAdder
veterán
Nézem az összefoglalót, cé előtt azért kalappal. Válogatottban és 3 különböző ligában is képes ilyen szintet képviselni, a hátán vinni a csapatait, és döntő helyzetekben rendszeresen a különbséget jelenteni. Erős, gyors, magas, fizikális, magasra ugrik, jól is fejel, egyedül talán csak a szabadrúgásokban szar.
Lassan 70 lesz ő is, elviszik a Juveba levezetni, de ma is úgy ment ki a pályára, hogy megmutassa, és meg is megmutatta. Ahogy űzte hajtotta a társakat már a játékoskijáróban, tényleg le a kalappal, és ez átragadt az egész csapatra. Ki nem állhatom a plasztik habitusát, de jár neki a keksz
-
DeathAdder
veterán
válasz Citroware #119105 üzenetére
Nincs ott egyáltalán szegénység, csak a PL marketinggel úgy fel lett építve amihez köze nincs a többi ligának. Az olajosok meg ezen felül mégegy polc, a 2 mamut spanyol mögött meg egy egész ország (autonómia) áll, meg szinte az összes EU-s pénz, alattuk meg tátongó szakadék.
Amúgy asszem csak angliában tiltott a harmadik fél tulajdonlás, ami miatt a szitit vizsgálják éppen, de természetesen semmi komoly büntetést nem fognak kapni., és a munkavállalási engedélyt is ott a legnehezebb megkapni, vagyis nagyobb szabadságuk lenne ha a bundes vagy a laligába mennének befektetni, csakhát oda kurvára nem éri meg a PL mellett...
Ezért vannak a PL-ben ilyen Burnley féle csuklósbuszok, hogy legyen némi esélyük, mert őszinte játékkal könnyen ilyen eredmények születnek.
-
DeathAdder
veterán
Jó meccs volt a Leeds holnap még a Lyon kicsapja a bárszát és nem lesz spanyol a nyócba
Amúgy szép volt a tizi, de ha az Atletico a reál lett volna akkor az szabadrúgás kifelé és sárga lap.
-
DeathAdder
veterán
Szép harc lesz a 4-ért, és a legrosszabb hogy mindkét lemaradónak nettó büntetés lesz a répaliga, ugyanis mindkét hely EL-t ér azzal hogy a sziti biztosan top4 és mikiegér kupa győztes.
Tartottam tőle hogy a manu kényelmes helyzetbe kerül, de ezzel a tegnapival egy olyan helyzet adódott, hogy véletlenül sem feküdhetnek le a szitinek
Mu-nak nem egyszerű a sorsolása, Arsenalé messze a legkönnyebb (persze lesznek életükért küzdő kicsik, amik felérnek egy rangadóval), de szerintem bennük van meg leginkább hogy agyonüssék őket jövőre a BL-ben, úgy Bayern módjára oda-vissza kivont lőccsel.
Tegnap sztem simán nyer a manu, ha nincs az a hétközi párizsi eufória. Nagyon nehéz olyan pillanatok után koncentrálni és felpörögni egy hétvégi meccsre, ezzel minden csapat rendszeresen szenved.
Ezért sem bánnám ha kiesnénk szerdán.Az meg ismét megér egy fél mondatod ami minden forduló alkalmával téma, hogy a hétvégi forduló játékvezetése is mennyire toppon volt, élén Mosssal és Marrinerrel ezzel együtt a VAR-t sem várom jobban jövőre, mert a döntéshozók ugyanezek lesznek, de legalább a szurkolás élményét is csökkentik.
-
DeathAdder
veterán
válasz Datsyuk #118847 üzenetére
Amúgy ligától teljesen függetlenül: kupák megnyerésére rágyúrni nagyon nagy luxus, ezzel Henrik is gyakran ismétli magát. Top bajnokságok esetében rengeteg pénzért kell venni magas bérigényű játékosokat, sokszor túlnyújtózkodni a takarón és semmi garancia nincs hogy ilyen sziti, barsza, reál ellen bármi keresnivalója lesz az adott csapatnak.
Sevillának, Rómának, Dortmundnak, Southamtonnak, Lyonnak tökéletes annak lenni amik, de szerintem még Tottenhamnek is (náluk nem tudom hogy ennyi volt a cél, vagy vannak további ambíciók is)
Rengeteg profitot termelnek, pénzt keresnek játékosokon is, miközben betonstabil helyük van hazájuk bajnokságában.mondjuk épp a a Southamtonnál valami nagyon megborult már tavaly óta
[ Szerkesztve ]
-
DeathAdder
veterán
válasz Citroware #118831 üzenetére
Annak ellenére lett topcsapat a Spurs olajpénz betáplálás nélkül is, hogy nem szerepeltek a BL-ben.
Spurs nagyon okosan a lehető legjobb pillanatban furakodott a topcsapatok közé, ez önerőből ma már szinte lehetetlen bárkinek.Túl nagy a top6 és a többiek közt a szakadék, hogy azt értelmes kockázat vállalással meg lehessen ugrani.
Amikor ők beleálltak ebbe az útba:
1. még bőven nem volt top6
2. még bőven nem volt ennyire elszállt tv-s pénz
3. még nem tartozott ~20 PL klub a világ ~40 leggazdagabbja közé
4. a Spurs az egy szem kivétel, aki megcsinálta önerőből a top6 tagságot, számtalan olyan csapat van akiknek ez nem jött össze és utat tévesztettek vagy még csak meg sem fordult a fejükben, hogy mehetnénk erre is.
5. a Spurs sikeréhez kellett: 1 majdnem Liverpool csőd, egy elöregített MU ahonnan a korszakos legenda pótlása után egy útkeresés indult, és egy Arsenal aki a stadion hitelét a pályáról finanszírozta. Volt résük betörni és sikeresen végig is vitték. Ha nincs ilyen rés akkor legfeljebb egy PL középcsapat lennének, bármit is csináltak volna. Egy ilyen rés a most erősödő TOP6 mellett valószínűtlen, ha most Levy vagy bármilyen agytröszt átvenne egy Evertont azzal sem jöhetne össze, hacsak nem történne valami fiaskó mondjuk az olajosokkal.Mivelhogy egy csapat nem tud 100%-ot nyújtani egyszerre hazai és nemzetközi fronton is, valamelyik helyre kevesebb energia marad.
Ez igaz, legalábbis angol bajnokság esetében elég velős statisztikai minták árulkodnak erről
-
DeathAdder
veterán
válasz Citroware #118818 üzenetére
Mi sem vettünk volna Alissont ha nem jön be közel 75 milla a BL döntőért, Tottenhamtól meg rég lelépett volna Kane, Ali, Eriksen, Alderweireld, és talán Son, Lloris is, hacsak a hatban vannak és sosem a 4-ben.
Ezzel nagyon nem értek egyet, azért lettek topcsapat mert rendeszeresen BL helyen tudnak végezni. És ha most jönne 3-4 év hogy egyszer sem jutnak be, akkor vélhetően nagyon visszaesnének.Poch így is a maximumot kisajtolja belőlük, alig igazolnak és tartják a lépést a pénznyelőkkel.
Konzisztensen lecsúszni a top4-ről még a mu is megérezné hosszú távon.
Nyilván van hogy a bajnokság miatt prioritásokat kell hozni, mondjuk nem lepne meg ha egy laza lötyögéssel kiesnénk szerdán. De ha továbbmennénk akkor szinte biztos vagyok benne hogy nem leszünk bajnokok.
(hacsak a szitit nem zárják ki, vagy vonnak le tőlük pontokat, amiket most olvasni lehet, de úgysem lesz belőle semmi ilyen)[ Szerkesztve ]
-
DeathAdder
veterán
válasz máyköl #118797 üzenetére
Én is erősen megkérdőjelezem az edzői zsenijét, ha most le kellene ülnie egy olyan padra ahol rendet kell tenni + igazolni, mondjuk a MU-nál, hát azt nagyon megnézném.
Persze attól még lehet hogy kiváló edző lesz belőle egyszer, az eddigi 3 BL siker abszolút korszakosnak és megismételhetetlennek nevezhető.De ugyanakkor ő és a csapat egyáltalán nem tekinthető korszakosnak, hiszen a játéka semmi olyan elemet tartalmazott, amelyet utána a többiek igyekeztek átvenni, leutánozni, vagy pont ellenkezőleg, annak az ellenpólusát megalkotni a legyőzésére.
Annó a Sacchi, Guardiola (Bielsa), Herrera féle újító edzők szabták meg a labdarúgás fejlődésének irányát.Zidane Reálja rendkívül sikeres, nagyon jó csapat volt, de nem tartozott ezek közé. Ezzel nincs is semmi baj. De ezt szerintem nem is kell közvetlenül a sikerességgel mérni egy-egy edzőnél.
Már a 2010 körül mindent megnyerő spanyol válogatott is rég a Bielsa modellre épült (és a német is), a 74-es VB kapcsán pedig a holland válogatott játéka volt meghatározó (Rinus Michels holland edző nevéhez kötődik a totális futball kitalálása, egy rugalmas rendszer, amiben a mezőny minden játékosa bármelyik pozícióban játszhat), hiába nem ők nyertek a végén
A mai futballt legutoljára Bielsa futballra gyakorolt hatása, játékelmélete újította meg.
Persze semmit sem nyert, és Di Matteo is sikeresebb edző, de rengetegen aratták le a babérokat ami neki köszönhető (spanyol, német, holland válogatott, barsza, bayern etc..), akik közül a legismertebb és legsikeresebb Guardiola ez egy olyan innovatív filozófia a futballban, amit ha -Bielsa szavaival- nem emberek játszanák (akik ugye mindig hibázhatnak), akkor a jelenleg ismert tudással soha senki nem tudná legyőzni -
DeathAdder
veterán
válasz Napfénysüti #118792 üzenetére
No azért néha becsúszik egy Montpellier, Monaco bajnoki cím így is
-
DeathAdder
veterán
válasz Cs1csó #118790 üzenetére
Hát ja, bár Psg csak a lígőőben van ahol bárki bajnok lenne olyan minőségű kerettel, de sokat elmond hogy szerintem Blanc-al voltak a legjobbal, és akkor még nem volt Neymar meg Mbappé.
Sziti meg úgy kezdte, hogy a Barcás tiki-taka sikerkorszak agytrösztjeit vették meg kilóra, és azóta tudatosan építkeznek, amit sajnos nagyon okosan csináltak. (cheat kóddal természetesen)
-
-
DeathAdder
veterán
Így van.
PL-ben új éra Abra érzése óta, illetve később még újabb éra az eszeveszettül megnövekedett TV-s pénzek óta van. Lehet ezen nevetni, de tény hogy a simán kieső Fulham is tele van válogatott játékosokkal (és nem Pongo Pongo szigetekivel, hanem szerb, német, holland, angol, elefántokkal) és olyan HG-kkal mint Sessegnon.
A bajnokság meg mindig úgy indul hogy a hatból bármelyik megnyerheti, de a végére azért mindig a minőségibb és mélyebb keretű néhány csapat nyeri meg, akik a legjobb hosszútávfutók (Leicestert most hagyjuk, évszázadonként egyszer van olyan). Nagyon nehéz hosszú távon versenyezni olyanokkal akiknek 2 egyforma játékosuk van minden posztra, hiába tud egy kurvaerős kezdő 11-et összerakni pl. az Arsenal, a bottom14-et nem lehet konzisztensen verni csak egy jó kezdő 11-el.
Bár szerintem már pusztán a keret erősség és minőség sem elég. ld. idén Manu.
A jelenlegi PL első 3 helyezettje olyan csapatok akik már régebb óta nagyon mélyről vannak felépítve komoly koncepciókkal, nem csak random pénzekből vannak összehajigálva. Nagyon úgy látszik hogy ma már ez is elengedhetetlen ahhoz hogy sikeres legyen egy csapat a PL-ben. A tulaj, a sportigazgató (már akinek van ugye), a vezérigazgató, a technikai igazgató, az edző, az edzői stáb mind egy húron kell hogy pendüljön.Annyira tudtam hogy az In Bruges lesz a videóban
[ Szerkesztve ]
-
DeathAdder
veterán
válasz Enzolord #118772 üzenetére
Rómában is lekéseltek néhány liverpooli szurkert tavaly, evvan. Attól még nem féreg az összes.
Vagy amikor a manu pool előtt/után a sok pudingzabáló sápadtképű randa dokkmunkás angol paraszt egymásnak esik? Szerencsére ott már eléggé top szinten van a biztonság, és úgy terelik ki őket, hogy esély se legyen rá hogy találkozzanak
-
DeathAdder
veterán
válasz Cs1csó #118761 üzenetére
Hiába vagy benne a top10 legerősebb csapat között, úgy azért nehéz hogy a saját bajnokságodban 4-5 jobb csapat is van, de 3 mindig volt az elmúlt évtizedben.
Inkább az a helyzet, hogy a hazai kupák teljesen eljelentéktelendtek, mindenki úgy van az Arsenallal mint aki semmit nem nyert 15 éve, a Liverpool meg pl. milyen fasza mert van már egy BL döntője 100x nagyobbat lökött a csapat presztízsén egy döntő, mint 4 év alatt 3 FA kupát nyerni.
A klubok is elmentek a pénz felé.
A megváltozott környezet miatt mozdult el a nézősereg, a kereslet az angol kupák irányából, és erre a klubok is reagálnak.Na meg elég egy Oxford, Fulham, Leicester és Burton.... és már a döntőben vagy (sziti idén), de volt már olyan is hogy kivert valaki két másodosztályú meg két harmadosztályút és már a döntőben volt. Ez nettó érdektelenség a nézőnek is, kivéve a saját szurkolóikat.
És mit javított az Arsenal presztízsén a 3 FA? Azt hinné az ember hogy sokat, mert van végre kézzel fogható siker, és lehet tovább építkezni, de igazából semmit nem dobott rajtuk. Most ha a Tottenham bemenne a BL 4-be sokkal sikeresebb, frekventáltabb csapat lenne Londonban mint az Arsenal (ha nem kapkodják szét őket a nyáron).
[ Szerkesztve ]
-
DeathAdder
veterán
Ha jól tudom Benítez több fiatalért és kölcsönjátékosért könyörgött hogy hozzák vissza, többek között Asensioért is, de majd kijavítanak akik ezt jobban tudják.
ZZ nekem még mindig kurvanagy talány, egyrészt olyan rekordja van ami senki másnak, másrészt semmilyen korszakos edzői stílus nem fűződik hozzá, és a csapat sem nevezhető korszakosnak. Csapatot még nem kellett építenie, de olyan sikereket ért el mint senki (hozzáteszem BL-ben ahova minimum ordas nagy szerencse, kiegyensúlyozott teljesítmény, a sérüléshullámok elkerülése is kell, de érdeme elvitathatatlan), de mégsem tehető egy polcra Herrera Interével, a Sacchi-féle Milannal, vagy a Guardiola féle Barcelonával (ami Bielsától ered), amik irányt adtak a labdarúgás fejlődésének és trendeket állított fel, addig Zidane Madridja ilyen szempontból nem alkotott maradandót.
[ Szerkesztve ]
-
DeathAdder
veterán
válasz máyköl #118744 üzenetére
Kíváncsi vagyok ezt véghez viszik-e, mert az ilyen építkezésben sokszor jönni fognak a pofonok az elejében és talán évek telnek majd el érdemi sikerek nélkül, és ezt nem tudom mennyire tolerálnák a klub háza táján.
De ha így lesz megkövetem magam
Angliában egyébként ezek a klubok működnek igazán jól. ld. a top3-at akik nagyon komoly koncepció mellett dolgoznak már hosszú évek óta, és mögöttük óriási szakadék, nem csak a pontok tekintetében.
-
DeathAdder
veterán
válasz máyköl #118735 üzenetére
Megkövetem magam, ha nem így lesz. Egy kész bomberős keretük volt, amibe nem is randítottak bele, de most szükség lesz rá. Kíváncsian várom hogy koncepcióval felépítenek-e egy olyan csapatot mint pl Pepék a barszát, vagy maradnak a sztárigazolásoknál és egy olyan edzőnél aki hatékonyan tudja őket használni.
veterán
válasz NyxNyxNyx #118729 üzenetére
Csapatfelépítéshez kell hogy legyen egy edző akinek bizalmat szavaznak hosszú távon, és akivel a dof, meg a tulaj is egy húron pendül. Mikor volt a reál ilyen? Szerintem soha. Most is kizárólag mindenki sztárokban gondolkodik, akikért megéri kimenni és felvenni a klub által finanszírozott fehér göncöket. Tök mindegy hogy rendszerbe illő-e vagy sem, jobb mint az unalmas Modric, Casemiro, vagy Kroos. Cicabeckham is jobb volt mint az unalmas feketebőrű Makélélé.
Ezért kell Mourinho, azonnali tűzoltásnak, ahogy a mu-nak is annó.
Pochettiho meg a harmadik hónapban lehet kibaszná a padra Hazardot mert szarul védekezik, aztán három rossz meccs után a nézők már lóbálnák a szalvétát, a vezetőség meg pár héten belül őt is kirúgná.Azt kell csinálniuk amit eddig, meg kell venni kilóra a topbajnokságok legkiemelkedőbb játékosait és egy Allegri, Ancelotti, Zidane, Mourinho féle edzőt vinni akiknek nincsenek komolyabb koncepciói, de jól tudják használni a meglévő emberállományt.
-
DeathAdder
veterán
Koke egyelőre elég jó ráérzett a dolgokra:
-
DeathAdder
veterán
válasz Peterhappy #118700 üzenetére
Igen, de Suárezé teljes mértékben egyértelmű volt
A Suárezéhez hasonló szituk legyen szabálytalan és instant piros, az ilyen light kezezések meg legyenek egytől egyik mind szabályosak, és nyeljük le, hogy a kéz ugyanúgy a "pályához tartozik" mint a játékvezető, legyen az passzsávot blokkoló kéz, vagy bármi.
VAGY
Legyen minden kéz még a legapróbb, leg ártatlanabb is szabálytalan, de a szabálytalanság vétke ne érjen fel egy páros lábas lábtörő becsúszással, hanem legyen belőle közvetett szabadrúgás.
Mert ez így nagyon gáz, hogy a bíró szubjektív döntése alapján ítél továbbjutásokról, és eurótízmilliókról, az emberek milliárdjai meg ülnek a TV előtt mint a birkák és várják hogy na vajon most az az egy ember hogyan ítél, mert egyszerűen nincsen rá normális szabály.
Már olyanokat is olvastam, hogy azért nem volt a Róma tizit (mert különben az lett volna, vicc), mert nem volt gólhelyzet, nem tartott a kapu felé se a labda, se a csatár.
De a Manu jobbhátvédjének lövése az aztán kapu felé tartottÉs ez is csak egy szeletje lenne ennek a VAR történetnek, de legalább a kezezést világos szabályok közé lehetne helyezni, és eloszlatni vele minden kételkedőt, hogy amikor Sanyi ránéz a lassításra ő is egyértelműen lássa, és értse, hogy mi fog következni.
Ben - na igen, de ez már sajna nehezebb eset, sokan próbálják megetetni a bírókat, Marquinhos is ugye bepróbálkozott még a végén egy nagyon nagyon vicces homorítással. Nekem leginkább ez nem tetszik a VAR-ban, mert lehet naív vagyok, de szerintem előbb-utóbb kitálalnak majd valamit hogy következetesek legyenek a kéz- nem kéz kérdésben, de az ilyen light szituknál eljátszani a nagyhalált ez inkább emberi erkölcs kérdése.
[ Szerkesztve ]
-
DeathAdder
veterán
válasz Peterhappy #118692 üzenetére
Csak amíg nem változtatnak a szabályon addig mindig szubjektív lesz hogy mi a tizi.
Nyomatékosítani kellene, hogy nem szabálytalan ha kézben akad el a labda, kivéve hogyha úgy vetődik rá valaki mint Suárez a gólba tartó labdába Gána ellen. Mert ez így tömör vicc.
Ugyanúgy ez a bayern kezezés sem volt szándékos, de mégis miért van az hogy ez nem tizi, a tegnapi meg az volt?
Be kell vezetni hogy ez nem szabálytalan oszt szevasz, de nem itt agyalni rajta 5 percekig, mert ez kurvagáz.
Ami a Porto Rómán volt is megér egy misét, de az ellen már nehezebb tenni.
-
DeathAdder
veterán
Nasser Al-Khelaifi már igazolt is valakit tüzet oltani
-
DeathAdder
veterán
4 angolból mindenki csak a sziti-poolt várta nyolcba, ehelyett lehet ez még fordítva is.
De ha legalább egyik továbbmegy a jövő héten akkor tuti megint lesz angol párharc a négyért.Porto, Ajax, Spurs, Lyon egyike meg ott lesz a négyben
[ Szerkesztve ]
-
DeathAdder
veterán
Ez nagyon nem volt tizi, mondjuk az előző sem, de legalább ott volt egy mezránciga, de attól még ugyanúgy vicces
-
DeathAdder
veterán
válasz máyköl #118617 üzenetére
Tipik meccs ahol az egyik osztálykülönbséggel lefocizza a másikat, de valamiért végig remeg, a másik csapat meg a semmiből lődözi a gólokat.
Mu önerőből a kapuig sem tudott elmenni, 3 helyzetük az volt hogy
1- eladott labda és kontra 1v1 a kapussal
2- távoli gyenge lövésből orbitális kapushibából egy kipattanó
3- egy tiziAmúgy annyi ilyen meccset láttam már, hogy biztos vagyok benne ha nem fúj tizit csak szöglet van, akkor azt is gólra váltják. Tipik mint a Bayern Cselzi BL döntő
van ilyen néha, ezt a psg baszta el, meccs közben is nagyon érződött, írtam is róla:
Az életbe nem fog ez a psg BL-t nyerni.
Úgy remegnek most is, mintha legalábbis hátrányba lennének, megérezték hogy mindjárt továbbjutnak és ettől megint maguk alá szartak.
Nagy szerencséjük, hogy a United B (vagy inkább C) az ellenfél. De ha innen kiesnek, akkor holnap reggel a helyükben feloszlatnám a klubot (senkinek nem hiányoznának ) -
DeathAdder
veterán
Oszlassátok fel magatokat, rühes olajos tetvek
-
DeathAdder
veterán
Az életbe nem fog ez a psg BL-t nyerni.
Úgy remegnek most is, mintha legalábbis hátrányba lennének, megérezték hogy mindjárt továbbjutnak és ettől megint maguk alá szartak.
Nagy szerencséjük, hogy a United B (vagy inkább C) az ellenfél. De ha innen kiesnek, akkor holnap reggel a helyükben feloszlatnám a klubot (senkinek nem hiányoznának )[ Szerkesztve ]
-
DeathAdder
veterán
-
DeathAdder
veterán
válasz Napfénysüti #118578 üzenetére
-
DeathAdder
veterán
válasz Peterhappy #118572 üzenetére
Ilyenre csak a mu képes, az egész világon
20 perc után átkapcsoltam a Portora, mert a pornhub nem aláz úgy néger dákóval mint a psg ma, és mégis mit mutat az eredményjelző?
[ Szerkesztve ]
-
DeathAdder
veterán
Érik az a Spurs-Porto
[ Szerkesztve ]
-
DeathAdder
veterán
Henrik, Hajnal nagyon jó páros az M4-en. Ha ők vannak érdemes nézni a felvezetőt.
Bozsik, Simeknél meg fusson ki merre lát
-
DeathAdder
veterán
-
DeathAdder
veterán
Kevin Prince, te hülye állat
-
DeathAdder
veterán
válasz Datsyuk #118508 üzenetére
Mint játékost kimondottan kedvelem, a safe space irritál amibe mindenki helyezi, inkább annak szól, és még véletlenül sem neki Tök rendben van hogy aranylabdát kapott egy jó fél szezonra 3 szerzett góllal és vállalhatatlanul gyenge őszi teljesítménnyel, ami még mindig tart. Nem lehet rá negatívat mondani mert hátán vitt a VB-n egy underdog válogatottat (ami nagyon nem igaz, sem az hogy a hátán vitte, sem az hogy underdog).
Amit tegnap láttam tőle: nem támad le, nem védekezik, még csak vissza sem zár, leszakad az emberéről, legfeljebb a passzsávokba áll bele, ősszel ugyanezt láttam tőle azon a néhány meccsen amit néztem, szóval szerintem tök valid elővenni, mert az egyik ha nem a legrosszabb volt a mezőnyben, és ő egy olyan játékos akinek kulcsfontosságú szerepe van a csapat játékában, de persze Benzema a kókler, akit mindig lehet szidni, mert ő ha kihagy egy helyzetet az látványos
-
DeathAdder
veterán
válasz ZavaBalazs #118503 üzenetére
max van Dijkot tudnám elképzelni, Salah szerintem gigaflop lenne, nagyobb mint Coutinho.
-
DeathAdder
veterán
Amúgy az istenkirály aranylabdás Modricot hogyhogy nem veszi a klaviatúrára sehol senkii?
Rém gyenge volt tegnap is, Kroos melózik helyette is, és próbálja ellensúlyozni a hibáit.Kész homály amit a VB óta művel. és ott sem ő volt a legjobb
Mindenki csak Benzemát szidja aki állítólag alig szerez gólt, de a BL-ben és a bajnokságban is ő a legeredményesebb a csapatból.
Mindegy is, én csak egyet kívánok, hogy jöjjenek még pofonok, hogy aztán nyáron megmutassák a világnak hogy ők a galaktikusok és megvegyék Hazardot, Kantét, Degeat, Kanet, Eriksent, De Bruynet, Aguerot
[ Szerkesztve ]
-
DeathAdder
veterán
válasz itouchfan #118476 üzenetére
Simán megverhetnek bárkit, két gigaelit klubbal játszottak már oda-vissza, és kurvajók voltak, otthon sem érdemeltek vereséget.
Halkan jegyzeném meg Dusan Tadic egy PL rejectBaromi jó ez az Ajax, ami tavaly a Pool volt, ami előtte a Monaco volt, az most az Ajax
Szitit simán megtudnák szopatni ezzel a játékkal.
Könnyen bekerülhetnek a 4-be, meg a Spurs is. Szerintem egyikük ott is lesz.Az amúgy hogy lehet hogy amint bevezették a VAR-t a madrid egyből ki is esett?
Azért remélem nem a psg vagy a sziti fog profitálni ebből a régóta talán legkiegyenlítettebbnek nevezhető idei sorozatból, hát még ha a Lyon is valahogy csodát tenne
-
DeathAdder
veterán
válasz szabogabor10 #118256 üzenetére
Mocsok Boszmosz
Titkon bíztam hogy pontokat lopnak a sérült Fernandinhos szititől, mert nagyon jó a támadójátékuk és fel is vállalják mindig, erre otthon betolják a buszt, ami Pep ellen kb. az egyetlen öngyilkos taktika, de úgy hogy még a kontrajáték minimális gondolata sem merül fel bennük. 0 kapuralövés, grat
-
DeathAdder
veterán
válasz szabogabor10 #118235 üzenetére
Az a baj hogy nem, ugyanezek az agytrösztök lesznek majd a képernyő előtt is.
Láttunk már lesgólt is megadni VAR-al valamelyik angol kupában.
-
DeathAdder
veterán
leborulok az angol játékvezetés előtt
-
DeathAdder
veterán
Az azért kemény, hogy elhalasztották a Rennes mai meccsét mert csütörtökön(!!) európa ligáznak.
-
DeathAdder
veterán
-
DeathAdder
veterán
Laptopedzők németben már az edzéseket is azonnal visszanézik és elemzik, durva mik vannak.
Elképzelni is nehéz mennyi részlet rejlik egy profi csapat edzésmódszerében, pl. Tuchel múltkor hogy kiakadt amikor a türelempasszok után a szélső védő előrerúgott egy labdát Cavaninak a mu ellen.
Persze Knézi ebből azt szűrt le, hogy végre valaki próbálkozik támadni, nem csak öngyilkos taktikával passzolgat a mu támadói között[ Szerkesztve ]
-
DeathAdder
veterán
Amúgy a 18 éves Sterlingre is azt mondták hogy sokkal jobb mutatói vannak, mint annó a 18 éves cének vagy messinek szóval....
-
DeathAdder
veterán
válasz KisTücsök #118190 üzenetére
Hányszor volt már hogy 70-80% labdabirtoklással, és 2+ xG-vel nem nyer az adott csapat
Mindegy, nekünk is volt már szerencsénk, nekik sem ez az első a szezonban. Sajna elég verhető ellenfelei lesznek most a szitinek, pedig Fernandinho sérülésével most nagyon sebezhetőek (ld. december).
___
Hazard lehetséges kálváriájáról ezt gondolom:
cselzi: Maradsz?
Hazard: Nem!
cselzi: Megduplázzuk a heti béredet.
Hazard: Oké, maradok.[ Szerkesztve ]
-
DeathAdder
veterán
válasz Citroware #118187 üzenetére
Mutatta hogy a hazaadja, de nem nézett fel, csak "ösztönből" hazagurította. Előfordul néha hogy így lekapcsol valaki. Szerintem Lloris is hibázott, hogy nem szólt hogy kijön a kapuból. Nagyon megzavarta a Spurst Sarriék folyamatos letámadása a meccsen, ez a hiba is ennek volt köszönhető.
____Ja és sz*pjon le a sziti a kamutizijével! Köszönöm hogy elmondhattam.
[ Szerkesztve ]
-
DeathAdder
veterán
Kipa vs. Sarri, sírok
________
Batigol volt már?
„Annak idején a Real mellett a Manchester United és a Milan is megkeresett, de végül úgy döntöttem, hogy maradok egy csendesebb életnél, Firenzében – idézi Batistuta szavait az America Business Forum. – Szinte semmit sem nyertem a csapattal, ennek ellenére győztesként tekintek magamra, azért, mert számomra nagy siker, hogy a Fiorentina sokkal nagyobb és eredményesebb együttesekkel is felvette a versenyt.”
„Ha elmentem volna mondjuk a Real Madridhoz, akkor mindent megnyerek és rúgok kétszáz gólt, de unatkoztam volna. Ugyanez érvényes a Milanra is. Sosem vágytam arra, hogy én legyek egy gárda vezére, mert amikor az vagy, akkor nem csupán a győzelmekért felelsz, hanem a vereségekért is, a labdarúgókat pedig mindenki csak tárgyként és termékként kezeli, nem emberként.”
-
DeathAdder
veterán
válasz BenHans #118107 üzenetére
Szerintem a tévedések nélkül a két meccs összevetésében bőven alakulhatott volna úgy, hogy a Roma jut tovább
Nem vitatom
Valamint abban is lehet valami amit Nyx írt korábban, hogy a mamutcsapatok ellen nem mer a bíró kétes szitukat megítélni. Bár az a Barsza elleni tizi a Rómának elég egyértelmű volt.
[ Szerkesztve ]
-
DeathAdder
veterán
válasz venember83 #118096 üzenetére
Tudom, én is bíróztam már sokszor indulatból, és nem korrekt módon.
Csak azért tettem már szóvá, mert azóta is gyakran feljön az az ominózus elődöntő, BenHans egy értelmes srác, mindig korrekt és értelmes dolgokat ír, de itt az jön át hogy kb. emiatt pikkel mindenkire (és a poolra) akik szerint átgázolunk európán, amihez persze szíve joga megvan, és valóban történhetett volna úgy hogy a Roma jusson tovább, ha minden kétes szitut a Roma javára döntenek, de igazából bőven voltak tévedések mindkét oldalon.
A játékvezetés sajnos nagyon régóta nem üti meg azt a szintet amit kellene. Szerintem ez a fajta sebesség lekövetése ami a mai futballban van, már az emberi képességek határát meghaladja, hogy állandóan jó döntést hozzanak (főleg ha még dagadt is, mint pl. Moss). És sokszor ezeken múlnak eurószázmilliók, és trófeák.
Na de béke
Nekem meg a tavalyi Tottenham meccsen John Moss ámokfutása volt sokáig beakadva, pedig az csak egy bajnoki forduló volt
-
DeathAdder
veterán
válasz BenHans #118086 üzenetére
Jó, de ne csak azt nézd, hogy a Roma mit nem kapott meg bőven voltak tévedések mindkét oldalon. Összességében az eredmény szoros volt, de a továbbjutás szerintem egy pillanatig sem forgott veszélyben. Hány kontrát fújtak le tévesen lesen ahol az agyig feltolt Roma védelmet úgy kontrázták ahogy akarták? Aztán sikerült visszajönni egy ajándék tizivel idegenben.
Ha VAR akkor 5-1 az első meccs (mert a téves les beintéssel mint látjuk idén semmit nem tud kezdeni a VAR), visszavágón még 2-2 tizit be kellett volna fújni mindkét oldalon, csak pont nem azt az egyet amit befújt a Rómának, Arnold kezezése sima tizi, bár szabálykönyv szerint nem az, de hülye a szabály.
Dzekot tévesen befújták lesre, de nem volt az tehát tizi + sárga (bár lassításból Dzeko nagyon ütemtelenül esett, konkrétan rájátszott, de szerintem attól még tizi, valószínűleg a VAR is megadta volna).Másik oldalon Wijnaldumot letarolták, Manét két kézzel ellökték (amiket mezőnyben rendszeresen lefúj), sima tizi mindkettő, ha van VAR. És akkor arról nem beszéltünk hogy Nainggolan 2x kezezett a tizenhatoson belül, nem tudom a VAR mit ítélt volna, de szerintem egyik sem volt tizi, de gyanítom a másodikat már befújta volna.
De Florenzi páros lábas becsúszása minimum instant piros kellett volna hogy legyen az első félidőben.
Játék képe alapján át is gázoltak rajtuk, de a végén szokás szerint leolvadtak, és szorossá alakult az eredmény, ahogy ilyen random Crystal Palace-ok ellen is ez volt tavaly, de én nem éreztem olyan pillanatot hogy bármikor lett volna esélye a Rómának továbbjutni. Az a Reál az a Pool ellen meg 10 ből 10 meccsen is megnyerte volna, kb. esélye nem volt a poolnak, hiába volt Karius világi balfasz.
-
DeathAdder
veterán
válasz ZavaBalazs #118079 üzenetére
Erre gondoltam -a meccset viszont nem láttam- mekkora paraszt már
-
DeathAdder
veterán
válasz KisTücsök #118071 üzenetére
Minden csapatnál vannak hullámvölgyek, szitinél decemberben, poolnál most, és Sarrinak jobb mutatója van mint Guardiola első PL évében akinek sokkal jobb csapatta volt (és ez most egy sokkal erősebb bajnokság, mint ami a Leicester bajnoki címe után volt). Aki szerintem magasan világ legjobb edzője, mégis kellett neki egy év az akklimatizálódáshoz.
Időt kellene adni neki, hogy építse a csapatot, és nem hátat fordítani neki ha nem megy a játék. Azt mondják nagyon makacs és ez úgy tűnik igaz, de nem csinálhatják meg minden edzővel ezt, mert minden edző alatt vannak hullámvölgyek és konfliktusok, Guardiola is nagy diktátor, simán elküld torka szakadtából 18 évesen az anyádba ha egyszer hibázol 90 perc alatt egy rangadón.
Sarri is hibás, csak nagyon nehéz úgy megfogni az öltözőt, ha a fél keret ellened van. Ezt Mou úgy oldotta meg, hogy kirakta a csapatból Pogbát, de az sem jó döntés. Játékosuralom van sajnos, amit nagyon nehéz kézben tartani egy edzőnek.
Egyelőre úgy tűnik egy hazug közleménnyel elviszi a balhét, vagyis ezzel a kapust választották a Sarri vs. csapat konfliktusból, ami arra következtet hogy hamarosan be fogja adni a felmondását. vagy megvárja hogy kirúgják és nagy végkielégítést kap.
[ Szerkesztve ]
-
DeathAdder
veterán
Maurizio Sarri és Kepa Arrizabalaga összetűzéséről eszembe jut egy találós kérdés a Trónok harcából, amit Varys tesz fel Tyrionnak. Így szól:
"Három nagy úr ül egy szobában. Egy szent ember, egy király, és egy gazdag ember. És ott van még egy egyszerű zsoldos is. Mindhárom hatalmasság meg akarja öletni a másik kettőt. Vajon ki fog meghalni és ki marad életben?"
Ha tudod a választ, ha nem, a film szerinti megfejtés: "Az erő ott van, ahol elfogadjuk, hogy van." És a találós kérdés mögött meghúzódó filozófiai bonbon: "Ha a zsoldosok döntenek, miért teszünk úgy, mintha a királyok uralkodnának?"
Már-már túl könnyű azt mondani, hogy Kepa a bűnbak. A Chelsea alulmaradt, sosem tudjuk meg, hogy Sarri eredeti döntése (becserélni Willy Caballerot) miként ült volna. Megtagadta a parancsot, rossz katona, 3 nap magánzárka, és még a rangjelzését is le lehet tépni valami teátrális mozdulattal. Az igazságérzet ezt diktálja. Ha van egy parancs, akkor azt végrehajtod - Kepa ebben egyértelműen hibás.
Az viszont, hogy ide jutott a Chelsea, szerintem bőven Sarri felelőssége. A csapat hullámzik, a szezon mögött húzódó döntések dogmatikus alapon nyugszanak, többször rúgott már bele a saját embereibe, szerencsétlenül kommunikált több meccs után, a sajtósokat lassan egy köpéssel fogadja a jónapot előtt. Sarri ilyen, van egy terve, tudod, hogy ez lesz, nem ad a 48-ból, megszoksz, vagy megszöksz.
A Chelsea kerete viszont nem ilyen. Bírhatják egy ideig alázattal, de amikor már sok (és nincs magasan a küszöb), akkor jöhetnek az edzőbuktatónak címzett odaröffenések. Itt késünk az edzésről, ott teszünk egy kétértemű megjegyzést, amott passzívkodunk, ha kedvünk támad. Lehet nem tudatos, lehet csak jelzés-értékű, de napról-napra csorbítják az edző tekintélyét.
Onnantól pedig megszűnik a csapat: meg kell nézni, Kepát hány csapattársa próbálta rábeszélni, hogy hallgasson már a mester hívó szavára és szíveskedjen lefáradni. Azpilicueta, a csk, mérföldes körzetben sem volt, mint utóbb nyilatkozta, "a pálya másik végén álltam, messze voltam az esettől". A távolban Ramos, Piqué, Puyol, Chiellini, Godín, Adams, Keane vagy épp Michael Ballack úriasan összenevetnek.
A hatalom már a zsoldosoké - mert Sarri hagyta kicsúszni a kezéből.
by Omlett du fromage
-
DeathAdder
veterán
válasz máyköl #118023 üzenetére
De igen.
Ott volt a száma a táblán, le kellett volna jönnie.
Nem számít hogy a 10. perc vagy a 120. perc, sérülés, vagy taktika miatt akarják lecserélni, nem számít semmi, amit az edző mond azt kell tennie a játékosnak. Zola is idegállapotban volt (ami arra következtet hogy taktikai megfontolás lett volna Cabellero becserélése, úgy mint van Gaalnál Cilessen és Krul cseréje a holland-costa rica tizi párbaj előtt)
Mondjuk a cséká odamehetett volna hozzá, hogy haver, ne filozófálj ott a számod a táblán, az edző le akar cserélni, szóval menjél le szépen.
szabogabor10 - ha Sarri nem vonta volna vissza a cserét akkor asszem a bírónak pirosat kellett volna adnia Kepanak.
-
DeathAdder
veterán
Amúgy Caballero kibaszott jó tiziölő, több tizipárbajt is megnyert már és rengeteget fogott meccs közben is.
Hülye voltál Sarri hogy elmentél olaszból ebbe a fertőbe.
-
DeathAdder
veterán
válasz LyonnaisFan1 #117989 üzenetére
faszfej nem akar cserét, ezen fog nekik elmenni a kupa.. Cabellero jó tiziölő
erre nem akar lejönni, hát befosok
kib@szott latin vér[ Szerkesztve ]
-
DeathAdder
veterán
válasz Citroware #117958 üzenetére
Más bajnokságokat nem nagyon nézek, de az angol biztos hogy botrány.
Ja a BL előtt megnéztem egy bundást, és nagyot néztem amikor Augsburg-Bayernen egy nőstény volt a játékvezető, és ugyan elég lassú teszetosza volt a játék, de határozottan és hiba nélkül bíráskodott.
Mondjuk megnézném ahogy az ilyen Herrara, Luiz, Henderson féle vad tahók ráförmednének
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest