Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- N€T0X|N: Talaria tuning: meg kéne tudni állni!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- hcl: GPT diszk kisebbre klónozása
Új hozzászólás Aktív témák
-
visszatérve a problémámra...
használ/használt itt valaki voodoo5 5500-ast win98-al?
[Szerkesztve] -
Májsztró
addikt
Ejjha, aszittem hogy a honlapon nincs fent az összes teszt ! De uitánajártam és mégis
De még simáncsinálhatnátok ! 
-
GERI_lgfx
csendes tag
A korábban felvetett kérdésre, miszerint: a Voodoo2 megy -e 1024x768-ban, nem egyszavas a válasz.
Először is a dolog megismeréséhez fontos tudni, hogy a Voodoo2-ben a frame buffer 4 mbyte méretű memóriát kapott.
Ahhoz, hogy a mai értéelemben vett hardveres 3d-s gyorsítás elérhető legyen, ezen a helyen a következőket kell lefoglalni:
2*felbontásx*felbontásy*2 + felbontásx*felbontásy*2
Sorjában:
Dupla pufferelés - mivel egy elülső és egy hátulsó pufferre dolgozunk, és ezt cserélgetjük, ezért összesen kettő, felbontás méretű képpel kell rendelkeznünk. 16 bites renderelést használva 2 bájton tároljuk le a szűkséges képeket, mert 16/8 az 2.
DE ez még nem elég, kell egy további puffer is, az ú.n. z-puffer.
Ennek feladata a polygonok láthatóságának megállapítása. Minnél előbb van a polygon annál kisebb a Z értéke, és ha egy polygonnak ennél nagyobb, akkor azt nem rajzolja ki, így elérve azt hogy a képernyőn mindíg csak az elülső polygonok látszódjanak, és a hátsók ne túrják felül az elsőt.
Mint már említettem, a Voodoo2 -nek ezekre összesen 4 mbyte memóriája van, és az általam írt dolgoknak kb ~4,1 mbyte kellene, tehát nincs elegendő hely.
Tehát a Voodoo2 támogatja az 1024-et DE nem z-puffer használatakor.
Ha V2 SLI-t használunk akkor a 2*4 mbyte-os framebufferterület összekapcsolódik egy 8 mbyte-ossá, ezért itt már le lehet foglalni a szűkséges területet 1024-ben z-pufferrel együtt.
Amelyik játékok 1 voodoo2-vel elindulnak 1024-ben, azok szoftveres z-puffelésre váltanak ebben az esetben.
Továbbá létezik egy olyan creative-os OpenGL miniport amely képes szoftveresen emulálni a z-puffert, ennek használata esetén értelem szerűen opengl alatt elérhető az 1024x768. -
hali újra
több mint egy év után újra megvan a voodoo5-ösöm
tök zsír a zsuga winxp alatt m1 ahogy kell mennie... de win98se.eng változattal már gondok vannak. A legfőbb problémám, hogy ha telepítek bármilyen w98-as drivert a win bootolás közben lefagy (a driverek betöltése után) védelmi hibával leáll és csak a reset oldja meg a problémát... valakinek valami 5lete esetleg???
a gép alapja egy Epox MVP-M + AMD K6-2 3DNow! 400MHz + SD133 256 RAM -
Májsztró
addikt
válasz
cskamacska
üzenetére
scőőőőn egy kártya !
NEkem így is jó lenne , ilyen rezesnégyessel .... persze ha inygyen vagy 2,000 Huf-ért osztogatnák a piacon 
-
Twinsen2
tag
válasz
cskamacska
üzenetére
Ahogy mondod. de volt már amelyik 2000-ért is elment.
Mindenesetre az én szememben hátrány és ár/értékcsökkentő tényező hogy moddolva van. -
-
Twinsen2
tag
[link]
kár hogy nem nálam volt az egyik danubius-félmilliós ezres... -
Twinsen2
tag
És akkor neis beszéljünk a '85-ben 3 millába kerülő XT-kröl, amit csak a minisztériumok engedhettek meg maguknak.
Mert ugye az a 3 milla egész más volt mint most, akkor egy átlag fizu 1-2 ezer ft volt !
És azokon még a DOS is lassan futott
-
cskamacska
addikt
válasz
(Bundás)
üzenetére
Az még hagyján, hogy a csúcsgépek akkor is drágák voltak, de az átlag gépek is többe kerültek, és a technikai szint miatt sokkal kevesebb dologra lehetett őket használni mint ma.

Egy 1000 MHz-es csúcsgép 2000-ben iszonyat pénzbe került( ha egyáltalán be lehetett szerezni 1000-es procit
), de azon már(és leginkább csak azon, az akkori legdrágábbon
) lehetett rendesen szöveget szerkeszteni, zenét hallgatni, netezni, videót nézni egyidőben. 
Ma a legolcsóbb Tecsó gazdaságos gép is elegendő a legtöbb feladatra, és csak a játékok(pl Elder Scrolls IV: Oblivion, füves-fás-patakos-szörnyes-kilóméterekre ellátós része, 1600x1200-as felbontásban 16xAF, 16xAA és minden létező extra bekapcsolva
)és náhány egyéb alkalmazási terület kívánja meg a legerősebb kapható lakatrészek meglétét. 
-
Rolci
tag
Keresek ilyet.
-
BioNiCMaN
addikt
válasz
Májsztró
üzenetére
Figyelj, Te elhiszed, én meg tudom, megerősíteni nem fog senki, hacsak valaki nem fogja a 8megás Monster2-esét és nem szedi elő a padlásról az NFS3-mat, hogy megpróbálja. Én is megtenném, de asszem még '99-be 15K ért eladtam (52 volt újan '98-ba
) az enyémet, hogy lecseréljem egy Voodoo3 2000-re, ami akkor azt hiszem 36200 HUF volt.
Szal én itt befejeztem, egyébként is csak azért hoztam elő, mert érdekesnek találtam és kiváncsi voltam, hogy valaki tapasztalt-e hasonlót.
-
Twinsen2
tag
szvsz, lehet a setup engedte kiválasztani mert bugosan volt megirva, de valojában csak 800x600-ban futott végül.
-
Twinsen2
tag
egyébként az nfs3 volt az utcso jó nfs

-
BioNiCMaN
addikt
válasz
Májsztró
üzenetére
Nem kizárt... Hidd el tudom mit beszélek, kifejezetten emlékszem, hogy csak az NFS3-ba csinált ilyet, próbáltam másba is, de nem ajánlotta fel, neki csak az NFS vót' jó.
Mivel egy S3 Virge vót mellette, nem hiszem, hogy az hajtotta a VooDoo helyett, meg azé sztem emlékeznék, ha 2db 52ezer pénzes Diamond Monster 2 lett volna a tulajdonomba. -
BioNiCMaN
addikt
Volt anno még 98-ban egy 8 megás Diamond Monster 2-esem és az ugye elméletileg 800x600-at tudott csak, de ez a kari nekem NFS III-ban ment 1024x768-ban, arra lennék kiváncsi, hogy más is tapasztalt ilyet? (ki emlékszik már arra, mi?
) -
Rolci
tag
hali!
Keresek egy régi 3Dfx pci-os kártyát . A neve Diamond monster fusion 16Mb-os Ha valaki tud valami infót róla akkor azt megköszönném! -
Májsztró
addikt
válasz
cskamacska
üzenetére
hájja
Vagy vedd meg Bundás V5 5500-asát , és add el nekem a V3-madat ! Na ? 
-
Májsztró
addikt
NEm ide tartozik ! De hátha vki észreveszi !

Kellene nekem egy Voodoo3-mas , PCI-os ! Sürgébe !

-
(Bundás)
addikt
válasz
cskamacska
üzenetére
![[kép] [kép]](http://bunda.uw.hu/idiot.gif)
El is adható barátom.
-
(Bundás)
addikt
válasz
cskamacska
üzenetére
Lehet mégse! Aláírás ->
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Twinsen2
tag
válasz
cskamacska
üzenetére
Ebayen manapság már sz*rért h*gyért osztogatják az AGP-s v5-öket, javaslom szerezz be onnét.
-
ahavasi
tag
válasz
cskamacska
üzenetére
ha 2000mhz körül gondolkozol akkor Bartont vegyél, nehogy Tbred-et (az már nagyn a vége) ha alacsonyabbnál akkor meg az 1700+ Tbred a neked való (én nagy szerencsével kifogtam egy B0 steppingest, [nézd csak meg mi áll az eslő helyen
[link]] A K7S6A lapom nem bírja kihajtani. maxon van a szorzó és az FSB
menne még többet is, pedig nem is emeltem Vcore-t.
amúgy duál K7 cucc 3d markban nem fog többletet hozni, Q3-ban asszem meg be lehet vmit kapcsolni hozzá a duálos cuccokhoz -
cskamacska
addikt
válasz
cskamacska
üzenetére
''Ha isten is úgy akarja, akkor valamikor lesz egy duál Athlon XP 1600+ + Voodoo 4 teszt(Qvék 3-al is).'' - 2006-08-03 21:17:04
No annyi előrelépés történt az ügyben kettő és fél hónap alatt, hogy most már mindenképp lesz 2 procis K7 lap.
Bár duál Athlon XP 1600+ nem lesz benne, de kunyerálok majd helyettük Barton procikat az ismerősöktől. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Furán alakult ez mostanában, egy héttel ezelött még úgy nézett ki, hogy duál K7 lap nem lesz, ellenben be tudok szerezni aránylag olcsón egy AGP-s Voodoo 5-öt.
Most lesz duállap, de a V5-ről lecsúsztam. Ehh..
A cél, a két ~2000MHz-es AthlonXP mellett berregő AGP-s Voodoo 5, csak nem nagyon akar megvalósulni.
[Szerkesztve] -
Twinsen2
tag
énis szándékozom majd teszteket csinálni, csak egyenlőre a honlapom megszülése foglalja le a fölös energiáimat

Pedig lesz mit teszteni, van 1-2 nem sablon karim nekem is
-
Konflikt
addikt
na mivan már itt, senkise háromdéefiksz?

Itt van neketek egy daytona akkor:![[kép] [kép]](http://www.hwsw.hu/kepek/hirek/2003/05/vsa101s.jpg)
-
ahavasi
tag
egy up.
-
Májsztró
addikt
Iday féle V5 5500 teszt feltéve !
+ 1 teszt , remek
[link] -
Telefunen
őstag
Valaki tudna nekem mondani xp alá korrektül működő (glide, opengl, d3d) voodoo 3 drivert (nyilván 3rd party-t) -a voodoofiles.com-on a linkek 95%-a már nem működik. köszönöm.
-
Twinsen2
tag
válasz
Twinsen2
üzenetére
vagy persze nem csak ritkaság, hanem amit ugy gondolnak már senkinek nem kell.
Mert pl. én egy müszaki áruházban dolgozok és ide szoktak viszahozni rendes becsületes emberek leselejtezett gépeket, ahelyett hogy kidobnák (ugye ez ilyen környezetvéfdelmi izébizé hogy a régi vackot vissza kell venni)
nos az elmult 3/4-ed évben már 2x is találtam ilyenben jokis 3dfx karit
(egy noname v1, megy egy 12 megás diamond v2) -
Twinsen2
tag
válasz
ahavasi
üzenetére
biztos valami szőke liba volt, akit a kiürítéssel biztak meg. Egy mérnök ilyet tuti nem csinál !
De amúgy a legszomorúbb az egészben az hogy el tudom képzelni, valyon mennyi ritkaság végzi végleg a kukában. Mert valjuk be azért töbségünknek nem a legjobb szokása hogy szemeteseket turkáljon szabadideében
-
Twinsen2
tag
jéééé énvoltam a 2000.

Új hozzászólás Aktív témák
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Fujifilm X
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Macska topik
- sziku69: Szólánc.
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Call of Duty: Black Ops 7
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

De még simáncsinálhatnátok ! 
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

), de azon már(és leginkább csak azon, az akkori legdrágábbon
) lehetett rendesen szöveget szerkeszteni, zenét hallgatni, netezni, videót nézni egyidőben.

) az enyémet, hogy lecseréljem egy Voodoo3 2000-re, ami akkor azt hiszem 36200 HUF volt.

(most toltam végig), persze jó gép kell hozzá...
![[kép] [kép]](http://img250.imageshack.us/img250/6272/pillup5.jpg)