Hirdetés
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- No Voice in the Galaxy
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Samus: Tomb Raider Remastered I-III
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Aktív témák
-
MPowerPH
félisten
válasz
venember83 #42797 üzenetére
Én a nacionalistát nem Rád értettem, hanem összességében mondom a nemzetünkre.
A hazafi pedig nem abban merül ki, hogy énekli e a himnuszt, vagy nem. Honnan tudod, hogy magában nem mormogja? Attól lesz hazafi, ha meghal az országáért a pályán, és odateszi magát. A lényeg itt van.
De ha végignéznéd a többi válogatottat a himnusza közben, ott is meglepő eredményeket tapasztalnál.Ez mind rosszmájúság, semmi több.
-
ronson
őstag
válasz
venember83 #42790 üzenetére
Talán ezért van az egész, mert a német mentalitás jóval kevésbé érzelgős, mint a miénk, de nem beszélve pl. a mediterrán országokról. De hát még mi meg a déliek még sírunk a válságban, a német expressz már jobban robog mint valaha.
Míg egy játékos meghal a pályán és oda teszi magát, addig nem is kérdéses, hogy hazafi-e.
-
wednesday
őstag
válasz
venember83 #42788 üzenetére
Ez a legtöbb válogatottnál is ugyanúgy megvan nézd meg. Van aki nem énekel, biztos nem jó a hangja.
Magyar válogatottnál se szokott mindenki énekelni. -
MPowerPH
félisten
válasz
Tibiajax #42792 üzenetére
Kicsit olvass akkor utána.
Nézd meg hol tartanak a hollandok pl...Nulla.
baluka26: A pályafutásuk elején mind ott fizettek adót az első fizetésétől kezdve. Azt, hogy a csúcsán hol teszik ezt, már nem ide tartozik.
Ez nem genetika kérdése...ez a német focisuli.De szvsz ilyenen lihegni.
Erre fel minden néger is ide sorolható lenne. Ők is mind más nemzet, mégis tele van az európai foci velük.
-
MPowerPH
félisten
válasz
venember83 #42790 üzenetére
Azért, mert ott él, ott fizet adót, onnan kapta a pénzt, amivel idáig eljutott, és azt a tudást amit birtokol, azt annak az országnak köszönheti, nem annak, ami soha nem volt az ő hazája, maximum a szüleié.
Ez eléggé ferdített duma, sajnos a magyar nacionalista gondolkodású... A németek már régen túlnőttek ezen, fél Törökország náluk húzza az igát.
-
venember83
nagyúr
válasz
MPowerPH #42789 üzenetére
Miért focizik egy olyan válogatottban, aminek az országát nem érzi magáénak?
Nem kötelező válaszolni, nem fogjuk egymást meggyőzni. Én nem fociznék román válogatottban, pl., magyarként elég rosszul élném meg, ha egy magyar-román meccsen a továbbjutásért a románoknak kellene segítsek. Ebbe belegondoltál? Vagy csak jön a Deutschland über alles duma...
-
MPowerPH
félisten
válasz
venember83 #42788 üzenetére
Kettős állampolgárok. Választhattak, hogy melyik válogatottban szeretnének focizni. Pl. Sahin ment a törökökhöz, pedig ő szintén ebben a cipőben jár. Miért focizna egy 100% német nevelésű német kettős állampolgár egy másik ország válogatottjában? LOL. A hangsúly a német nevelésen van. De mondom kár ezt firtatni, a német utánpótlás nevelés a legjobb a világon.
-
venember83
nagyúr
Ez szép volt Hummelstől.
BMW001: Ha ennyire németek, akkor miért nem éneklik a német himnuszt, miért nem érzik magukat annak? Nekem amúgy mindegy, echte német csapatnak se drukkolnék. Csak ne mondjuk már rájuk, hogy hú de németek, miközben ők sem érzik annak magukat.
-
ronson
őstag
válasz
MPowerPH #42784 üzenetére
Tehát a gyengébbek kedvéért.
Labdarúgóként honosított játékos, egy darab sincs a német válogatottban.Az, hogy a németek itt tartanak, hogy kiállhatnak egy nem egészen 24 éves átlag életkorú kiváló csapattal, azt csak a saját remekül szervezett utánpótlásuknak köszönhetik, amelyet a FIFA is referenciaként tart.
-
MPowerPH
félisten
válasz
baluka26 #42782 üzenetére
Miért szeded ki őket, mikor kettő kivételével mind Németországban született, az a kettő pedig ott kezdett focizni?!
Khedira Stuttgartban született.
Özil Gelsenkirchenben.
Podolski Németországban kezdte juniorként
Klose szintén...
Boateng Nyugat-Berlinben született.
Gomez Riedlingenben születettTeljes értékű németek, ehhez kétség nem férhet. Akkor most Tibivel együtt álljatok ennek újra neki, mert már bocsánat, butaságot próbáltok itt beadni magatoknak is. Tehát akkor le kell őket vonni?
-
Tibiajax
nagyúr
válasz
venember83 #42777 üzenetére
hát annyira nem...
de a németeknek semmiképp. az az utolsó nálamnna, ez a szar kedira...
mod #42778 BMW001 te miről beszélsz?
-
MPowerPH
félisten
válasz
venember83 #42777 üzenetére
Persze, hogy azoknak szurkol... Mindig megtalálja ezen az EB-n azokat, akik nem focit játszanak.
És 2:1.
Tibiajax: Hagyjuk.
Megint eszembe jutott a nulla.
-
Tibiajax
nagyúr
ezazz. 1-1
-
Domxc
senior tag
Szép volt Lahm.
-
MunezXBK
nagyúr
Fritzeknek kicsi a kapu vagy mi van?
-
Domxc
senior tag
LOL. A nézők között Samaras és Angela Merkel. Ez ma nem csak a futball harca.
-
Tibiajax
nagyúr
válasz
Integra #42768 üzenetére
miért kérdőjelezed ezt egyáltalán? nem hiszem el, h nem láttad, wesley akarata az egész tornán, még a szar ifj knézy is feszt ezt mondta, egyedül rajta látja a valódi igyekezetet, akarást
ő egy nagyon jó kis futballista, és igyekezete is van, többiben ez nem mutatkozott meg, legalábbis olyan szinten mint benne
a többi vagy öreg volt és azért nem, csak totyognak, vagy szar kis suhancok, akik csak azért mert hollandok és magasabb techinkai képzést kaptak mint mások és persze ez már beutaló egy komolyabb nyugat europai csapatba és ezt már szinte el is várják, nem hogy örülnének neki
7Dreksen szerint Sneijder volt az egyetlen, aki igyekezett egyben tartani a csapatot és vezetni őket.
ez egyértelmű is volt -
-
Sdi
addikt
Sport 1, Kassai interjú.
-
Integra
titán
-
lvnt
őstag
Podolski, Gomez és Müller a padon, Scürrle, Reus és Klose pedig a kezdőben.
-
homeless09
őstag
-
Ricardo
titán
Remélem a mai Német- görög jobb lesz.
-
DopeBob
addikt
Na, ezt megérdemelte
-
salival
aktív tag
válasz
Ps Vita #42744 üzenetére
Ha már sokat ismételt szavak akkor abban egyértelműen Spearo a nyerő. [Obviously!]
-
spammer
veterán
válasz
Motion_Blur #42737 üzenetére
Igaza van, annyira kell a fekvőtámasz egy focistának, mint nagymamának a kézi súlyzó
-
7600 GS
addikt
válasz
Motion_Blur #42742 üzenetére
Majd meglátjuk. Amúgy nem kell egy agytrösztnek lennie, elég, hogyha a játékhoz van esze. Nézd meg például Rooney-t: Ő se az az egyetemet végzett tipus, mégis nagyszerűen lát a pályán és szervezi a játékot.
-
MunezXBK
nagyúr
válasz
Ő hamarabb végzett.
-
baluka26
veterán
válasz
Óriáis ez az ember
Hamar megosztottam fácsén -
Integra
titán
a tuti frankó elemzés
most már ide azzal a video bíróval, de tényleg.. -
darál0w
Jómunkásember
-
spammer
veterán
válasz
Integra #42729 üzenetére
Egyetértek.
Hiba ide vagy oda, undorító dolog, amit művelnek, főleg a bulvársajtó. Valóban nagyot hibázott, vagyis pontosabban hibáztak (többes szám!), de ilyen mértékű meghurcolást nem érdemel(nek) meg. Kassai wikipédia oldalára ilyeneket írták, hogy "nyíltan meleg" meg hasonlók. Undorító.
Ha a sok vén korrupt szemétláda (fifa, uefa) nem ellenkezne annyira, és már rég lenne videóbíró, akkor most nem lenne egy ember (főleg elsősorban a társa hibája miatt) ennyire meghurcolva, mert ott helyben a technika javította volna az emberi tévedést.
Így mehetnek taccsra karrierek.
--
(#42730) Integra: ezt már inkább végig sem olvastam
-
Integra
titán
-
spammer
veterán
Értékelendő a kitartása [link] , de félek, hogy a pénz és a "kis magyar valóság" miatt nem fog célt érni.
-
Integra
titán
-
7600 GS
addikt
-
7600 GS
addikt
válasz
homeless09 #42718 üzenetére
Semmi gond, az orvosi rendelőben is magáztak engem.
-
Sdi
addikt
Elnézést, a korábbi hsz.-t nem láttam, de elegem van már azokból, akik állandóan a tradíciókra és estleges "megoldhatatlan" problémákra hivatkozva ellenzik a fejlődést. Más sportágakban meg lehetett oldani, itt miért ne lehetne
. Csak egy életképesebb csapat kellene, aki megszerkesztené az új szabályokat ezekhez igazítva. Persze mindenre és minden esetben nem lehetne alkalmazni, de az ilyen dolgokra pont megfelelő lehetne és kevesebb lenne az utólagos vita.
A bírókra visszatérve, " csak az nem hibázik, aki semmit sem csinál ". Nagy általánosságban én nem haragszom rájuk, de néha nem ártana nekik a "komolyabb segítség". -
lvnt
őstag
Persze, én is ugyanezen az állásponton vagyok, akár azt a hozzászólást olvasod, amire válaszoltál, akár ezt. Arra céloztam, hogy amíg ezek nem állnak rendelkezésre, felesleges a játékvezetőket keresztre feszíteni egy-egy hiba után, mert nem ők tehetnek arról, hogy valamiért a FIFA-nak nem éri meg pénzügyileg (legalábbis más okot nem igazán tudok elképzelni ennél szervezetnél) a megoldáskeresés.
Ezt a hazaküldést is csak a bűnbakok megjelölésének tartom, még ha igaza is van wednesdaynek abban, hogy talán nekik is így volt jelen helyzetben a legjobb. Legalábbis úgy mindenképpen, hogy Kassaié az utóbbi években az egyik legmegbízhatóbb csapat volt. -
Sdi
addikt
De azért létezik olyan is, hogy "fejlődés", azért mert régen valami nem volt megoldható, ill. nem létezett, azért még nem kellene elzárkózni az újításoktól, használni kellene, mint ahogy több sportágban is megtették, pedig először ott is ágáltak ellene
. Haladni kellene a kor vívmányaival, mert az utóbbi években bizony elég sok olyan tévedés történt, ami komoly visszhangot váltott ki és ezek megelőzhetőek lehettek volna. Lehet ragaszkodni a gőzmozdonyhoz és a gőzgépekhez is, de azért ezek ma már ritkák.
-
lvnt
őstag
válasz
7600 GS #42707 üzenetére
Figyelj, a játékvezető mint emberi tényező és hibafaktor már a labdarúgás kezdete óta jelen van, sajnos ezzel nem lehet mit kezdeni, amíg a FIFA nem hajlik arra, hogy megpróbálja ezt kiküszöbölni, amennyire lehet, de persze az ésszerűség és az élvezhetőség határain belül. Addig és igazából azután is csak azt lehet mondani, hogy a játékvezetők is emberek, akárhány millió euró sorsáról is döntenek.
Minden bíró hibázik, és dönt el hibájával meccs(ek)et, kivétel nélkül. Akik a legkevesebbet, azok ott lehetnek a világversenyeken, nemzetközi meccseken. Ez még nem garancia semmire.Persze, tudom én. Nem akartam, nem akarok a korral jönni, főleg azért, mert azért olyan hatalmas korkülönbség nincs köztünk, viszont arra is emlékszem, milyen voltam régen, és hogy mennyit változtam.
De mondom, én bírlak téged, és azt sem szabad elfelejteni, hogy lehet elfogultnak lenni normális keretek között, értelmes módon, és lehet azt mocskolódva, fröcsögve tenni. Te természetesen nem az utóbbi csoportba tartozol, de tudnék arra is példát mondani innen. Nem szeretnék, mert még a végén megjelenne újra. -
7600 GS
addikt
De egyébként meg tök mindegy, hogy mit gondol az ukrán sajtó meg egyáltalán bárki, mert ugye van az a közhely hogy "az a gól/les/tizenegyes, amit a biró befúj". Akkor is, ha ez sokszor euró milliókba kerül, vagy éppen egy csapat továbbjutása múlik rajta.
levi: Persze, hogy volt, mindekinek van és lesz is. Azonban némely esetekben azon, hogy a birónak éppen rossz napja van, egy csapatnak nagyon sok múlhat. És ez a nem mindegy. No de hátha most már bevezetik a technikát is a játékvezetésbe, elvégre ez a 21. század.
Próbálok elfogultság mentesen fórumozni, de a koromból adódóan (17) ez nem éppen a legkönnyebb. Mert azért gondolom az itt fórumozók nagy része nem tizenpár éves.
Szóval ennyit elnézhettek nekem, de persze én is próbálok változni, az idő múlása majd segit ebben. Én csak szeretnék itt Veletek egy jót dumálni a fociról klubszimpátiától függetlenül, ez minden.
Marci
-
lvnt
őstag
Videóbíróhoz: Én is abszolút támogatnék valami kompromisszumos megoldást ezen a szinten, mert ez így nem mehet sokáig. Az viszont biztos, hogy valami olyan gyors rendszert kell kidolgozni, ami nem tördeli túlzottan a játékot, mert azt ennek a sportágnak tempója szvsz nem bírná el. Ebből a szempontból még a chipes magyar találmány lenne (lett volna) a legjobb, csak az meg ugye ha jól emlékszem, a leseknél nem volt használható.
-
wednesday
őstag
válasz
Integra #42703 üzenetére
Igen, és még akkor is lennének kétes ügyek. Eleve nem lehet 100%-os objektivitással kezelni mindent, (jó most nem a les, kezezés meg gól).
Ugye vannak azok a kategóriák, hogy "erre nem szokás 11-est adni", meg "éppen csak picit billentette ki a csatárt" "mindketten rángatták egymás mezét" stb. Ezek még visszajátszás után se egyértelműek.És el tudom képzelni, hogy videóbírónál is beindulna a "szelektív látás" a két félnél. Egyik fél szabálytalanságot látna a visszajátszáson a másik meg nem.
Sokat segítene a videóbíró, de jó pár helyzetet még így sem oldana meg.
-
lvnt
őstag
válasz
7600 GS #42697 üzenetére
Kérdem én, melyik játékvezetőnek nem volt még rossz napja, mérkőzése? Olyan, ami után a média és az éppen hátrányba került csapat egyaránt szapulta, de még a kedvezményezett is elismerte a "bűnösségét"? Mindet el kellene tiltani a játékvezetéstől, miközben mellette levezettek gond nélkül, hibátlanul ezer meg egy meccset? Én bízom abban, hogy megvannak a megfelelő, szakképzett emberek arra, hogy kiértékeljék a bírók teljesítményét, és ez alapján be tudják őket rangsorolni.
Azt meg nem mondanám, hogy hülye vagy, elfogult már annál inkább. Sőt, szerintem te vagy az egyik legelvakultabb mindannyiunk közül, ha a Madridról van szó. De nincs ezzel baj, előbb-utóbb úgyis a legtöbb szurkoló "lehiggad", és kicsit reálisabban is képes látni a dolgokat.
Ezt pedig még véletlenül sem bántásként írtam, mert amúgy a legkevésbé sincs veled bajom. Egyszerűen így gondolom. -
wednesday
őstag
Ilyenkor egyébként jobb ha elküldik a játékvezetőket, most függetlenül attól mi a történet.
Mert, ha most Kassaiék pl vezethetnének mindenki azzal foglalkozna, hogy a bíró korábban hibázott, mind a média (lásd ukrán sajtó: csapból is az folyik, hogy jogos a lesgóljuk), mind a szurkolók és különösen a játékosok, akik egymással versengve próbálnának megetetni helyzeteket a bíróval.
Sokkal nehezebb helyzetbe kerülnének.
Aktív témák
- Milyen házat vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Windows 11
- Kapcsolja ki, kapcsolja be!
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- Házi hangfal építés
- Külpolitika
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest